Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník ***recepty***


[<<Předchozích 40] Články 4150 z 56 [Dalších 6 >>] 
 Jemný jabĺčkový koláč***recepty***

Cesto: 5 vajec, 400 g práškového (alebo kryštálového) cukru, 1 balíček vanilínového cukruu, 300 g hrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 600 g nelúpaných jabĺk, 100 g mletých orechov, 100 g hrozienok, malinový alebo ríbezľový džem, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu Čokoládová poleva: 80 g Cery, 100 g čokolády na varenie, 1 lyžica oleja POSTUP: 1. Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do tuhej peny. Môžeme použiť elektrický robot (šľaháme asi 10 minút). 2. Striedavo po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom a postrúhané jablká. Primiešame hrozienka a pomleté orechy. 3. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Povrch cesta vyrovnáme stierkou a vložíme do mierne vyhriatej rúry. 4. Upečený, ešte teplý koláč potrieme džemom. 5. Čokoládová poleva: Tuk a čokoládu na varenie roztopíme nad parou, vymiešame a odstavíme. Primiešame lyžicu oleja, aby bola poleva lesklá. 6. Polevu natrieme na koláč a necháme stuhnúť. Potom pokrájame na kocky.

Více ...
Vložil: Marcela/Sonja07/07/Adam10/09 dne 4.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 LETNÍ MELODIE***recepty***

100 g masla
30 g mouc.cukru
vanilkovy cukr
skoricovy cukr
spetka soli
4 zloutky - to vsechno smichame a utreme (ja to sleham rucnim slehacem)
pridat: snih ze 4 bilku
90 g mouc.cukru
100 g mleteho maku
70 g hladke mouky
- nalit do vymazane a vysypane kulate dortove formy a dat pect (dobu si nepamatuju:-) )

krem:
ze 150 ml vody, 1 polevkove lzice citronove stavy a 1 sacku bobtnave zelatiny udelame podle navodu zelatinu, kterou pridame do kremu z:
1 zakysana smetana
vanilkovy cukr
4 polevkove lzice mouc. cukru
2 uslehane slehacky (celkem max 0,5l - ja davam 2 kelimky, je to neco pres 400ml a staci to v poho)
maliny nebo jahody (krajene)

To vsechno nalijeme na vychladly dort a dame ztuhnout do lednicky. Kdyz je to tuhe, ozdobime to jahodami nebo malinami a polijeme cervenym zele...

Více ...
Vložil: PajaMM dne 4.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Trojfarebná bábovka***recepty***

Suroviny 6 vajec, 1 dl oleja 180 g kryštálového cukru 1/2 prášku do pečiva 3 lyžice BB pudingu (prípadne 1 čokoládový alebo kakaový puding) 1 vanilkový puding 1 jahodový alebo malinový puding 20 g margarínu a 20 g hrubej múky na vysypanie formy Pracovný postup Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme cukor a ešte chvíľu šľaháme. Potom pridáme žĺtky, olej a prášok do pečiva. Vzniknutú zmes rozdelíme na 3 časti. Do každej časti zamiešame iný pudingový prášok. Do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy postupne nalejeme všetky tri cestá. Pečieme v stredne teplej rúre 45 až 50 minút. Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom, ktorý sme rozmiešali s trochou vanilínového cukru.

Více ...
Vložil: Marcela/Sonja07/07/Adam10/09 dne 2.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapekaná cuketa***recepty***

Suroviny 400 g nastrúhanej cukety 150 g šunkovej salámy 150 g údeného syra 200 g polohrubej múky 1 dl oleja 3 strúčiky nastrúhaného cesnaku 1 kypriaci prášok do pečiva 3 vajcia, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, oregano Všetky suroviny spolu zmiešame a dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.

Více ...
Vložil: Marcela/Sonja07/07/Adam10/09 dne 2.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nakládaný kabanos***recepty***

Nakládaný kabanos 
1 kg kabanosu, 4 cibule, 40 dkg majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce octa, 4 lžíce, kečupu, 2 lžíce worcestru, 2 lžičky cukru, dle chuti pepř a sůl
Kabanos oloupat, nakrájet na kolečka, cibuli na proužky. V míse promíchat ostatní suroviny, pak přimíchatkabanos a cibuli. V chladu necháme uležet přes noc. Podáváme s pečivem.

