|  | Deník Receptíky II.
 [<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 86 [Dalších 56 >>]
 [<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 86 [Dalších 56 >>]
	| 
| 
|  |  | Jablečný punč... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 0,5 l bílého vína  0,5 ml jablečného moštu  2 lžíce tekutého medu  2 hřebíčky  celou skořici  hvězdičku badiánu  lžíci citronové šťávy  1 jablko  0,5 dcl rumu    Postup:  
 Oloupané, nakrájené jablko dáme do velkého hrnce, přidáme ostatní suroviny mimo rumu a společně přivedem do varu. Poté sundáme z plotýnky a necháme dalších 15 minut louhovat. Na závěr přidáme rum a punč přecedíme do sklenic.    |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Jogi čaj z Indie... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 Kondenzované mléko, surový cukr, nebo med, černý čaj, voda. Koření:  Masale, nebo Jogi,  anýz,  hřebíček.  Postup:  
 Vařit koření, 15-20 minut. Slít, přidat černý čaj a vařit další tři minuty. Opět scedit a přidat kondenzované mléko. Osladíme (cukr, nebo med), povařit cca jednu minutu. necháme ustát.  Poznámka:  
 Pokud použijeme kondenzované mléko slazené, čaj už nesladíme!!   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Kapr na česneku... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 Kapr,hladká mouka,pálivá paprika,sůl,česnek,černé pivo,máslo   Postup:  
 Promícháme hladkou mouku s pálivou paprikou a porce kapra osolíme a obalíme. Poté rozpustíme v pekáči máslo a opečeme z jedné strany na prudko.Otočíme a zasypeme nakrájeným česnekem a podlijeme půl litrem černého piva Necháme vypéct a podáváme s hranolky.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Kapří hranolky... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 Kapří filety (vykoštěné , trocha sojové omáčky, hladká mmouka, sůl pepř, vajíčko, koření na ryby a olej na smažení.    Postup:  
 Z vykošteného kapra nařežeme cca 1 cm široké hramolky, které naložíme do směsi vejce a sojové omáčky a koření na ryby, podle chuti připepříme a dosolíme.Hranolky necháme uležet,  (nejlépe do druhéhodne) po odležení obalíme v hledké mouce a z prudka opečeme ve větším množství tuku. Podáváme s bílým chlebem nebo vekou.     |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Katův šleh... | Receptíky II. |  |  | 
 
 
 
 Suroviny:
 
 2 krabičky Blanice  1 balíček olomouckých tvarůžků nebo Romaduru  pivo     Postup:  
 Sýr Blanice ušleháme s tukem, zašleháme olejovky, přidáme strouhanou cibuli, šťávu z citronu, dle chuti sůl a pepř. Pomazánku namažeme na plátky veky, ozdobíme paprikou, rajčetem a podobně   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Kokosové řezy | Receptíky II. |  |  | Suroviny:
 
 7 bílků
 35 dkg pískového cukru
 25 dkg kokosu
 10 dkg hrubé (polohrubé) mouky
 Nugát - 7 žloutků
 7 lžic mletého cukru
 3 lžíce kakaa
 7 lžic svařeného mléka
 Krém - 25 dkg másla
 2 lžíce mletého cukru
 Čokoládová poleva - 20 dkg čokolády na vaření
 10 dkg ztuženého tuku
 
 Postup:
 
 Z bílků ušleháme sníh a smícháme s cukrem, kokosem a moukou. Dáme na vymaštěný plech upéct do růžova.
 
 Nugát - všechny suroviny šleháme v páře do zhoustnutí a pak
 občas až do vychládnutí
 Krém - máslo utřeme s cukrem dohladka
 
 Potom krém smícháme s nugátem a vzniklou směsí potřeme základ a polejeme čokoládovou polevou (čokoládu i tuk rozpustíme ve vodní lázni - každé zvlášť - a potom smícháme).
 
 
 |  | Více ... |  | Vložil: deníkMělníka dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Královský višňový dort | Receptíky II. |  |  | Suroviny: 
 Na těsto:
 
 100g másla
 100g cukru
 60g polohrubé mouky
 40g pokrmového škrobu
 1/2lžičky mleté skořice
 2 rovné lžičky prášku do pečiva
 4 čerstvá vejce
 75g jemně nastrouhané moka čokolády
 25g kakaového prášku/hořkého/
 75g jemně mletých loupaných mandlí.
 
 Na náplň:
 400g kompotovaných nebo mražených višní
 500g smetany ke šlehání
 1 sáček vanilkového cukru
 7 lžíc višňové šťávy
 
 Na ozdobení:
 60g čokoládových hoblinek
 
 Kromě toho:
 1 dortová forma na pečení o průměru 26 cm
 tuk a hladká mouka na vymazání formy
 
 |  | Více ... |  | Vložil: deníkMělníka dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Krém s hroznovým vínem... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 6plátků želatiny,1vanilkový lusk,150ml mléka,3vejce,60g cukru krupice,150ml bílého mléka,100ml smetany,500g modrého hroznového mléka,meduňku na ozdobu   Postup:  
 1.Želatinu namočíme do studené vody.Vanilkový lusk rozkrojíme ,dřeň vyškrábeme,obojí vložíme do mléka a svaříme. 2.Oddělíme žloutky od bílků.Ve vodní lázni utřeme žloutkys dvěma třetinami cukru.Svařené a trochu schladlé mléko přecedíme ke žloutkům. Přidáme nabobtnalou vymačkanou želatinu a mícháme tak dlouho,až se rozpustí. 3.Nádobu s krémem dáme do studené vodní lázně a mícháme do vychladnutí.Přilijeme bílé víno a opatrněvmícháme do krému.Pak ho dáme asi na pl hodiny do chladničky.Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně do něj zašleháme třetinu cukru. 4.Smetanu ušleháme do tuha a smícháme s houstnoucím krémem.Přimícháme bílkový sníh.Hroznové víno omyjeme a jednotlivé bobule rozkrájíme na půlky(pokud mají větší pecičky,odstraníme je),dáme do pohárků a přelijeme vinným krémem a povrch ozdobíme hroznovým vínem a meduňkou.     |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Likér dokonalý lásky... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 10g škorice 20 plátkov citrónu 15g tymiánu 5g koriandra 5g muškátového kveta 5g vanilky 1kg práškového cukru 
 Postup:  
 15 dní macerujte v jednom litri liehu. Každý deň premiešajte. Na 15 deň si zvlášť pripravte sirup z pol litra vody a 1kg práškového cukru. Všetko spolu zmiešajte. 
 Poznámka:  
 Vypite jeden likérový pohárik pred milovaním   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Losos na víně... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 1 kelímek smetany  1 sklenka bílého vína  2 lžíce kečupu  40g tvrdého sýra (Eidam 30%)  máslo  citron  pepř, sůl, kopr Postup:   Lososa (staek) nakrájíme na cca 5cm plátky, osolíme,  opepříme a na másle z obou stran osmahneme.  Mezi tím připravíme omáčku, nastrouháme sýr, přidáme smetanu, víno, kečup a šťávu z jedné poloviny citrónu.  Mírně osmaženého lososa vložíme do pekáče, zalejeme omáčkou, přidáme špetku kopru a zhruba 30min pečeme v troubě.Podáváme s bramborem a plátkem citrónu |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  |
 |  |