|
Všechny naše deníky
-
** ** MEGÁČ 2008 - ŠUMAVA !!!!! ** **
(5 článků)
Další megasraz!!! Tentokrát na Šumavě, koordinuje Petra :-)
|
-
** MEGASRAZÍK 5.- 8.5.2006 !!! **
(5 článků)
Velký víkendový sraz červencovek v hotelu Podlesí na Vysočině !!!!!
|
-
*** MEGASRAZ 2007 ... 4.5.-7.5.2007 ***
(8 článků)
Druhý víkendový megasraz červencovek v hotelu RENOSPOND na Vysočině !!!!!
|
-
**** FOTOSOUTĚŽE Červenčátek !!!! ****
(8 článků)
Fotosoutěže na různé téma vyhlášené mezi holkama z diskuze červenec 2005
|
-
Říkanky a hrátky s dětmi
(3 články)
Tipy na hraní s červenčátky, básničky, písničky apod. ...
|
|
-
Dětský pokojíček
(6 článků)
Nápady a inspirace k zařízení dětského pokojíčku
|
-
HOTELY, restaurace aj. přátelské k dětem
(1 článek)
Jsou zde na děti připraveni :-))
|
-
Jména
(10 článků)
Vybírání jmen pro naše zlatíčka
|
-
KDO JE KDO a kontakty
(6 článků)
Seznámek červencových maminek a miminek, kdo je kdo, telefonní čísla apod.
|
-
Knihovna
(36 článků)
Užitečné linky, zajímavé knihy a další zdroje informací pro poučení, uklidnění i zábavu
|
-
Kojení
(15 článků)
vše o kojení, technika jak kojit, odstříkávat mléko apod.
|
-
Nákupní horečka :-)
(9 článků)
seznámek co koupit mimi, kde koupit, výhodný nákup apod.
|
-
O vývoji mimíšků a průběhu těhotenství
(20 článků)
Informace o tom, jak miminka rostou, jak jsou kdy veliká a co se kdy vyvíjí
|
-
Porod a po porodu
(18 článků)
taška do porodnice, porodní plán, cviky po porodu, fotky o porodu a co nas ceka po porodu...
|
-
PORODNÍ PŘÍBĚHY
(33 článků)
zatlačte slzičky v oku, bude to určitě dojemné :-)))
|
|
-
Seznam CD, DVD
(1 článek)
Sháníte nějaké DVD, pohádky, písničky, hudbu? Nebo naopak nabízíte k výměně??
|
-
Strava v těhotenství
(4 články)
Vitamíny, doporučená strava, co pomáhá proti nevolnostem ...
|
-
Tajne vzkazy "POD SVÍČKOU"
(18 článků)
Co nechcete aby bylo verejne:-)
|
-
VAŘÍME PRO MIMINKA
(11 článků)
... recepty, (ne)doporučené potraviny apod.
|
-
Zdravotní informace
(9 článků)
Cviky na otočení miminka, masáž hráze, informace o zdraví miminka, o očkování, o testech,...
|
|
[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 61 až 70 z 71 [Dalších 1 >>]
|
| Zapečené maso s rajčaty | Recepty |
|
600g mletého masa ( směs vepřového a hovězího)
15 dkg tvrdého sýra
3-4 rajčata
2-3 vejce
sůl, pepř, majoránka, tymián, olej, strouhanka
Postup: Maso po částech osmahneme, až zešediví. V míse ho ochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou. Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku ( zapékací misky…) dáme zhruba dvě třetiny masa. Poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, které můžeme lehce posypat tymiánem. Zakryjeme zbytkem masa a přelijeme rozšlehanými vajíčky. Necháme zhruba 30 minut péct ve středně vyhřáté troubě, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a ještě asi 15 minut pečeme, než se sýr rozpustí. Podáváme horké s vařenými brambory nebo studené s pečivem. |
| Více ... |
| Vložil: Senedra dne 11.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
1/2 litru mléka
20 dkg cukru
2 vejce
2 malé bílé jogurty
5 dkg pudinkového prášku s vanilkovou příchutí ( 1 sáček + 1 polévková lžíce – lze použít i škrobovou moučku)
čerstvé nebo kompotované ovoce, piškoty, trocha rumu
Postup:Z mléka, žloutků, pudinku a asi 1/2 cukru uvaříme hustší puding. Z bílků a zbytku cukru ušleháme robotem sníh. Přidáme horký puding a na nízkou rychlost šleháme dohromady. Necháme trochu vychladnout a do vlažné hmoty ( opět na nízkou rychlost) zašleháme jogurt. Necháme v lednici vychladit, podáváme s ovocem a piškoty, lze přidat trochu rumu. |
| Více ... |
| Vložil: Senedra dne 11.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Ovocný koláč z podmáslí | Recepty |
|
Těsto:
200 g polohrubé mouky
200 g hrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
180g cukru krupice
1 vejce
250ml podmáslí
125 ml rostlinného oleje
tuk a hrubá mouka na vymazání plechu
Dále:
Asi 500g ovoce
100 g másla nebo Hery
200 g hladké mouky
200 g cukru moučka
Postup: mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce, podmáslí a olej. Vše promícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem a drobenkou vyrobenou z ostatních přísad. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 – 45 minut. ( hotový koláč lze poznat tak, že drobenka zezlátne).
