|  | Deník *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU
[<<Předchozích 10] Články 11 až 20 z 39 [Dalších 19 >>]
 [<<Předchozích 10] Články 11 až 20 z 39 [Dalších 19 >>]
	| 
| 
|  |  | Obyčejný kynutý knedlík | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |  |  |  350-400 ml mléka nebo vody
700g pšeničné mouky hrubé
30g čerstvého droždí
1 vejce
1 lžička cukru
1 lžička soli
sůl do vody na vaření
Vše dejte do DP a zapněte program Kynutá těsta. Poté vyndejte, na vále zpracujte,  udělejte 2 šišky, nechte ještě chvíli pod utěrkou kynout. Můžete vařit ve vodě nebo nad párou.
Můj tip: Do pekáče co máte na pečení masa dejte trochu vody, 2 kulaté mřížky vedle sebe (koupíte běžně v SOS za 39,- Kč), na to utěrku a jak začne voda vařit, dejte 2 šišky a vařte nad párou 10-20 minut. Přikryjete druhou částí pekáče a máte knedlíky dlouhý a velký, ještě lepší jak z obchodu. Viz foto.
Z tohoto těsta uděláte i sladké knedlíky a houskové knedlíky - zapracujete do těsta kostičky suché nebo osmažené housky. |  | Více ... |  | Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 5.3.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Bílý chléb dokonalý | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |  |  | 1 vejce
200 ml mléka
100 ml vody
25g rozpuštěného másla (já nerozpouštím)
2 lžičky soli
1 lžička cukru
500g hladké mouky
1 lžička droždí
Program základní, kůrka střední, 1000g
Tento chlebík je opravdu výborný, komu jsem dala ochutnat, hned chtěl recept! Doporučuju vyzkoušet a uvidíte, že bude chutnat..... Jen bych to nekombinovala z celozrnnou moukou.  Asi by to nebylo ono, nevím! |  | Více ... |  | Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 5.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Masopustní koblížky | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |  |  |  300ml mléka, špetka soli, 3 lžíce rumu, 100g másla, 8 žloutků (rozšlehat ve změklém másle), 60g cukru, 400g polohrubé mouky, 200g hladké mouky, 1 kostka čerstvého droždí, marmeláda na pečení. Půl hodiny před skončením programu už ale poleze těsto z pekárny (nezapomeňte hlídat!! :-) anebo dejte poloviční dávku... I tak jich bude dost...) Po vykynutí a vyválení asi 1cm silné placky vykrájíme skleničkou kolečka, naneseme marmeládu, prázdným kolečkem překryjeme, okraje stiskneme a přesahující těsto skleničkou odkrojíme. Necháme ještě asi 20min. kynout, smažíme po obou stranách (začínejte tou vrchní, aby se nešklebily...) do zlatova a pocukrujeme... |  | Více ... |  | Vložil: Máťa + 2 + // dne 5.2.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Balkánský domácí chléb | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |  |  |  350 ml vody, 1 vejce, 600g hladké mouky, 1 lžička soli, 2 lžičky cukru, 1,5 lžičky sušeného droždí
Program zádklaní, kůrka dle chuti, hmotnost 1000g
Ze stejného těsta si můžeme v troubě upéct chutné houstičky či bagetky. |  | Více ... |  | Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 26.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Pšeničný celozrnný bochník | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |  |  |  U tohoto chlebíčku vám napíšu 2 recepty. Jeden bude přesně dle kuchařky a druhý bude jak jsem si ho upekla a upravila já a ten je i viz foto. Ještě chci doplnit, že manžel mi koupil Celaskon 500mg. Ale v kuchařce je 200mg, takže jsem dávala 1/2 Celaskonu. To jen aby vás to nemátlo. Dle kuchařky: 400ml vody, 1 tableta Celskonu 200mg, 600g pšeničné mouky celozrnné, 1 lžička přírodního cukru, 2 lžičky soli, 1,5 lžičky droždí, 1/2 lžičky anýzu, 1 lžička kmínu, možno přidat i semínka dle chuti. Dle Leonie: 400ml vody, 1/2 tablety Celaskonu (jelikož ten můj má 500mg), 200 g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 200 g celozrnné mouky žitné, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1,5 lžičky droždí, 1 lžička kmínu a po zaznění signálu jsem dala semínka. Program základní, kůrka dle chuti, hmotnou 1000g. Dle kuchařky program celozrnný, kůrka dle chuti, hmotnost 1000g |  | Více ... |  | Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 26.1.2008 | | 1 komentář | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Oříškovo-švestkový chlebík | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |  |  |  350ml vody, 2 lžičky soli, 250g hladké mouky, 125g žitné celozrnné mouky, 125g pšeničné celozrnné mouky, 2 lžičky sušeného (nebo půlku normálního) droždí, 100g vlašských ořechů nalámaných na větší kousky v ruce (dala jsem podle oka, ale asi víc než 100g... a je dobré jich více namíchat - např. para ořechy jsou super :-) ) - přisypat až po pípnutí, 100g pokrájených sušených švestek - také až po pípnutí. Program základní, vel. střední, kůrka střední. Chlebík je úplně super k sýrům nebo různým pomazánkám, aby vynikla chuť těch ořechů a švestek. |  | Více ... |  | Vložil: Máťa + 2 + // dne 26.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Kladenský chléb | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |  |  | 350 ml vody, 1 tableta Celaskonu, 500 g hladké mouky, 30 g solamylu, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička sušeného droždí.
