Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • **** MGS VYSOČINA - podzim 2008 ****  (2 články)
  • *****Vzkazy jen pro Přátelé  (6 článků)
  • ***REGRESNÍ TERAPIE***  (7 článků)
  • ***Srazík - SEČSKÁ PŘEHRADA 10/09***  (1 článek)
  • **Tip na dovolenou v zahraničí  (1 článek)
  • *Internetové obchody - miminka  (3 články)
  • *Receptíky pro celou rodinu  (12 článků)
  • *Říkadla  (3 články)
  • *Znamení našich bříšek  (1 článek)
  • /KONTAKTY  (2 články)
    kvůli soukromí údaje posílejte na adresu:
    cervencovky2006@seznam.cz
  • /SRAZÍKY  (9 článků)
    prosím účastnice, aby se domlouvaly přímo
    přes článečky v deníku, ne přes vzkazy!
    DÍKY! číst může každý, vkládat přátelé
  • /TABULKA VÁHOVÝCH PŘÍRŮSTKŮ  (9 článků)
    Jak nám ty naše miminka pěkně rostou.
  • /Vkládání videa  (1 článek)
  • /VZKAZY PRO PŘÁTELE  (8 článků)
  • Adél  (8 článků)
  • Ajuska  (5 článků)
  • Annaj  (9 článků)
  • Babulka  (1 článek)
  • Dana+ Žofka 
  • EliM  (1 článek)
  • firstovka  (2 články)
  • Gabča  (1 článek)
  • Hanka76  (2 články)
  • Ipča 
  • Ivuša  (2 články)
  • Jana a Vendulka  (3 články)
  • Janča, Kubík  (3 články)
  • Kačírek  (1 článek)
  • Kosicek  (6 článků)
  • Kotatko  (6 článků)
  • Leonie  (4 články)
  • maggi  (1 článek)
  • Marta P.  (1 článek)
  • Marťas 
  • Máťa  (5 článků)
  • Mikysek  (2 články)
  • Mirka  (2 články)
  • Nadi  (1 článek)
  • Péťa  (3 články)
  • Petullka   (12 článků)
  • Renča78  (1 článek)
  • Romana  (1 článek)
  • Sis  (3 články)
  • Slávka  (2 články)
  • Ssimulka  (2 články)
  • Stáňa+ Matyáš + Tadeáš  (1 článek)
  • Terka-Nicolka  (6 článků)
  • v Žany  (1 článek)
  • vercah  (2 články)
  • Verkaa  (2 články)
  • ZP-Ála  (7 článků)
  • ZP-Alusha  (1 článek)
  • ZP-andilekno1  (7 článků)
  • ZP-Babulka + 1  (1 článek)
  • ZP-Berčík  (2 články)
  • ZP-Colette  (1 článek)
  • ZP-Evkax 
  • ZP-Garynka  (3 články)
  • ZP-Hanka2+ Fillípek 
  • ZP-Helle + Dvídek  (3 články)
  • ZP-Jájinku  (1 článek)
  • ZP-Jeniferx  (4 články)
  • ZP-Káčulka+prcek 
  • ZP-Kajina*76  (1 článek)
  • ZP-Katuska  (1 článek)
  • ZP-Kejli  (3 články)
  • ZP-Klára   (2 články)
  • ZP-Kulička  (4 články)
  • ZP-Lena + Kristýnka  (2 články)
  • ZP-Leňa26  (1 článek)
  • ZP-Lucka Terka  (1 článek)
  • ZP-Martina+M+M  (1 článek)
  • ZP-Maruška  (5 článků)
  • ZP-Mikeska  (1 článek)
  • ZP-Pecáci   (3 články)
  • ZP-Pet 
  • ZP-Petra Kacka  (1 článek)
  • ZP-Sarka+Anezka  (1 článek)
  • ZP-Simča a Karolínka  (6 článků)
  • zz Červencovky 2006 - správce  (2 články)
  • zz Podklady diskuze 
  • zz Zdrojáky tabulek  (1 článek)

[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3140 z 122 [Dalších 82 >>] 
 Božský perník*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Božský perník

Suroviny:
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje - stačí 3/4 hrnku
1 vejce
2 lžíce tmavého kakaa
1 skořicový cukr
1 hrnek cukru
3 hrnky hladké mouky
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 čokoládový puding
1 lžíce marmelády
3 lžíce rumu.

