|
Deník Receptíky II.

[<<Předchozích 40] Články 41 až 50 z 86 [Dalších 36 >>]
|
| OŘÍŠKOVÝ KOLÁČ | Receptíky II. |
|
Suroviny: Na těsto: 250 g hladké mouky 140 g tuku 100 g moučk. cukru 2 žloutky špetka soli trochu vody Na náplň: 150 g cukru 3 žloutky 1 celé vejce trochu citronové kůry nebo vanilky 150 g strouhaných ořechů
Postup: Těsto: Tuk rozdrobíme nebo rozsekáme do mouky, přidáme cukr, 2 žloutky rozkvedlané v trošce vody a vypracujeme těsto ne příliš tuhé ani řídké. Rozdělíme na 2 díly a dáme ztuhnout do chladna. Náplň: Cukr, 3 žloutky, 1 celé vejce, trochu citronové kůry nebo vanilky utřeme do pěny. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme 150 g rozstrouhaných ořechů a zlehka zamícháme. Těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti dortové formy. Jeden vložíme na dno dortové formy, na něj dáme připravenou náplň a přikryjeme druhým plátem. Povrch potřeme vejcem, posypeme sekanými ořechy a zvolna pečeme.
Poznámka: Koláč je dobré přikrýt z počátku alobalem protože ořechy na povrchu se mohou připálit.
|
| Více ... |
| Vložil: deníkMělníka dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Ovocný koláč s krémem | Receptíky II. |
|
Suroviny: 150g hladké mouky 75g strouhaného kokosu 30g pískového cukru 1 žloutek 100g másla 60g pískového cukru 20g kukuřičné moučky (maizeny) 1 lžíce práškové želatiny 2 vejce a 1 žloutek 350ml mléka 150ml šlehačky 450g drobného ovoce (maliny, ostružiny,borůvky,rybíz) Postup: Ve středně velké míse promícháme mouku, kokos, máslo, cukr a žloutek. Špičkami prstů důkladně zpracujeme, až se vše dobře promísí. Těsto přitlačit ke dnu formy. Hustě ho propíchat vidličkou, aby se během pečení nevyboulilo nebo nesrazilo. Troubu předehřát na 180°C. Podklad koláče pokrýt fólií na pečení (příp. alobalem), na ni navršíme suché nebo pečené fazole, pečeme 10 minut. Odstraníme fólii i fazole a těsto znovu propícháme. Pečeme dalších 10-15 minut, až je těsto zlaté. (Jestliže se těsto vyboulilo, přitlačíme ho obrácenou lžící zpět do formy). Hotový podklad necháme vystydnout na drátěném roštu. V hlubší pánvičce smícháme cukr, kukuřičnou moučku a želatinu. V misce rozšleháme metlou vajíčka, žloutek a mléko; přimícháme do želatinové směsi. Necháme stát 5 minut, aby želatina trochu změkla. Zahříváme na mírném plameni za stálého míchání asi 20 minut, až směs začne houstnout a obaluje vařečku. Potom pánev sundáme z plamene. Krém vlijeme do větší mísy, necháme vychladnout, přikryjeme a na hodinu uložíme do chladničky, dokud směs nezrosolovatí. V malé misce šleháme smetanu, až se začnou tvořit pevné špičky. Pomocí metly nebo gumové stěrky zahrneme smetanu do krému. Podklad koláče opatrně vyndáme z formy; dáme na tác. Lžící přendáme do podkladu krém. Na povrch navršíme ovoce. Uložíme do chladničky na 1 hodinu, až krém zcela ztuhne
|
| Více ... |
| Vložil: deníkMělníka dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Ožralý Izidor | Receptíky II. |
|
Suroviny: Ingredience: 15 dkg másla 15 dkg cukru 4 žloutky -> vše dohromady utřeme
Náplň: 25 dkg mletých ořechů 2,5 dcl rumu 2 hrsti práškového cukru 1 kus vanilkový cukru
Krém: 3ářčáář kusy celých vajec 10 dkg cukru -> ušlehat v páře Do vychladlého krému přidat 25 dkg másla utřeného s 2 lžícemi kakaa.
