Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • ** ** MEGÁČ 2008 - ŠUMAVA !!!!! ** **   (5 článků)
    Další megasraz!!! Tentokrát na Šumavě, koordinuje Petra :-)
  • ** MEGASRAZÍK 5.- 8.5.2006 !!! **   (5 článků)
    Velký víkendový sraz červencovek v hotelu Podlesí na Vysočině !!!!!
  • *** MEGASRAZ 2007 ... 4.5.-7.5.2007 ***  (8 článků)
    Druhý víkendový megasraz červencovek v hotelu RENOSPOND na Vysočině !!!!!
  • **** FOTOSOUTĚŽE Červenčátek !!!! ****  (8 článků)
    Fotosoutěže na různé téma vyhlášené mezi holkama z diskuze červenec 2005
  • Říkanky a hrátky s dětmi  (3 články)
    Tipy na hraní s červenčátky, básničky, písničky apod. ...
  • Dětský pokojíček  (6 článků)
    Nápady a inspirace k zařízení dětského pokojíčku
  • HOTELY, restaurace aj. přátelské k dětem  (1 článek)
    Jsou zde na děti připraveni :-))
  • Jména  (10 článků)
    Vybírání jmen pro naše zlatíčka
  • KDO JE KDO a kontakty  (6 článků)
    Seznámek červencových maminek a miminek, kdo je kdo, telefonní čísla apod.
  • Knihovna  (36 článků)
    Užitečné linky, zajímavé knihy a další zdroje informací pro poučení, uklidnění i zábavu
  • Kojení  (15 článků)
    vše o kojení, technika jak kojit, odstříkávat mléko apod.
  • Nákupní horečka :-)  (9 článků)
    seznámek co koupit mimi, kde koupit, výhodný nákup apod.
  • O vývoji mimíšků a průběhu těhotenství  (20 článků)
    Informace o tom, jak miminka rostou, jak jsou kdy veliká a co se kdy vyvíjí
  • Porod a po porodu  (18 článků)
    taška do porodnice, porodní plán, cviky po porodu, fotky o porodu a co nas ceka po porodu...
  • PORODNÍ PŘÍBĚHY  (33 článků)
    zatlačte slzičky v oku, bude to určitě dojemné :-)))
  • Recepty  (64 článků)
    Co nám chutná
  • Seznam CD, DVD   (1 článek)
    Sháníte nějaké DVD, pohádky, písničky, hudbu? Nebo naopak nabízíte k výměně??
  • Strava v těhotenství  (4 články)
    Vitamíny, doporučená strava, co pomáhá proti nevolnostem ...
  • Tajne vzkazy "POD SVÍČKOU"  (18 článků)
    Co nechcete aby bylo verejne:-)
  • VAŘÍME PRO MIMINKA  (11 článků)
    ... recepty, (ne)doporučené potraviny apod.
  • Zdravotní informace  (9 článků)
    Cviky na otočení miminka, masáž hráze, informace o zdraví miminka, o očkování, o testech,...

[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 6170 z 71 [Dalších 1 >>] 
 Zapečené maso s rajčatyRecepty

600g mletého masa ( směs vepřového a hovězího)

15 dkg tvrdého sýra

3-4 rajčata

2-3 vejce

sůl, pepř, majoránka, tymián, olej, strouhanka

 

Postup: Maso po částech osmahneme, až zešediví. V míse ho ochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou. Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku ( zapékací misky…) dáme zhruba dvě třetiny masa. Poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, které můžeme lehce posypat tymiánem. Zakryjeme zbytkem masa a přelijeme rozšlehanými vajíčky. Necháme zhruba 30 minut péct ve středně vyhřáté troubě, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a ještě asi 15 minut pečeme, než se sýr rozpustí. Podáváme horké s vařenými brambory nebo studené s pečivem.

Více ...
Vložil: Senedra dne 11.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pudink s jogurtemRecepty

1/2 litru mléka

20 dkg cukru

2 vejce

2 malé bílé jogurty

5 dkg pudinkového prášku s vanilkovou příchutí ( 1 sáček + 1 polévková lžíce – lze použít i škrobovou moučku)

čerstvé nebo kompotované ovoce, piškoty, trocha rumu

 

Postup:Z mléka, žloutků, pudinku a asi 1/2 cukru uvaříme hustší puding. Z bílků a zbytku cukru ušleháme robotem sníh. Přidáme horký puding a na nízkou rychlost šleháme dohromady. Necháme trochu vychladnout a do vlažné hmoty ( opět na nízkou rychlost) zašleháme jogurt. Necháme v lednici vychladit, podáváme s ovocem a piškoty, lze přidat trochu rumu.

