|
Deník *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU
Články 1 až 10 z 39 [Dalších 29 >>]
|
| Skořicový šneci | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 300 ml mléka
100 ml oleje (já dala 100 g rozehřáté Hery)
150 g moučkového cukru
1-2 vejce
400 g hladké mouky
250 g celozrnné mouky
špetka soli
1,5 lžičky sušeného droždí
1-2 hrsti rozinek
POSTUP: Těsto nám udělá DP. Poté rozdělíme na dvě části a vyválíme obdélník jako na závin. Posypeme skořicovým cukrem a zatočíme. Poté krájíme šneky cca 3-4 cm široké a dáváme na plech. Potíráme rozšlehaným vajíčkem a sypeme skořicovým cukrem nebo jen skořicí. Pečeme na 180 st. do zlatova. |
| Více ... |
| Vložil: JaninkaS. dne 14.8.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Vanilkový oblak | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny: 250 ml mléka 1 lžíce oleje 4 lžíce cukru 1 lžička soli 2 vejce 500g polohrubé mouky + na dosypání 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého
Náplň 100g margarínu 1 žloutek 1 vanilkový cukr 3 lžíce hrozinek Poleva 150 ml smetany na šlehání 1 vanilkový cukr
Postup: Po vykynutí těsto rozválíme na obdélník 20x40cm. Natřeme náplní a stočíme tak, abychom měli závin dlouhý jen 20cm. Rozkrojíme ho na 2 díly a postavíme rozřízlou částí nahoru do pekárny vedle sebe Na 1 minutu zapneme program Pečení a pak vypneme a necháme kynout cca 30 minut. Pak zapneme program Pečení, po 30 minutách zalijeme oblak polevou a dopékáme už jen 15 minut Pekárnu vypneme, ale oblak v ní necháme ještě 10 minut "odpočívat"
Poznámka: dávka lepší pro větší pekárny (Moulinex XXL, DOMO B3955 nebo Eta Harmony), pro ostatní pekárny je oblak pomalu až k víku. Doporučení: snížit celkovou dávku všeho na 3/4 |
| Více ... |
| Vložil: Liz1 dne 13.8.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Česnekové trojúhelníčky | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
Jsou úplně výborné k vínu, pivu a jistě oceníte i nenáročnost jak na čas, tak na suroviny a finance. Výborné na jakoukoliv oslavu, zvládnou i totální začátečníci.česnekové trojúhelníky
Suroviny: 500 ml mléka 100 ml oleje 1 lžička cukru 2 lžičky soli 750g hladké mouky 3 lžičky sušeného nebo 50g čerstvého droždí
Nádivka: 125g změklého nebo rozpuštěného tuku (nejlépe máslo) 3 žloutky (opravdu nemusí být) sůl dle chuti 12-14 prolisovaných stroužků česneku
Postup: Těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme jako na závin. Potřeme nádivkou a posypeme vegetou, kořením nebo semínky. Zavineme a potřeme zbylou nádivkou. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí nože nebo rádýlka na pizzu (necháme vedle sebe neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout. Pečeme asi 30min při 180°C
Dají se ale plnit né jen česnekem, ale i sýrem třeba nivoi hermošem, nebo šunkou, špenátem, prostě vším, co je po ruce.
před upečením

po upečení, ooooobr mňamka |
| Více ... |
| Vložil: Liz1 dne 11.8.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Loupáčky, tvarohové šátečky apod. | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
300 ml vody
100 ml oleje
100 g cukru
trochu soli
1 vejce
600g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá půlka čerstvého droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Tvarujeme rohlíčky nebo vytváříme šátečky plněné ledasčím :o). Potíráme rozkvedlaným žloutkem s mlékem a rohlíčky sypeme mákem. Pečeme na 180 st. do zlatova. |
| Více ... |
| Vložil: JaninkaS. dne 22.7.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Česnekové trojúhelníky | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
500 ml mléka
100 ml oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
750g hladké mouky
3 lžičky sušeného nebo 50g čerstvého droždí
nádivka:
olivový olej, česnek - čím více, tím lépe (nejlépe minimálně jedna palička)
Postup:
Těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme jako na závin. Potřeme nádivkou a posypeme vegetou, kořením nebo semínky. Zavineme a potřeme zbylou nádivkou. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí nože nebo rádýlka na pizzu (necháme vedle sebe neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout.
