Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Receptíky I.
Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní


[<<Předchozích 50] Články 5160 z 100 [Dalších 40 >>] 
 Levný dort...Receptíky I.

Suroviny:

45 dkg hladké mouky, 16 dkg cukru, 5 dkg tuku, l lžička jedlé sody, 2 vejce, trochu mleté skořice, citrónová kůra.

 

Rozpis surovin na krém:

ze 1/4 l mléka a 4 lžíce hrubé mouky uvaříme kaši do které po vychladnutí přidáme 16 dkg cukru a 15 dkg másla a vše řádné vyšleháme.

 

Postup:

Ze surovin zhotovíme těsto, které vyválíme po částech na

plát asi 0,5 cm silný a vykrojíme kolečko asi 22-25 cm, dáme

na suchý plech ( pro rychlejší pečení lze dát dvě kolečka na

jeden plech) a pečeme při 180 st. C. Po vychladnutí sundáme

z plechu. Takto postupně z těsta uděláme 12 placek. Placky

potom pomažeme nejlépe rybízovou marmeládou (nebo nějakou

kyselejší směsí) a na toto ještě namažeme již vychladlý krém

a pak postupně další placky a další vrstvy marmelády a krému.

Po dokončení celý dort namažeme čokoládovou polevou,

ozdobíme a dáme do chladu nejméně přes noc změknout.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Linecké košíčky...Receptíky I.

Suroviny:

4-5 lžic moučkového cukru

1 a 1/4 hrnku mouky

1 žloutek

1/2 kostky másla

špetka citronové kůry

tuk na vymazání formiček

 

Postup:

Mouku s cukrem a citrónovou kúrou promícháme.Přidáme změklé máslo a rychle zpracujeme v těsto.Necháme v chladu odležet asi 30min.Pak vtlačujeme do formiček dobře vymazaných tukem.Pečeme ve vyhřáté troubě a ješte teplé vyklopíme.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Linecký tvarohový koláč...Receptíky I.

Suroviny:

lenecké těsto podle základního receptu, mouka na vál

Tvarohová hmota:

500g měkkého tvarohu

3 vejce

150g krupicového cukru

1 sáček vanilinového cukru

 

Piškotová hmota:

2 vejce

100g hladké mouky

80g krupicového cukru

 

Postup:

Linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 5 mm, přeložíme ho na plech vyložený papírem na pečení, propícháme vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 C upečeme. V míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou hmotu a vypracujeme hladký krém, který naneseme na upečený plát lineckého těsta. Připravíme piškotovou hmotu. Z vajec oddělíme bílky a ušleháme je spolu s cukrem na pevný sníh. Lehce vmícháme žloutky a hladkou mouku, hmotu naplníme do cukrářského sáčku a hladkou trubičkou ji nastříkáme do tvaru mřížky na tvarohovou hmotu. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 C a pečeme 20 - 30 minut.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 LučinakoláčReceptíky I.

Suroviny:

1/2kg listového těsta
1/2kg jemného tvarohu
trochu mléka
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku nebo 1 sáček vanilkové šodó
asi 8 větších jablek
125g másla
100g mletých ořechů (lepší je s lískovými oříšky)
skořice,
cukr podle chuti
polohrubá mouka na žmolenku


Postup:

Listové těsto vyválíme a přeneseme do plechu s vyšším okrajem, okraje necháme asi 2,5cm, několikrát propíchneme vidličkou.
Tvaroh smícháme s trochou mléka na krém řídší konzistence (nesmí téct), vmícháme pudinkový prášek nebo šodó a osladíme podle chuti. Natřeme na listové těsto.
Jablka oloupene a odjadřincujeme, nakrájíme na osminky a hustě poklademe na tvaroh. Posypeme skořicí (je možno přidat i rozinky).
Z másla, mletých ořechů mouky a cukru podle chuti (záleží na kyselosti jablek) připravíme žmolenku, kterou rozprostřeme na jablka.
Pečeme při 200 asi půl hodiny.

Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Maso se šlehačkou zapečené v troubě...Receptíky I.

Suroviny:

 

Brambory,vepřová kotleta,kmín,2 smetany ke šlehání,sůl

 

Postup:

 

Brambory oloupeme nakrájíme na plátky,plátky masa naklepeme a osolíme.

