Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Receptíky II.


[<<Předchozích 60] Články 6170 z 86 [Dalších 16 >>] 
 Steak z tuňáka s omáčkou z uzené slaniny...Receptíky II.

Suroviny:

 600 g očištěného filetu z tuňáka, olivový olej, Čerstvě mletá mořská sůl a černý pepř

Postup:

1. Filet z tuňáka zprudka opečeme ze všech stran na olivovém oleji.

2. Doporučuji kořenit až před podáváním a propékat tak, aby maso zůstalo uvnitř vlažné a syrové. Jen tak si tuňák udrží svou charakteristickou chuč a jemnost masa.

Omáčka z uzené sIanin

100 g uzené alaniny, I stroužek česneku, 250 ml mléka, sül a černý pepř

1. Do mléka nakrájíme slaninu a přivedeme do varu.

2. Po zavařeni omáčku rozmixujeme ponorným mixérem

a dochutíme podle potřeby soli (není většinou již potřeba], černým pepřem a třeným česnekem.

Blanžírovaná zelenina:

50 g zeleniny na I porci dle vlastní chuti (chřest, fazolky, mrkev, tomaty)

1. Spaříme ve vroucí vodě, dochutíme solí a podáváme.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sýrová omáčka...Receptíky II.

Suroviny:

1 smetana,

6 trojúhelníčků taveného sýru,

1 cibule,

1 malá plechovka zavařené kukuřice,

pepř,

vegeta,

máslo.

 

Postup:

Na rozehřátém másle usmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku, zalijeme smetanou a přidáme sýr. Zvolna, za stálého míchání vaříme do doby rozehřátí sýrů. Ochutíme pepřem a vegetou. Poté přidáme zavařenou kukuřici. Jestliže omáčka příliš zhoustne je možné ji zředit mlékem.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Šťavnaté chuťovky s uzenou rybou...Receptíky II.

Suroviny:

100g měkkého másla,20g strouhaného křenu,půl lžičky soli,

2lžíce pažitky,1stroužek česneku,6plátků moskevského chleba,

400g uzené ryby,2rajčata,kopr,listy salátu,černý pepř.

Postup:

1.Máslo utřete,přidejte křen,drobně pokrájenou pažitku a

česnek utřemý se solí.Promíchejte,ochuťte.

2.Z moskevského nebo jiného chleba ve tvaru cihly nakrájejte

plátky,namažte je bylinkovým máslem a každý krajíc dvakrát úhlopříčně překrojte na 4 trojúhelníky.Na každý položte kousek uzené ryby.

3.Na každou jednohubku položte plátek rajčete,něktaré posypte hrubě mletým pepřem,zbylé ozdobte listy salátu a snítkou čertvého kopru.

4.Chuťovky poskládejte na tácek,pokryjte průsvitnou fólií a

12hodin chlaďte.Půl hodiny před podáním je přeneste na místo s pokojovou teplotou.

Poznámka:

Vhodná příloha:Suchý sekt nebo sherry,hodí se také pivo.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Štika na sádle a kyselých houbách...Receptíky II.

Suroviny:

Štika,sádlo,sůl,drcený kmín,2 větší mrkve,1 petržel,cca 2dcl vody,houby v kyselém nálevu, citrón,kadeřavá petržel

Postup:

Očištěnou a osušenou štiku v pekáčku osolíme a okmínujeme. Poklademe kousky sádla ( i uvnitř) a posypeme nahrubo nastrouhanou zeleninou. Podlijeme vodou,přikryjeme horním dílem pekáče a v troubě podusíme. Po změknutí zeleniny odstraníme přikrytí pekáče a zprutka pečeme za častého polévání rozpuštěnou směsí.

Zhruba 10 min. před koncem pečení posypeme rybu houbami i s nálevem a za častého polévání dopečeme do zlatova.

Poznámka:

Zdobíme kolečky citrónu, kadeřavou petrželí a zapečenými houbami. Příloha vařené brambory, noky apod.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tetin zázrak...Receptíky II.

