Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Receptíky II.


[<<Předchozích 40] Články 4150 z 86 [Dalších 36 >>] 
 OŘÍŠKOVÝ KOLÁČReceptíky II.


Suroviny:
Na těsto:
250 g hladké mouky
140 g tuku
100 g moučk. cukru
2 žloutky
špetka soli
trochu vody
Na náplň:
150 g cukru
3 žloutky
1 celé vejce
trochu citronové kůry nebo vanilky
150 g strouhaných ořechů

Postup:
Těsto:
Tuk rozdrobíme nebo rozsekáme do mouky, přidáme cukr, 2 žloutky rozkvedlané v trošce vody a vypracujeme těsto ne příliš tuhé ani řídké. Rozdělíme na 2 díly a dáme ztuhnout do chladna.
Náplň:
Cukr, 3 žloutky, 1 celé vejce, trochu citronové kůry nebo vanilky utřeme do pěny. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme 150 g rozstrouhaných ořechů a zlehka zamícháme.
Těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti dortové formy. Jeden vložíme na dno dortové formy, na něj dáme připravenou náplň a přikryjeme druhým plátem. Povrch potřeme vejcem, posypeme sekanými ořechy a zvolna pečeme.

Poznámka:
Koláč je dobré přikrýt z počátku alobalem protože ořechy na povrchu se mohou připálit.

Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ovocný koláč s krémemReceptíky II.


Suroviny:
150g hladké mouky
75g strouhaného kokosu
30g pískového cukru
1 žloutek
100g másla
60g pískového cukru
20g kukuřičné moučky (maizeny)
1 lžíce práškové želatiny
2 vejce a 1 žloutek
350ml mléka
150ml šlehačky
450g drobného ovoce (maliny, ostružiny,borůvky,rybíz)
Postup:
Ve středně velké míse promícháme mouku, kokos, máslo, cukr a žloutek. Špičkami prstů důkladně zpracujeme, až se vše dobře promísí.
Těsto přitlačit ke dnu formy. Hustě ho propíchat vidličkou, aby se během pečení nevyboulilo nebo nesrazilo.
Troubu předehřát na 180°C. Podklad koláče pokrýt fólií na pečení (příp. alobalem), na ni navršíme suché nebo pečené fazole, pečeme 10 minut. Odstraníme fólii i fazole a těsto znovu propícháme. Pečeme dalších 10-15 minut, až je těsto zlaté. (Jestliže se těsto vyboulilo, přitlačíme ho obrácenou lžící zpět do formy). Hotový podklad necháme vystydnout na drátěném roštu.
V hlubší pánvičce smícháme cukr, kukuřičnou moučku a želatinu. V misce rozšleháme metlou vajíčka, žloutek a mléko; přimícháme do želatinové směsi. Necháme stát 5 minut, aby želatina trochu změkla.
Zahříváme na mírném plameni za stálého míchání asi 20 minut, až směs začne houstnout a obaluje vařečku. Potom pánev sundáme z plamene.
Krém vlijeme do větší mísy, necháme vychladnout, přikryjeme a na hodinu uložíme do chladničky, dokud směs nezrosolovatí.
V malé misce šleháme smetanu, až se začnou tvořit pevné špičky. Pomocí metly nebo gumové stěrky zahrneme smetanu do krému.
Podklad koláče opatrně vyndáme z formy; dáme na tác. Lžící přendáme do podkladu krém. Na povrch navršíme ovoce.
Uložíme do chladničky na 1 hodinu, až krém zcela ztuhne

Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ožralý IzidorReceptíky II.


Suroviny:
Ingredience:
15 dkg másla
15 dkg cukru
4 žloutky
-> vše dohromady utřeme

Náplň:
25 dkg mletých ořechů
2,5 dcl rumu
2 hrsti práškového cukru
1 kus vanilkový cukru

Krém:
3ářčáář kusy celých vajec
10 dkg cukru
-> ušlehat v páře
Do vychladlého krému přidat 25 dkg másla utřeného s 2 lžícemi kakaa.

Poleva:
5 dkg 100% tuku
10 dkg čokolády

Postup:
Příprava:
Přidáme ze 4 bílků sníh, 7 dkg hrubé mouky smíchané s 1 lžící kakaa a balení prášku do pečiva. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Potřeme nejprve náplní pak krémem a necháme z tuhnout v lednici. Nakonec polijeme čokoládovou polevou.

Více ...
Vložil: Zdení dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pažitková omáčka...Receptíky II.

 

Suroviny:

 2 velké lžíce jemně nakrájené pažitky, 1 lžíce másla, 1 a 1/2 lžíce jemně opražené hladké mouky, sůl, pepř, 1/2 l hovězího vývaru

 

Postup:

Na másle připravíme jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme 20 minut. Procedíme, ochutíme a vmícháme pažitku. Podáváme k vařenému hovězímu masu.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pečená ryba s ostrou omáčkou...Receptíky II.

