Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Receptíky I.
Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní


 Články 110 z 100 [Dalších 90 >>] 
 Americká buchta...Receptíky I.

Suroviny:

 

4 vejce, 1 hrnek pískového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 4 hrnky nakrájených jakblek, hrst ořechů a hrst rozinek, prášek do pečiva

 

Postup:

 

Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, opatrně zašleháme mouku a prášek do pečiva, přidáme ořechy, rozinky a jablka a vše promícháme.

Vylejeme na plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Můžeme potřít čokoládovou polevou.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bábovka pneumatika...Receptíky I.

Suroviny:

 

4 véjce, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dl oleje, 1 dl vody, 1 vanilkový cukr, strouhanku na vysypání formy.

Poleva: kakao, moučkový cukr, horká voda, rum

 

Postup:

 

Vejce, cukr a vanilkový cukr, vodu a olej šleháme ve šlehači alespoň 5 minut. Přidáme mouku a prášek do pečiva a opět šleháme alespoň 5 minut. Těsto nalejeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy a upečeme pozvolna v troubě.

Hotovou bábovku potřeme hustější polevou.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bábovka z pudingového prášku...Receptíky I.

Suroviny:

 

- 150 g práškového cukru

- 2 dcl oleje

- 40 g hrozinek

- 1 vanilkový cukr

- 4 vanilkové pudinkové prášky Amyl

- 1/2 bal. prášku do pečiva

- 4 vajíčka

- ovocná marmeláda

- čokoládová poleva

- tuk a mouka na posypání formy

 

 

Postup:

 

Pudinkový prášek a vajíčka důkladně vyšľaháme (doporučuje se el. šlehačem). Za stálého míchání přidáváme olej, práškový a vanilkový cukr a prášek do pečiva. Hrozinky obalíme v hrubé mouce a vmícháme do hmoty. Bábovkovou formu vymastíme a posypeme hrubou moukou. Vlejeme těsto a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.

Upečenou bábovku necháme vychladnout a až potom ju vyklopíme na pracovní desku. Povrch potřeme horkou rozvařenou marmeládou a polejeme čokoládovou polevou.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bleskový dort...Receptíky I.

Suroviny:

 

7 bílků, 6 vrchovatých lžic hrubé mouky, 6 lžic oleje,

1 plná lžíce kakaa, 7 velkých lžic pískového cukru,

1/8 l smetany ke šlehání, 2 lžíce pikantní zavařeniny,

ztužený tuk a hrubá mouka do formy

 

Postup:

 

Z bílků ušleháme pevný sníh. Za stálého šlehání přisypáváme po lžících polovinu cukru. Zbylý cukr smícháme s kakaem

a vmícháme do ušlehaného sněhu. Nakonec přidáváme po troškách olej současně s moukou. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rozetřeme

a pečeme v předem vyhřáté troubě 35 až 40 minut. Vychladlý

dort rozkrojíme a pláty potřeme pikantní zavařeninou. Na povrch nakupíme šlehačku.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bleskový moučník...Receptíky I.

Suroviny:

 

3 žloudky

3 bílky

2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky

2 plné lžíce pískového cukru

citronová kůra z 1/2 citronu

15 dkg tuku (Juno)

hrubá mouka na vysypání dortové formy

1 malý kompot višní nebo jiného ovoce

25g pudinkového prášku

1/8l smetany na šlehání.

 

Postup:

 

Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr.Lehce vmícháme rozkvedlané žloudky,mouku a citronovou kůru. Těsto rozložíme do vymaštěné formy, vysypané moukou.Upečeme do zlatova v předem vyhřáté dostatečně horké troubě 10 minut. Hotový moučník vyklopíme po 5 minutách na plochou misku. Vychladlý hustě posázíme odkapaným ovocem, polijeme chladnějším uvařeným pudinkem a dáme do chladničky na 2 hodiny.Před podáváním ozdobíme povrch šlehačkou.Z 1/2l kompotové šťávy a pudinkového prášku uvaříme pudink.Šťávu nesladíme, můžeme ji ochutit citronovou šťávou.Nemáme-li celý čtvrtlitr štávy,dolijeme pikantním sirupem,smíchným se dvěma lžícemi vody.Pudink uvaříme před pečením moučníku.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Brněnský drak...Receptíky I.

