Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Receptíky I.
Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní


[<<Předchozích 30] Články 3140 z 100 [Dalších 60 >>] 
 Koblihy z majolky...Receptíky I.

Suroviny:

50 DKG HLADKÉ MOUKY,3 ŽLOUTKY,1 MALÁ MAJOLKA,4 LŽÍCE RUMU,

250 ML VLAŽNÉHO MLÉKA,8 DKG DROŽDÍ,10 KOSTEK CUKRU,ŠPETKA SOLI.

 

Postup:

DO MÍSY NALIJEME VLAŽNÉ MLÉKO,PŘIDÁME 10 KOSTEK CUKRU A

8 DKG DROŽDÍ.DŮKLADNĚ ROZMÍCHÁME.PAK PŘIDÁME 4 LŽÍCE RUMU,

3 ŽLOUTKY,1 MAJOLKU A ŠPETKU SOLI.OPĚT VŠE SMÍCHÁME DOHROMADY. NAKONEC POSTUPNĚ PŘIDÁVÁME MOUKU.TĚSTO HNĚTEME TAK DLOUHO DOKUD NENÍ KRÁSNĚ HLADKÉ.

 

TĚSTO SE NENECHÁVÁ KYNOUT A IHNED Z NĚJ VYVÁLÍME 1,5 CM

VYSOKÝ PLÁT A VYKRAJUJEME KOLBLIHY.

KOBLIHY PEČEME NA OLEJI.MUSÍ HO BÝT TOLIK,ABY KOBLIHY PLAVALY.NEJLÉPE VE FRITOVACÍM HRNCI.

 

Poznámka:

DO TĚSTA SE MOHOU PŘIDAT I ROZINKY.

!!!ABY SE KOBLIHY LÉPE UPEKLY,JE DOBRÉ DO VYRÁJENÝCH KOBLIHŮ

V PROSTŘEDKU UDĚLAT DŮLEK,NEBO JE PROPÍCHNOUT!!!!

 

HORKÉ KOBLIŽKY OBALTE V CUKRU.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kokosové palačinky s kompotem...Receptíky I.

Suroviny:

2 vejce, mouka, pudinkový prášek, 2 dcl minerálky, cukr, špetka soli, kokos,

kompot, solamyl, vanilkový cukr, citronová kůra, skořice

 

Postup:

Omáčku uděláme tak, že necháme okapat šťávu z kompotu a jednu lžíci lžíci rozmícháte se Solamylem a zbytek šťávy rozmícháte s vanilkovým cukrem, citrónovou kúrou a skořicí. Povaříte a potom kúru a skořici vyndáte a přidáte třešně. bez pecek. Rozšleháte dvě vejce a přimícháte mouku, pudinkový prášek , minerálku, asi 2 dcl, mléko, asi 1 dcl, cukr a špetku soli a kokosové hoblinky , asi 2 lžíce. Toho cukru asi také 2 lžíce. Z těsta upečete palačinky. Na talířku je přeložte a posypete kokosem, přidejte zmrzlinu a trochu kokosu.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Koláč s kokosem a šlehačkou...Receptíky I.

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krystalu - část do těsta a část do kokosu, 1 prdopeč, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 celá vejce, 2 šlehačky

 

Postup:

vše smíchat dohromady a pořádně zapracovat olej. Těsto nalít do vyššího plechu a posypat kokosem (200g. + cukr).

Pečeme mírně asi tak 20 minut, kokos nesmí být hnědý. Po upečení ještě horkou buchtu polijeme 2 šlehačkami. Necháme vychladnout a dáme do lednice.

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kotlety raz dvaReceptíky I.

Suroviny:

Kotlety,brambory, (pro bohatší žampiony a hermelín), sůl, pepř, šlehačku.

Postup:

Na pečící plech (s vyššími okraji) dáme do jedné poloviny
naklepané, osolené, opepřené a naříznuté kotlety.
Na druhou stranu dáme na kostičky nakrájené
a osolené brambory, žampiony a hermelín. Zalijeme šlehačkou,
a pečeme na mírném ohni asi jednu hodinu.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 4.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kotlety v jogurtovém županu...Receptíky I.

