Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník ***recepty***


 Články 110 z 56 [Dalších 46 >>] 
 Rumové cukroví***recepty***

70g cukru
140g másla
180g polohrubé mouky
10g kakaa
rybízová (nebo malinová) marmeláda
rum a vanilkový cukr
Vypracovat těsto, vyválet, vykrájet tvary a upéct. Po vystydnutí spojíme marmeládou, omočíme z obou stran v rumu (nechávám hodně nasáknout) a obalíme v cukru. Sklízím, teřba až druhý den, kdy to trochu zaschne, protože se to jinak lepí. Musí se dělat alespoň 14 dní před konzumací, aby to bylo proleželé:)

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 2.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pracny***recepty***

140g hl.mouky
110g másla (tuku)
70g cukru
50g mletých vlašských oříšků
1 vejce
1 lžička prdopeče
1 lžička kakaa
1 roztlučený hřebíček
skořice
citronová kůra

Pak klasický postup, obalit třebas ve vanilkovém cukru apod.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 2.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hovězí maso na česneku a zázvoru***recepty***

800 g zadního hovězího

2 cibule

1 lžíce másla

1 lžíce oleje

4 stroužky česneku

2 lžíce hladké mouky

1 a 1/2 lžičky zázvoru

1 a 1/2 kostky masoxu

mletý pepř

sůl

 

NA OZDOBENÍ:

rajčata

zelené bylinky (např. kopr, petrželová nať)

 

1.         Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Každý plátek lehce naklepeme, rukou vrátíme do původní velikosti, opepříme, osolíme a posypeme zázvorem.

2.            Oloupané cibule nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a cibuli na rozpáleném oleji osmahneme. Pak na ni po obou stranách opečeme okořeněné maso. Vše zalijeme vlažnou vodou, přidáme masox a na mírném ohni dusíme pod poličkou doměkka. Asi v polovině varu přidáme oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Když je maso měkké, šťávu necháme zahustíme solamylem, zamícháme, znovu podlijeme vodou a ještě krátce povaříme.

3.         Pokrm podáváme buď s vařenými těstovinami nebo brambory. Každou porci ozdobíme dílky rajčat a čerstvými bylinkami.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 29.10.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kávové řezy***recepty***

45dkg polohrubé mouky

9dkg másla

6dkg kakaa

27dkg cukru

2 celá vejce

1 prdopeč

citrónová kůra

 

Vše se smíchá se 3/8 teplé silné kávy. Vyklápí se vychladlé a plní se zavařeninou nebo krémem. Dobré je ale i samotné nebo nahoře s kopečkem šlehačky.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 7.10.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Buchtičky z Parker House ***recepty***
Suroviny:

250ml mléka
60g rozpuštěného másla
2 ušlehaná vejce
560g hladké mouky
2 lžíce cukru
2 lžičky soli
2 a 1/2 lžičky instantního droždí
Na potření rozšlehat 1 vejce, 1 lžíci vody a špetku soli

Všechny suroviny dáme do pekárny.

Program Těsto.
Rozdělíme na 16 dílů,umotáme co chceme, dáme na plech s pečícím papírem přikryjeme utěrkou a necháme 30 min.kynout. Těsně před pečením potřeme vejcem posypeme dle libosti a pečeme 15 min na 180°C

Více ...
Vložil: Naudi dne 26.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 OŘECHOVÝ CHLÉB ***recepty***
Suroviny:
350 ml vody
2 ČL soli
250 g hladké pšeničné mouky
125 g žitné chlebové mouky
125 g celozrnné mouky (dala jsem 1/2 žitné a 1/2 pšeničné
2 ČL instantního droždí
15O g vlašských ořechů nahrubo nasekat

Peču na základní program a ořechy se dávají později jako semínka)

Více ...
Vložil: Naudi dne 26.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Chleba s gril. kořením z pekárny***recepty***
360 ml teplá voda
4 lžičky soli
2 lžičky kmínu
půl lžičky grilovacího koření
2 lžíce oleje
4 kelímky pšeničná hladká
1 kelímek žitná chlebová
1 bal. suš. droždí -10 g
1 a půl lžíce cukru

kelímek - 250 ml, lžička=kávová, lžíce=polévková. Používám malou a velkou odměrku od pekárny.

Více ...
Vložil: Naudi dne 26.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Martinův chleba z pekárny***recepty***
290ml mléka,
500g hladké mouky,
2lžičky soli 1lžičky citr. šťávy (může být citronka),
2,5lžičky inst. droždí
Můžete přidat do mléka jedno vajíčko(rozšlehané).

Program rychlý nebo na bílé pečivo

Více ...
Vložil: Naudi dne 26.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pivní chleba***recepty***
250ml piva
100ml vody
1/2kg hladké mouky
2 ČL kmínu (drceného)
1,5 ČL soli
1 ČL droždí

Ještě přidávám nalámaná dyňová semínka a slunečnicová semínka.

Program  -bílý chleba, velikost 3 (1250g), kůrka 2 nebo 3.

Více ...
Vložil: Naudi dne 26.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŠPENÁTOVÝ SALÁT - GIGINKA***recepty***

1x mražený špenát - celé listy Bonduelle 450g
3x zakysaná smetana
1x malá majolka ve skle
1x pytlík pórkový polívky Knorr ( ne jinou - vyzkoušeno )
cibule

Do mísy naházet špenát, nechat rozmrznout při pokojovce, přidat smetany, majolku, sůl + pepř, cibuly a nasypat pytlík sušený polívky ( neředit, nevařit - slouží jako koření ! ). Zamíchat a papat - lze použít i jako dip k různému ( brambůrky, toastový topinky, pečený brambory atd. )

Více ...
Vložil: PajaMM dne 24.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 56 [Dalších 46 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.