Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Vánoční kuchařka-sladké cukroví


[<<Předchozích 60] Články 6170 z 75 [Dalších 5 >>] 
 Masarykovo cukroví*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience
  • 30 dkg hladké mouky
  • 20dkg hera - máslo
  • 10 dkg cukr moučka
  • 1 lžíce kakaa
Postup

Zpracujeme těsto:

17 dkg lískových oříšků namočit na 1 hod. do vody - osušit, ořechy zapracujeme do připraveného těsta, uděláme válečky cca 3cm a necháme do druhého dne v lednici ztuhnout. Krájíme ostrým nožem kolečka a dáváme na plech. Pečeme při 175 a obalujeme v cukru

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Skořicové hvězdičky - s polevou*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 300 g cukru krupice
  • 50 g hladké mouky
  • vanilkový cukr
  • 625 g mletých mandlí
  • 2 lžičky skořice

Poleva:

  • 1 bílek
  • 100 g moučkového cukru
Postup:

Z vajec, cukru a vanilkového cukru ušleháme pěnu, přidáme mouku, mandle a skořici a vypracujeme těsto. To vyválíme mezi dvěma kusy fólií na ½ cm silnou placku, z ní vykrájíme hvěz­dičky. Bílek ušleháme na sníh, postupně zašleháme cukr, tímto sněhem potíráme hvězdičky. Ty pak pečeme v mírně předehřáté troubě 10 až 15 minut. (Pozor, bílková poleva nesmí příliš zhnědnout!)

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Klubíčka*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 25 dkg hl.mouky
  • 10 dkg cukru
  • 20 dkg másla
  • 1 vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 kakaové pudinky
  • l lžíce skořice
  • perličky nebo čokl. či barevné drobení na posypání
Postup:

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Necháme ho hodinu odležet v chladničce. Lžičkou vykrajujeme těsto, které lisem na česnek protlačujeme na vymazaný plech jako klubíčka. Posypeme perličkami. Pečeme při nízké teplotě asi 8 min.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Cukroví ze šlehačky*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 40 dkg polohr. mouky
  • 1 šlehačka
  • 1/4 kg tuku (Hera)
Postup:

Zpracovat těsto, nechat 1/2 hod. odpočinout, vyválet placku a vykrajovat tvary. Pečeme na suchém plechu, teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bílkový dort*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 9 dkg polohr. mouky
  • 21 dkg cukru
  • 9 dkg mletých oříšků
  • 7-8 bílků
  • trochu prášku do pečiva
Postup:

Bílky s cukrem vyšleháme do sněhu, jemně vmícháme oříšky, mouku a prášek do pečiva. Naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu. Pečeme do zlatova. Studený korpus rozkrojíme a plníme krémem (případně do krému položíme i kompotované ovoce - mandarinky, ananas....), povrch zdobíme krémem nebo čokoládovou polevou.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Veselé ovoce*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 1-2 l bílého vína (může být i obyčejné)
  • 2 pomeranče
  • 2 mandarinky
  • 2 grepy
  • 2 banány
  • 2 kiwi
  • 1 konzerva ananasu - kousky
  • 10 dkg rozinek
  • 1 dcl rumu
  • 4 l sklenice
Postup:

Ovoce oloupeme, z mandarinek, grepů a pomerančů odstraníme i blánky, vše pokrájíme, vložíme do sklenice, zalejeme rumem a šťávou z ananasu. Necháme do druhého dne, pak přilijeme víno, zamícháme a dáme do chladu. Nejlepší konzumace po dvou dnech.

 

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zázvorníky*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Ingredience:
  • 1/2 kg hl. mouky
  • 40 dkg moučk. cukru
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 4 celé vejce
  • jedlá soda (na špičku nože)
Postup:

Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme tvary jako u těsta lineckého. Vykrojené tvary necháme nejlépe 24 hodin odpočinout. Pečeme je na vymaštěném plechu či pečícím papíře cca 20 min. při 180° - 200°C dorůžova. Zázvorníky vyběhnou do výšky 1-2 cm. Vydrží déle jak 1 měsíc (pokud je hned nesníte), jedí se tvrdé i měkké, tak jak se nachají uležet.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sušené ovoce v čokoládě*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Postup:

V dnešní době je na trhu již poměrně velký výběr sušeného ovoce a zde je návod na rychlou a zdravější variantu cukroví. Nakrájíme na malé kousky vaše oblíbené sušené ovoce (měkké), střídavě napichujeme na párátko a posléze celé namáčíme v rozpuštěné čokoládě na vaření. U nás se osvědčily - sušené švestky, sušené meruňky, sušené brusinky, rozinky (pro výraznější chuť - rozinky naložené v rumu), fíky, datle atd. Párátka doporučuji bambusová s ostrým hrotem. Po namočení v čokoládě napichovat do polystyrenu a podložit alobalem nebo pokládat přímo na alobal do zatvrdnutí čokolády. Skapanou čokoládu jistě sní vaše ratolesti nebo manžel. Čím je čokoláda teplejší, tím je čokoládový film na ovoci tenčí a méně kaloričtější.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Plněné švestky*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Postup:

Spařené a vyloupané mandle vkládáme do sušených švestek jako do kapsy. Doporučuji větší švestky a hlavně měkčí. Tvrdší švestky lze předem namočit do vlažné vody a lehce osušit, ale i přesto se špatně mandle vkládají. Poté namáčet plněné švestky v rozpuštěné čokoládě napíchané na bambusová párátka, nechat okapat a čokoládu zatvrdnout. Pro zpestření můžete udělat i dvojbarevnou variantu - půlka plněné švestky v bílé a půlka v hořké čokoládě.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Piškoty trošku jinak*Vánoční kuchařka-sladké cukroví

Postup:

Po každém pečení zůstanou určitě různé krémy, zdobení, čokoláda atd. Toto lze bezvadně zužitkovat. Piškoty slepíme k sobě krémem nebo marmeládou (my máme nejraději švestková povidla) a namáčíme napíchnuté na párátku v rozpuštěné čokoládě. Při zdobení se meze nekladou - posypat lze kokosem, cukrovým barevným zdobením atd. Opět nechat okapat a čokoládu zatvrdnout. Toto "cukroví" mají nejraději děti a sami ho mohou i připravit.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 13.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 60] Články 6170 z 75 [Dalších 5 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.