Postup:
Míchala jsem 20 minut na program express, pak jsem program přerušila a pekla hodinku deset na program pečení, zkusit špejlí jestli je pečený, když nebude tak ještě dopéct. Jo a přidávala jsem slunečnicová semínka a perník chutnal jako s oříškama.

Více ...
Vložil: Liz1 dne 19.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Chléb babičky Evy*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 350 ml vody 2 lžičky cukru 1,5 lžičky polotučného sušeného mléka 2,5 lžičky soli 2 lžičky kmínu 2 lžičky octa 2 lžičky Olivového oleje Bertolli Classico 50g celozrnné mouky (dala jsem celozrnnou pšeničnou) 150g žitné mouky (dala jsem celozrnnou žitnou) 360g hladké mouky 1,5 lžičky sušeného droždí 2,5 lžičky semínek-slunečnice, sezam, dýně atd. Postup: Nastavení pekárny: Program Základní / velikost Střední / kůrka Světlá

Více ...
Vložil: Červencovky2006-správce dne 19.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kokosová bábovka*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 2 hrnky hladké mouky /dala jsem 1 hladké a 1 polohrubé/ 1 hrnek kokosu 1 hrnek cukru /dávám míň/ 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 3 vejce 1 vanil.cukr 1 prášek do pečiva Postup: Program Těsto (jen nechat promíchat) nebo program Rychlý (bez předehřevu). Po cca 15minutách vypnout, vyndat hákya zapnout Pečení Nastavení pekárny: Program Těsto a následně Pečení

Více ...
Vložil: Červencovky2006-správce dne 19.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Margotková buchta*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 2 hrnky polohr.mouky 1 hrnek cukru 1 šlehačka (místo šlehačky jde dát 1/2 hrnku mléka+2vejce) 1 vanilk.cukr 1 prdopeč (prášek do pečiva) 1/2 hrnku oleje 1 nastrouhaná Margotka Postup: Nastavení pekárny: Program - těsto a následně pečení

Více ...
Vložil: Červencovky2006-správce dne 19.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 SÝROVO-KEČUPOVÝ CHLÉB*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml vlažné vody,
1 rozšlehané vejce,
1 polévková lžíce olivového oleje,
4 polévkové lžíce kečupu,
1 kávová lžička soli,
1/4 kávové lžičky mletého černého pepře (lepší je ale namlít přímo z mlýnku třeba barevný pepř),
500 g hladké mouky,
1 kávová lžička sušeného droždí,
250 g strouhaného eidamu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše kromě eidamu dáme do pekárny v pořadí, jak jsou suroviny uvedeny za sebou. Program je klasický.
Po zvukovém signálu přisypeme sýr.

Více ...
Vložil: Liz1 dne 19.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pudingová bábovka*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU
Bábovka je opravdu výborná a fakt se do ní nedává ani ždibec mouky, takže by možná mohli i bezlepkáři.

Suroviny:
4 vejce
4 pudinkové prášky /může být jakýkoliv, dělala jsem z banánového, karamelového i z čokoládového, nebo mix všech :o)/
1 sklenka (200ml) oleje
1 sklenka (200ml) cukru
1 prášek do pečiva

Postup:
Program Těsto (stačí 10minut)
Program Pečení cca 1,10h

Více ...
Vložil: Liz1 dne 19.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nadýchaný chlebík*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU
Fotku nemám, páč než jsem stihla vyfotit, tak byl v čudu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 ml vlažného mléka
200 ml podmáslí
200 g žitné chlebové mouky
200 g pšeničné chlebové mouky
100 g obyč. pšeničné mouky /nebo jakékoliv jiné,i celozrnné/
2 lžičky cukru
2 lžičky sušeného droždí
2 lžíce jablečného octa
3 lžičky soli
1 lžíce chlebového koření (dávám kmín, páč chlebové koření nám nechutná)
2 lžíce másla
po pípnutí možno přidat semínka /lněné, slunečnicové.../

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí.
Cukr na jednu stranu, na něj droždí, sůl a ocet na opačnou stranu.

