Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Receptíky I.
Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní


[<<Předchozích 20] Články 2130 z 100 [Dalších 70 >>] 
 Hraběnčiny řezy...Receptíky I.

Suroviny:

 

40 dkg polohrubé mouky, l0 dkg cukru, 1/8 másla, 3/4 kostky Hery, 4 žloutky, l prdopeč (prášek do pečiva)

 

Postup:

 

Uhňácá se těsto. 1/3dáme do lednice, 2/3 vyválíme na vymazaný plech. Na to klademe jablka, rozinky, ořechy, vanilkový cukr a přidáme sníh ze 4 bílků. Nahoru na to se nastrouhá vychlazené těsto.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hrby...Receptíky I.

Suroviny:

 

1/4l vody

150g sádla

150g mouka hladká

5ks vejce

 

 

Postup:

 

Vodu a sádlo rozvařit, odstavit a vmíchat mouku. Do vlažné hmoty vmíchat vejce a rozdělit na dva plechy. Péct v hodně vyhřáté troubě, na mírném ohni. Přidat krém.

HV 175o C 20 min.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hrnkový koláč...Receptíky I.

Suroviny:

 

2 hrnky polohr. mouky-1 hrnek cukru-půl hrnku mléka-čtvrt hrnku oleje-2 vejce-1 prášek do pečiva-1 vanilkový cukr

 

Postup:

 

Všechny suroviny v misce důkladně promícháme,aby nebyly v těstě hrudky a vylijeme na vymaštěný a hr. moukou vysypaný plech a poklademe jakýmkoliv ovocem.V létě čerstvým-jahody,borůvky,švestky...a na vrch žmolenku.V zimě kompot a ze šťávy udělat rosol:Na půl litru šťávy 1 a půl sáčku pudinkového prášku, 2 lžíce cukru a uvařit jako pudink.Na upečený,ještě teplý koláč nalijeme a necháme vystydnout.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablčník...Receptíky I.

Suroviny:

 

šálka cukru, 3/4 šálky oleja, 3 šálky polohrubej múky, 3 šálky postrúhaných jabĺk, 1,5 šálky mletého maku, prášok do pečiva, 4 vajcia, vanilka, trocha mletých orechov

 

Postup:

 

Z celých vajec s cukrom vyšľaháme hustú penu, pridáme ostatné suroviny,

zmiešame, vylejeme na vymastený a vysypaný plech a upečieme. Môžeme ho

poliať čokoládovou polevou.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablečný elixír...Receptíky I.

Suroviny:

 

jablka,piškoty,van.cukr,rozinky,žele,griotka

 

Postup:

 

jablka nastrouháme a dame podusit.Mezi tím na předem připravenou formu vyskládáme piškoty,min. 3 vrstvy,pokapeme griotkou a posypeme rozinkami.

Podušené jablka zahustíme želém a cca 1-2 mícháme.

1/2 obsahu rozlejeme na piškoty,vytvoříme další vrstvu,opět posypeme rizinkami,osladíme van.cukrem a zalejeme zbylou hmotou z jablek.

podáváme studené se šlehačkou

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablkový zákusek s karamelovým krémem...Receptíky I.

Jablkový zákusek s karamelovým krémem

 

Suroviny:

 

6 vajec

10 lžic cukru moučky

12 lžic hrubé mouky

1 máslo

1 kondenzované slazené mléko (uvařené 2 hod. na karamel)

1,5 kg jablek

1 čokoládová poleva

 

Postup:

 

Připravíme si piškotové těsto ze 6 bílků sníh, přidáme 10 lžic cukru, 6 žloutků a

12 lžic hrubé mouky. Hlubší plech vyložíme alobalem a dáme na něj asi 2 cm silnou

vrstvu nastrouhaných, vymačkaných jablek. Vrstvu jablek zalijeme připraveným

piškotovým těstem a dáme péct. Upečené a vychladlé těsto překlopíme na druhý

plech, opatrně sejmeme alobal a povrch potřeme karamelovým krémem

ušlehané máslo s uvařeným kondenzovaným mlékem). Na konec ozdobíme čokoládovou polevou.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jahodové želé řezy...Receptíky I.

