|  | Deník Receptíky II.
 Články 1 až 10 z 86 [Dalších 76 >>]
 Články 1 až 10 z 86 [Dalších 76 >>]
	| 
| 
|  |  | Ananasová Bowle... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 Šťáva ze 6 pomerančů a ze 6 citronů, krabice ananasů (1 kg), 1 vinná sklenka rumu, bílé víno nebo šumivé víno (sekt)    Postup:  
 Šťáva z pomerančů, citronů, ananasů z 1 kg krabice a rum se pomíchá a nechá se v ledničce zmrznout. Pak se dá do bowle. Na to se nalije bílé víno nebo sekt.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Andaluzská omáčka... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 Ingredience: 1 malý rajčatový protlak, 1 sklenka oleje, 2 žloutky, 1 sterilovaná kapie, 1 lžička citronové šťávy, sůl, pepř   
 Postup:  
 Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stáléhpo míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky. Žloutky šleháme se solí a pepřem, postupně přidáváme citronovou šťávu a zbytek oleje. Šleháme tak dlouho, až vznikne majonéza. Do vychladlého rajčatového protlaku s paprikou přidáme majonézu a promícháme. Tato omáčka je vynikající k vařené nebo smažené rybě   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Aromatická paradajková polievka s vajíčkovou bagetou... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 2 cibule 1 PL oleja 500 g paradajkového pretlaku 400 ml zeleninového vývaru (instant) soľ mleté čierne korenie cukor 100 ml smotany na šľahanie 2 PL červeného dezertného vína 8 plátkov bagety 2 vajíčka nasekanú petržlenovú vňať olej na vyprážanie Postup:  
 Cibuľu očistíme, nakrájame, opražíme na oleji, vmiešame pretlak, zalejeme vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, necháme prevrieť, dochutíme soľou, korením, cukrom. Smotanu dotuha vyšľaháme a spolu s vínom zľahka primiešame do polievky. Plátky bagety namáčame do rozšľahaných osolených vajíčok s petržlenovou vňaťou a z oboch strán dozlatiska vypražíme.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 18.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Avalanche... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 10 cl Schweppes Bitter Lemon citronová zmrzlina tlučený led 1 cl grenadiny   Postup:  
 Rozmixujeme citronovou zmrzlinu a led. Vytvoříme si tak citronovou tříšť. Tu pak vložíme do sklenice, přilijeme Schweppes Bitter Lemon a opatrně promícháme. Poté zalijeme grenadinou.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
|  |  | 
 Suroviny:
 
 2 SLAZENÁ MLÉKA (SALKO) 0.5L RUMU 0.5L MLÉKA 1 SÁČEK PUDINKU (MANDLOVÝ)   Postup:  
 ZAVŘENÉ SALKO VAŘÍME 2 HODINY A POTOM NECHÁME VYCHLADNOUT !UVAŘÍME MANDLOVÝ PUDINK BĚHEM CHLADNUTÍ NĚKOLIKRÁT PROMÍCHÁME,ABY NEVZNIKL ŠKRALOUP.MLÉKO Z PLECHOVEK DÁME DO MIXÉRU,PŘIDÁME HOTOVÝ PUDINK.PŘI MIXOVÁNÍ PŘILÉVÁME RUM.NALEJEME DO PŘIPRAVENÝCH SKLENIC (VYPLÁCHNUTÝCH) A NECHÁME ULEŽET.ČÍM DÉLE TÍM LÉPE. |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Banana nes... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 4 cl stříbrná tequila 1 cl citrónová šťáva 1 lžička cukru 4 cl ananasového džusu 6 cl Nescafé Frappé 2 cl smetany led   Postup:  
 Sklo naplníme do 2/3 ledem. Do šejkru vložíme led a ingredience. Důkladně prošejkrujeme a scedíme do přidem připraveného skla. Podáváme s brčkem.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
|  |  | 
 Suroviny:
 
 2dcl-fernetu 2dcl-vody 2dcl-limonády   Postup:  
 Do sklenice nalyjeme fernet,vodu a limonádu.Ozdobíme citronem.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Bezinkový likér... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 2 l bezinek 1 l vody 1 kg cukru 2 ks vanilkového cukru 2 lžíce vařené černé kávy 1 l rumu 
 Postup:  
 Přebrané bezinky vaříme s vodou asi půl hodiny. Přecedíme přes síto a plátěný ubrousek, musíme přes ubrousek vyždímat. Do této směsi přidáme celou dávku cukru a opět necháme pořádně povařit. Přidáme vanilkový cukr, necháme opět přejít varem a poté přidáme uvařenou černou kávu a opšt převaříme.Necháme vychladit, uložíme na 24 hodin do chladu. Druhý den přidáme rum a přelijeme do lahví. Podáváme vychlazené. 
 Poznámka:  
 Pomáhá při nachlazení. Jako lék, podáváme denně 1 polévkovou lžíci při kašli.     |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Celoroční pozdvižení... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 2dcl vaječného konaku 2dcl gritky 2dcl zeleného likéru (peprmintka) plátek kiwi a pomeranče   Postup:  
 Do vychlazené skleničky z ocukrovaným hrdlem postupně, nalejeme peprmintku,konak a griotku,pak jemně promícháme..   
 Poznámka:  
 Velké množství způsobuje halucinace     |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Dortíky s různým ovocem... | Receptíky II. |  |  | 
 
 
 Suroviny:
 
 Dortíky s různým ovocem:250g hladké mouky,125g Stelly, 25g moučkového cukru, 6-8 lžiček vody, šlehačka, citrónová želatina, ovoce dle chuti.    Postup:  
 Ze zvážených surovin zpracujeme hladké těsto a necháme hodinu odpočinout v chladu. Vyválíme na tloušťku asi 1 cm a rozdělíme do malých moukou vysypaných formiček. Pečeme asi 15 až 20 minut na 160°C , vychladlé dortíky naplníme šlehačkou, ozdobíme ovocem a přelijeme želatinou.    |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  |
 |  |