Poleva: 5 dkg 100% tuku 10 dkg čokolády
Postup: Příprava: Přidáme ze 4 bílků sníh, 7 dkg hrubé mouky smíchané s 1 lžící kakaa a balení prášku do pečiva. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Potřeme nejprve náplní pak krémem a necháme z tuhnout v lednici. Nakonec polijeme čokoládovou polevou.
|
| Více ... |
| Vložil: Zdení dne 7.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pažitková omáčka... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
2 velké lžíce jemně nakrájené pažitky, 1 lžíce másla, 1 a 1/2 lžíce jemně opražené hladké mouky, sůl, pepř, 1/2 l hovězího vývaru
Postup:
Na másle připravíme jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme 20 minut. Procedíme, ochutíme a vmícháme pažitku. Podáváme k vařenému hovězímu masu.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pečená ryba s ostrou omáčkou... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
500 g filé z tresky, lžičku mletého zázvoru a soli, 2 bílky, 5 čerstvých feferonek, čínskou zeleninu v kyselém nálevu (konz.), 250 ml vody, 2 lžíce cukru, 4 lžíce světlé sójové omáčky, 7 lžic solamylu, olej.
Postup:
Filé nakrájíme na kousky jako sousto, osolíme a okořeníme zázvorem. Kousky ryby obalíme ve sněhu z bílků, přikryjeme a dáme do chladničky. Feferonky zbavíme semeníku a nakrájíme na kolečka, nálev ze zeleniny smícháme s vodou, cukrem, sójovou omáčkou a vmícháme 2 lžíce solamylu. V čínské pánvi wok rozehřejeme olej, kousky ryb obalených v solamylu dozlatova opečeme, vyjmeme a necháme okapat. Olej slijeme, ve woku ohřejeme feferonky, zeleninu a podáváme s rybou.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pečený kapr na bramborech... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
- 800 g očisteného kapra
- 60 g oleja
- soľ
- 20 g cibule
- malá lyžička červenej papriky
- mletá rasca
- 20 g hladkej múky
- čierne korenie
- 1 dcl kyslej smotany
Postup:
Očisteného, umytého, obrúskom osušeného kapra rozkrojíme na štyri porcie, ktoré posolíme a na tanieri necháme 12 až 15 minút na chladnom mieste stáť. Porcie ryby potom obalíme v múke, v ktorej sme rozmiešali papriku a na hrot noža mletého korenia. Do pekáčika dáme olej a zapeníme na ňom na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme v šupke uvarené, olúpané na kolieska pokrájané zemiaky, ktoré posolíme, posypeme rascou a dierkovanou lopatkou premiešame. Potom na zemiaky položíme pripravené porcie kapra a každú porciu polejeme smotanou. Vložíme do vopred zohriatej rúry a pečieme 15 až 18 minút. Do zemiakov môžeme primiešať aj na tenké plátky pokrájané šampióny, prípadne čerstvú zelenú papriku.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pikantní omáčka na maso... | Receptíky II. |
|
Postup:
Rozmixujeme 1 konzervu tuňák,1 očká,2dcl majonézy,
kapary,korenie,1dcl vývar.
Príprava mäsa npr.:do horúcej vody dáme variť 1 kg
telaciny s 1 lyžicou vegety a 1 cibuľou.Mäso nechá-
me vychladnúť v plievke,potom pokrájame a narežeme
na tenké plátky a polejeme omáčkou-ozdobíme.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pikantní omáčka na špagety... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Slanina, ostravská klobása, cibule, česnek,rajský protlak, ostrý kečup, sojová omáčka, worcesterská omáčka, feferonky, tvrdý sýr.
Všechny suroviny jsou podle množstvý omáčky a podle chuti.
Postup:
Nejprve vyškvaříme slaninu, na slanině osmažíme cibulku do sklovita a nkrájenou klobásu, zalijem kečupem a rajským protlakem, a necháme provařit, pokud má někdo chuť může v této fázi přidat adekvátní množstvý černého piva. Po provaření dochutíme ostatnímy ingrediencemi a nakonec přidáme nakrájené feferonky a nastrouhaný sýr, ještě krátce prohřejeme a poté přelijeme na špagety
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pikantní rybí filé se sýrem... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
400g filet
50g oleje
100g strouhaného sýra
Marináda:
půl lžíce hořčice
půl lžíce worcesterské omáčky
půl lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku
půl lžičky grilovacího koření
Postup:
Přísady na marinádu promícháme metličkou a směsí potřeme osolené filety. Necháme v chladu hodinu odležet a poté opékáme po jedné straně na rozpáleném oleji. Obrátíme, posypeme strouhaným sýrem a zvolna dosmažíme.
Příloha:
hranolky
opečené brambory
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Piňa colada... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
1/ Kokosový krém - KURUMBA CREAM OF COCONUT, 2/ Ananas. džus, 3/ Bílý rum, 4/ Led, , Var.2., 1/ KURUMBA PIŇA COLADA, 2/ Bílý rum, 3/ Led,
Postup:
Záleží na Vás v jakém poměru jednotlivé suroviny smíchat . Pravá Piňa Colada se však připrapuje přímo v ananasu
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 40] Články 41 až 50 z 86 [Dalších 36 >>] |
|