Osobní tip – použila jsem meruňky pokrájené na osminky, prosypala je borůvkami a trochu lesních jahod J |
| Více ... |
| Vložil: Senedra dne 11.2.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuřecí prsíčka "Dillí" | Recepty |
|
Suroviny: kuřecí prsa, šunka, broskve a ananas z plechovky, kari, 1 sl. smetana, pepř, sůl, trocha oleje (vše přizpůsobit dle počtu osob, aby bylo souměrné a vyváženě barevné, pro dvě osoby cca 200 – 300 g kuř.prsou, 10 dkg šunky)
Postup:kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme bílým nebo barevným pepřem, pokapeme olejen a promísíme a necháme chvilku odpočinout, zatím si nakrájíme šunku na malé nudličky nebo kostičky, stejně tak ananas a broskve.
Kuřecí prsa orestujeme do zlatova, ale dbáme na to, abychom je nevysušili, přidáme šunku, už na mírnějším ohni necháme prohřát, stejně tak broskev a ananas, můžeme nechat na pánvi chvilku přiklopené – pozor na přichycení, to nechceme a rozmícháme si kelímek sladké smetany s troškou soli a vmícháme kari tak, aby nezůstaly hrudky, můžeme přidat i špetku škrobu (Solamyl), rozmícháme a vlijeme do pánve s masíčkem, mícháme a necháme vše nasáknout chutí kari, odstavíme z ohně a necháme chvilku přiklopené, aby se chutě promísily.
Jako příloha se hodí: pečené brambory, americké brambory, rýže i hranolky.
|
| Více ... |
| Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 26.1.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Králík nadivoko s hruškami a brusinkami | Recepty |
|
Suroviny (pro 4 osoby): 1 vykuchaný králík (cca 1,2 kg), sůl, pepř, 50 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 lžička tymiánu, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, 1 lžíce mouky, 250 ml červeného vína, 125 ml zeleninového vývaru, 4 tvrdé hrušky, 2 lžíce brusinek, 1 snítka tymiánu a rozmarýny (pokud máme)
Příprava: vykuchaného a očištěného králíka omyjeme a nakrájíme na porce, celé je osolíme a opepříme, slaninu nakrájíme na kostičky, oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. V hrnci nebo na velké pánvi rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Přisypeme pokrájenou cibulku se slaninou a společně je krátce orestujeme. Přidáme sušený tymián, bobk.list a hřebíček, maso poprášíme moukou a podlijeme ho vínem a vývarem. Přikryté dusíme asi 40 min. Oloupeme hrušky, rozpůlíme je a vydlabeme jadřince, zhruba 10 minut před koncem dušení je spolu s brusinkami přidáme k masu.
Nakonec opláchneme čerstvé bylinky a maso jimi na talíři ozdobíme.
Podáváme s bramborem nebo bramborovými knedlíky.
|
| Více ... |
| Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 26.1.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rychlá ovocná bublanina | Recepty |
|
Suroviny: 4 vejce, 250 g cukru, 4 lžíce vlažné vody, 250 g hrubé mouky, balíček van. Cukru, cukr na posypání a ovoce dle sezóny nebo co je na mrazáku (rybíz, třešně, borůvky, meruňky) tuk a hr. Mouka na vymazání pekáče
Postup: vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu, elektrickými metlami šleháme asi 5 min, lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a povrch posypeme ovocem. Ve vyhřáté troubě na cca 150-170 st. Pečeme dozlatova
|
| Více ... |
| Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 26.1.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Gulášová polévka s fazolemi | Recepty |
|
Suroviny: 1 velká cibule, trocha oleje, mleté hovězí nebo vepřové + hovězí maso (pro 4 osoby stačí cca 300-400 g), 1 fazole v tomatové omáčce Heinz, dostatek majoránky, červená paprika, pepř a dle chuti také ďábelská směs, cca 5 brambor, sůl, bujón v kostce (možno 1 hovězí + 1 kostku gulášové šťávy nebo 2 hovězí), cca 3 plátky chleba
Příprava: Na rozpáleném oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli - jen do skleněno-zlata, dokud máme vysoký stupeň ohřevu přidáme mleté maso, rozprostřeme po dně hrnce vařečkou, aby se netvořily velké kusy masa, ale jen "drobečky" a restujeme tak, aby se maso zatáhlo, uvnitř zůstala šťáva ale nevysušilo se. Jakmile se nám maso zdá hotové, přidáme na kostičky nakrájené brambory, chviličku zprudka restujeme a mícháme, aby se dno nepřichytilo, přihodíme obsah plechovky s fazolemi, mícháme, mírně osolíme ( zbytek raději pak až na konci kvůli bujónům), přidáme dostatek majoránky, pepř, sladkou papriku,bujón a hned zalijeme již vroucí vodou z konvice, abychom urychlili postup a zbytečně nelouhovaly suroviny ve studené vodě - nenecháváme mezi okořeněním a vodou prostoj, aby paprika nezhořkla, pak zamícháme, přiklopíme a zmírníme ohřev a necháváme provařit a jakmile jsou brambory měkké, postupně dochucujeme podle toho jakými jsme milovníky majoránky, pepře atd. , sladkou paprikou určitě nešetříme, dá pokrmu krásnou barvu a pravou maďarkskou chuť. Trochu majoránky dáme až úplně nakonec, kdy už máme ploténku vypnutou, ta bude ta nejvoňavější :-) Na pánvi nebo v troubě si zatím můžeme opéct kostičky z chleba a do polévky si je pak přihodit na talíři.
