|
Deník ***recepty***

[<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 56 [Dalších 26 >>]
|
| Pomazánka z kvasnic (drožďová) | ***recepty*** |
|
30g másla,
1/2 menší cibule
50g droždí
1/16l mléka
1 žloutek
asi 20g strouhané housky (strouhanky)
sůl
Na tuku osmažit cibulku a přidat kvasnice. Když se kvasnice rozpustí, začínají u kraje hnědnout a voní, zalít mlékem a povařit. Pak vmíchat čerstvý žloutek a strouhanou housku, osolit. Prochladlou pomazánku lze ještě umíchat s kouskem másla. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 17.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pórkový koláč | ***recepty*** |
|
1 pórek
1-2 buřty nebo jiná uzenina
sůl, pepř
listové těsto
1 vajíčko
tvrdý sýr
(houby apod. dle chuti)
Listové těsto rozválet na plech, pomazat rozšlehaným vajíčkem a propíchat vidličkou. Na pánvičce zesklovatět (trochu opéct) na trošce oleje kolečka pórku, kousky uzeniny a lze přidat např. houby. To vše se nasype (klidně horké) na rozválené těsto, opepří, osolí (raději dost málo) a posype se nastrouhaným sýrem a dá se péct.
|
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 16.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| ČOKOLÁDOVÁ BOMBA BEZ PEČENÍ | ***recepty*** |
|
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kakao (sáček 100 g), 1/4 litru mléka, 1 celé máslo (stačí levnější a může být i jakákoliv kostka tuku na pečení), 15 dkg moučkového cukru, 1 žloutek (máme tady s ženskými vyzkoušeno i bez,takže není potřeba), 1 vanilkový cukr, 2 velké balíčky piškotů (to jsou ty větší piškoty á 240 g), rum nebo vaječný koňak dle chuti (já dávám vaječný koňak,není tak ostrý,jako rum a v celkové chuti je lepší).
POSTUP PŘÍPRAVY
Ve 1/4 litru mléka rozpustíme na plotně celý balíček obyčejného kakaa a necháme mírně vychladnout.
Do mísy si dáme moučkový cukr, změklé celé máslo, žloutek a vanilkový cukr. Přidáme mírně vychladnuté kakao v mléce a šlehačem vyšleháme v krém.
Do druhé vyšší a větší mísy vysypeme 2 balíčky piškotů a pocákáme rumem nebo vaječným koňakem.
Poté do piškotů vylijeme krém a dobře vše promícháme. Směs pak navrstvíme buďto do dortové formy nebo do nějaké mísy, já dávám do nerez rozšířené mísy, aby po vyklopení to mělo pěkný a zajímavý tvar.
Necháme odložet cca 1/2 dne, nejlépe je ale přes noc, druhý den vyklopíme a zdobíme dle fantazie.
|
| Více ... |
| Vložil: Marcela/Sonja07/07/Adam10/09 dne 16.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| PIKANTNÍ PIVOVARSKÉ VÝPEČKY | ***recepty*** |
|
800g bůčku bez kosti
400g cibule
300 ml 10° světlého piva(jasně že u nás GambrinusJ)
15 stroužků česneku
4 lžíce kečupu
lžíce směsi barevných pepřů
Bůček (prorostlý) nakrájet na větší kostky, cibuli nahrubo, česnek na jemné plátky. Přidat kečup, barevné pepře, sůl pepř a všechno zalít pivem. Promíchat a péct.
Podává se s pečivem, ale lze i s čímkoli jiným (brambory, těstoviny…)
|
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 15.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Dijonské cibulové řízky | ***recepty*** |
|
4 vepřové řízky (kýta, plec, karé)
1-2 cibule
2 lžíce dijonské hořčice
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
pepř, sůl
olej na smažení
Plátky masa lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo, osolíme. V misce smícháme dijonskou hořčici, utřený česnek (sůl) a pepř. Touto hořčičnou směsí potřeme jednotlivé kousky masa z jedné strany. Na hořčici poklademe cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka. Je dobré ještě cibuli k masu řádně přitlačit. Takto připravené řízky necháme alespoň hodinku odležet. Před smažením obalíme každý řízek v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji nejdříve stranou cibule.
Podáváme z bramborem a zeleninovým salátem. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 15.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pastýřské maso | ***recepty*** |
|
Kuřecí prsíčka nebo vepřové maso na tenčí nudličky + přidat 1 vejce + sojová omáčka + kari koření + škrobová moučka + sůl a pepř, celý pořádně promíchat, aby se masíčko "obalilo" - nechat hodinku ( nebo klidně přes noc) proležet a smažit ve více oleji. Nejlepší to je nasypat všechno na pánvičku a pomocí dvou vidliček to od sebe rozdělit. - s rýží (s kousky ananasu (kostky z kompotu) + šunkou (na kostičky) a kapkou sojovky :o) ), hranolkama atd.