Více ...
Vložil: Senedra dne 11.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ovocný koláč z podmáslíRecepty

Těsto:

200 g polohrubé mouky

200 g hrubé mouky

1/2 prášku do pečiva

180g cukru krupice

1 vejce

250ml podmáslí

125 ml rostlinného oleje

tuk a hrubá mouka na vymazání plechu

Dále:

Asi 500g ovoce

100 g másla nebo Hery

200 g hladké mouky

200 g cukru moučka

Postup: mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce, podmáslí a olej. Vše promícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem a drobenkou vyrobenou z ostatních přísad. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 – 45 minut. ( hotový koláč lze poznat tak, že drobenka zezlátne).

                            

Osobní tip – použila jsem meruňky pokrájené na osminky, prosypala je borůvkami a trochu lesních jahod J

Více ...
Vložil: Senedra dne 11.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí prsíčka "Dillí"Recepty

Suroviny: kuřecí prsa, šunka, broskve a ananas z plechovky, kari, 1 sl. smetana, pepř, sůl, trocha oleje (vše přizpůsobit dle počtu osob, aby bylo souměrné a vyváženě barevné, pro dvě osoby cca 200 – 300 g kuř.prsou, 10 dkg šunky) Postup:kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme bílým nebo barevným pepřem, pokapeme olejen a promísíme a necháme chvilku odpočinout, zatím si nakrájíme šunku na malé nudličky nebo kostičky, stejně tak ananas a broskve. Kuřecí prsa orestujeme do zlatova, ale dbáme na to, abychom je nevysušili, přidáme šunku, už na mírnějším ohni necháme prohřát, stejně tak broskev a ananas, můžeme nechat na pánvi chvilku přiklopené – pozor na přichycení, to nechceme a rozmícháme si kelímek sladké smetany s troškou soli a vmícháme kari tak, aby nezůstaly hrudky, můžeme přidat i špetku škrobu (Solamyl), rozmícháme a vlijeme do pánve s masíčkem, mícháme a necháme vše nasáknout chutí kari, odstavíme z ohně a necháme chvilku přiklopené, aby se chutě promísily. Jako příloha se hodí: pečené brambory, americké brambory, rýže i hranolky.

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 26.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Králík nadivoko s hruškami a brusinkamiRecepty

Suroviny (pro 4 osoby): 1 vykuchaný králík (cca 1,2 kg), sůl, pepř, 50 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 lžička tymiánu, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, 1 lžíce mouky, 250 ml červeného vína, 125 ml zeleninového vývaru, 4 tvrdé hrušky, 2 lžíce brusinek, 1 snítka tymiánu a rozmarýny (pokud máme) Příprava: vykuchaného a očištěného králíka omyjeme a nakrájíme na porce, celé je osolíme a opepříme, slaninu nakrájíme na kostičky, oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. V hrnci nebo na velké pánvi rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Přisypeme pokrájenou cibulku se slaninou a společně je krátce orestujeme. Přidáme sušený tymián, bobk.list a hřebíček, maso poprášíme moukou a podlijeme ho vínem a vývarem. Přikryté dusíme asi 40 min. Oloupeme hrušky, rozpůlíme je a vydlabeme jadřince, zhruba 10 minut před koncem dušení je spolu s brusinkami přidáme k masu. Nakonec opláchneme čerstvé bylinky a maso jimi na talíři ozdobíme. Podáváme s bramborem nebo bramborovými knedlíky.

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 26.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlá ovocná bublaninaRecepty

Suroviny: 4 vejce, 250 g cukru, 4 lžíce vlažné vody, 250 g hrubé mouky, balíček van. Cukru, cukr na posypání a ovoce dle sezóny nebo co je na mrazáku (rybíz, třešně, borůvky, meruňky) tuk a hr. Mouka na vymazání pekáče Postup: vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu, elektrickými metlami šleháme asi 5 min, lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a povrch posypeme ovocem. Ve vyhřáté troubě na cca 150-170 st. Pečeme dozlatova

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 26.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Gulášová polévka s fazolemiRecepty

