Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU


[<<Předchozích 20] Články 2130 z 39 [Dalších 9 >>] 
 Tvarohové buchty*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml vlažného mléka, 150g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 2 lžíce citronové šťávy, 500g hladké mouky, 50g cukru, 1 sáček vanilinového cukru, špetku soli, 2 lžičky sušeného droždí
Náplň: 1 tvaroh (ne ve vaničce, ten je řídký)1 žloutek, 2-3 lžíce cukru moučka, hrozinky, tuhý sníh z bílku, vše smíchat, pokud je pořád řídký, tak se může zahustit pudinkovým práškem

POSTUP PŘÍPRAVY

Program Těsto Náplň povidla, tvaroh, nebo mák - jsou též výborné. Při vytvarování buchet, každou potřít po stranách rozehřátým máslem, až bude pekáč plný, tak ještě potřít shora, aby se buchty k sobě nelepili. />

Více ...
Vložil: Červencovky2006-správce dne 14.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tmavý chléb se semínky*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

250ml mléka, 60ml vody, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce kmínu, 1 lžíčka cukru, 2 lžičky soli, 200g hladké mouky, 200g chlebové žitné mouky, 100g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička sušeného droždí, 3 lžíce dýňových semínek, 3 lžíce slunečnice.

Program celozrnný, kůrka střední, vel. střední.

Více ...
Vložil: Máťa + 2 + // dne 12.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Výtečná sekaná s bramborákem*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny:

1,3kg mletého masa
1 kostka Masoxu (rozpuštěná ve 300 ml teplé vody)
2 vejce
mletý pepř
mírně dosolit (podle chuti)
a místo strouhankou zahustit Bramborákem v prášku (Natura).Ten sekanou dochutí a ovoní.
Může se přidat i troška prášku do pečiva, sekaná je pak nadýchanější.

Postup:

Zamíchat můžeme nechat buď v pekárně, ale pak musíme lovit háky, nebo zamícháme vedle v misce a "překydneme" do DP
Sekanou jsem pekla 1h a 40min, je krásně nadýchaná a šťavnatá. Fakt nejlepší jakou jsem kdy jedla!!!

Nastavení pekárny: Program Pečení

Více ...
Vložil: Liz1 dne 12.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mazanec*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

275ml mléka, 100g rozpuštěného másla nebo Hery, 500g polohrubé mouky, 6 lžic cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička soli, 1 vrchovatá lžička sušeného droždí, rozinky, na posypání moučk. cukr. Program základní, kůrka střední.

Při míchání hlídáme, když by byl řídký, nutno přisypat trochu mouky.

Více ...
Vložil: Máťa + 2 + // dne 8.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Celozrnný chleba*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 350 ml mléka 3 lžíce oleje 1 lžíce octa 1,5 lžička chlebového koření(kdo nemá tak kmín) 1 lžička soli 1 lžička cukru 200g hladké mouky 150g celozrnné žitné mouky 150g celozrnné pšeničné mouky 1 lžička sušeného droždí Po zapípání semínka slunečnice, sezam, dýňová (zkrátka jaká vám chutnají) Postup: Nastavení pekárny: Program Základní / velikost II / kůrka tmavá

Více ...
Vložil: JaninkaS. dne 2.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Chlebík pro taťky :-) - s lovečákem *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

300ml vlažného mléka, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička pizza koření, 360g hladké mouky, 140g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky sušeného droždí, 1 lžíce slunečnicových semínek, 1 lžíce dýňových semínek, cca 3 cm nahrubo nastrouhaného lovečáku (já ho krájím na drobné kostičky...)

Program základní, kůrka střední, velikost střední.

Více ...
Vložil: Máťa + 2 + // dne 2.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rohlíky či housky*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 500g hladké mouky 250 ml mléka špetka cukru 1 lžička soli 3 lžíce oleje 2 vejce 1,5 lžičky droždí Postup: Po nakynutí vytvarujeme rohlíky, necháme ještě 20-30 min. nakynout a pečeme v troubě 10 min. při 220°C, pak stáhneme teplotu na 170°C a dopečeme až mají zlatou barvu.

Více ...
Vložil: JaninkaS. dne 20.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Celozrnné rohlíky či housky*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 250 ml vody 3 lžíce oleje 1 lžíce octa 200g celozrnné mouky (lze použít i graham) 100g hladké mouky 50g žitné mouky 1 lžička soli 1 lžička cukru 1 lžička droždí inst. koření (např.Vegetu) Postup: Vytvarovat rohlíky, dát ještě na cca 30 min. kynout, poté dát do trouby na 220°C na cca 20 min. péct.

Více ...
Vložil: JaninkaS. dne 20.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Chléb babičky Evy*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 350 ml vody 2 lžičky cukru 1,5 lžičky polotučného sušeného mléka 2,5 lžičky soli 2 lžičky kmínu 2 lžičky octa 2 lžičky Olivového oleje Bertolli Classico 50g celozrnné mouky (dala jsem celozrnnou pšeničnou) 150g žitné mouky (dala jsem celozrnnou žitnou) 360g hladké mouky 1,5 lžičky sušeného droždí 2,5 lžičky semínek-slunečnice, sezam, dýně atd. Postup: Nastavení pekárny: Program Základní / velikost Střední / kůrka Světlá

Více ...
Vložil: Červencovky2006-správce dne 19.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Makovec*Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU

Suroviny: 3 hrnky polohr. mouky 1-2 hrnky cukru krupice (jak kdo má rád) 1 hrnek máku 1 prášek do pečiva 1 hrnek oleje 2 vejce 1 hrnek mléka Postup: Nastavení pekárny: Program Těsto a následně Pečení (na konci pečení zkusit špejlí, kdyžtak ještě dopéct)

Více ...
Vložil: Červencovky2006-správce dne 19.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2130 z 39 [Dalších 9 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.