|
Deník *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU
[<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 39 [Dalších 9 >>]
|
| Tvarohové buchty | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 ml vlažného mléka, 150g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 2 lžíce citronové šťávy, 500g hladké mouky, 50g cukru, 1 sáček vanilinového cukru,
špetku soli, 2 lžičky sušeného droždí Náplň: 1 tvaroh (ne ve vaničce, ten je řídký)1 žloutek, 2-3 lžíce cukru moučka, hrozinky, tuhý sníh z bílku, vše smíchat, pokud je pořád řídký, tak se může zahustit pudinkovým práškem
POSTUP PŘÍPRAVY
Program Těsto
Náplň povidla, tvaroh, nebo mák - jsou též výborné. Při vytvarování buchet, každou potřít po stranách rozehřátým máslem, až bude pekáč plný, tak ještě potřít shora, aby se buchty k sobě nelepili. /> |
| Více ... |
| Vložil: Červencovky2006-správce dne 14.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tmavý chléb se semínky | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 250ml mléka, 60ml vody, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 lžíce kmínu, 1 lžíčka cukru, 2 lžičky soli, 200g hladké mouky, 200g chlebové žitné mouky, 100g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžička sušeného droždí, 3 lžíce dýňových semínek, 3 lžíce slunečnice.
Program celozrnný, kůrka střední, vel. střední. |
| Více ... |
| Vložil: Máťa + 2 + // dne 12.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Výtečná sekaná s bramborákem | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
1,3kg mletého masa 1 kostka Masoxu (rozpuštěná ve 300 ml teplé vody) 2 vejce mletý pepř mírně dosolit (podle chuti) a místo strouhankou zahustit Bramborákem v prášku (Natura).Ten sekanou dochutí a ovoní. Může se přidat i troška prášku do pečiva, sekaná je pak nadýchanější.
Postup:
Zamíchat můžeme nechat buď v pekárně, ale pak musíme lovit háky, nebo zamícháme vedle v misce a "překydneme" do DP Sekanou jsem pekla 1h a 40min, je krásně nadýchaná a šťavnatá. Fakt nejlepší jakou jsem kdy jedla!!!
Nastavení pekárny: Program Pečení |
| Více ... |
| Vložil: Liz1 dne 12.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Mazanec | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 275ml mléka, 100g rozpuštěného másla nebo Hery, 500g polohrubé mouky, 6 lžic cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička soli, 1 vrchovatá lžička sušeného droždí, rozinky, na posypání moučk. cukr. Program základní, kůrka střední.
Při míchání hlídáme, když by byl řídký, nutno přisypat trochu mouky. |
| Více ... |
| Vložil: Máťa + 2 + // dne 8.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Celozrnný chleba | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
350 ml mléka
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
1,5 lžička chlebového koření(kdo nemá tak kmín)
1 lžička soli
1 lžička cukru
200g hladké mouky
150g celozrnné žitné mouky
150g celozrnné pšeničné mouky
1 lžička sušeného droždí
Po zapípání semínka slunečnice, sezam, dýňová (zkrátka jaká vám chutnají)
Postup:
Nastavení pekárny: Program Základní / velikost II / kůrka tmavá
|
| Více ... |
| Vložil: JaninkaS. dne 2.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Chlebík pro taťky :-) - s lovečákem | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 300ml vlažného mléka, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžička pizza koření, 360g hladké mouky, 140g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky sušeného droždí, 1 lžíce slunečnicových semínek, 1 lžíce dýňových semínek, cca 3 cm nahrubo nastrouhaného lovečáku (já ho krájím na drobné kostičky...)
Program základní, kůrka střední, velikost střední. |
| Více ... |
| Vložil: Máťa + 2 + // dne 2.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rohlíky či housky | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
500g hladké mouky
250 ml mléka
špetka cukru
1 lžička soli
3 lžíce oleje
2 vejce
1,5 lžičky droždí
Postup:
Po nakynutí vytvarujeme rohlíky, necháme ještě 20-30 min. nakynout a pečeme v troubě 10 min. při 220°C, pak stáhneme teplotu na 170°C a dopečeme až mají zlatou barvu. |
| Více ... |
| Vložil: JaninkaS. dne 20.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Celozrnné rohlíky či housky | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
250 ml vody
3 lžíce oleje
1 lžíce octa
200g celozrnné mouky (lze použít i graham)
100g hladké mouky
50g žitné mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička droždí inst.
koření (např.Vegetu)
Postup:
Vytvarovat rohlíky, dát ještě na cca 30 min. kynout, poté dát do trouby na 220°C na cca 20 min. péct. |
| Více ... |
| Vložil: JaninkaS. dne 20.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Chléb babičky Evy | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
350 ml vody
2 lžičky cukru
1,5 lžičky polotučného sušeného mléka
2,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky octa
2 lžičky Olivového oleje Bertolli Classico
50g celozrnné mouky (dala jsem celozrnnou pšeničnou)
150g žitné mouky (dala jsem celozrnnou žitnou)
360g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného droždí
2,5 lžičky semínek-slunečnice, sezam, dýně atd.
Postup:
Nastavení pekárny: Program Základní / velikost Střední / kůrka Světlá |
| Více ... |
| Vložil: Červencovky2006-správce dne 19.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Makovec | *Recepty pro DOMÁCÍ PEKÁRNU |
|
 Suroviny:
3 hrnky polohr. mouky
1-2 hrnky cukru krupice (jak kdo má rád)
1 hrnek máku
1 prášek do pečiva
1 hrnek oleje
2 vejce
1 hrnek mléka
Postup:
Nastavení pekárny: Program Těsto a následně Pečení (na konci pečení zkusit špejlí, kdyžtak ještě dopéct) |
| Více ... |
| Vložil: Červencovky2006-správce dne 19.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 39 [Dalších 9 >>] |
|