Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník ***recepty***


[<<Předchozích 20] Články 2130 z 56 [Dalších 26 >>] 
 Pomazánka z kvasnic (drožďová)***recepty***

30g másla,

1/2 menší cibule

50g droždí

1/16l mléka

1 žloutek

asi 20g strouhané housky (strouhanky)

sůl

Na tuku osmažit cibulku a přidat kvasnice. Když se kvasnice rozpustí, začínají u kraje hnědnout a voní, zalít mlékem a povařit. Pak vmíchat čerstvý žloutek a strouhanou housku, osolit. Prochladlou pomazánku lze ještě umíchat s kouskem másla.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 17.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pórkový koláč***recepty***

1 pórek

1-2 buřty nebo jiná uzenina

sůl, pepř

listové těsto

1 vajíčko

tvrdý sýr

(houby apod. dle chuti)

 

Listové těsto rozválet na plech, pomazat rozšlehaným vajíčkem a propíchat vidličkou. Na pánvičce zesklovatět (trochu opéct) na trošce oleje kolečka pórku, kousky uzeniny a lze přidat např. houby. To vše se nasype (klidně horké) na rozválené těsto, opepří, osolí (raději dost málo) a posype se nastrouhaným sýrem a dá se péct.

 

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 16.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ČOKOLÁDOVÁ BOMBA BEZ PEČENÍ***recepty***

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 1 kakao (sáček 100 g), 1/4 litru mléka, 1 celé máslo (stačí levnější a může být i jakákoliv kostka tuku na pečení), 15 dkg moučkového cukru, 1 žloutek (máme tady s ženskými vyzkoušeno i bez,takže není potřeba), 1 vanilkový cukr, 2 velké balíčky piškotů (to jsou ty větší piškoty á 240 g), rum nebo vaječný koňak dle chuti (já dávám vaječný koňak,není tak ostrý,jako rum a v celkové chuti je lepší). POSTUP PŘÍPRAVY Ve 1/4 litru mléka rozpustíme na plotně celý balíček obyčejného kakaa a necháme mírně vychladnout. Do mísy si dáme moučkový cukr, změklé celé máslo, žloutek a vanilkový cukr. Přidáme mírně vychladnuté kakao v mléce a šlehačem vyšleháme v krém. Do druhé vyšší a větší mísy vysypeme 2 balíčky piškotů a pocákáme rumem nebo vaječným koňakem. Poté do piškotů vylijeme krém a dobře vše promícháme. Směs pak navrstvíme buďto do dortové formy nebo do nějaké mísy, já dávám do nerez rozšířené mísy, aby po vyklopení to mělo pěkný a zajímavý tvar. Necháme odložet cca 1/2 dne, nejlépe je ale přes noc, druhý den vyklopíme a zdobíme dle fantazie.

Více ...
Vložil: Marcela/Sonja07/07/Adam10/09 dne 16.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PIKANTNÍ PIVOVARSKÉ VÝPEČKY***recepty***

800g bůčku bez kosti

400g cibule

300 ml 10° světlého piva(jasně že u nás GambrinusJ)

15 stroužků česneku

4 lžíce kečupu

lžíce směsi barevných pepřů

 

Bůček (prorostlý) nakrájet na větší kostky, cibuli nahrubo, česnek na jemné plátky. Přidat kečup, barevné pepře, sůl pepř a všechno zalít pivem. Promíchat a péct.

Podává se s pečivem, ale lze i s čímkoli jiným (brambory, těstoviny…)

 

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 15.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dijonské cibulové řízky***recepty***

4 vepřové řízky (kýta, plec, karé)

1-2 cibule

2 lžíce dijonské hořčice

2 stroužky česneku

2 lžíce hladké mouky

pepř, sůl

olej na smažení

 

Plátky masa lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo, osolíme. V misce smícháme dijonskou hořčici, utřený česnek (sůl) a pepř. Touto hořčičnou směsí potřeme jednotlivé kousky masa z jedné strany. Na hořčici poklademe cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka. Je dobré ještě cibuli k masu řádně přitlačit. Takto připravené řízky necháme alespoň hodinku odležet. Před smažením obalíme každý řízek v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji nejdříve stranou cibule.

Podáváme z bramborem a zeleninovým salátem.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 15.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pastýřské maso***recepty***

Kuřecí prsíčka nebo vepřové maso na tenčí nudličky + přidat 1 vejce + sojová omáčka + kari koření + škrobová moučka + sůl a pepř, celý pořádně promíchat, aby se masíčko "obalilo" - nechat hodinku ( nebo klidně přes noc) proležet a smažit ve více oleji. Nejlepší to je nasypat všechno na pánvičku a pomocí dvou vidliček to od sebe rozdělit.
- s rýží (s kousky ananasu (kostky z kompotu) + šunkou (na kostičky) a kapkou sojovky :o) ), hranolkama atd.

