|
Deník Receptíky I. Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní

Články 1 až 10 z 100 [Dalších 90 >>]
|
| Americká buchta... | Receptíky I. |
|
Suroviny:
4 vejce, 1 hrnek pískového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 4 hrnky nakrájených jakblek, hrst ořechů a hrst rozinek, prášek do pečiva
Postup:
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, opatrně zašleháme mouku a prášek do pečiva, přidáme ořechy, rozinky a jablka a vše promícháme.
Vylejeme na plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Můžeme potřít čokoládovou polevou.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Bábovka pneumatika... | Receptíky I. |
|
Suroviny:
4 véjce, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dl oleje, 1 dl vody, 1 vanilkový cukr, strouhanku na vysypání formy.
Poleva: kakao, moučkový cukr, horká voda, rum
Postup:
Vejce, cukr a vanilkový cukr, vodu a olej šleháme ve šlehači alespoň 5 minut. Přidáme mouku a prášek do pečiva a opět šleháme alespoň 5 minut. Těsto nalejeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy a upečeme pozvolna v troubě.
Hotovou bábovku potřeme hustější polevou.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Bábovka z pudingového prášku... | Receptíky I. |
|
Suroviny:
- 150 g práškového cukru
- 2 dcl oleje
- 40 g hrozinek
- 1 vanilkový cukr
- 4 vanilkové pudinkové prášky Amyl
- 1/2 bal. prášku do pečiva
- 4 vajíčka
- ovocná marmeláda
- čokoládová poleva
- tuk a mouka na posypání formy
Postup:
Pudinkový prášek a vajíčka důkladně vyšľaháme (doporučuje se el. šlehačem). Za stálého míchání přidáváme olej, práškový a vanilkový cukr a prášek do pečiva. Hrozinky obalíme v hrubé mouce a vmícháme do hmoty. Bábovkovou formu vymastíme a posypeme hrubou moukou. Vlejeme těsto a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.
Upečenou bábovku necháme vychladnout a až potom ju vyklopíme na pracovní desku. Povrch potřeme horkou rozvařenou marmeládou a polejeme čokoládovou polevou.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Bleskový dort... | Receptíky I. |
|
Suroviny:
7 bílků, 6 vrchovatých lžic hrubé mouky, 6 lžic oleje,
1 plná lžíce kakaa, 7 velkých lžic pískového cukru,
1/8 l smetany ke šlehání, 2 lžíce pikantní zavařeniny,
ztužený tuk a hrubá mouka do formy
Postup:
Z bílků ušleháme pevný sníh. Za stálého šlehání přisypáváme po lžících polovinu cukru. Zbylý cukr smícháme s kakaem
a vmícháme do ušlehaného sněhu. Nakonec přidáváme po troškách olej současně s moukou. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rozetřeme
a pečeme v předem vyhřáté troubě 35 až 40 minut. Vychladlý
dort rozkrojíme a pláty potřeme pikantní zavařeninou. Na povrch nakupíme šlehačku.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Bleskový moučník... | Receptíky I. |
|
Suroviny:
3 žloudky
3 bílky
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
2 plné lžíce pískového cukru
citronová kůra z 1/2 citronu
15 dkg tuku (Juno)
hrubá mouka na vysypání dortové formy
1 malý kompot višní nebo jiného ovoce
25g pudinkového prášku
1/8l smetany na šlehání.