Suroviny: 1 velká cibule, trocha oleje, mleté hovězí nebo vepřové + hovězí maso (pro 4 osoby stačí cca 300-400 g), 1 fazole v tomatové omáčce Heinz, dostatek majoránky, červená paprika, pepř a dle chuti také ďábelská směs, cca 5 brambor, sůl, bujón v kostce (možno 1 hovězí + 1 kostku gulášové šťávy nebo 2 hovězí), cca 3 plátky chleba Příprava: Na rozpáleném oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli - jen do skleněno-zlata, dokud máme vysoký stupeň ohřevu přidáme mleté maso, rozprostřeme po dně hrnce vařečkou, aby se netvořily velké kusy masa, ale jen "drobečky" a restujeme tak, aby se maso zatáhlo, uvnitř zůstala šťáva ale nevysušilo se. Jakmile se nám maso zdá hotové, přidáme na kostičky nakrájené brambory, chviličku zprudka restujeme a mícháme, aby se dno nepřichytilo, přihodíme obsah plechovky s fazolemi, mícháme, mírně osolíme ( zbytek raději pak až na konci kvůli bujónům), přidáme dostatek majoránky, pepř, sladkou papriku,bujón a hned zalijeme již vroucí vodou z konvice, abychom urychlili postup a zbytečně nelouhovaly suroviny ve studené vodě - nenecháváme mezi okořeněním a vodou prostoj, aby paprika nezhořkla, pak zamícháme, přiklopíme a zmírníme ohřev a necháváme provařit a jakmile jsou brambory měkké, postupně dochucujeme podle toho jakými jsme milovníky majoránky, pepře atd. , sladkou paprikou určitě nešetříme, dá pokrmu krásnou barvu a pravou maďarkskou chuť. Trochu majoránky dáme až úplně nakonec, kdy už máme ploténku vypnutou, ta bude ta nejvoňavější :-) Na pánvi nebo v troubě si zatím můžeme opéct kostičky z chleba a do polévky si je pak přihodit na talíři. Toť můj vlastní recept, tak dobrou chuť

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 20.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Babiččin strůdl na plechRecepty

Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 250 g tuku (hera), 1 lžíce cukru moučka, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, trocha mléka, jablka, cukr krystal na prosypání, mletá skořice, 2 vanilkové cukry, cca 5 tenkých plátků másla a vejce na potření Příprava: mouku, heru, cukr moučku, vejce a mléko spolu s pr. do pečiva zpracujeme do hladkého těsta, nejlépe rukama tak, aby bylo těsto vláčné a dobře se s ním pracovalo, pokud by nedrželo pohromadě, přidáváme opatrně mléko. Z těsta uděláme dvě poloviny, vyválíme stejné placky, jednu dáme na vymazaný plech s okraji a celou ji poklademe předem nastrouhanými jablíčky, rovnoměrně posypeme krystalem a vanilkovým cukrem, aby výsledek měl chuť, těsto samo o sobě vlastně není skoro vůbec sladké, posypeme skořicí a rovnoměrně naklademe plátky másla. Celé přiklopíme druhým plátem těsta a okraje k sobě přimáčkeme, zvrchu potřeme vajíčkem a pečeme do zlatova. Tento štrůdl je křehký a zase zcela jiný než ten z listového těsta.

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 20.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hříšný koláč Patricka SwayzeRecepty

Suroviny: balíček listového těsta (stačí tolik, kolik se vám vejde na okrouhlou nízkou dortovou formu), 400 g hrušek (lze i jablka, ale hrušky jsou lepší), 100 g jader vlašských ořechů Sirup: 80 g cukru, přiměřeně vody Krém: 150 g cukru, 40 g hladké mouky, deci smetany a deci mléka, 2 žloutky Postup: Hrušky oloupeme, rozkrájíme na osminky a 10 minut povaříme v sirupu, dáme odkapad. Do mouky se žloutky pomalu přiléváme vřelé mléko, cukr a smetanu, nejprve pečlivě vymícháme, aby nebyly hrudky, hrnec postavíme na mírný plamen a za stálého šlehání přivedeme do varu a HNED ODSTAVÍME. Zapékací formu máme předem vymaštěnou nebo do ní naklademe pečící papír, vyložíme těstem aby mělo nízké okraje a plníme vrstvou hrušek, vrstvou ořechů a vrstvou krému. Koláč pečeme cca 30 min ve středně vyhřáté troubě, podává se vychlazený a je opravdu HŘÍŠNÝ :-))))

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 20.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Špenátové noky/kouleRecepty

Suroviny: miska čerstvého špenátu, 3 žloutky, 1 měkký tvaroh, sůl, muškátový květ, pepř, celozrnná mouka Postup: nasekaný špenát spaříme v horké vodě (krátce jen 1-2 min, aby změkl), dáme do misky, přidáme žloutky, tvaroh, koření a mouku dle potřeba, aby bylo těsto akorát a drželo pohromadě. Tvarujeme noky nebo koule, to je rychlejší a dáme vařit do stejné vody, ve které byl špenát, na cca 3 minuty. Hotové stačí dát do zapékací misky ,posypat parmezánem a pokapat olivovým olejem a dát krátce zapéct, můžete podávat jen tak třeba s ochucenou zakysanou smetanou s česnekem, nebo jako přílohu k např. pečenému uzenému.

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 20.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 60] Poslední články ze všech deníků 6170 z 71 [Dalších 1 >>] 

Upozornění:
Dalších 226 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.