Suroviny:

 

4 kotlety,bilý jogurt,grilovací koření,2 stroužky česneku,olej,sůl,hladká mouka,strouhanka

 

Postup:

 

Kotlety naklepeme a osolíme.Obalíme je v mouce apak v bílém jogurtu. Nakonec je obalíme ve strouhance, ve které jsme rozmíchali sáček grilovacího koření a stroužky rozmačkaného česneku.Obalené kotlety nakládáme do pekáčku, na jehož dno jsne vlili 1 dl oleje. Vložíme do mírně rozehřáté trouby ,smažíme asi 15 minut z jedné strany a apak ještě 10-15 minut z druhé strany. Podáváme s bramborovou kaší.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kreméše...Receptíky I.

Suroviny:

 

1 listové těsto, 1 l mléka, 4-5 žloutků, 10 vrchovatých lžic hrubé mouky, 200-250 g cukru krupice, 2-3 vanilkové cukry, 1 celé máslo, moučkový cukr na posypání

 

Postup:

 

Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou vyválíme na pomoučeném vále na velikost plechu a upečeme. Jeden plát po vychlazení nakrájíme na plechu na kostky. Druhý necháme celý.Mléko také rozdělíme na dvě poloviny. V jedné polovině uvaříme cukr krupice a vanilkové cukry. Druhou polovinu mléka smícháme se žloutky a moukou a toto pak vléváme do vřícího mléka (pozor na hrudky) a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout (občas promícháme, aby se neudělal "škraloup") a do vychlazeného všleháme máslo pokojové teploty. Tento krém pak natřeme na celý plát listového těsta a na krém poukladáme kostky listového těsta, pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme do lednice. Potom krájíme podél kostek. Můžeme zdobit šlehačkou.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře jako z KFC...Receptíky I.

Suroviny:

 

plátky kuřecích prsíček

350 až 500 ml podmáslí

150 g hladké mouky

1 lžička soli

1 lžička sladké papriky

půl lžičky pepře

půl lžičky sušeného česneku

půl lžičky kořenící směsi na steaky

špetka strouhaného muškátového oříšku

olej na smažení

 

 

 

Postup:

 

Kuře vložíme do podmáslí a necháme je asi 3 hod. odležet. Koření smícháme s moukou a kousky masa v ní obalíme. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo fritujeme

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře na bílém víně s česnekem...Receptíky I.

Suroviny:

 

1 kuře, 2 dl bílého vína, olej,česnek a sůl

 

Postup:

 

Kuře uvnitř osolíme, na povrchu potřeme česnekem rozetřeným se solí,

vložíme ( prsy dolů) do pekáče s olejem, podlijeme trochou vína a dusíme v

troubě.

Poléváme je vypečenou šťávou a vínem. Téměř měkké kuře obrátíme a dopečeme

bez příklopu, aby kůže zčervenala.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře na jabkách a česneku...Receptíky I.

Suroviny:

 

4 kuřecí čtvrtky,2 kyselejší jablka,1 palice česneku, kmín, sůl, klasické máslo cca 1/4

 

Postup:

 

kuřecí čtvrtky osolíme, položíme do pekáče, posypeme kmínem a obložíme oloupanými na čtvrtky nakrájenými jablky, zbavenými jadřinců, stroužky oloupaného česneku, podlijeme vodou, položíme navrch nakrájené máslo a dáme péci. Dbáme na to, aby jablka i česnek byly ponořeny do šťávy. Až je maso měkké vyndáme a jablka s česnekem rozmačkáme do šťávy z másla, výpeku a vody. Je to výborné a jako příloha se hodí samozřejmě brambory.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře po řecku...Receptíky I.

 Suroviny:

 

1 celé kuře, 600 g zralá rajská jablíčka, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krystal, 1 sáček provensálského nebo italského koření, 2 středně velké cibule, 3 stroužky česneku.

 

Postup:

 

Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na proužky. Do olejem

vymaštěného pekáčku naklademe na plátky nakrájená rajčata,

cibuli a česnek, mírně osladíme. Kuře naporcujeme a osolíme.

Vložíme do pekáčku na připravená rajčata. Vše posypeme

kořením. Kořením nešetříme - použijeme jeden sáček hotové

směsi, nebo dvě navršené polévkové lžíce vlastní směsi.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 4.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Články 3140 z 100 [Dalších 60 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.