Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník * Naše dobrůtky
Podělme se o naše speciální receptíky


[<<Předchozích 60] Články 6165 z 65 
 Internetové kuchařky* Naše dobrůtky

http://dadala.hyperlinx.cz/

http://dadala.hyperlinx.cz/hypsladkuch/hypsladh.html

http://www.recepty.cz/

http://www.zena-in.cz/recepty/default.asp

http://mujweb.cz/www/webadelka/

http://www.mujweb.cz/zabava/VariMuz/

http://www.vareni.cz/

http://www.nadoma.cz/html/receptar/receptar.php

Více ...
Vložil: Správce zamlklinek dne 3.3.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečené topinky* Naše dobrůtky

Můj oblíbený, rychlý a vydatný pokrm.

Suroviny:
Na osobu jeden větší plátek chleba opečený (na sucho v toustru) potřený česnekem
Lečo
Vajíčko
Stouhaný sýr

Postup přípravy:
Vymažeme jemně pekáč tukem, položíme opečený chléb, na něj navrstvíme porci leča a uděláme uprostřed důlek, do něj klepneme vejce, posolíme a vydatně zasypeme strouhaným sýrem, pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů do zezlátnutí sýra..

Potřeme hořčicí, nebo kečupem a zasypeme nadrobo pokrájenou cibulkou a je to mňam.

Více ...
Vložil: Správce zamlklinek dne 25.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Buřty na pivu* Naše dobrůtky

Suroviny:
Na osobu 1 -2 buřty (já používám silné párky)
Hodně cibule (cca 1,5 na osobu
Kečup, hořčice, worchestrová omáčka
Pivo

Postup přípravy:
Potřebujeme menší zapékací misku (buřty by měly být na sebe namačkány). Každý buřt podélně nařízneme a do vzniklé kapsy nacpeme hojně na kolečka pokrájenou cibuli, pak je narovnáme do misky.
Z 6 lžic kečupu, 3 lžiček hořčice a lžičky worchestru smícháme marinádu, kterou lžičkou vpravujeme mezi cibuly a dáme do předehřáté trouby na 170 , pečeme tak 20 minut pak zalijeme cca 1 až 1,5 dc piva pečeme ještě tak 10 minut, podáváme s chlebem.

Více ...
Vložil: Správce zamlklinek dne 25.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Salát z těstovin a plodů moře* Naše dobrůtky

Suroviny

  • olivový olej
  • česnek
  • plody moře (mražené)
  • smetana
  • 1/2 až 1 dl koňaku nebo bílého vína
  • bílý pepř
  • jarní cibulka
  • rajčata
  • balíček tvarovaný těstovin

    Postup přípravy:
    Na oleji osmahneme česnek nakrájený na plátky. Osmahneme jen do světlé barvy; hnědý je hořký. Přidáme sáček mražených plodů moře.
    Vyvaříme šťávu z plodů moře kterou pustily a nahradíme ji trochou bílého vína a menším množstvím smetany. Osolíme a opepříme.
    V misce smícháme doměkka uvařené těstoviny, rajčata, cibulku, černé olivy (já kupuju směs v koření naložených oliv) a k tomu přidáme již připravené plody moře.
  • Více ...
    Vložil: Správce zamlklinek dne 25.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
     Zapečené papriky* Naše dobrůtky

    Potřebujeme:

    4 kapie (nejlepší jsou ty zelené - pěkně buclaté:-)

    1/2 kg mletého masa

    2 kelímky zakysané smetany

    česnek, cibulka, máslo, vejce, koření dle chuti, strouhaný sýr

     

    Postup:

    Z mletého masa připravíme dle chuti směs asi jako na karbanátky (jen můžeme vynechat housku v mléce:-) - já dávám hóóóóódně česneku, hóóóóóódně cibule, sůl, pepř, 1-2 vejce, sladkou papriku a ještě navíc směs do mletých mas.

    Masem naplníme omyté a očištěné papriky - opatrně vyřízneme jenom stopku, abychom získali  otvor, kterým budeme plnit. Do pekáčku dáme kousíček másla, naskládáme papriky, zalijeme lehce vodou a dáme péct do trouby.

    Až se nám na paprice začnou dělat "načernalé puchýřky" tak to většinou bývá znamení, že i maso už je hotové. Takže přelijeme zakysanou smetanou (ochucenou solí a prolisovaným česnekem) a dáme ještě na chviličku do trouby. Těsně před vyndáním posypeme strouhaným sýrem.

    Výborné je to s vařeným bramborem.

    Více ...
    Vložil: oskarka dne 25.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
    [<<Předchozích 60] Články 6165 z 65 
    Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.