Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Receptíky II.


[<<Předchozích 50] Články 5160 z 86 [Dalších 26 >>] 
 Pouťové koláčeReceptíky II.


Suroviny:
1 kg hl. mouky
1/2 kg polohr.mouky
droždí
1/4 l mléka
3 hrsti písk.cukru
Postup:
do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí,špetku soli,
trochu ocukrujeme, zalijeme vlažným mlékem a počkáme, až droždí
udělá čepičku
mezitím si rozpustíme 1 1/4 Hery nebo v kombinaci s máslem a
2 lžíce sádla nebo ztuženého tuku
přidáme 3 celá vejce, sůl, 7 žloutků, 1/2 kelímku šlehačky
vše našleháme - stačí vidličkou a přidáme do těsta
těsto propracujeme, vytvoříme bochánky (1=1 koláč) a necháme ještě kynout
vypracujeme koláče, potřeme obruby rozšlehaným vajíčkem a zdobíme
(tvaroh, mák, povidla, jablka, ořechy...),ozdobíme mandlemi, hrozinkami
a pečeme do zlatova
na upečený koláč připravíme polevu z 1 rozpuštěného másla,
1 vanilkového cukru, trochy moučkového cukru, rumu dle chuti
a pokapeme koláče, aby brzy neokoraly (možno posypat i kokosem)
tvaroh- 6 tvarohů, 6 vajec, vanilk. cukr a ost.cukr dle chuti,1/2 šlehačky
mák-svařit mléko, přidat mletý mák, máslo vanilkový cukr, med(možno mák pražit )


Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Prairie Oyster...Receptíky II.

Suroviny:

olivový olej

2 polévkové lžíce rajčatového kečupu

1 žloutek

1 střik citronové štávy

worcesterská omáčka

sůl

pepř

Tabasco

 

Postup:

Malou koktejlovou sklenici vypláchneme olivovým olejem, přidáme kečup a žloutek necháme sklouznout dovnitř. Potom všechno okořeníme podle chuti a servírujeme se sklenicí vody.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Punč z grapefruitů a pomerančů...Receptíky II.

Suroviny:

Šťáva ze 3 pomerančů,3 grapefruitů a 1 citronu,1 láhev bílého

vína,2 hřebíčky,100g cukru,1 kousek skořice,350ml bílého rumu

 

Postup:

Všechny přísady kromě rumu necháme přibližně půl hodiny

zakryté louhovat.Pak punč zahřejeme a přilijeme rum.

Skořici a hřebíčky vyndáme.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ribí filé narychlo...Receptíky II.

Postup:

Kostky nrozmraľeného rybího filé se po jedné straně natřou směsí třeného česneku a soli, po druhé obyčejnou plnotučnou hořčicí. Stranou s hořčicí se vloľí na pánev, později se obrátí.Podává se nejlépe s bramborem, moľno i ą>opuchaným, sypaným petrľelkou.

 

Poznámka:

Stejnou úpravu snese i "treska z Teska" -filety z aljaąské tresky. Vhodné jako "hromadné jídlo" například na chalupě.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rumpík...Receptíky II.

Suroviny:

4 cl.rumu

2 dcl.limonády Relax vinný

kostky ledu

plátek čerstvého citronu

 

Postup:

Do 3 dcl.sklenice nalijeme rum zalijeme ho limonádou

vložíme led mezi kostky plátek citronu

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rybí filé na perský způsob...Receptíky II.

Suroviny:

4 porce libovolného rybího filé, kukuřice, hrášek, papriky (kapie), malá chilli paprička, cibule, karotka, brambory, sůl, pepř, kmín, máslo, olej.

 

Postup:

Do vymaštěného pekáče vložíme na nasekanou cibuly osolené a

opepřené filé, na filé poklademe nakrájené syrové brambory a

následně posypeme kukuřicí, hráškem, paprikami a na drobno

nasekanými chilli papričkami. To vše ještě jednou posolíme,

přidáme kmín a navrch dáme trošku másla. To vše dáme péct

na 35 minut do vyhřáté trouby (180 C).

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ryby po americku...Receptíky II.

Suroviny:

rybí filé

žampiony

máslo

niva

sůl

kmín

rýže

Postup:

Žampiony rozdělíme na hlavičky a nožičky.

Oboje nakrájíme - ne moc na drobno.

Jednotlivé porce filé nasolíme, poklademe nakrájenými hlavičkami žampionů, dáme kousek másla a posypeme nivou.

Každou porci zabalíme do alobalu, dáme na plech nebo do zapékací misky, podlejeme vodou a pečeme 20 - 25 min. při 220 C. 

Zbylé žampiony osolíme, posypeme kmínem a osmažíme na másle.

Podáváme s rýží a žampiony.

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sangaria...Receptíky II.

Suroviny:

0,75l červeného vína

0,25l pomerančové Fanty

0,20l vodky

ovoce - hroznové víno, meloun, jablka, třešně, pomeranče, ...

 

Postup:

ovoce nakrájíme,

vše smícháme a necháme v chladničce 2-3 hod.

podávéme s ledem

 

Poznámka:

pro letní posezeni

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Segedín podle Honzíka...Receptíky II.

Suroviny:

Asi 0,5kg bůčku, může být 0,25 kg libového, tuk,2-3 cibule, pytlík kysaného zelí, sůl, pepř, kmín, chili, sladká paprika, může být masox.

Postup:

Segedínský guláš

Asi 0,5kg bůčku, může být 0,25 kg libového, tuk,2-3 cibule, pytlík kysaného zelí, sůl, pepř, kmín, chili, sladká paprika, může být masox.

Maso nakrájím na malé kousky a na tuku orestuju až vypražím, potom přidám krájenou cibuli min.na měsíčky, přidáme koření, osolíme a když začne cibule zlatovět přidáme sladkou papriku, za stálého míchání zarestujeme. Přidáme pokrájené kysané zelí, přidáme trochu vody(podle láku) a za občasného míchání dusíme do měka.Při podlévání můžeme přidat kostku masoxu.

Po udusení přidáme dostatek vody, zahustíme hladkou moukou, zjemníme lžící másla, a 3-4 lžíce smetany (TATRY).Podle potřeby dochutíme.Podáváme s mým knedlíkem- velmi chutné.

Poznámka:

Houskový knedlík

Asi 0,5kg hrubé mouky, 3 rohlíky nebo housky na kostičky, 1x vejce, lžička soli, půl prášku do pečiva, asi 1/3l sifonu.

Mouku, housku a prášek promícháme.Počkáme až se nám vaří voda a poté přidáme do mouky vejce, a sifon.Řádně a rychle promícháme, vytvoříme knedlíky a ihned vkládáme do vařící vody.Občas otočíme, aby se provařily.Vaříme cca 10-14 min.Odzkoušíme provaření, nakrájíme na plátky, uložíme a sníme.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 SLONÍ OKOReceptíky II.


Suroviny:
utřít:
6 žloutků
6 lžic cukru
3 lžíce kakaa
přidá se:
2 lžíce hl. mouky
1/2 prášku do pečiva
sníh ze 6 bílků
náplň:
1 máslo
1/4 kg mletých ořechů
1 vanilkový cukr
spařit horkým mlékem
Postup:
Na plech dát alobal, vymazat sádlem, vysypat moukou,
po upečení přehnout přes trubku obalenou alobalem a namazanou sádlem.
placku pokapeme rumem natřeme krémem a klademe banán, poléváme čokoládou

Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 50] Články 5160 z 86 [Dalších 26 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.