Suroviny:

5 vajec

20 dkg ml. cukru

30 dkg polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

 

Postup:

Do misky dáme žloutky, mletý cukr ,vanilkový cukr a při šlehání přilijeme 5 lžic horké vody. Vyšleháme do husté pěny.V jiné misce vyšleháme bílky s 5 lžícemi studené vody v pevný sníh.Do pěny postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh.

Nalejeme na vymaštěný a vysypaná plech, poklademe ovocem a zvolna upečeme.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tokajské - kořeněné víno...Receptíky II.

Suroviny:

1000 ml bílého vína

100 g cukru

4-6 g medu

50 ml lihu 96%

3 g pražených sladkých mandlí

2 g pražených hořkých mandlí

0,1 g borového květu

0,1 g lipového květu

Postup:

Světoznámé maďarské víno vyráběné z přezrálých hroznů pozdních kultivarů, případně s přídavkem hrozinek. Charakteristickou chuť tohoto vína můžeme v domácích podmínkách s určitou mírou tolerance napodobit. K přípravě Tokaje použijeme bílé révové víno, případně ovocné víno jablečné nebo z bílého rybízu. Zvláště se osvědčilo víno kvašené s přídavkem medu.

Postup: Mandle a květy macerujeme v lihu 8 dní, pak zfiltrujeme a přidáme do vína. Přisladíme cukrem a medem.

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Truity...Receptíky II.

Suroviny:

200g malin, 200ml mléka, citrónová šťáva, cukr nebo sladidlo

 

Postup:

Maliny rozmačkáme vidličkou a osladíme. Polovinu malin dáme do koktejlových sklenic, druhou polovinu rozmixujeme s mlékem, ochutíme citrónovou šťávou a přisladíme a opatrně přelijeme ovoce ve sklenicích.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Třešňové halušky...Receptíky II.

Suroviny:

Těsto: 400-500g polohrubé mouky, 1 lžíce moučkového cukru, 1 vejce, trochu vlažného mléka, asi 700g čerstvých (nejlépe) divokých třešní.

Na posypání: 1-2 tvarohy, vanilkový cukr, moučkový cukr podle chuti.

 

Postup:

Vypracujeme těsto, které musí být trochu řídčí

než na klasické halušky. Opatrně přimícháme omyté třešně.

Házíme z prkénka do vařící, mírně osolené vody. Promícháme,

necháme chvíli projít varem. Ještě horké posypeme tvarohem

s cukrem a promícháme. Podáváme horké.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tříbarevné tvarohové řezyReceptíky II.


Suroviny (těsto):
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek oleje
1 hrnek vlažné vody
3 celá vejce
2 lžíce kakaa
prášku do pečiva
Krém:
250 g másla
750 g tvarohu (3 ks)
200 g mletého cukru
2 lžíce rumu (popř.mandlové tresti)
Všechny ingredience důkladně vymíchejte
Želé:
1 l vody
3 pudingy v prášku (ovocné)
2 vitacity (nebo 5 lžic sirupu)
Postup:
Žloutky třete s cukrem, přidejte olej a vlažnou vodu. Smíchejte si mouku s kakaem a práškem do pečiva a přidejte ke směsi. Nakonec vmíchejte sníh z bílků. Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané kruhové formy. Pečte asi 20 minut ve vyhřáté troubě. Vychladlé potřete krémem a nalijte želé.
Poznámka:
Pudingy vařte ve vodě současně s vitacity (či sirupem) za neustálého míchání až do zhoustnutí. Po vychladnutí nalijte na moučník. Dobrou chuť k odpolední kávičce!

Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tsatziky...Receptíky II.

Suroviny:

Velký kelímek bílého jogurtu, 2 menší okurky, 6 stroužků česneku, 1 polévková lžíce vinného octa, 2 polévkové lžíce olivového oleje, sůl

 

Postup:

Oloupané okurky nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme šťávu a osolíme. Jogurt s nakrájeným česnekem, smíchaný s octem přidáme do mísy k okurkám. Vše dobře promícháme a přilijeme olej. Znovu smícháme a dáme do ledničky. Před podáváním ozdobíme olivami.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 60] Články 6170 z 86 [Dalších 16 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.