Pečeme asi 30min při 180°C
Nastavení pekárny: Program Těsto |
| Více ... |
| Vložil: JaninkaS. dne 22.7.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| PUDINKOVA BABOVKA | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
4 vejce
4 vanilkové pudinkové prášky (dala jsem čokoládový)
1 sklenka (200 ml) oleje
1 sklenka (200 ml) cukru
1 prášek do pečiva
Postup:
Program Rychlý (nebo Těsto pokud máme pekárnu bez předehřevu), necháme cca 15 minut umíchat, vytáhneme metly a nastavíme program Pečení. Po ukončení píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, program Pečení zapneme znovu a už hlídáme. Hlavně nechat ve vytáhnuté formě vychladnout a pak opatrně vyklopit.
Já to pekla v Moulinex XXL na program moučník. A Mňáááááám :-) |
| Více ... |
| Vložil: Kotatko+Nathalie06+Thomas09 dne 18.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Honzovy plněné buchty | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 250 ml vlažného mléka
150g rozpuštěného másla (nebo Hera, Stella...)
2 žloutky
2 lžíce citronové šťávy - dala jsem citronku
strouhanou kůru z jednoho citronu (stačí sušená)
500g hladké mouky
50g cukru
2 sáčky vanilinového cukru
špetku soli
1 a 1/2 lžičky sušeného droždí (nebo půl kostky čerstvého)
roztopené máslo na potření buchet
MAKOVÁ NÁPLŇ:
200g máku
70g cukru
1 kávová lžička skořice
mléko na zahuštění dle potřeby
Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny a zapneme program Těsto. S těstem se perfektně pracuje, krásně se balí do buchet, prostě paráda :o)))
Plníme makovou, tvarohovou, povidlovou náplní.
Před pečením potřeme buchty rozpuštěným máslem.
Cca 15 minut na 190C
Z poloviční dávky je cca 16 středně velkých buchtiček :-) |
| Více ... |
| Vložil: Kotatko+Nathalie06+Thomas09 dne 13.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Houstičky | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
Vynikající housky :-)
 350ml vlazneho mleka, 50g hery ( masla ), 3/4 rozslehaneho vejce, 700g hladke mouky, 2kavove lzicky suseneho drozdi, 1 kavova lzicka soli a pul kavove lzicky cukru.
program testo.
Vykynuté těsto rozdělíme na kousky (u nás 12), každý kousek rozválíme na tři prameny a upleteme housky. Na plechu vyloženém pečícím papírem necháme pod utěrkou kynout cca 30 min. Po vykynutí potřeme housky zbylou 1/4 vejce smíchanou s 0,5 KL soli. Pečeme při 220°C (horkovzdušná trouba 200°C) cca 15 min. |
| Více ... |
| Vložil: Kotatko+Nathalie06+Thomas09 dne 1.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| zapečené brambory se zeleninou v DP | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Uvařené nebo syrové brambory, mražená zelenina, vajíčka, smetana, sůl
Brambory, ať už uvaření nebo syrové nakrájíme na kolečka a do nádoby pro DP klademe postupně brambory, rozmraženou zeleninu. Pořád dokola, až už nám nic nezbyde :-D Zalejeme rozšlehanými vejci, kde je trocha soli a zalejeme smetanou.
Program pečení, cca 1 hodina. Když tak pak přidáte :-) Dá se kombinovat s i kuřecím masem a podobně :-)
|
| Více ... |
| Vložil: Kotatko+Nathalie06+Thomas09 dne 9.3.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Celozrnný kynutý knedlík | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
320-350 ml vody
500g čerstvě mleté (nebo koupené) špaldové nebo pšeničné mouky celozrnné
60g sójové mouky hladké plnotučné
1 lžička olivového oleje
3,5g sušeného droždí
špetka cukru
1/4 lžičky soli
sůl do vody na vaření
Vše dejte do DP a zapněte program Kynutá těsta. Poté vyndejte, na vále zpracujte, udělejte 2 šišky, nechte ještě chvíli pod utěrkou kynout. Můžete vařit ve vodě nebo nad párou.
Můj tip: Do pekáče co máte na pečení masa dejte trochu vody, 2 kulaté mřížky vedle sebe (koupíte běžně v SOS za 39,- Kč), na to utěrku a jak začne voda vařit, dejte 2 šišky a vařte nad párou 10-20 minut. Přikryjete druhou částí pekáče a máte knedlíky dlouhý a velký, ještě lepší jak z obchodu. |
| Více ... |
| Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 5.3.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Články 1 až 10 z 39 [Dalších 29 >>] |
|