|
Deník Receptíky II.

Články 1 až 10 z 86 [Dalších 76 >>]
|
| Ananasová Bowle... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Šťáva ze 6 pomerančů a ze 6 citronů, krabice ananasů (1 kg), 1 vinná sklenka rumu, bílé víno nebo šumivé víno (sekt)
Postup:
Šťáva z pomerančů, citronů, ananasů z 1 kg krabice a rum se pomíchá a nechá se v ledničce zmrznout. Pak se dá do bowle. Na to se nalije bílé víno nebo sekt.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Andaluzská omáčka... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Ingredience: 1 malý rajčatový protlak, 1 sklenka oleje, 2 žloutky, 1 sterilovaná kapie, 1 lžička citronové šťávy, sůl, pepř
Postup:
Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stáléhpo míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky. Žloutky šleháme se solí a pepřem, postupně přidáváme citronovou šťávu a zbytek oleje. Šleháme tak dlouho, až vznikne majonéza. Do vychladlého rajčatového protlaku s paprikou přidáme majonézu a promícháme. Tato omáčka je vynikající k vařené nebo smažené rybě
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Aromatická paradajková polievka s vajíčkovou bagetou... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
2 cibule
1 PL oleja
500 g paradajkového pretlaku
400 ml zeleninového vývaru (instant)
soľ
mleté čierne korenie
cukor
100 ml smotany na šľahanie
2 PL červeného dezertného vína
8 plátkov bagety
2 vajíčka
nasekanú petržlenovú vňať
olej na vyprážanie
Postup:
Cibuľu očistíme, nakrájame, opražíme na oleji, vmiešame pretlak, zalejeme vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, necháme prevrieť, dochutíme soľou, korením, cukrom. Smotanu dotuha vyšľaháme a spolu s vínom zľahka primiešame do polievky. Plátky bagety namáčame do rozšľahaných osolených vajíčok s petržlenovou vňaťou a z oboch strán dozlatiska vypražíme.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 18.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Avalanche... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
10 cl Schweppes Bitter Lemon
citronová zmrzlina
tlučený led
1 cl grenadiny
Postup:
Rozmixujeme citronovou zmrzlinu a led. Vytvoříme si tak citronovou tříšť. Tu pak vložíme do sklenice, přilijeme Schweppes Bitter Lemon a opatrně promícháme. Poté zalijeme grenadinou.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Suroviny:
2 SLAZENÁ MLÉKA (SALKO) 0.5L RUMU 0.5L MLÉKA 1 SÁČEK PUDINKU (MANDLOVÝ)
Postup:
ZAVŘENÉ SALKO VAŘÍME 2 HODINY A POTOM NECHÁME VYCHLADNOUT !UVAŘÍME MANDLOVÝ PUDINK BĚHEM CHLADNUTÍ NĚKOLIKRÁT PROMÍCHÁME,ABY NEVZNIKL ŠKRALOUP.MLÉKO Z PLECHOVEK DÁME DO MIXÉRU,PŘIDÁME HOTOVÝ PUDINK.PŘI MIXOVÁNÍ PŘILÉVÁME RUM.NALEJEME DO PŘIPRAVENÝCH SKLENIC (VYPLÁCHNUTÝCH) A NECHÁME ULEŽET.ČÍM DÉLE TÍM LÉPE. |
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Banana nes... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
4 cl stříbrná tequila
1 cl citrónová šťáva
1 lžička cukru
4 cl ananasového džusu
6 cl Nescafé Frappé
2 cl smetany
led
Postup:
Sklo naplníme do 2/3 ledem. Do šejkru vložíme led a ingredience. Důkladně prošejkrujeme a scedíme do přidem připraveného skla. Podáváme s brčkem.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Suroviny:
2dcl-fernetu
2dcl-vody
2dcl-limonády
Postup:
Do sklenice nalyjeme fernet,vodu a limonádu.Ozdobíme citronem.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Bezinkový likér... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
2 l bezinek
1 l vody
1 kg cukru
2 ks vanilkového cukru
2 lžíce vařené černé kávy
1 l rumu
Postup:
Přebrané bezinky vaříme s vodou asi půl hodiny. Přecedíme přes síto a plátěný ubrousek, musíme přes ubrousek vyždímat. Do této směsi přidáme celou dávku cukru a opět necháme pořádně povařit. Přidáme vanilkový cukr, necháme opět přejít varem a poté přidáme uvařenou černou kávu a opšt převaříme.Necháme vychladit, uložíme na 24 hodin do chladu. Druhý den přidáme rum a přelijeme do lahví. Podáváme vychlazené.
Poznámka:
Pomáhá při nachlazení. Jako lék, podáváme denně 1 polévkovou lžíci při kašli.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Celoroční pozdvižení... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
2dcl vaječného konaku
2dcl gritky
2dcl zeleného likéru (peprmintka)
plátek kiwi a pomeranče
Postup:
Do vychlazené skleničky z ocukrovaným hrdlem postupně,
nalejeme peprmintku,konak a griotku,pak jemně promícháme..
Poznámka:
Velké množství způsobuje halucinace
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Dortíky s různým ovocem... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Dortíky s různým ovocem:250g hladké mouky,125g Stelly, 25g moučkového cukru, 6-8 lžiček vody, šlehačka, citrónová želatina, ovoce dle chuti.
Postup:
Ze zvážených surovin zpracujeme hladké těsto a necháme hodinu odpočinout v chladu. Vyválíme na tloušťku asi 1 cm a rozdělíme do malých moukou vysypaných formiček. Pečeme asi 15 až 20 minut na 160°C , vychladlé dortíky naplníme šlehačkou, ozdobíme ovocem a přelijeme želatinou.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Články 1 až 10 z 86 [Dalších 76 >>] |
|