Postup:
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr.Lehce vmícháme rozkvedlané žloudky,mouku a citronovou kůru. Těsto rozložíme do vymaštěné formy, vysypané moukou.Upečeme do zlatova v předem vyhřáté dostatečně horké troubě 10 minut. Hotový moučník vyklopíme po 5 minutách na plochou misku. Vychladlý hustě posázíme odkapaným ovocem, polijeme chladnějším uvařeným pudinkem a dáme do chladničky na 2 hodiny.Před podáváním ozdobíme povrch šlehačkou.Z 1/2l kompotové šťávy a pudinkového prášku uvaříme pudink.Šťávu nesladíme, můžeme ji ochutit citronovou šťávou.Nemáme-li celý čtvrtlitr štávy,dolijeme pikantním sirupem,smíchným se dvěma lžícemi vody.Pudink uvaříme před pečením moučníku.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Brněnský drak... | Receptíky I. |
|
Suroviny:
led
sklenka pomerančové šťávy
1/2 sklenky vodky
1/4 sklenky griotky
1/4 sklenky Pradědu
Postup:
Do šejkru dejte led a (na dvě porce) sklenku pomerančové šťávy, vodku, griotku a Praděd, promíchejte a nalijte do vyššího úzkého poháru. Ukrojte kolečko pomeranče, nařízněte do poloviny a zavěste na okraj poháru |
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Buchta s pudinkem a Margotkou... | Receptíky I. |
|
Suroviny:
Piškot
4 vejce
14 lžíc polohrubé mouky
12 lžíc moučkového cukru
1 dcl oleje
1 dcl vody
1/2 prášku do pečiva
Pudink
1 litr mléka
2 čokoládové pudinky
cukr
Postup:
Piškotové těsto nalejem na vymazaný a vysypaný plech.
Nalejeme uvařený pudink a dáme péct. Na teplé natřeme 2 zakysané smetany a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot - větší.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Buchta z limonády... | Receptíky I. |
|
Suroviny:
30 dkg. cukru
40 dkg. polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 vejce
1 limonáda
10 lžic oleje
POLEVA:
8 dkg. másla
15 dkg. moučkového cukru
3 lžíce kakaa
3 lžíce Rumu
Postup:
Smícháme cukr, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Do nádoby dáme vejce, limonádu a olej . Smícháme vše dohromady.Dáme péct.
Na vlažnou buchtu natřeme polevu
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Čoko dort z piškotů... | Receptíky I. |
|
Suroviny:
2 a 1/2 balíčku piškotů
25 dkg tuku Hera
1/2 balíčku kakaa
4 dcl vody
3 žloutky
20 dkg moučkového cukru
Postup:
Vodu svaříme s kakaem a necháme řádně vychladnout.
Utřeme změklý tuk s cukrem a žloutky.
Našleháme velice pomalu s vychladlým kakaem.
Piškoty střídavě prokládáme v dortové formě s krémem.
Necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout, pak vyklopíme, přizdobíme šlehačkou a ovocem.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Čokoládové Amaretti... | Receptíky I. |
|
Suroviny:
140g celých loupaných mandlí, 100g pískového cukru, 2 bílky, 1/8 lžičky kyseliny vinné, 1/2 lžičky vanilkové tresti, 1/2 lžičky mandlové tresti, 15g kakaového prášku, 30g moučkového cukru a trochu na posypání
Postup:
1- Ve velké pánvi na středním plameni upražte mandle dohněda. Odstavte z plamene a dejte zchladnout.
2- V mixéru smíchejte mandle s polovinou cukru. Střídavě mixér zapínejte a vypínejte, až jsou mandle jemně rozsekané.
3- Nechte předehřát troubu na 170°C. Plech pokryjte fólií nbo pergamenovým papírem na pečení.
4- V malé míse šlehejte elektrickým šlehačem bílky s kyselinou vinnou na jemný sníh. Postupně přisypávejte zbývající cukr, šlehejte, až se cukr rozpustí a sníh je lesklý a tuhý. Vmíchejte vanilkovou a mandlovou tresť. Gumovou stěrkou nebo metlou na šlehání opatrně vmíchejte rozsekané mandle, kakaový prášek a 30g prosátého moučkového cukru.
5- Lžící naplňte sáček opatřený širší rovnou špičkou (průměr asi 1 cm). Na plech vytlačujte kopečky velké asi 4 cm ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe
6- Pečte 15 minut, nebo až jsou kopečky křehké. Nechte zchladnout 10 minut na plechu. Špachtlí přendejte kopečky na drátěný rošt a nechte je zcela vychladnout. Kopečky posypejte hustě moučkovým cukrem. Uložte v uzavřené nádobě.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Články 1 až 10 z 100 [Dalších 90 >>] |
|