Do pekáče postiupně vkládáme vrstvu brambor, které osolíme a okmínujem a vrstvu masa poslední vrstvu tvoří opět brambory

Když je vše připraveno vše zalijeme šlehačkou přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 200 stupňů.Po půl hodině sundáme víko z pekáče a necháme dopéct aby maso bylo měkké.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Medové certle...Receptíky I.

Suroviny:

 

1 díl včelího medu

1 díl burských oříšků

 

Postup:

 

Postup:

---------------

V menším hrníčku vaříme med tak dlouho, až se začne škvařit.

Když voní jako přeškvařené máslo, hrníček odstavíme z ohně

a přisypeme strouhané oříšky.Rychle promícháme a lžičkou

namočenou ve studené vodě nabíráme hmotu a lijeme do hromádek

na plech, který jsme potřeli voskem. Necháme ztuhnout a poté

odlupujeme nožem

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Metrový zákusekReceptíky I.

Suroviny:

5 žloutků
26 dkg cukru - třít
3/4 skleničky mléka
3/4 skleničky oleje
26 dkg polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
z 5-ti bílků sníh

Postup:

Vše se peče ve dvou formách srnčích hřbetů - do druhé se přidá kakao (rozmícháme v misce)
V případě většího množství upečeme z jedné dávky (5 žloutků) 2 žluté hřbety a z druhé (5 žloutků) 2 hnědé hřbety.
Potom hřbety rozkrájíme podle žeber, plníme krémem a střídavě slepujeme žlutý a kakaový řez. Polijeme čokoládovou polevou a řežeme do šikma.

KRÉM - ze slabého 1/2 l mléka a 5 lžic hrubé mouky uvaříme kaši, kterou po vychladnutí zašleháme do 1/4 kg másla utřeného s cukrem dle chuti (cca 15 dkg).
ČOKOLÁDA - 10 dkg čokolády rozpustíme v 6 dkg 100% tuku (hřbety se nejlépe potírají mašlovaškou z peří).

Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Metrový zákusek...Receptíky I.

5 žloutků

26 dkg cukru - třít

3/4 skleničky mléka

3/4 skleničky oleje

26 dkg polohrubé mouky

3/4 prášku do pečiva

z 5-ti bílků sníh

Postup:

Vše se peče ve dvou formách srnčích hřbetů - do druhé se přidá kakao (rozmícháme v misce)

V případě většího množství upečeme z jedné dávky (5 žloutků) 2 žluté hřbety a z druhé (5 žloutků) 2 hnědé hřbety.

Potom hřbety rozkrájíme podle žeber, plníme krémem a střídavě slepujeme žlutý a kakaový řez. Polijeme čokoládovou polevou a řežeme do šikma.

KRÉM - ze slabého 1/2 l mléka a 5 lžic hrubé mouky uvaříme kaši, kterou po vychladnutí zašleháme do 1/4 kg másla utřeného s cukrem dle chuti (cca 15 dkg).

ČOKOLÁDA - 10 dkg čokolády rozpustíme v 6 dkg 100% tuku (hřbety se nejlépe potírají mašlovaškou z peří).

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Minižemlovky...Receptíky I.

Suroviny:

Balíček toaustového chleba,1/8 másla , 10 pěkných jablek , skořicový cukr , rozinky namočené v rumu , nasekané ořechy

 

Postup:

Plátky toastového chleba potřeme po obou stranách změklým máslem.Jablka oloupeme a nastrouháme na nudličky.Každý plátek posypeme nastrouhanými jablky a skořicovým cukrem,přidáme několik rozinek předem spařených horkou vodou a poté namočenych do rumu a lžičku nasekanych ořechů. Asi šest plátků spojíme dohromady a ostrým nožem nakrájíme tak, aby na řezech vznikly proužky jablečné náplně.Postupně vkládáme do toastovače akrátce zapečeme , aby povrch plátků mírně zezlátl a jablečná náplň se lehce rozpekla.Podáváme k čaji.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mlynářovy pusinky...Receptíky I.

Suroviny:

250g ovesne vlocky, 100g maslo, 80g mandle, lzice medu, 1 vanilkovy cukr, 80g cukr krystal, pul prasku do peciva, lzicka lnene semeno nebo sezam, 2 vajicka, hrozinky

 

Postup:

na roztopene maslo hodime ovesne vlocky, oprazime asi 5 min, pridame cukr, nechame zkaramelizovat, vysypeme do misky, pridame ostatne ingredience, nakonec vmichame vejce a zahustime moukou, dame na vymasteny plech a peceme 20 min

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 11.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 50] Články 5160 z 100 [Dalších 40 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.