Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU


 Články 110 z 39 [Dalších 29 >>] 
 Skořicový šneci*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

300 ml mléka 100 ml oleje (já dala 100 g rozehřáté Hery) 150 g moučkového cukru 1-2 vejce 400 g hladké mouky 250 g celozrnné mouky špetka soli 1,5 lžičky sušeného droždí 1-2 hrsti rozinek POSTUP: Těsto nám udělá DP. Poté rozdělíme na dvě části a vyválíme obdélník jako na závin. Posypeme skořicovým cukrem a zatočíme. Poté krájíme šneky cca 3-4 cm široké a dáváme na plech. Potíráme rozšlehaným vajíčkem a sypeme skořicovým cukrem nebo jen skořicí. Pečeme na 180 st. do zlatova.

Více ...
Vložil: JaninkaS. dne 14.8.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vanilkový oblak*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny:
250 ml mléka
1 lžíce oleje
4 lžíce cukru
1 lžička soli
2 vejce
500g polohrubé mouky + na dosypání
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého

Náplň
100g margarínu
1 žloutek
1 vanilkový cukr
3 lžíce hrozinek
Poleva
150 ml smetany na šlehání
1 vanilkový cukr

Postup:
Po vykynutí těsto rozválíme na obdélník 20x40cm.
Natřeme náplní a stočíme tak, abychom měli závin dlouhý jen 20cm. Rozkrojíme ho na 2 díly a postavíme rozřízlou částí nahoru do pekárny vedle sebe
Na 1 minutu zapneme program Pečení a pak vypneme a necháme kynout cca 30 minut.
Pak zapneme program Pečení, po 30 minutách zalijeme oblak polevou a dopékáme už jen 15 minut
Pekárnu vypneme, ale oblak v ní necháme ještě 10 minut "odpočívat"

Poznámka:
dávka lepší pro větší pekárny (Moulinex XXL, DOMO B3955 nebo Eta Harmony), pro ostatní pekárny je oblak pomalu až k víku.
Doporučení:
snížit celkovou dávku všeho na 3/4

Více ...
Vložil: Liz1 dne 13.8.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Česnekové trojúhelníčky*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU
Jsou úplně výborné k vínu, pivu a jistě oceníte i nenáročnost jak na čas, tak na suroviny a finance.
Výborné na jakoukoliv oslavu, zvládnou i totální začátečníci.

česnekové trojúhelníky

Suroviny:
500 ml mléka
100 ml oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
750g hladké mouky
3 lžičky sušeného nebo 50g čerstvého droždí

Nádivka:
125g změklého nebo rozpuštěného tuku (nejlépe máslo)
3 žloutky (opravdu nemusí být)
sůl dle chuti
12-14 prolisovaných stroužků česneku

Postup:
Těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme jako na závin. Potřeme nádivkou a posypeme vegetou, kořením nebo semínky. Zavineme a potřeme zbylou nádivkou. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí nože nebo rádýlka na pizzu (necháme vedle sebe neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout.
Pečeme asi 30min při 180°C

Dají se ale plnit né jen česnekem, ale i sýrem třeba nivoi hermošem, nebo šunkou, špenátem, prostě vším, co je po ruce.

před upečenímpřed upečením

 

 

po upečení, ooooobr mňamka

Více ...
Vložil: Liz1 dne 11.8.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Loupáčky, tvarohové šátečky apod.*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 300 ml vody 100 ml oleje 100 g cukru trochu soli 1 vejce 600g hladké mouky 1,5 lžičky sušeného nebo necelá půlka čerstvého droždí Nastavení pekárny: Program Těsto Tvarujeme rohlíčky nebo vytváříme šátečky plněné ledasčím :o). Potíráme rozkvedlaným žloutkem s mlékem a rohlíčky sypeme mákem. Pečeme na 180 st. do zlatova.