Toť můj vlastní recept, tak dobrou chuť |
| Více ... |
| Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 20.1.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Babiččin strůdl na plech | Recepty |
|
Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 250 g tuku (hera), 1 lžíce cukru moučka, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, trocha mléka, jablka, cukr krystal na prosypání, mletá skořice, 2 vanilkové cukry, cca 5 tenkých plátků másla a vejce na potření
Příprava: mouku, heru, cukr moučku, vejce a mléko spolu s pr. do pečiva zpracujeme do hladkého těsta, nejlépe rukama tak, aby bylo těsto vláčné a dobře se s ním pracovalo, pokud by nedrželo pohromadě, přidáváme opatrně mléko.
Z těsta uděláme dvě poloviny, vyválíme stejné placky, jednu dáme na vymazaný plech s okraji a celou ji poklademe předem nastrouhanými jablíčky, rovnoměrně posypeme krystalem a vanilkovým cukrem, aby výsledek měl chuť, těsto samo o sobě vlastně není skoro vůbec sladké, posypeme skořicí a rovnoměrně naklademe plátky másla. Celé přiklopíme druhým plátem těsta a okraje k sobě přimáčkeme, zvrchu potřeme vajíčkem a pečeme do zlatova.
Tento štrůdl je křehký a zase zcela jiný než ten z listového těsta. |
| Více ... |
| Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 20.1.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Hříšný koláč Patricka Swayze | Recepty |
|
Suroviny: balíček listového těsta (stačí tolik, kolik se vám vejde na okrouhlou nízkou dortovou formu), 400 g hrušek (lze i jablka, ale hrušky jsou lepší), 100 g jader vlašských ořechů
Sirup: 80 g cukru, přiměřeně vody
Krém: 150 g cukru, 40 g hladké mouky, deci smetany a deci mléka, 2 žloutky
Postup: Hrušky oloupeme, rozkrájíme na osminky a 10 minut povaříme v sirupu, dáme odkapad. Do mouky se žloutky pomalu přiléváme vřelé mléko, cukr a smetanu, nejprve pečlivě vymícháme, aby nebyly hrudky, hrnec postavíme na mírný plamen a za stálého šlehání přivedeme do varu a HNED ODSTAVÍME. Zapékací formu máme předem vymaštěnou nebo do ní naklademe pečící papír, vyložíme těstem aby mělo nízké okraje a plníme vrstvou hrušek, vrstvou ořechů a vrstvou krému. Koláč pečeme cca 30 min ve středně vyhřáté troubě, podává se vychlazený a je opravdu HŘÍŠNÝ :-)))) |
| Více ... |
| Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 20.1.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Špenátové noky/koule | Recepty |
|
Suroviny: miska čerstvého špenátu, 3 žloutky, 1 měkký tvaroh, sůl, muškátový květ, pepř, celozrnná mouka
Postup: nasekaný špenát spaříme v horké vodě (krátce jen 1-2 min, aby změkl), dáme do misky, přidáme žloutky, tvaroh, koření a mouku dle potřeba, aby bylo těsto akorát a drželo pohromadě. Tvarujeme noky nebo koule, to je rychlejší a dáme vařit do stejné vody, ve které byl špenát, na cca 3 minuty.
Hotové stačí dát do zapékací misky ,posypat parmezánem a pokapat olivovým olejem a dát krátce zapéct, můžete podávat jen tak třeba s ochucenou zakysanou smetanou s česnekem, nebo jako přílohu k např. pečenému uzenému. |
| Více ... |
| Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 20.1.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 61 až 70 z 71 [Dalších 1 >>] Upozornění: Dalších 226 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|