- lze přidat ještě česnek, trosku chilli a obě papriky |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 13.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuře (nebo králík) na medu | ***recepty*** |
|
Suroviny: Porcované kuře (králík), 2 lžíce oleje, 2 lžíce sójové omáčky, malá lžička soli, lžička pálivé papriky, 3 stroužky česneku, 2 lžíce medu, 1 kostka masoxu, 2 lžičky škrobové moučky, 0,2 l vody.
Příprava: Kuře (králíka) potřeme směsí oleje, sójové omáčky, soli, papriky a česneku a nejméně 2 hodiny (lépe přes noc) necháme uležet. Upečeme a posledních 20 minut přelijeme zálivkou, kterou si připravíme z vody, medu, masoxu. Nakonec přidáme v troše vody rozmíchanou škrobovou moučku. |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 13.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Řezy DIPLOMAT | ***recepty*** |
|
300g hladké mouky
1/2prdopeče
1 lžíce kakaa
100g moučk. Cukru
50g másla nebo rostlin. Tuku (Her apod.)
1 vejce
asi 4 lžce mléka
tuk na vymazání plechů (nebo jen pečicí papír)
čokoládová poleva na ozdobení
asi ¾ balíčku piškotů
3 lžíce rumu (raději víceJ)
silná černá káva
Náplň:
1/2l mléka
1 balíček vanilkového cukru
6 lžic polohrubé mouky
200g másla nebo rostlin. Tuku
1 lžíce rumu
150g moučk. Cukru
Prosijeme mouku s prdopečem, přidáme cukr, kakao. Tuk, vejce a mléko a dobře vypracujeme (můžeme přidat trochu mléka). Odložíme je alespoň na hodinu do chladu. Odpočinuté rozdělíme na 2 části, které vyválíme na velikost plechu (opravdu dost tenké!) a propícháme vidličkou – opak upečeme dorůžova. Upečené dáme na rovnou plochu a na 1 rozetřeme ½ krému. Na něj poklademe piškoty namáčené v silné černé kávě a pokapeme je rumem. To přikryjeme druhou ½ krému (jde to hůř, piškoty „kloužou“) a nahoru položíme druhou upečenou placku. (Já ji znovu ještě pokapu rumemJ) Polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu odležet – minimálně do druhého dne, nejlepší jsou řezy obdenJ.
Krém:
V mléce rozmícháme vanilk. Cukr, mouku a za stálého míchání krátce povaříme. Hustější kaši pak necháme vychladnout. Změklý tuk utřeme a cukrem, po kapkách zašleháme rum a po lžících připravenou vychladlou kaši. Hladký krém získáme našleháním v elektrickém šlehači.
Vypadá to složitě , ale je to obrovská MŇAMKA!!! |
| Více ... |
| Vložil: Kačky a // dne 13.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| JOGURTOVE RIZKY | ***recepty*** |
|
Ingredience: 2 kureci rizky,1 bily jogurt,1 vejce,2 strouzky cesneku, sul, pepr, dalsi koreni dle chuti
Postup: kureci rizky naklepeme, osolime, opeprime a namocine do jogurtove marinady, kterou vytvorime smichanim jogurtu, vejce, cesneku, soli, pepre a pridala jsem grilovaci koreni - fantazii se meze nekladou :-) Zavrela jsem to do dozy a dala na 24 hodin do lednice. Pak se maji rizky z marinady vyndat, obalit ve strouhance a pomalu osmazit. Rizky pry jsou hodne krehke a stavnate, pry jsou vyborne i veprove - udrzi si stavu, nejsou vysusene.
Pripravim k tomu asi brambory a zeleninovou oblohu. A premyslim, ze tu zbylou marinadu asi taky dam na panvicku a dam ji pak k tem rizkum a bramborum....uvidime :-)
Tak dobrou chut, pokud to budete zkouset! |
| Více ... |
| Vložil: PajaMM dne 12.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| VLOCKOVE SUSENKY – delam nejmene ze dvou davek | ***recepty*** |
|
8 dkg ovesnych vlocek 8 dkg cukru 8 dkg Hery 1 vejce Spetka soli 10 dkg hladke mouky ½ prasku do peciva Orisky, rozinky, ... - zpracovat testo, udelat valecek, krajet kolecka, doprostred kazdeho udelat dulecek a plnit marmeladou – pak dat pect - lze menit prisady i napln :-) |
| Více ... |
| Vložil: PajaMM dne 6.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 56 [Dalších 26 >>] |
|