Více ...
Vložil: JaninkaS. dne 22.7.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Česnekové trojúhelníky*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 500 ml mléka 100 ml oleje 1 lžička cukru 2 lžičky soli 750g hladké mouky 3 lžičky sušeného nebo 50g čerstvého droždí nádivka: olivový olej, česnek - čím více, tím lépe (nejlépe minimálně jedna palička) Postup: Těsto rozdělíme na 4 díly, které rozválíme jako na závin. Potřeme nádivkou a posypeme vegetou, kořením nebo semínky. Zavineme a potřeme zbylou nádivkou. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí nože nebo rádýlka na pizzu (necháme vedle sebe neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout. Pečeme asi 30min při 180°C Nastavení pekárny: Program Těsto

Více ...
Vložil: JaninkaS. dne 22.7.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PUDINKOVA BABOVKA*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 4 vejce 4 vanilkové pudinkové prášky (dala jsem čokoládový) 1 sklenka (200 ml) oleje 1 sklenka (200 ml) cukru 1 prášek do pečiva Postup: Program Rychlý (nebo Těsto pokud máme pekárnu bez předehřevu), necháme cca 15 minut umíchat, vytáhneme metly a nastavíme program Pečení. Po ukončení píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, program Pečení zapneme znovu a už hlídáme. Hlavně nechat ve vytáhnuté formě vychladnout a pak opatrně vyklopit. Já to pekla v Moulinex XXL na program moučník. A Mňáááááám :-)

Více ...
Vložil: Kotatko+Nathalie06+Thomas09 dne 18.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Honzovy plněné buchty*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

250 ml vlažného mléka 150g rozpuštěného másla (nebo Hera, Stella...) 2 žloutky 2 lžíce citronové šťávy - dala jsem citronku strouhanou kůru z jednoho citronu (stačí sušená) 500g hladké mouky 50g cukru 2 sáčky vanilinového cukru špetku soli 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí (nebo půl kostky čerstvého) roztopené máslo na potření buchet MAKOVÁ NÁPLŇ: 200g máku 70g cukru 1 kávová lžička skořice mléko na zahuštění dle potřeby Suroviny v uvedeném pořadí dáme do pekárny a zapneme program Těsto. S těstem se perfektně pracuje, krásně se balí do buchet, prostě paráda :o))) Plníme makovou, tvarohovou, povidlovou náplní. Před pečením potřeme buchty rozpuštěným máslem. Cca 15 minut na 190C Z poloviční dávky je cca 16 středně velkých buchtiček :-)

Více ...
Vložil: Kotatko+Nathalie06+Thomas09 dne 13.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Houstičky *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU
Vynikající housky :-)

350ml vlazneho mleka, 50g hery ( masla ), 3/4 rozslehaneho vejce, 700g hladke mouky, 2kavove lzicky suseneho drozdi, 1 kavova lzicka soli a pul kavove lzicky cukru. program testo. Vykynuté těsto rozdělíme na kousky (u nás 12), každý kousek rozválíme na tři prameny a upleteme housky. Na plechu vyloženém pečícím papírem necháme pod utěrkou kynout cca 30 min. Po vykynutí potřeme housky zbylou 1/4 vejce smíchanou s 0,5 KL soli. Pečeme při 220°C (horkovzdušná trouba 200°C) cca 15 min.

Více ...
Vložil: Kotatko+Nathalie06+Thomas09 dne 1.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 zapečené brambory se zeleninou v DP*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU


Uvařené nebo syrové brambory, mražená zelenina, vajíčka, smetana, sůl

Brambory, ať už uvaření nebo syrové nakrájíme na kolečka a do nádoby pro DP klademe postupně brambory, rozmraženou zeleninu. Pořád dokola, až už nám nic nezbyde :-D Zalejeme rozšlehanými vejci, kde je trocha soli a zalejeme smetanou. Program pečení, cca 1 hodina. Když tak pak přidáte :-) Dá se kombinovat s i kuřecím masem a podobně :-)

Více ...
Vložil: Kotatko+Nathalie06+Thomas09 dne 9.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Celozrnný kynutý knedlík*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

320-350 ml vody 500g čerstvě mleté (nebo koupené) špaldové nebo pšeničné mouky celozrnné 60g sójové mouky hladké plnotučné 1 lžička olivového oleje 3,5g sušeného droždí špetka cukru 1/4 lžičky soli sůl do vody na vaření Vše dejte do DP a zapněte program Kynutá těsta. Poté vyndejte, na vále zpracujte, udělejte 2 šišky, nechte ještě chvíli pod utěrkou kynout. Můžete vařit ve vodě nebo nad párou. Můj tip: Do pekáče co máte na pečení masa dejte trochu vody, 2 kulaté mřížky vedle sebe (koupíte běžně v SOS za 39,- Kč), na to utěrku a jak začne voda vařit, dejte 2 šišky a vařte nad párou 10-20 minut. Přikryjete druhou částí pekáče a máte knedlíky dlouhý a velký, ještě lepší jak z obchodu.

Více ...
Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 5.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 39 [Dalších 29 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.