Suroviny:

 

3 vajíčka, 6O g cukru, 6O g hladké mouky, 1OO g jahodového džemu.

 

Jahodové želé: 4 dl vody, 1/2 dg agaru, 3OO g cukru, 2OO g jahodového protlaku, 5 dl vyšlehané šlehačky a červená potravinářská barva.

 

  Nejprve si p?ipravíme t?sto. Vymícháme 3 ?loutky s 3O g cukru, ze 3 bílk? a 3O g cukru ušleháme tuhý sníh, který lehko smícháme s moukou do vymíchaných ?loutk?.

  Vymastíme dva plechy, posypeme mouku a rozet?eme na n? t?sto. Upe?eme a po upe?ení naplníme d?emem a dáme do plechu, který je ze všech ?ty? stran uzav?ený.

  ?elatinu s cukrem rozva?íme ve vod?, mírn? zbarvíme a asi 1 dl si odlo?íme. Do ostatního agaru zamícháme jahodový protlak, dob?e rozmícháme a p?idáme ušlehanou šleha?ku.

  Krém vlijeme na piškotové t?sto a necháme vychladnout. Potom ješt? polejeme zbytkem ?elatiny. Kdy? ztuhne, nakrájíme na úhledné ?ezy, ozdobíme šleha?kou a t?eš?ovým kompotem.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jogurtový štůdl s jablky...Receptíky I.

Suroviny:

 

Suroviny:

400g hladké mouky 00

250g Héry

1 bílý jogurt (nejlépe Choceňský)

1 prášek do pečiva

jablka

cukr

skořice

rozinky

 

Postup:

 

Postup:

Prosejeme přes síto na vál hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme celou změklou Héru a nakonec jogurt a uděláme 4 šišky, které rozválíme. Nastrouháme nahrubo jablka, dáme cukr, skořici, ořechy, rozinky a zabalíme do vyválené placky. Jeden konec plochy spojíme s druhým až vznikne nohavice a dáme na máslem vymaštěný plech (nejlépe Hérou). Nakonec nohavici potřeme rozšlehaným vajíčkem, nebo medem. Pečeme asi   hodiny až je štrúdl do růžova. Pečeme na mírno.

Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Karamelový řez...Receptíky I.

Suroviny:

 

5 žloutků,200g hery,150g cukru,2 lžíce kakaa,120g sekaných ořechů,4 lžíce hladké mouky,sníh z bílků.

 

Postup:

 

Žloutky s cukrem ušlehat,přidáme máslo a vyšleháme.Přidáme

zbytek surovin a nakonec přidáme sníh z bílků.

Krém:den předem vaříme kondenzované mléko 2 hodiny,necháme

vychladnout.Smícháme s 1 máslem,dáme na těsto a polijeme

čokoládou.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kávové řezy s vaječným koňakem...Receptíky I.

Suroviny:

 

6 vajec, 150 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 250 g másla, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička citronové kůry, 1 dl vaječného koňaku, 1 dl silné kávy, 3 lžíce kakaa, 1 instantní kávový krém, ovoce na ozdobu (kiwi, jahoda, mandarinka)

 

Postup:

 

Vyšleháme máslo s cukrem a vejci (můžeme přidat kávové aroma). Do hmoty přisypeme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůru. Lehce obracením zamícháme a těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu. Smícháme horkou kávu s vaječným koňakem a kakaem, a polijeme těsto. Špejlí lehce promícháme a pečeme asi 25 minut (podle výšky těsta). Upečený korpus potřeme kávovým krémem a ozdobíme ovocem.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2130 z 100 [Dalších 70 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.