Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Receptíky II.


[<<Předchozích 30] Články 3140 z 86 [Dalších 46 >>] 
 Malinová Caipirinha...Receptíky II.

Suroviny:

5 cl brazilské pálenky Cachaca

3 lžíce malin (i zmražených)

2 lžíce třinového cukru

1 limetka

ledová tříšť

Postup:

Do sklenky vložíme na čtvrtky nakrájenou limetku, cukr, maliny a paličkou vše podrtíme. Přilijeme pálenku a sklenici doplníme ledovou tříští. Nápoj promícháme.

Tak na zdraví

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Moučník z čokolády Margot...Receptíky II.

Suroviny:

1 čokoláda Margot, 1 hrnek moučkového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1a1/4 prášku do pečiva, 2 vejce, 1 šlehačka, 1/2 dcl oleje, mléko

 

Na polevu: 1žloutek, 10dkg mouč.cukru, 10dkg másla, lžíce kakaa, rum

 

Postup:

Smícháme dohromady všechny sypké přísady, přidáme všechny tekuté přísady a zamícháme. Vlijeme na plech a upečeme. Po upečení polejeme polevou.

Poleva: všechny přísady smícháme dohromady

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Moučník z chleba...Receptíky II.

Suroviny:

1/4kg usušeného a prosátého chleba

6dkg másla

3 žloutky

15dkg cukru

 

Postup:

Třeme máslo, cukr a žloutky. potom přidáme chleba,

koflík studeného mléka, na špičku nože skořice,

dva roztlučené hřebíčky, velkou lžíci kakaa,

sníh ze 3 bílků a 1/2 prášku do pečiva.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nápoj při nachlazení...Receptíky II.

Suroviny:

1/2 sáčku velkozrnných krup

2 citróny

4 lžíce medu

Postup:

Kroupy namočíme přes noc.

Druhy den slejeme vodu z krup do hrnce a přidáme

pul litru studene vody na vic.

Vodu z krup pul hodiny povarime.

Pote do ni vymackame stavu ze dvou citronu a 4 lžíce medu.

Vse dukladne promychame.

Poznámka:

Napoj vypijeme behem jednoho dne a podle potreby opakujeme.

Vyborny napoj na prudusky!!!

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nescové pivo...Receptíky II.

Suroviny:

2lžičky NESCAFE,0,5dcl rumu,plátek citrónu,kofola

Postup:

Do sklenice 0,3l ,dame dvě lžičky Nescafe,zalijeme 0,5dcl rumem a zalijeme kofolou.Lejeme pomalu velmi pění a na okraj sklenice nasunem nakrojený plátek citrónu.Veškeré tekutiny doporučuji míti velmi dobře vychlazené a konzumovat přes brčko.

Poznámka:

Lahodné osvěžení i v pardných dnech.

Tento nápoj nepodáváme osobám mladším 18 let!

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nezapomenutelné filé...Receptíky II.

Suroviny:

500g rybího filé, 100g Olomouckých tvarůžků, strouhanka, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, česnek.

 

Postup:

Tvarůžky nastrouháme a promícháme se strouhankou (pokud se nám vytvoří chuchvalce, promneme je v dlaních - asi jako když se dělá drobenka na koláce). Filé nakrájíme na plátky, každý zlehka pomázneme utřeným česnekem, osolíme a opepříme, obalíme v mouce, vejci a směsi strouhanky s tvarůžky. Smažíme v rozpáleném oleji.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Norský punč...Receptíky II.

Suroviny:

vino,sirup černý rybiz,vanilkový cukr,skořice celá,hřebíček,bílí rum

 

Postup:

nejdříve dáme do hrnce 1/2 litru stávy s černého rybizu, ohřejeme přidáme 1 litr vína vanilkový cukr , 3ks hřebíčku a 1 ks cele skořice

přivedeme do varu a nakonec přidáme bilí rum zamícháme a podáváme horke

 

Poznámka:

vánoční pití

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Omáčka na špagety...Receptíky II.

Suroviny:  

mleté vepřové maso

cibule

masový vývar nebo masox

kečup (+rajský protlak)

kari, pepř, sůl,

česnek

lžička cukru

Postup:

Připravíme si vývar.

Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na tuk zesklovatět, po té přidáme mleté maso a restujeme. Potom zaprášíme paprikou a po troškách přiléváme vývar.

Necháme povařit a přidáme kečup(rajský protlak). Osolíme, opepříme.

(Můžeme přidat lžičku cukru.)

Krátce povaříme a zahustíme moukou (rozpuštěnou ve vodě).

Nakonec dochutíme kari kořením a prolisovaným česnekem.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Opékané plátky svíčkové s rajskou omáčkou (Fan-Čchie-Niou-Žou)...Receptíky II.

 

Suroviny:

150 g svíčkové, 1/2 lžičky solamylu, 1/4 lžičky glutasolu, 1/4 lžičky soli, 1 1/2 lžíce vody, 5 lžic oleje, 150 g okurek

Omáčka: 1 menší cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce cukru, 1 lžička zázvoru, 2 lžičky solamylu, 6 lžic vody.

Postup:

Maso nakrájíme na plátky silné 1 mm a namáčíme do směsi solamylu, glutasolu, soli a vody. Potom je prudce a rychle opečeme v rozpáleném oleji za stálého míchání dohněda (asi 20 s). Přidáme okurky pokrájené na plátky a zbavené jader, připravenou omáčku vlijeme a mícháme tak dlouho až omáčka zhoustne.

Omáčka: Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme rajský protlak, cukr, zázvor, solamyl, vodu a vše společně dobře promícháme. Podáváme s rýží.

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ořechové tyčinky - mašle...Receptíky II.

Suroviny:

těsto: 120g mletých ořechových jader, 120g prosáté strouhanky, 120g moučkového cukru, 1 menší vejce(případně ještě jeden bílek)

náplň: 230g změklého másla, 2dl mléka, 70g moučkového cukru, 1/2 sáčku vanilinového cukru,

2 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce hladké mouky

poleva: tmavá čokoládová poleva, oříšková čokoládová poleva, 2 lžíce nasekaných ořechových jader.

 

Postup:

Z mletých ořechů, strouhanky, cukru, vejce a případně bílku zpracujeme těsto, vyválíme je na tenký váleček a rozkrájíme na 4cm dlouhé tyčinky. Přeložíme je na plech s papírem na pečení, každou mírně zploštíme a upečeme dokřupava v troubě vyhřáté na 140 - 150°C. Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáme oba druhy cukru. Z mléka a škrobové moučky smíchané s moukou svaříme hustou kaši. Když téměř vychladne, po lžících ji zašleháme do máslové hmoty. Krém necháme v chladu 30 minut zatuhnout a pak jej nastříkáme na vychladlé tyčinky. Každou přelijeme tmavou a po ztuhnutí oříškovou polevou a ozdobíme nasekanými ořechy.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Články 3140 z 86 [Dalších 46 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.