Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník ***recepty***


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 56 [Dalších 36 >>] 
 Pečené kuře po chalupářsku***recepty***

1 kuře, 50 g másla nebo rostlin.tuku, 1 dl vody

marináda:

3 lžíce oleje, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička worcestru, ½ lžičky mleté papriky, 2 stroužky česneku (utřít se solí), sůl, pepř, ½ lžičky cukru

- vše dobře promíchat

 

Kuře naporcovat, potřít marinádou, vložit do nádoby a zalít zbylou marinádou. Nechat v chladničce nejméně ½ dne uležet. V pekáčku rozpustit tuk, vložit kuře i s marinádou, podlít vodou, přiklopit pekáčkem a péct s eventuelním doléváním teplé vody (pekla jsem v remosce). Kuře dopékat bez přikrytí. Na talíři přelít šťávou a podávat s hranolkami, opékanými bramborami, chlebem, zeleninovým salátem (já dělala pečené brambory s česnekem)
Více ...
Vložil: Kačky a // dne 21.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlá bublanina***recepty***

2,5 skleničky hrubé mouky
1 sklenička cukr krystal
1 prášek do pečiva
1 šlehačka na šlehání - 250ml
4 vejce

vše promíchat, pokud se zdá těsto tužší, zředit mlékem dle potřeby

nanést na vysypaný plech (vysypat čím jste zvyklý), naházet ovoce, může být i kompotované dobře okapané a dát upéct.
Po upečení můžete pocukrovat vanilkovým cukrem, dodá tomu výbornou chuť

Více ...
Vložil: Janca I.,Anetka07/07 dne 18.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Katova krkovička***recepty***

Olej

2 cibule

asi 600g vepřového (krkovička)

podle chuti:

8-10 stroužků česneku

sůl

2 feferonky

ostrý kečup

mletý černý pepř

podle potřeby asi 200 ml vývaru (masox)

 

Vepřovou krkovičku podle potřeby očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek, cibule a feferonky očistíme. Polovinu česneku utřeme se solí a pepřem. Ochuceným česnek potřeme plátky krkovičky a vložíme do mísy. Zakápneme je olejem a necháme uležet. Rozpálíme pánev a plátky krkovičky zprudka z obou stran orestujeme.

Zatím si nakrájíme cibuli na půl kolečka a feferonku nasekáme. Druhou polovinu česneku nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme olejem a vložíme do ní opečené plátky krkovičky. Zasypeme je cibulí, česnekem, feferonkou a zalijeme podle chuti kečupem a vývarem.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Do vyhřáté trouby vložíme zakrytou zapékací misku s katovou krkovičkou a pečeme ji asi 50 - 60 minut doměkka.

Měkkou katovu krkovičku podáváme s brambory a zeleninovou oblohou. Můžeme ji ale také servírovat s pečivem.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 14.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vepřové nudličky s vejci***recepty***

asi 750 g vepřového masa (kýta)

1 lžička kari

4 lžíce sójové omáčky

1 lžička mletého kmínu

1 lžička mleté sladké papriky

2 lžíce polévkového koření

6 lžic oleje

2 vejce

1,5 lžíce solamylu

0,5 lžičky mletého pepře

 

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, smícháme s vejci, solamylem a veškerým kořením. Nakonec přilijeme olej, sójovou omáčku a polévkové koření.

Směs necháme 24 hodin uležet v lednici.

Marinované maso dáme na rozpálenou suchou pánev a restujeme, dokud maso není hotové (já ke konci malinko podlila).