Suroviny:

500 g filé z tresky, lžičku mletého zázvoru a soli, 2 bílky, 5 čerstvých feferonek, čínskou zeleninu v kyselém nálevu (konz.), 250 ml vody, 2 lžíce cukru, 4 lžíce světlé sójové omáčky, 7 lžic solamylu, olej.

 

Postup:

Filé nakrájíme na kousky jako sousto, osolíme a okořeníme zázvorem. Kousky ryby obalíme ve sněhu z bílků, přikryjeme a dáme do chladničky. Feferonky zbavíme semeníku a nakrájíme na kolečka, nálev ze zeleniny smícháme s vodou, cukrem, sójovou omáčkou a vmícháme 2 lžíce solamylu. V čínské pánvi wok rozehřejeme olej, kousky ryb obalených v solamylu dozlatova opečeme, vyjmeme a necháme okapat. Olej slijeme, ve woku ohřejeme feferonky, zeleninu a podáváme s rybou.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pečený kapr na bramborech...Receptíky II.

Suroviny:

- 800 g očisteného kapra

- 60 g oleja

- soľ

- 20 g cibule

- malá lyžička červenej papriky

- mletá rasca

- 20 g hladkej múky

- čierne korenie

- 1 dcl kyslej smotany

Postup:

Očisteného, umytého, obrúskom osušeného kapra rozkrojíme na štyri porcie, ktoré posolíme a na tanieri necháme 12 až 15 minút na chladnom mieste stáť. Porcie ryby potom obalíme v múke, v ktorej sme rozmiešali papriku a na hrot noža mletého korenia. Do pekáčika dáme olej a zapeníme na ňom na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme v šupke uvarené, olúpané na kolieska pokrájané zemiaky, ktoré posolíme, posypeme rascou a dierkovanou lopatkou premiešame. Potom na zemiaky položíme pripravené porcie kapra a každú porciu polejeme smotanou. Vložíme do vopred zohriatej rúry a pečieme 15 až 18 minút. Do zemiakov môžeme primiešať aj na tenké plátky pokrájané šampióny, prípadne čerstvú zelenú papriku.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pikantní omáčka na maso...Receptíky II.

 

Postup:

 

Rozmixujeme 1 konzervu tuňák,1 očká,2dcl majonézy,

kapary,korenie,1dcl vývar.

Príprava mäsa npr.:do horúcej vody dáme variť 1 kg

telaciny s 1 lyžicou vegety a 1 cibuľou.Mäso nechá-

me vychladnúť v plievke,potom pokrájame a narežeme

na tenké plátky a polejeme omáčkou-ozdobíme.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pikantní omáčka na špagety...Receptíky II.

Suroviny:

Slanina, ostravská klobása, cibule, česnek,rajský protlak, ostrý kečup, sojová omáčka, worcesterská omáčka, feferonky, tvrdý sýr.

Všechny suroviny jsou podle množstvý omáčky a podle chuti.

 

Postup:

Nejprve vyškvaříme slaninu, na slanině osmažíme cibulku do sklovita a nkrájenou klobásu, zalijem kečupem a rajským protlakem, a necháme provařit, pokud má někdo chuť může v této fázi přidat adekvátní množstvý černého piva. Po provaření dochutíme ostatnímy ingrediencemi a nakonec přidáme nakrájené feferonky a nastrouhaný sýr, ještě krátce prohřejeme a poté přelijeme na špagety

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pikantní rybí filé se sýrem...Receptíky II.

Suroviny:

400g filet

50g oleje

100g strouhaného sýra

Marináda:

půl lžíce hořčice

půl lžíce worcesterské omáčky

půl lžíce sójové omáčky

1 stroužek česneku

půl lžičky grilovacího koření

Postup:

Přísady na marinádu promícháme metličkou a směsí potřeme osolené filety. Necháme v chladu hodinu odležet a poté opékáme po jedné straně na rozpáleném oleji. Obrátíme, posypeme strouhaným sýrem a zvolna dosmažíme. 

Příloha:

hranolky

opečené brambory

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Piňa colada...Receptíky II.

Suroviny:

1/ Kokosový krém - KURUMBA CREAM OF COCONUT, 2/ Ananas. džus, 3/ Bílý rum, 4/ Led, , Var.2., 1/ KURUMBA PIŇA COLADA, 2/ Bílý rum, 3/ Led,

 

Postup:

Záleží na Vás v jakém poměru jednotlivé suroviny smíchat . Pravá Piňa Colada se však připrapuje přímo v ananasu

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 40] Články 4150 z 86 [Dalších 36 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.