Suroviny:

 

led

sklenka pomerančové šťávy

1/2 sklenky vodky

1/4 sklenky griotky

1/4 sklenky Pradědu

 

Postup:

 

Do šejkru dejte led a (na dvě porce) sklenku pomerančové šťávy, vodku, griotku a Praděd, promíchejte a nalijte do vyššího úzkého poháru. Ukrojte kolečko pomeranče, nařízněte do poloviny a zavěste na okraj poháru
Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Buchta s pudinkem a Margotkou...Receptíky I.

Suroviny:

 

Piškot

4 vejce

14 lžíc polohrubé mouky

12 lžíc moučkového cukru

1 dcl oleje

1 dcl vody

1/2 prášku do pečiva

 

Pudink

1 litr mléka

2 čokoládové pudinky

cukr

 

Postup:

 

Piškotové těsto nalejem na vymazaný a vysypaný plech.

Nalejeme uvařený pudink a dáme péct. Na teplé natřeme 2 zakysané smetany a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot - větší.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Buchta z limonády...Receptíky I.

Suroviny:

 

30 dkg. cukru

40 dkg. polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

3 vejce

1 limonáda

10 lžic oleje

 

POLEVA:

8 dkg. másla

15 dkg. moučkového cukru

3 lžíce kakaa

3 lžíce Rumu

 

Postup:

 

Smícháme cukr, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Do nádoby dáme vejce, limonádu a olej . Smícháme vše dohromady.Dáme péct.

Na vlažnou buchtu natřeme polevu

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čoko dort z piškotů...Receptíky I.

 

Suroviny:

 

2 a 1/2 balíčku piškotů

25 dkg tuku Hera

1/2 balíčku kakaa

4 dcl vody

3 žloutky

20 dkg moučkového cukru

 

Postup:

 

Vodu svaříme s kakaem a necháme řádně vychladnout.

Utřeme změklý tuk s cukrem a žloutky.

Našleháme velice pomalu s vychladlým kakaem.

Piškoty střídavě prokládáme v dortové formě s krémem.

Necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout, pak vyklopíme, přizdobíme šlehačkou a ovocem.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čokoládové Amaretti...Receptíky I.

Suroviny:

 

140g celých loupaných mandlí, 100g pískového cukru, 2 bílky, 1/8 lžičky kyseliny vinné, 1/2 lžičky vanilkové tresti, 1/2 lžičky mandlové tresti, 15g kakaového prášku, 30g moučkového cukru a trochu na posypání

 

Postup:

 

1- Ve velké pánvi na středním plameni upražte mandle dohněda. Odstavte z plamene a dejte zchladnout.

2- V mixéru smíchejte mandle s polovinou cukru. Střídavě mixér zapínejte a vypínejte, až jsou mandle jemně rozsekané.

3- Nechte předehřát troubu na 170°C. Plech pokryjte fólií nbo pergamenovým papírem na pečení.

4- V malé míse šlehejte elektrickým šlehačem bílky s kyselinou vinnou na jemný sníh. Postupně přisypávejte zbývající cukr, šlehejte, až se cukr rozpustí a sníh je lesklý a tuhý. Vmíchejte vanilkovou a mandlovou tresť. Gumovou stěrkou nebo metlou na šlehání opatrně vmíchejte rozsekané mandle, kakaový prášek a 30g prosátého moučkového cukru.

5- Lžící naplňte sáček opatřený širší rovnou špičkou (průměr asi 1 cm). Na plech vytlačujte kopečky velké asi 4 cm ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe

6- Pečte 15 minut, nebo až jsou kopečky křehké. Nechte zchladnout 10 minut na plechu. Špachtlí přendejte kopečky na drátěný rošt a nechte je zcela vychladnout. Kopečky posypejte hustě moučkovým cukrem. Uložte v uzavřené nádobě.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 100 [Dalších 90 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.