|  | Deník Receptíky I.Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní
 Články 1 až 10 z 100 [Dalších 90 >>]
 Články 1 až 10 z 100 [Dalších 90 >>]
	| 
| 
|  |  | Americká buchta... | Receptíky I. |  |  | Suroviny:    4 vejce, 1 hrnek pískového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 4 hrnky nakrájených jakblek, hrst ořechů a hrst rozinek, prášek do pečiva   Postup:    Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, opatrně zašleháme mouku a prášek do pečiva, přidáme ořechy, rozinky a jablka a vše promícháme. Vylejeme na plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Můžeme potřít čokoládovou polevou.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Bábovka pneumatika... | Receptíky I. |  |  | Suroviny:    4 véjce, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dl oleje, 1 dl vody, 1 vanilkový cukr, strouhanku na vysypání formy. Poleva: kakao, moučkový cukr, horká voda, rum   Postup:    Vejce, cukr a vanilkový cukr, vodu a olej šleháme ve šlehači alespoň 5 minut. Přidáme mouku a prášek do pečiva a opět šleháme alespoň 5 minut. Těsto nalejeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy a upečeme pozvolna v troubě. Hotovou bábovku potřeme hustější polevou.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Bábovka z pudingového prášku... | Receptíky I. |  |  | 
 Suroviny:
   - 150 g práškového cukru  - 2 dcl oleje - 40 g hrozinek - 1 vanilkový cukr - 4 vanilkové pudinkové prášky Amyl - 1/2 bal. prášku do pečiva - 4 vajíčka - ovocná marmeláda - čokoládová poleva - tuk a mouka na posypání formy     Postup:    Pudinkový prášek a vajíčka důkladně vyšľaháme (doporučuje se el. šlehačem). Za stálého míchání přidáváme olej, práškový a vanilkový cukr a prášek do pečiva. Hrozinky obalíme v hrubé mouce a vmícháme do hmoty. Bábovkovou formu vymastíme a posypeme hrubou moukou. Vlejeme těsto a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout a až potom ju vyklopíme na pracovní desku. Povrch potřeme horkou rozvařenou marmeládou a polejeme čokoládovou polevou.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Bleskový dort... | Receptíky I. |  |  | 
 Suroviny:
   7 bílků, 6 vrchovatých lžic hrubé mouky, 6 lžic oleje,  1 plná lžíce kakaa, 7 velkých lžic pískového cukru,  1/8 l smetany ke šlehání, 2 lžíce pikantní zavařeniny, ztužený tuk a hrubá mouka do formy   Postup:    Z bílků ušleháme pevný sníh. Za stálého šlehání přisypáváme po lžících polovinu cukru. Zbylý cukr smícháme s kakaem a vmícháme do ušlehaného sněhu. Nakonec přidáváme po troškách olej současně s moukou. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rozetřeme a pečeme v předem vyhřáté troubě 35 až 40 minut. Vychladlý dort rozkrojíme a pláty potřeme pikantní zavařeninou. Na povrch nakupíme šlehačku.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Bleskový moučník... | Receptíky I. |  |  | 
 Suroviny:
   3 žloudky 3 bílky 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky 2 plné lžíce pískového cukru citronová kůra z 1/2 citronu 15 dkg tuku (Juno) hrubá mouka na vysypání dortové formy 1 malý kompot višní nebo jiného ovoce 25g pudinkového prášku 1/8l smetany na šlehání.   Postup:    Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr.Lehce vmícháme rozkvedlané žloudky,mouku a citronovou kůru. Těsto rozložíme do vymaštěné formy, vysypané moukou.Upečeme do zlatova v předem vyhřáté dostatečně horké troubě 10 minut. Hotový moučník vyklopíme po 5 minutách na plochou misku. Vychladlý hustě posázíme odkapaným ovocem, polijeme chladnějším uvařeným pudinkem a dáme do chladničky na 2 hodiny.Před podáváním ozdobíme povrch šlehačkou.Z 1/2l kompotové šťávy a pudinkového prášku uvaříme pudink.