Podáváme s dušenou rýží.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 12.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 SMAŽENICE Z ŘEDKVIČEK***recepty***

máslo

ředkvičky

vejce

sůl, pepř, (celý kmín)

 

Na másle nechat zesklovatět kolečka ředkviček, pak na to rozklepnut vejce, míchat do ztuhnutí jako smaženici, osolit, opepřit, kdo chce okmínovat. Podávat s chlebem.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 11.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí na hořčici***recepty***

500 g kuřecího masa

asi 75 g másla

2 cibule

2 lžíce plnotučné hořčice

1 lžíce sojové omáčky

smetana ke šlehání

sůl

 

Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme nakrájené maso, hořčici, sójovou omáčku a necháme smažit. Když je maso hotové a měkké (trochu jsem podlila vodou), podle chuti je osolíme a zalijeme smetanou. Hořčičnou omáčku necháme jen lehce povařit a odstavíme.

Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 11.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 KVĚTÁK***recepty***

Zapečený květák

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1střední květák,250g žampiónů,2velké cibule,olej na smažení,4vejce,100ml šlehačky,150g cihly,mletý kmín,mletý pepř,sůl,podravka,trocha majoránky a popřípadě koření co kdo má rád(např. koření na bramborák...)

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji osmažíme cibuly do zlatava,přidáme pokrájený květák a oloupané žampióny pokrájené na plátky.Ochutíme solí,mletým pepřem,mletým kmínem,podravkou...opravdu minimálně podlijeme vodou a dusíme krátce do poloměka.Všechnu vodu necháme vyvařit a přidáme trochu majoránky.Potom ještě horké nasypeme do porcelánové misky vymazané olejem,zasypeme nahrubo nastrouhanou cihlou a zalijeme:přisolená vejce+šlehačka.Misku dáme na plech a odklopené pečeme zprudka asi půl hodiny.

 

 

 

 

Více ...
Vložil: Lenka +L 06/07+E 06/12 dne 5.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bramborová buchta***recepty***

asi 1/4 l mléka
kostka droždí
zhruba 3 velké vařené brambory (dávám i víc)
sůl
majoránka
česnek
hrubá mouka
1 vejce
sádlo

Brambory nastrouhat, osolit, přidat vejce, majoránku a drcený česnek dle chuti, kvásek a zamíchat. (těsto je malinko tekuté, ale nesmí být zas moc) Dát do vymazaného a vysypaného pekáčku (apod. - já nevymazávám - dávám do teflonu) a nechat trošku vykynout - ono to ale málokdy vykyne, takže prostě nechat nějakou dobu stát).nahoru poklást kousky sádla a zapéct tak nějak dorůžova. je dobrá teplá i studená.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 1.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vepřové ragú***recepty***

1 pórek

½ kostky masoxu

asi 150 ml bílého vína

500g vepřové plece (nebo jiné vepřové)

2 lžičky mletého kmínu

4 sterilované okurky

1 lžička mleté sladké papriky

asi 3 lžíce oleje

lžička solamylu

1 větší cibule

sůl podle chuti

Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Okurky nakrájíme na malé kostky, pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, okořeníme, osolíme a chvilku restujeme. Poté podlijeme vínem, přidáme masox a pod pokličkou dusíme (já pak ještě trochu podlila vodou). Když je maso téměř měkké, přidáme okurky, pórek a maso dodusíme. V troše studené vody rozmícháme solamyl, vlijeme k masu a rozvaříme. Podle potřeby vepřové ragú dochutíme a servírujeme s rýží (já ho dávala s bramborovým knedlíkem).

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 25.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hobitova směs (na topinky, jako salát apod.)***recepty***

Zbytky salámů, buřtů, párků apod. nakrájet na kostičky (dávám tak 2 buřty) a dát na rozpálenou pánev, přidat pepř, kmín, česnek podle chuti a hodně cibule. Trochu opéct, přidat sýr (tavený nebo strouhaný - co je doma), promíchat, přidat kečup, zamíchat, odstavit a přidat ještě majolku – vše podle chuti.

 

No a já to dělám na topinky – takže hned teplé, topinky namažu ještě čenekem. A co zbude, jíme další den na chleba nebo na rohlík a je to mňamka i z ledniceJ jako pomazánka nebo salát!

 

Taky se tam dají přidat nakrájené feferonkyJ
Více ...
Vložil: Kačky a // dne 24.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 56 [Dalších 36 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.