Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Receptíky II.


 Články 110 z 86 [Dalších 76 >>] 
 Ananasová Bowle...Receptíky II.

Suroviny:

Šťáva ze 6 pomerančů a ze 6 citronů, krabice ananasů (1 kg), 1 vinná sklenka rumu, bílé víno nebo šumivé víno (sekt)

 

Postup:

Šťáva z pomerančů, citronů, ananasů z 1 kg krabice a rum se pomíchá a nechá se v ledničce zmrznout. Pak se dá do bowle. Na to se nalije bílé víno nebo sekt.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Andaluzská omáčka...Receptíky II.

Suroviny:

Ingredience: 1 malý rajčatový protlak, 1 sklenka oleje, 2 žloutky, 1 sterilovaná kapie, 1 lžička citronové šťávy, sůl, pepř

 

Postup:

Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stáléhpo míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky. Žloutky šleháme se solí a pepřem, postupně přidáváme citronovou šťávu a zbytek oleje. Šleháme tak dlouho, až vznikne majonéza. Do vychladlého rajčatového protlaku s paprikou přidáme majonézu a promícháme. Tato omáčka je vynikající k vařené nebo smažené rybě

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Aromatická paradajková polievka s vajíčkovou bagetou...Receptíky II.

Suroviny:

2 cibule

1 PL oleja

500 g paradajkového pretlaku

400 ml zeleninového vývaru (instant)

soľ

mleté čierne korenie

cukor

100 ml smotany na šľahanie

2 PL červeného dezertného vína

8 plátkov bagety

2 vajíčka

nasekanú petržlenovú vňať

olej na vyprážanie

Postup:

Cibuľu očistíme, nakrájame, opražíme na oleji, vmiešame pretlak, zalejeme vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, necháme prevrieť, dochutíme soľou, korením, cukrom. Smotanu dotuha vyšľaháme a spolu s vínom zľahka primiešame do polievky. Plátky bagety namáčame do rozšľahaných osolených vajíčok s petržlenovou vňaťou a z oboch strán dozlatiska vypražíme.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 18.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Avalanche...Receptíky II.

Suroviny:

10 cl Schweppes Bitter Lemon

citronová zmrzlina

tlučený led

1 cl grenadiny

 

Postup:

Rozmixujeme citronovou zmrzlinu a led. Vytvoříme si tak citronovou tříšť. Tu pak vložíme do sklenice, přilijeme Schweppes Bitter Lemon a opatrně promícháme. Poté zalijeme grenadinou.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Baileys...Receptíky II.

Suroviny:

2 SLAZENÁ MLÉKA (SALKO) 0.5L RUMU 0.5L MLÉKA 1 SÁČEK PUDINKU (MANDLOVÝ)

 

Postup:

ZAVŘENÉ SALKO VAŘÍME 2 HODINY A POTOM NECHÁME VYCHLADNOUT !UVAŘÍME MANDLOVÝ PUDINK BĚHEM CHLADNUTÍ NĚKOLIKRÁT PROMÍCHÁME,ABY NEVZNIKL ŠKRALOUP.MLÉKO Z PLECHOVEK DÁME DO MIXÉRU,PŘIDÁME HOTOVÝ PUDINK.PŘI MIXOVÁNÍ PŘILÉVÁME RUM.NALEJEME DO PŘIPRAVENÝCH SKLENIC (VYPLÁCHNUTÝCH) A NECHÁME ULEŽET.ČÍM DÉLE TÍM LÉPE.

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Banana nes...Receptíky II.

Suroviny:

4 cl stříbrná tequila

1 cl citrónová šťáva

1 lžička cukru

4 cl ananasového džusu

6 cl Nescafé Frappé

2 cl smetany

led

 

Postup:

Sklo naplníme do 2/3 ledem. Do šejkru vložíme led a ingredience. Důkladně prošejkrujeme a scedíme do přidem připraveného skla. Podáváme s brčkem.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Barvy...Receptíky II.

Suroviny:

2dcl-fernetu

2dcl-vody

2dcl-limonády

 

Postup:

Do sklenice nalyjeme fernet,vodu a limonádu.Ozdobíme citronem.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bezinkový likér...Receptíky II.

Suroviny:

2 l bezinek

1 l vody

1 kg cukru

2 ks vanilkového cukru

2 lžíce vařené černé kávy

1 l rumu

Postup:

Přebrané bezinky vaříme s vodou asi půl hodiny. Přecedíme přes síto a plátěný ubrousek, musíme přes ubrousek vyždímat. Do této směsi přidáme celou dávku cukru a opět necháme pořádně povařit. Přidáme vanilkový cukr, necháme opět přejít varem a poté přidáme uvařenou černou kávu a opšt převaříme.Necháme vychladit, uložíme na 24 hodin do chladu. Druhý den přidáme rum a přelijeme do lahví. Podáváme vychlazené.

Poznámka:

Pomáhá při nachlazení. Jako lék, podáváme denně 1 polévkovou lžíci při kašli.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Celoroční pozdvižení...Receptíky II.

Suroviny:

2dcl vaječného konaku

2dcl gritky

2dcl zeleného likéru (peprmintka)

plátek kiwi a pomeranče

 

Postup:

Do vychlazené skleničky z ocukrovaným hrdlem postupně,

nalejeme peprmintku,konak a griotku,pak jemně promícháme..

 

Poznámka:

Velké množství způsobuje halucinace

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dortíky s různým ovocem...Receptíky II.

Suroviny:

Dortíky s různým ovocem:250g hladké mouky,125g Stelly, 25g moučkového cukru, 6-8 lžiček vody, šlehačka, citrónová želatina, ovoce dle chuti.

 

Postup:

Ze zvážených surovin zpracujeme hladké těsto a necháme hodinu odpočinout v chladu. Vyválíme na tloušťku asi 1 cm a rozdělíme do malých moukou vysypaných formiček. Pečeme asi 15 až 20 minut na 160°C , vychladlé dortíky naplníme šlehačkou, ozdobíme ovocem a přelijeme želatinou.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 86 [Dalších 76 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.