Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Receptíky II.


[<<Předchozích 20] Články 2130 z 86 [Dalších 56 >>] 
 Jablečný punč...Receptíky II.

Suroviny:

0,5 l bílého vína

0,5 ml jablečného moštu

2 lžíce tekutého medu

2 hřebíčky

celou skořici

hvězdičku badiánu

lžíci citronové šťávy

1 jablko

0,5 dcl rumu

 

Postup:

Oloupané, nakrájené jablko dáme do velkého hrnce, přidáme ostatní suroviny mimo rumu a společně přivedem do varu. Poté sundáme z plotýnky a necháme dalších 15 minut louhovat. Na závěr přidáme rum a punč přecedíme do sklenic.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jogi čaj z Indie...Receptíky II.

Suroviny:

Kondenzované mléko,

surový cukr, nebo med,

černý čaj,

voda.

Koření:

Masale, nebo Jogi,

anýz,

hřebíček.

Postup:

Vařit koření, 15-20 minut. Slít, přidat černý čaj a vařit další tři minuty. Opět scedit a přidat kondenzované mléko.

Osladíme (cukr, nebo med), povařit cca jednu minutu. necháme ustát.

Poznámka:

Pokud použijeme kondenzované mléko slazené, čaj už nesladíme!!

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kapr na česneku...Receptíky II.

Suroviny:

Kapr,hladká mouka,pálivá paprika,sůl,česnek,černé pivo,máslo

 

Postup:

Promícháme hladkou mouku s pálivou paprikou a porce kapra osolíme a obalíme.

Poté rozpustíme v pekáči máslo a opečeme z jedné strany na prudko.Otočíme a zasypeme nakrájeným česnekem a podlijeme půl litrem černého piva

Necháme vypéct a podáváme s hranolky.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kapří hranolky...Receptíky II.

Suroviny:

Kapří filety (vykoštěné , trocha sojové omáčky,

hladká mmouka, sůl pepř, vajíčko, koření na ryby a olej na smažení.

 

Postup:

Z vykošteného kapra nařežeme cca 1 cm široké hramolky, které naložíme do směsi vejce a sojové omáčky a koření na ryby, podle chuti připepříme a dosolíme.Hranolky necháme uležet,

(nejlépe do druhéhodne) po odležení obalíme v hledké mouce a z prudka opečeme ve větším množství tuku. Podáváme s bílým chlebem nebo vekou.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Katův šleh...Receptíky II.

Suroviny:

2 krabičky Blanice

1 balíček olomouckých tvarůžků nebo Romaduru

pivo

  

Postup:

Sýr Blanice ušleháme s tukem, zašleháme olejovky, přidáme strouhanou cibuli, šťávu z citronu, dle chuti sůl a pepř. Pomazánku namažeme na plátky veky, ozdobíme paprikou, rajčetem a podobně

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kokosové řezyReceptíky II.


Suroviny:

7 bílků
35 dkg pískového cukru
25 dkg kokosu
10 dkg hrubé (polohrubé) mouky
Nugát - 7 žloutků
7 lžic mletého cukru
3 lžíce kakaa
7 lžic svařeného mléka
Krém - 25 dkg másla
2 lžíce mletého cukru
Čokoládová poleva - 20 dkg čokolády na vaření
10 dkg ztuženého tuku

Postup:

Z bílků ušleháme sníh a smícháme s cukrem, kokosem a moukou. Dáme na vymaštěný plech upéct do růžova.

Nugát - všechny suroviny šleháme v páře do zhoustnutí a pak
občas až do vychládnutí
Krém - máslo utřeme s cukrem dohladka

Potom krém smícháme s nugátem a vzniklou směsí potřeme základ a polejeme čokoládovou polevou (čokoládu i tuk rozpustíme ve vodní lázni - každé zvlášť - a potom smícháme).

Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Královský višňový dortReceptíky II.

Suroviny:

Na těsto:

100g másla
100g cukru
60g polohrubé mouky
40g pokrmového škrobu
1/2lžičky mleté skořice
2 rovné lžičky prášku do pečiva
4 čerstvá vejce
75g jemně nastrouhané moka čokolády
25g kakaového prášku/hořkého/
75g jemně mletých loupaných mandlí.

Na náplň:
400g kompotovaných nebo mražených višní
500g smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
7 lžíc višňové šťávy

Na ozdobení:
60g čokoládových hoblinek

Kromě toho:
1 dortová forma na pečení o průměru 26 cm
tuk a hladká mouka na vymazání formy

Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krém s hroznovým vínem...Receptíky II.

Suroviny:

6plátků želatiny,1vanilkový lusk,150ml mléka,3vejce,60g cukru krupice,150ml bílého mléka,100ml smetany,500g modrého hroznového mléka,meduňku na ozdobu

 

Postup:

1.Želatinu namočíme do studené vody.Vanilkový lusk rozkrojíme ,dřeň vyškrábeme,obojí vložíme do mléka a svaříme.

2.Oddělíme žloutky od bílků.Ve vodní lázni utřeme žloutkys dvěma třetinami cukru.Svařené a trochu schladlé mléko přecedíme ke žloutkům. Přidáme nabobtnalou vymačkanou želatinu a mícháme tak dlouho,až se rozpustí.

3.Nádobu s krémem dáme do studené vodní lázně a mícháme do vychladnutí.Přilijeme bílé víno a opatrněvmícháme do krému.Pak ho dáme asi na pl hodiny do chladničky.Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně do něj zašleháme třetinu cukru.

4.Smetanu ušleháme do tuha a smícháme s houstnoucím krémem.Přimícháme bílkový sníh.Hroznové víno omyjeme a jednotlivé bobule rozkrájíme na půlky(pokud mají větší pecičky,odstraníme je),dáme do pohárků a přelijeme vinným krémem a povrch ozdobíme hroznovým vínem a meduňkou.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Likér dokonalý lásky...Receptíky II.

Suroviny:

10g škorice

20 plátkov citrónu

15g tymiánu

5g koriandra

5g muškátového kveta

5g vanilky

1kg práškového cukru

Postup:

15 dní macerujte v jednom litri liehu. Každý deň premiešajte.

Na 15 deň si zvlášť pripravte sirup z pol litra vody a 1kg práškového cukru. Všetko spolu zmiešajte.

Poznámka:

Vypite jeden likérový pohárik pred milovaním

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Losos na víně...Receptíky II.

Suroviny:

1 kelímek smetany

1 sklenka bílého vína

2 lžíce kečupu

40g tvrdého sýra (Eidam 30%)

máslo

citron

pepř, sůl, kopr

Postup:  

Lososa (staek) nakrájíme na cca 5cm plátky, osolíme,

opepříme a na másle z obou stran osmahneme.

Mezi tím připravíme omáčku, nastrouháme sýr, přidáme smetanu,

víno, kečup a šťávu z jedné poloviny citrónu.

Mírně osmaženého lososa vložíme do pekáče, zalejeme omáčkou,

přidáme špetku kopru a zhruba 30min pečeme v troubě.

Podáváme s bramborem a plátkem citrónu
Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2130 z 86 [Dalších 56 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.