|
Deník ***recepty***

Články 1 až 10 z 56 [Dalších 46 >>]
|
| Rumové cukroví | ***recepty*** |
|
70g cukru 140g másla 180g polohrubé mouky 10g kakaa rybízová (nebo malinová) marmeláda rum a vanilkový cukr Vypracovat těsto, vyválet, vykrájet tvary a upéct. Po vystydnutí spojíme marmeládou, omočíme z obou stran v rumu (nechávám hodně nasáknout) a obalíme v cukru. Sklízím, teřba až druhý den, kdy to trochu zaschne, protože se to jinak lepí. Musí se dělat alespoň 14 dní před konzumací, aby to bylo proleželé:)
|
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 2.12.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
140g hl.mouky 110g másla (tuku) 70g cukru 50g mletých vlašských oříšků 1 vejce 1 lžička prdopeče 1 lžička kakaa 1 roztlučený hřebíček skořice citronová kůra
Pak klasický postup, obalit třebas ve vanilkovém cukru apod. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 2.12.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Hovězí maso na česneku a zázvoru | ***recepty*** |
|
800 g zadního hovězího
2 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
4 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1 a 1/2 lžičky zázvoru
1 a 1/2 kostky masoxu
mletý pepř
sůl
NA OZDOBENÍ:
rajčata
zelené bylinky (např. kopr, petrželová nať)
1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Každý plátek lehce naklepeme, rukou vrátíme do původní velikosti, opepříme, osolíme a posypeme zázvorem.
2. Oloupané cibule nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a cibuli na rozpáleném oleji osmahneme. Pak na ni po obou stranách opečeme okořeněné maso. Vše zalijeme vlažnou vodou, přidáme masox a na mírném ohni dusíme pod poličkou doměkka. Asi v polovině varu přidáme oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Když je maso měkké, šťávu necháme zahustíme solamylem, zamícháme, znovu podlijeme vodou a ještě krátce povaříme.
3. Pokrm podáváme buď s vařenými těstovinami nebo brambory. Každou porci ozdobíme dílky rajčat a čerstvými bylinkami. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 29.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
45dkg polohrubé mouky
9dkg másla
6dkg kakaa
27dkg cukru
2 celá vejce
1 prdopeč
citrónová kůra
Vše se smíchá se 3/8 teplé silné kávy. Vyklápí se vychladlé a plní se zavařeninou nebo krémem. Dobré je ale i samotné nebo nahoře s kopečkem šlehačky. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 7.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Buchtičky z Parker House | ***recepty*** |
|
Suroviny:
250ml mléka 60g rozpuštěného másla 2 ušlehaná vejce 560g hladké mouky 2 lžíce cukru 2 lžičky soli 2 a 1/2 lžičky instantního droždí Na potření rozšlehat 1 vejce, 1 lžíci vody a špetku soli
Všechny suroviny dáme do pekárny.
Program Těsto. Rozdělíme na 16 dílů,umotáme co chceme, dáme na plech s pečícím papírem přikryjeme utěrkou a necháme 30 min.kynout. Těsně před pečením potřeme vejcem posypeme dle libosti a pečeme 15 min na 180°C |
| Více ... |
| Vložil: Naudi dne 26.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| OŘECHOVÝ CHLÉB | ***recepty*** |
|
Suroviny: 350 ml vody 2 ČL soli 250 g hladké pšeničné mouky 125 g žitné chlebové mouky 125 g celozrnné mouky (dala jsem 1/2 žitné a 1/2 pšeničné 2 ČL instantního droždí 15O g vlašských ořechů nahrubo nasekat
Peču na základní program a ořechy se dávají později jako semínka) |
| Více ... |
| Vložil: Naudi dne 26.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Chleba s gril. kořením z pekárny | ***recepty*** |
|
360 ml teplá voda 4 lžičky soli 2 lžičky kmínu půl lžičky grilovacího koření 2 lžíce oleje 4 kelímky pšeničná hladká 1 kelímek žitná chlebová 1 bal. suš. droždí -10 g 1 a půl lžíce cukru
kelímek - 250 ml, lžička=kávová, lžíce=polévková. Používám malou a velkou odměrku od pekárny. |
| Více ... |
| Vložil: Naudi dne 26.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Martinův chleba z pekárny | ***recepty*** |
|
290ml mléka, 500g hladké mouky, 2lžičky soli 1lžičky citr. šťávy (může být citronka), 2,5lžičky inst. droždí Můžete přidat do mléka jedno vajíčko(rozšlehané).Program rychlý nebo na bílé pečivo |
| Více ... |
| Vložil: Naudi dne 26.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pivní chleba | ***recepty*** |
|
250ml piva 100ml vody 1/2kg hladké mouky 2 ČL kmínu (drceného) 1,5 ČL soli 1 ČL droždí
Ještě přidávám nalámaná dyňová semínka a slunečnicová semínka.
Program -bílý chleba, velikost 3 (1250g), kůrka 2 nebo 3.
|
| Více ... |
| Vložil: Naudi dne 26.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| ŠPENÁTOVÝ SALÁT - GIGINKA | ***recepty*** |
|
1x mražený špenát - celé listy Bonduelle 450g 3x zakysaná smetana 1x malá majolka ve skle 1x pytlík pórkový polívky Knorr ( ne jinou - vyzkoušeno ) cibule
Do mísy naházet špenát, nechat rozmrznout při pokojovce, přidat smetany, majolku, sůl + pepř, cibuly a nasypat pytlík sušený polívky ( neředit, nevařit - slouží jako koření ! ). Zamíchat a papat - lze použít i jako dip k různému ( brambůrky, toastový topinky, pečený brambory atd. ) |
| Více ... |
| Vložil: PajaMM dne 24.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Články 1 až 10 z 56 [Dalších 46 >>] |
|