Na dno formy nalijeme vodu a rozpustíme v ní Celaskon. Pak zbytek surovin dáme v uvedeném pořadí. Program ZÁKLADNÍ, hmotnost 1000g, kůrku dle chuti.
Já jsem dala 300 g hladké mouky, a 200 g celozrnné mouky žitné. Chleba je opravdu výborný. Vyzkoušejte ho!!! |  | Více ... |  | Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 24.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Celaskon - k čemu slouží? | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |  |  | Tento článek opisuju z knihy receptů Domácí pekárna od Pavly Momčilové
Asi se pozastavíte nad tím, že v některých recepturách je uvedena ,,kyselina askorbová,, = CELASKON.  Kyselina askorbová (Celaskon) patří mezi antioxidanty, v kynutých těstech spočívá účinek antioxidantů ve zpevnění lepku, čili slouží ke zvýšení schopnosti těsta zadržovat kypřící plyny při kynutí.
Mám to odzkoušené a musím říct, že je to super zlepšovák a chleba i různé moučníky jsou naprosto dokonalé. Nadýchané a taky vydrží dlouho čerstvé.
Já jsem Celaskon nahradila šumivými tabletami Vitamín C od firmy Libolo, z Penny marketu. (20 tablet za 15,90). Pročítala jsem na netu příbalový leták na Celaskon a porovnávala s tím od firmy Libolo, a složení je podobné, né-li stejné.
Takže PEČENÍ ZDAR!!!! |  | Více ... |  | Vložil: Leonie + 2 lvíčata dne 24.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Honzovy buchty do světa | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |  |  |  POTŘEBNÉ PŘÍSADY
 600g polohrubé mouky, 250ml mléka, 200ml oleje, 2 celá vejce, 3lžíce cukru, 1sáček sušeného droždí (10g) nebo 1 balíček droždí (42g), 1 prášek do pečiva (díky němu vydrží buchty krásně měkké i druhý den), citrónová kůra, muškátový oříšek (nastrouháme), špetka soli, na pomaštění sádlo a moučkový cukr na posypání
 Náplň: tvaroh, mák, povidla atd.
 
 POSTUP PŘÍPRAVY
 
 Zaděláme těsto v domácí pekárně. Po vykynutí těsta rozdělíme na stejné dílky a plníme náplní (makovou, tvarohovou, povidlovou-kdo co má rád:-)). Hotové buchty namáčíme v rozehřátém sádle(!) a dáváme do pekáče. Necháme ještě asi 20minut vykynout. Já dělám veliké a hoooooooodně náplně, tak z jedné dávky vystačí asi na 16 buchet (pokud děláte malé vystačí asi na 24ks). Pečeme v troubě asi na 150stupňů tak 50minut do zlatova. Ihned po vyndání z trouby ještě horké buchty potřeme mlékem (s rumem :oD), aby změkly. Nakonec hodně pocukrujeme moučkovým cukrem. Buchty díky sádlu nejsou suché a moc dobré. Toto kynuté těsto lze použít i na koláče.
 |  | Více ... |  | Vložil: Liz1 dne 14.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Tmavý chléb se semínky II. | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |  |  |  250ml mléka, 60ml vody, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce kmínu, 1 lžíčka cukru, 2 lžičky soli, 200g hladké mouky, 200g chlebové žitné mouky, 100g žitné celozrnné mouky, 1 lžička sušeného droždí, slunečnice, dýňová semínka, sezam...
Program klasik, kůrka střední, vel. II |  | Více ... |  | Vložil: Červencovky2006-správce dne 14.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  |
 |  |