- lze přidat ještě česnek, trosku chilli a obě papriky

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 13.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře (nebo králík) na medu***recepty***

Suroviny: Porcované kuře (králík), 2 lžíce oleje, 2 lžíce sójové omáčky, malá lžička soli, lžička pálivé papriky, 3 stroužky česneku, 2 lžíce medu, 1 kostka masoxu, 2 lžičky škrobové moučky, 0,2 l vody.

Příprava: Kuře (králíka) potřeme směsí oleje, sójové omáčky, soli, papriky a česneku a nejméně 2 hodiny (lépe přes noc) necháme uležet. Upečeme a posledních 20 minut přelijeme zálivkou, kterou si připravíme z vody, medu, masoxu. Nakonec přidáme v troše vody rozmíchanou škrobovou moučku.

Více ...
Vložil: Kačky a // dne 13.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Řezy DIPLOMAT***recepty***

300g hladké mouky

1/2prdopeče

1 lžíce kakaa

100g moučk. Cukru

50g másla nebo rostlin. Tuku (Her apod.)

1 vejce

asi 4 lžce mléka

tuk na vymazání plechů (nebo jen pečicí papír)

čokoládová poleva na ozdobení

asi ¾ balíčku piškotů

3 lžíce rumu (raději víceJ)

silná černá káva

 

Náplň:

1/2l mléka

1 balíček vanilkového cukru

6 lžic polohrubé mouky

200g másla nebo rostlin. Tuku

1 lžíce rumu

150g moučk. Cukru

 

Prosijeme mouku s prdopečem, přidáme cukr, kakao. Tuk, vejce a mléko a dobře vypracujeme (můžeme přidat trochu mléka). Odložíme je alespoň na hodinu do chladu. Odpočinuté rozdělíme na 2 části, které vyválíme na velikost plechu (opravdu dost tenké!) a propícháme vidličkou – opak upečeme dorůžova. Upečené dáme na rovnou plochu a na 1 rozetřeme ½ krému. Na něj poklademe piškoty namáčené v silné černé kávě a pokapeme je rumem. To přikryjeme druhou ½ krému (jde to hůř, piškoty „kloužou“) a nahoru položíme druhou upečenou placku. (Já ji znovu ještě pokapu rumemJ) Polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu odležet – minimálně do druhého dne, nejlepší jsou řezy obdenJ.

Krém:

V mléce rozmícháme vanilk. Cukr, mouku a za stálého míchání krátce povaříme. Hustější kaši pak necháme vychladnout. Změklý tuk utřeme a cukrem, po kapkách zašleháme rum a po lžících připravenou vychladlou kaši. Hladký krém získáme našleháním v elektrickém šlehači.

 

Vypadá to složitě , ale je to obrovská MŇAMKA!!!
Více ...
Vložil: Kačky a // dne 13.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 JOGURTOVE RIZKY***recepty***

Ingredience: 2 kureci rizky,1 bily jogurt,1 vejce,2 strouzky cesneku, sul, pepr, dalsi koreni dle chuti

Postup: kureci rizky naklepeme, osolime, opeprime a namocine do jogurtove marinady, kterou vytvorime smichanim jogurtu, vejce, cesneku, soli, pepre a pridala jsem grilovaci koreni - fantazii se meze nekladou :-) Zavrela jsem to do dozy a dala na 24 hodin do lednice. Pak se maji rizky z marinady vyndat, obalit ve strouhance a pomalu osmazit.
Rizky pry jsou hodne krehke a stavnate, pry jsou vyborne i veprove - udrzi si stavu, nejsou vysusene.

Pripravim k tomu asi brambory a zeleninovou oblohu. A premyslim, ze tu zbylou marinadu asi taky dam na panvicku a dam ji pak k tem rizkum a bramborum....uvidime :-)

Tak dobrou chut, pokud to budete zkouset!

Více ...
Vložil: PajaMM dne 12.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 VLOCKOVE SUSENKY – delam nejmene ze dvou davek***recepty***

8 dkg ovesnych vlocek
8 dkg cukru
8 dkg Hery
1 vejce
Spetka soli
10 dkg hladke mouky
½ prasku do peciva
Orisky, rozinky, ...
- zpracovat testo, udelat valecek, krajet kolecka, doprostred kazdeho udelat dulecek a plnit marmeladou – pak dat pect
- lze menit prisady i napln :-)

Více ...
Vložil: PajaMM dne 6.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2130 z 56 [Dalších 26 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.