Šťávu nesladíme, můžeme ji ochutit citronovou šťávou.Nemáme-li celý čtvrtlitr štávy,dolijeme pikantním sirupem,smíchným se dvěma lžícemi vody.Pudink uvaříme před pečením moučníku.    |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Brněnský drak... | Receptíky I. |  |  | Suroviny:    led sklenka pomerančové šťávy 1/2 sklenky vodky 1/4 sklenky griotky 1/4 sklenky Pradědu   Postup:   Do šejkru dejte led a (na dvě porce) sklenku pomerančové šťávy, vodku, griotku a Praděd, promíchejte a nalijte do vyššího úzkého poháru. Ukrojte kolečko pomeranče, nařízněte do poloviny a zavěste na okraj poháru |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Buchta s pudinkem a Margotkou... | Receptíky I. |  |  | Suroviny:    Piškot 4 vejce 14 lžíc polohrubé mouky 12 lžíc moučkového cukru 1 dcl oleje 1 dcl vody 1/2 prášku do pečiva   Pudink 1 litr mléka 2 čokoládové pudinky cukr   Postup:    Piškotové těsto nalejem na vymazaný a vysypaný plech.  Nalejeme uvařený pudink a dáme péct. Na teplé natřeme 2 zakysané smetany a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot - větší.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Buchta z limonády... | Receptíky I. |  |  | 
 Suroviny:
   30 dkg. cukru  40 dkg. polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 3 vejce 1 limonáda 10 lžic oleje   POLEVA: 8 dkg. másla 15 dkg. moučkového cukru 3 lžíce kakaa 3 lžíce Rumu   Postup:    Smícháme cukr, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Do nádoby dáme vejce, limonádu a olej . Smícháme vše dohromady.Dáme péct. Na vlažnou buchtu natřeme polevu    |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Čoko dort z piškotů... | Receptíky I. |  |  |   Suroviny:    2 a 1/2 balíčku piškotů 25 dkg tuku Hera 1/2 balíčku kakaa 4 dcl vody 3 žloutky  20 dkg moučkového cukru   Postup:    Vodu svaříme s kakaem a necháme řádně vychladnout.  Utřeme změklý tuk s cukrem a žloutky.  Našleháme velice pomalu s vychladlým kakaem. Piškoty střídavě prokládáme v dortové formě s krémem. Necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout, pak vyklopíme, přizdobíme šlehačkou a ovocem.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Čokoládové Amaretti... | Receptíky I. |  |  | 
 Suroviny:
   140g celých loupaných mandlí, 100g pískového cukru, 2 bílky, 1/8 lžičky kyseliny vinné, 1/2 lžičky vanilkové tresti, 1/2 lžičky mandlové tresti, 15g kakaového prášku, 30g moučkového cukru a trochu na posypání   Postup:    1- Ve velké pánvi na středním plameni upražte mandle dohněda. Odstavte z plamene a dejte zchladnout. 2- V mixéru smíchejte mandle s polovinou cukru. Střídavě mixér zapínejte a vypínejte, až jsou mandle jemně rozsekané. 3- Nechte předehřát troubu na 170°C. Plech pokryjte fólií nbo pergamenovým papírem na pečení. 4- V malé míse šlehejte elektrickým šlehačem bílky s kyselinou vinnou na jemný sníh. Postupně přisypávejte zbývající cukr, šlehejte, až se cukr rozpustí a sníh je lesklý a tuhý. Vmíchejte vanilkovou a mandlovou tresť. Gumovou stěrkou nebo metlou na šlehání opatrně vmíchejte rozsekané mandle, kakaový prášek a 30g prosátého moučkového cukru. 5- Lžící naplňte sáček opatřený širší rovnou špičkou (průměr asi 1 cm). Na plech vytlačujte kopečky velké asi 4 cm ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe 6- Pečte 15 minut, nebo až jsou kopečky křehké. Nechte zchladnout 10 minut na plechu. Špachtlí přendejte kopečky na drátěný rošt a nechte je zcela vychladnout. Kopečky posypejte hustě moučkovým cukrem. Uložte v uzavřené nádobě.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  |
 |  |