/používám velikost 1, tmavá kůrka - chlebík má kůrku krásně křupavou, ale ne tvrdou, jako se mi to občas stává u velikosti 2/

Více ...
Vložil: Liz1 dne 19.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 KYNUTÉ KNEDLÍKY*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/4 litru mléka, 1 celé vajíčko, 1/2 kg hrubé mouky, 1 zarovnaná kávová lžička soli, 1 kávová lžička sušeného droždí.Pokud chceme - tak po uhnětení přidáme 1 housku nebo 1 rohlík pokrájený na kostičky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Přílohové kynuté knedlíky úplně bez práce. Suroviny v uvedeném pořadí dát do domácí pekárny, zapnout program TĚSTO a můžeme jít zatím na procházku nebo si mezitím udělat nějakou omáčku. Při prvním pípnutí si akorát můžeme přihodit k těstu pokrájenou housku nebo rohlík, ale nemusíme. Pokud dávám, tak 1-2 rohlíky od druhého dne pokrájené na kostičky.
Po ukončení programu těsto vyklopíme na pracovní desku - je trochu řidší, tak se toho neděsíme, rozdělíme na 2 díly, lehce vytvarujeme do dvou šišek, necháme chvilku odpočinout, než si uvaříme vodu v konvici do hrnce, projedeme šišky na vále v hrubé mouce a hodíme do osolené vařící se vody. Vaříme 25 minut tak, že v polovině času knedlíky obrátíme. Krásně nabudou, jsou nadýchané a moc dobré. Po vyndání propícháme vidličkou ať odejde pára. Pokud ihned krájíme, tak výborně to jde nití.

Více ...
Vložil: Liz1 dne 19.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Těsto na pizzu*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Přísady 250g vody 35g olivového oleje (asi 5lžic) 10g soli( asi 2lžičky) 500 g hladké mouky 1 lžička droždí Postup: Těsto je vynikající, vláčné, krásně se válí. Vyválíme, dáme na vymazaný plech a ozdobíme dle svých chutí Nastavení pekárny: Program Těsto

Více ...
Vložil: Červencovky2006-správce dne 19.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Než začneš péct v DOMÁCÍ PEKÁRNĚ !!!*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU - tipy a triky
Tento článek jsem nepsala já, ale nějaká výborná pekařinka. Já jsem se jen dle jejích rad řídila a chlebíky jsou opravdu úžasné. Takže Stojí za to přečíst

