|
Deník *Vánoční kuchařka-sladké cukroví
[<<Předchozích 60] Články 61 až 70 z 75 [Dalších 5 >>]
|
| Masarykovo cukroví | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience
- 30 dkg hladké mouky
- 20dkg hera - máslo
- 10 dkg cukr moučka
- 1 lžíce kakaa
Postup
Zpracujeme těsto:
17 dkg lískových oříšků namočit na 1 hod. do vody - osušit, ořechy zapracujeme do připraveného těsta, uděláme válečky cca 3cm a necháme do druhého dne v lednici ztuhnout. Krájíme ostrým nožem kolečka a dáváme na plech. Pečeme při 175 a obalujeme v cukru |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Skořicové hvězdičky - s polevou | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
Těsto:
- 3 vejce
- 300 g cukru krupice
- 50 g hladké mouky
- vanilkový cukr
- 625 g mletých mandlí
- 2 lžičky skořice
Poleva:
- 1 bílek
- 100 g moučkového cukru
Postup:
Z vajec, cukru a vanilkového cukru ušleháme pěnu, přidáme mouku, mandle a skořici a vypracujeme těsto. To vyválíme mezi dvěma kusy fólií na ½ cm silnou placku, z ní vykrájíme hvězdičky. Bílek ušleháme na sníh, postupně zašleháme cukr, tímto sněhem potíráme hvězdičky. Ty pak pečeme v mírně předehřáté troubě 10 až 15 minut. (Pozor, bílková poleva nesmí příliš zhnědnout!) |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Klubíčka | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 25 dkg hl.mouky
- 10 dkg cukru
- 20 dkg másla
- 1 vejce
- 2 vanilkové cukry
- 2 kakaové pudinky
- l lžíce skořice
- perličky nebo čokl. či barevné drobení na posypání
Postup:
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Necháme ho hodinu odležet v chladničce. Lžičkou vykrajujeme těsto, které lisem na česnek protlačujeme na vymazaný plech jako klubíčka. Posypeme perličkami. Pečeme při nízké teplotě asi 8 min. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Cukroví ze šlehačky | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 40 dkg polohr. mouky
- 1 šlehačka
- 1/4 kg tuku (Hera)
Postup:
Zpracovat těsto, nechat 1/2 hod. odpočinout, vyválet placku a vykrajovat tvary. Pečeme na suchém plechu, teplé obalujeme ve vanilkovém cukru. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Bílkový dort | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 9 dkg polohr. mouky
- 21 dkg cukru
- 9 dkg mletých oříšků
- 7-8 bílků
- trochu prášku do pečiva
Postup:
Bílky s cukrem vyšleháme do sněhu, jemně vmícháme oříšky, mouku a prášek do pečiva. Naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu. Pečeme do zlatova. Studený korpus rozkrojíme a plníme krémem (případně do krému položíme i kompotované ovoce - mandarinky, ananas....), povrch zdobíme krémem nebo čokoládovou polevou. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Veselé ovoce | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 1-2 l bílého vína (může být i obyčejné)
- 2 pomeranče
- 2 mandarinky
- 2 grepy
- 2 banány
- 2 kiwi
- 1 konzerva ananasu - kousky
- 10 dkg rozinek
- 1 dcl rumu
- 4 l sklenice
Postup:
Ovoce oloupeme, z mandarinek, grepů a pomerančů odstraníme i blánky, vše pokrájíme, vložíme do sklenice, zalejeme rumem a šťávou z ananasu. Necháme do druhého dne, pak přilijeme víno, zamícháme a dáme do chladu. Nejlepší konzumace po dvou dnech.
|
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Zázvorníky | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Ingredience:
- 1/2 kg hl. mouky
- 40 dkg moučk. cukru
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 4 celé vejce
- jedlá soda (na špičku nože)
Postup:
Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme tvary jako u těsta lineckého. Vykrojené tvary necháme nejlépe 24 hodin odpočinout. Pečeme je na vymaštěném plechu či pečícím papíře cca 20 min. při 180° - 200°C dorůžova. Zázvorníky vyběhnou do výšky 1-2 cm. Vydrží déle jak 1 měsíc (pokud je hned nesníte), jedí se tvrdé i měkké, tak jak se nachají uležet. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Sušené ovoce v čokoládě | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Postup:
V dnešní době je na trhu již poměrně velký výběr sušeného ovoce a zde je návod na rychlou a zdravější variantu cukroví. Nakrájíme na malé kousky vaše oblíbené sušené ovoce (měkké), střídavě napichujeme na párátko a posléze celé namáčíme v rozpuštěné čokoládě na vaření. U nás se osvědčily - sušené švestky, sušené meruňky, sušené brusinky, rozinky (pro výraznější chuť - rozinky naložené v rumu), fíky, datle atd. Párátka doporučuji bambusová s ostrým hrotem. Po namočení v čokoládě napichovat do polystyrenu a podložit alobalem nebo pokládat přímo na alobal do zatvrdnutí čokolády. Skapanou čokoládu jistě sní vaše ratolesti nebo manžel. Čím je čokoláda teplejší, tím je čokoládový film na ovoci tenčí a méně kaloričtější. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Plněné švestky | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Postup:
Spařené a vyloupané mandle vkládáme do sušených švestek jako do kapsy. Doporučuji větší švestky a hlavně měkčí. Tvrdší švestky lze předem namočit do vlažné vody a lehce osušit, ale i přesto se špatně mandle vkládají. Poté namáčet plněné švestky v rozpuštěné čokoládě napíchané na bambusová párátka, nechat okapat a čokoládu zatvrdnout. Pro zpestření můžete udělat i dvojbarevnou variantu - půlka plněné švestky v bílé a půlka v hořké čokoládě. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Piškoty trošku jinak | *Vánoční kuchařka-sladké cukroví |
|
Postup:
Po každém pečení zůstanou určitě různé krémy, zdobení, čokoláda atd. Toto lze bezvadně zužitkovat. Piškoty slepíme k sobě krémem nebo marmeládou (my máme nejraději švestková povidla) a namáčíme napíchnuté na párátku v rozpuštěné čokoládě. Při zdobení se meze nekladou - posypat lze kokosem, cukrovým barevným zdobením atd. Opět nechat okapat a čokoládu zatvrdnout. Toto "cukroví" mají nejraději děti a sami ho mohou i připravit. |
| Více ... |
| Vložil: cerven05 dne 13.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 60] Články 61 až 70 z 75 [Dalších 5 >>] |
|