|
Deník ***recepty***

[<<Předchozích 10] Články 11 až 20 z 56 [Dalších 36 >>]
|
| Pečené kuře po chalupářsku | ***recepty*** |
|
1 kuře, 50 g másla nebo rostlin.tuku, 1 dl vody
marináda:
3 lžíce oleje, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička worcestru, ½ lžičky mleté papriky, 2 stroužky česneku (utřít se solí), sůl, pepř, ½ lžičky cukru
- vše dobře promíchat
Kuře naporcovat, potřít marinádou, vložit do nádoby a zalít zbylou marinádou. Nechat v chladničce nejméně ½ dne uležet. V pekáčku rozpustit tuk, vložit kuře i s marinádou, podlít vodou, přiklopit pekáčkem a péct s eventuelním doléváním teplé vody (pekla jsem v remosce). Kuře dopékat bez přikrytí. Na talíři přelít šťávou a podávat s hranolkami, opékanými bramborami, chlebem, zeleninovým salátem (já dělala pečené brambory s česnekem) |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 21.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rychlá bublanina | ***recepty*** |
|
2,5 skleničky hrubé mouky 1 sklenička cukr krystal 1 prášek do pečiva 1 šlehačka na šlehání - 250ml 4 vejce
vše promíchat, pokud se zdá těsto tužší, zředit mlékem dle potřeby
nanést na vysypaný plech (vysypat čím jste zvyklý), naházet ovoce, může být i kompotované dobře okapané a dát upéct. Po upečení můžete pocukrovat vanilkovým cukrem, dodá tomu výbornou chuť |
| Více ... |
| Vložil: Janca I.,Anetka07/07 dne 18.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Katova krkovička | ***recepty*** |
|
Olej
2 cibule
asi 600g vepřového (krkovička)
podle chuti:
8-10 stroužků česneku
sůl
2 feferonky
ostrý kečup
mletý černý pepř
podle potřeby asi 200 ml vývaru (masox)
Vepřovou krkovičku podle potřeby očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek, cibule a feferonky očistíme. Polovinu česneku utřeme se solí a pepřem. Ochuceným česnek potřeme plátky krkovičky a vložíme do mísy. Zakápneme je olejem a necháme uležet. Rozpálíme pánev a plátky krkovičky zprudka z obou stran orestujeme.
Zatím si nakrájíme cibuli na půl kolečka a feferonku nasekáme. Druhou polovinu česneku nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme olejem a vložíme do ní opečené plátky krkovičky. Zasypeme je cibulí, česnekem, feferonkou a zalijeme podle chuti kečupem a vývarem.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do vyhřáté trouby vložíme zakrytou zapékací misku s katovou krkovičkou a pečeme ji asi 50 - 60 minut doměkka.
Měkkou katovu krkovičku podáváme s brambory a zeleninovou oblohou. Můžeme ji ale také servírovat s pečivem. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 14.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Vepřové nudličky s vejci | ***recepty*** |
|
 asi 750 g vepřového masa (kýta)
1 lžička kari
4 lžíce sójové omáčky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
2 lžíce polévkového koření
6 lžic oleje
2 vejce
1,5 lžíce solamylu
0,5 lžičky mletého pepře
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, smícháme s vejci, solamylem a veškerým kořením. Nakonec přilijeme olej, sójovou omáčku a polévkové koření.
Směs necháme 24 hodin uležet v lednici.
Marinované maso dáme na rozpálenou suchou pánev a restujeme, dokud maso není hotové (já ke konci malinko podlila).
Podáváme s dušenou rýží. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 12.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| SMAŽENICE Z ŘEDKVIČEK | ***recepty*** |
|
máslo
ředkvičky
vejce
sůl, pepř, (celý kmín)
Na másle nechat zesklovatět kolečka ředkviček, pak na to rozklepnut vejce, míchat do ztuhnutí jako smaženici, osolit, opepřit, kdo chce okmínovat. Podávat s chlebem. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 11.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuřecí na hořčici | ***recepty*** |
|
500 g kuřecího masa
asi 75 g másla
2 cibule
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce sojové omáčky
smetana ke šlehání
sůl
Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme nakrájené maso, hořčici, sójovou omáčku a necháme smažit. Když je maso hotové a měkké (trochu jsem podlila vodou), podle chuti je osolíme a zalijeme smetanou. Hořčičnou omáčku necháme jen lehce povařit a odstavíme.
Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 11.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Zapečený květák
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1střední květák,250g žampiónů,2velké cibule,olej na smažení,4vejce,100ml šlehačky,150g cihly,mletý kmín,mletý pepř,sůl,podravka,trocha majoránky a popřípadě koření co kdo má rád(např. koření na bramborák...)
POSTUP PŘÍPRAVY
Na oleji osmažíme cibuly do zlatava,přidáme pokrájený květák a oloupané žampióny pokrájené na plátky.Ochutíme solí,mletým pepřem,mletým kmínem,podravkou...opravdu minimálně podlijeme vodou a dusíme krátce do poloměka.Všechnu vodu necháme vyvařit a přidáme trochu majoránky.Potom ještě horké nasypeme do porcelánové misky vymazané olejem,zasypeme nahrubo nastrouhanou cihlou a zalijeme:přisolená vejce+šlehačka.Misku dáme na plech a odklopené pečeme zprudka asi půl hodiny.
|
| Více ... |
| Vložil: Lenka +L 06/07+E 06/12 dne 5.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Bramborová buchta | ***recepty*** |
|
asi 1/4 l mléka kostka droždí zhruba 3 velké vařené brambory (dávám i víc) sůl majoránka česnek hrubá mouka 1 vejce sádlo
Brambory nastrouhat, osolit, přidat vejce, majoránku a drcený česnek dle chuti, kvásek a zamíchat. (těsto je malinko tekuté, ale nesmí být zas moc) Dát do vymazaného a vysypaného pekáčku (apod. - já nevymazávám - dávám do teflonu) a nechat trošku vykynout - ono to ale málokdy vykyne, takže prostě nechat nějakou dobu stát).nahoru poklást kousky sádla a zapéct tak nějak dorůžova. je dobrá teplá i studená. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 1.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Vepřové ragú | ***recepty*** |
|
1 pórek
½ kostky masoxu
asi 150 ml bílého vína
500g vepřové plece (nebo jiné vepřové)
2 lžičky mletého kmínu
4 sterilované okurky
1 lžička mleté sladké papriky
asi 3 lžíce oleje
lžička solamylu
1 větší cibule
sůl podle chuti
Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Okurky nakrájíme na malé kostky, pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, okořeníme, osolíme a chvilku restujeme. Poté podlijeme vínem, přidáme masox a pod pokličkou dusíme (já pak ještě trochu podlila vodou). Když je maso téměř měkké, přidáme okurky, pórek a maso dodusíme. V troše studené vody rozmícháme solamyl, vlijeme k masu a rozvaříme. Podle potřeby vepřové ragú dochutíme a servírujeme s rýží (já ho dávala s bramborovým knedlíkem). |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 25.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Hobitova směs (na topinky, jako salát apod.) | ***recepty*** |
|
Zbytky salámů, buřtů, párků apod. nakrájet na kostičky (dávám tak 2 buřty) a dát na rozpálenou pánev, přidat pepř, kmín, česnek podle chuti a hodně cibule. Trochu opéct, přidat sýr (tavený nebo strouhaný - co je doma), promíchat, přidat kečup, zamíchat, odstavit a přidat ještě majolku – vše podle chuti.
No a já to dělám na topinky – takže hned teplé, topinky namažu ještě čenekem. A co zbude, jíme další den na chleba nebo na rohlík a je to mňamka i z ledniceJ jako pomazánka nebo salát!
Taky se tam dají přidat nakrájené feferonkyJ |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 24.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 10] Články 11 až 20 z 56 [Dalších 36 >>] |
|