Je léty ověřeno, že začátečníci často chybují, protože neznají přesnou konzistenci těsta, ze kterého vznikne ten pravý, zlatavý uvnitř měkounký čerstvý chlebíček, po kterém všichni majitelé pekárniček prahneme už od začátku, jen co jsme pekárničky postavili doma na pracovní místa.
Chybou číslo 1. je bláhově věřit tomu, že se vše přeci dovím v přiloženém návodu.
Bohu žel, tyto návody jsou vesměs špatnými překlady západoevropských manuálů k přístrojům podobných kategorií.
Je smutné, že právě receptáře přiložené k přístrojům jsou pro české uživatele naprosto nepoužitelné.
Západní Evropské státy používají zcela jiné druhy mouky, a to jak v hrubosti mletí tak i v dalším obohacování látkami.
Takže třeba Angličané mouku při zpracování v mlýnech lepku více méně zbavují až do extrému a Italové zas lepek přidávají.
Tyto dvě mouky se pak samozřejmě chovají v procesu kynutí úplně jinak, takže výrobek podle Anglického receptu v Itálii nejspíš i když budete postupovat stejně bude jasným nepodarkem.
Dalším faktorem je také zralost obilí, vysušení zrna, jak moc začerstva je po semletí mouka prodávána.
Mýtus panující mezi námi je, čím čerstvěji namletá mouka, tím bude chléb lepší.
Opak je pravdou. Již naše babičky tedy ta moje určitě, věděly, že mouku musíme nechat zaležet, pěkně aby si odpočala tak 4 neděle po semletí.
Kdo chce může si tak trochu zapokusničit.
Pokud v kávomlýnku umelete čerstvá obilná zrna z letošní sklizně, právě se žne, a smísíte tuto drť s vodou, vznikne vám taková strašně lepivá hmota, která se vazkosti tedy správné těstovité vazkosti mouky vůbec nebude podobat, bude to spíš taková kaše.
Takto čerstvě mletá zrna obilí je možno přidat do těst, ale jen jako doplněk. Chléb by z toho nebyl vůbec dobrý, myslím, že by to byl asi sedlák sedláků, vevnitř přímo kašovitě mazlavý.
Pokud smísíte s vodou stejné množství již zaleželé hrubé mouky, uvidíte, jak moc se těsto na ohmat a práci liší od toho mletého obilí začerstva.
Nyní se konečně dostávám k tomu, v čem začátečníci často chybují.
Konzistence těsta.
Správné těsto na chléb!
Navážíme si suroviny podle receptu, třeba zde ze stránek jsou recepty zvlášť dobře již odzkoušené.
Většina chlebů se peče na program základní a ten bych doporučila zezačátku hned použít.
Mnohé pekárničky po spuštění programu nahřívají suroviny.
Často se stává, že toto začátečníci pekaři nevědí a s hrůzou jdou pekárnu reklamovat, že nepracuje.
Zda pekárna pracuje spolehlivě ověříme tak, že po stisknutí tlačítka start sledujeme display a pokud časovač po minutách odečítá z délky programu, neznepokojujme se, nechme pekárničku pracovat.
Po 15 až 20 minutách se jistě každá dá do hnětení.
První hnětací zátahy jsou takové krátké cukání motoru.
Po asi třech minutách se již háky začínají otáčet rovnoměrně plynulými tahy asi tak 15 vteřinovými intervaly. Po chvilce přestane a háky se zas začnou točit opačným směrem.
Pokud nám již pekárnička hněte těmito dlouhými tahy, tak po asi třech minutách je nejlepší čas ke kontrole těsta.
Nebojte se otevřít víko, rukou sáhněte na hmotu, která se tam převaluje.
Musí to být
TUHÁ TVRDŠÍ KOULE!
Na povrchu se koule může jemně vlhce přilnávat, ale nesmí to v žádném případě být ani středně husté těsto, a měkké bahýnko už vůbec ne.
Pokud těsto vypadá spíš jako sypající se drobenka na koláč, tehdy musíme těsto doředit.
Osobně však mohu říci, že je daleko těžší těsto doředit, než zahustit.
Pokud totiž dolijete trochu vody, tak ta se drží spíš na povrchu těsta doprostřed se jí moc nechce je třeba někdy těsto rozdrolit ručně aby se celé kompaktně s vodou mohlo propojit.
Pokud máme těsto měkčí nebo někdy se povede i bahýnko, kterým se metly jen prohrabávají a netvoří ani kouli, tehdy si přisypeme mouku. Ta se pak zpracovává do těsta ochotněji, těsto rychle ztuhne.
Jak má být těsto správně husté?
Na chléb je těsto husté až tak, že koule, která se nám zahnětává, doslova bouchá při hnětení o boky pekárničky, až se pekárnička lehce otřásá.
Pokud nám ještě na bocích pekárničky sem tam nějaká ta mouka nebo kousíček těsta při hnětení zůstaly, odloupneme z boku formy aby dopadl na dno a pak se tam už háky o zahnětení postarají.
Takže nebojme se husté tuhé koule.
Jedním ze začátečnických mýtů je převodnění těsta.
Pekárnička nemá dostatečné odpařovací možnosti. Voda, kterou dáme do těsta se nemůže při pečení odpařit tak intenzivně jako v troubě. Zůstává proto v bochníku chleba tam způsobí přílišné zavlhnutí střídky pak je chléb uvnitř moc provlhlý, bouřlivé kynutí kvasnic pak nám vznikne buď propadlý chleba nebo chléb, kterému se při krájení odlupuje z vrchu kůrka na krajících, nedostatečné zkaramelizování pečeného těsta, prostě udělá nám té nezdoby dost.
Pokud máme tuhou zahnětenou kouli, která je nahoře taková navlhlá, je vše v pořádku.
Po signálu pro přidání semínek či sušeného ovoce je můžeme dosypat, zahnětou se dobře.
Já je dávám hned na začátku, protože i ta semínka mají vliv na hustotu těsta. Jsou suchá a vážou na sebe také část vody.
Takže začátečníci pekaři, majitelé pekárniček.
Ať koule těsta směle bouchají o boky forem, působí to na ně blahodárně. Tím, jak koule bouchá o formu, dělá vlastně to samé, jako byste kynoucí těsto prohazovali a bouchali o vál. Uvolní se tak z mouky lepek a ten nám udělá to těsto takové pěkně vláčňoučké.
Po signálu když přidáme semínka již do pekárničky nahlížíme jen přes okénko.Větráním při otevírání víka bychom způsobili klesání kynutého těsta.
Snad tento příspěvek pomůže naší drahé Déký a jiným, kteří stále tak nějak zápasí s prvními nepodary.
Budete-li se těchto zásad hnětení chlebové koule držet, jistě se i vám povede ten pravý chlebíček .

Více ...
Vložil: Liz1 dne 19.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3140 z 122 [Dalších 82 >>] 

Upozornění:
Dalších 230 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.