Více ...
Vložil: správce červenec 2007 dne 2.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablkové rezy***recepty***

Suroviny 5 až 6 jabĺk 2 hrste posekaných orechov 5 až 6 lyžíc kryštálového cukru 1 škoricový cukor 4 až 5 vajíčok 1/2 prášku do pečiva 4 až 5 lyžíc hladkej múky 4 lyžice práškového cukru alobal Pracovný postup Menší plech (20 x 30 cm) vystelieme alobalom a posypeme kryštálovým cukrom po celom alobale. Potom pridáme škoricový cukor, posekané orechy a na to nastrúhame ošúpané jablká. Potom si pripravíme piškótu zo 4 žĺtkov, 4 lyžíc práškového cukru a vymiešame do penista. Pridáme 4 lyžice hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Touto zmesou zalejeme jablká a dáme piecť. Po upečení vyberieme a preklopíme na dosku. Po 1 až 2 minútach odparenia opatrne stiahneme alobal. Necháme vychladnúť a krájame na rezy alebo kocky.

Více ...
Vložil: Marcela/Sonja07/07/Adam10/09 dne 1.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pestrý koláč***recepty***

Suroviny 5 vajec 300 g cukru 250 g Hery 300 g polohrubej múky 1 kypriaci prášok do pečiva 1 šľahačka 1 vanilínový cukor 3 pudingy v prášku rôznych príchutí tuk na plech Rum citrónová alebo čokoládová poleva Pracovný postup Vajcia, cukor a Heru vymiešame. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva, šľahačku a vanilínový cukor. Cesto rozdelíme na tri časti. Do každej časti pridáme jeden pudingový prášok. Na vymastený plech lyžicou kladieme rôznofarebné kôpky. Pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečené pokropíme rumom a polejeme čokoládovou alebo citrónovou polevou.

Více ...
Vložil: Marcela/Sonja07/07/Adam10/09 dne 1.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Koláč s párkami***recepty***

Cesto: 250 g polohrubej múky, 1 vajce, 100 g masla, soľ Plnka: 300 g hydinových párkov, 100 g cukety, 100 g cibule, olej, olivový olej, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, mleté čierne korenie Smotanová plnka: 200 g kyslej smotany, 2 vajcia, petržlenová vňať, 50 g nastrúhaného tvrdého syra, 50 g topeného syra, soľ, mleté čierne korenie Pracovný postup Z múky, masla, vajca a zo soli vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme ho na vymastený plech. Pokrájanú cibuľu s cuketou orestujeme na oleji. Posolíme, okoreníme a spolu premiešame. Cesto potrieme olivovým olejom zmiešaným s prelisovaným cesnakom a rozložíme naň nakrájané párky. Pridáme orestovanú cibuľu s cuketou a zalejeme smotanovou plnkou. Vložíme do vyhriatej rúry a dáme piecť. Po upečení posypeme petržlenovou vňaťou a nakrájame na kúsky.

Více ...
Vložil: Marcela/Sonja07/07/Adam10/09 dne 1.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Alenkine kuracie mäso***recepty***

Suroviny 1 kg kuracích pŕs, soľ mleté čierne korenie 2 veľké cibule Nálev 1 tatárska omáčka 1 biely jogurt 150 g postrúhaného tvrdého syra, trocha vegety a korenia Pracovný postup Kuracie mäso pokrájame na menšie kúsky. Posolíme, okoreníme a poukladáme na vymastený plech. Dve veľké cibule pokrájame a rozložíme na mäso. Podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a v rúre udusíme. Keď je mäso udusené, zalejeme ho nálevom a necháme zapiecť. Ak je nálev hustý, rozriedime ho mliekom.

Více ...
Vložil: Marcela/Sonja07/07/Adam10/09 dne 1.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Šľahačkové rožky***recepty***

Suroviny 500 g hladkej múky 2,5 dl šľahačkovej smotany 250 g Palmarínu 60 g práškového cukru Plnka: lekvár Na posypanie: práškový cukor zmiešaný s vanilínovým cukrom Pracovný postup Múku, cukor, postrúhaný Palmarín a smotanu spolu vymiesime na hladké cesto. Rozdelíme ho na 8 častí. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru kruhu a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na hrubší koniec cesta dáme lekvár a zvinieme do tvaru rožka. Uložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Teplé obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým cukrom. Môžeme poliať ľubovoľnou polevou.

Více ...
Vložil: Marcela/Sonja07/07/Adam10/09 dne 1.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 40] Články 4150 z 56 [Dalších 6 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.