|
Deník Receptíky II.

[<<Předchozích 70] Články 71 až 80 z 86 [Dalších 6 >>]
|
| Tulení guláš... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
hovězí maso,2x cibule,pepř černý mletý,volčestr,sojová omáčka,hladká mouka.
Postup:
maso nakrájíme na kostičky malé,pokapeme volčstrem a zalijeme sojovou omáčkou
asi tak čtvrt až půl hrnečku sojové omáčky podle chuti poté necháme uležet asi tak hodinu.na rozpálené pánvy orestujeme cibulku
do zlatova po té vložíme maso necháme zatáhnout a dusíme do měka zahustíme moukou,podáváme
s kolínka nebo brambor
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Suroviny:
4 vejce, 4 dkg cukr krupice, 4 dkg mleté vlašské ořechy,1/2 litr šlehačky, cca 1 bal. čokolády na vaření (čokoládová poleva), tuk na vymazání, strouhanka na vysypání, pečící papír
Postup:
žloutky a cukr utřít do pěny, pak vmíchat sníh z bílků a ořechy. Směs rozetřít na pečící papír silně potřený tukem a vysypaný strouhankou, položený na plechu. Péct při 175°C do zlatova. Na upečený vychladlý plát navršit do středu dobře ušlehanou šlehačku, svinout do tunelu přeloženými okraji dospod. Potřít rozpuštěnou čokoládou a navrchu v jedné řadě ozdobit půlkami vlašských ořechů. Po ztuhnutí polevy přendat z papíru na podlouhlý tác. Krájet na díly. Ihned spotřebovat.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tvarohová bábovka... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 tvaroh, 3 vejce, 1 Hera, 1 kypřící prášek do pečiva, mléko, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Postup:
Promícháme mouku, cukr, tvaroh, vejce, kypřící prášek do pečiva a měkkou Heru.Těsto můžeme dle potřeby naředit mlékem.V troubě pečeme zvolna asi 45 minut.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tvarohové noky... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
250g tvarohu
1 vejce
4 Lžíce hladké mouky
špetka soli
strouhanka opražená na másle
Postup:
Tvaroh,vajíčko a špetku soli rošleháme ručním šlehačem,přidáme mouku.
Lžícemi vytvarujeme noky do vařící vody,vaříme pomalu asi 3min.Scedíme a promícháme se strouhankou.
Poznámka:
Doporučuji Podávat s kompotem.
Starý rakouský recept.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tvarohový koláč ala mňam mňam... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
50 dk. pol. mouky,1 prášek do pečiva,4 tvarohy,30 dk.moučkového cukru,1 dc. oleje, asi tak 9 lžic mléka, ,2 lžíce kakaa, citronová kůra, rozinky, asi 20 dk. másla, 5 vajec, cukr(obič)
Postup:
vymažeme pekáč, necháme rozpálit troubu
1)vrstva:
--------------------------------------------
30 dk. pol. mouky, 10 dk. moučkového cukru, 10 dk. másla, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce kakaa.
Z toho zpracujeme těsto a vyválíme ho na plechu.
2)vrstva:
--------------------------------------------
4 tvarohy, asi tři lžíce mléka, žloutek, cukr, citronová kůra a rozinky.
to smícháme a vylejeme na první vrstvu.
3)vrstva:
--------------------------------------------
20 dk. mouky, 20 dk. moučkového cukru, 1 dc. oleje, 3 vejce (celá) 1/2 préšku do pečiva, 3 lžíce mléka
vše smícháme a vylejeme na tvaroch, bez tření a šlehání.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tvarohový koláč strouhaný... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
60 dkg pol. mouky
3 lžíce kakaa
3 lžíce cukru
6 lžíc mléka
30 dkg tuku
1 1/2 pr. do peč.
Náplň :
3 tvarohy
30 dkg cukru
4 žloutky
4 bílky - sníh
1 vanilkový cukr
1 pžíce pudink. práku
1/3l rumu
Postup:
Zpracovat v těsto, rozdělit na 2 díly. 1 díl nastrouhat na plech, navrstvíme tvaroh a postrouháme 2 dílem. Upečeme. navrch polevu
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Univerzální koláč... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
250g másla, 250g pískového cukru, 300g mouky, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, jahody nebo jiné ovoce
žmolenka:
100g másla, 100g cukru, 300g mouky
Postup:
Máslo s cukrem šleháme do pěny, postupně přidáváme vejce. Vmícháme mouku s práškem do pečiva. Formu vyložíme pečicím papírem a rozprostřeme těsto. Posypeme ho dostatečným množsvím ovoce a navrch dáme žmolenku. Pečeme 40minut při 180 stupních C.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Uzený kapr s citronem... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
čerstvý kapr
kořenící směs na ryby
olej
1 větší citron
1 větší jablko
Postup:
Kapra vykucháme,očistíme od šupin a rozdělíme na dvě poloviny.Do marinovací nádoby si dáme trochu oleje a rozpustíme kořenící směs.Obě půlky kapra osolíme položíme do nádoby a poklademe na kolečka nakrájený citron a jablko.Vše potom zakryjeme a v chladu a temnu necháme asi 10 - 12 hodin stát.Potom dáme do udírny na husté pletivo aby se nám maso nerozpadlo.Udíme asi tak 3 až 4 hodiny ale důležité je mírné udění.
Poznámka:
V polovině uzení obě půlky obrátit na druhou stranu |
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Vařená bábovka od prababičky... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
1/4 l mléka
15 dkg cukru
15 dkg másla
2 lžíce kakaa
25 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 vejce
Postup:
Asi 2 minuty povaříme v kastrolu za stálého míchání
na mírném ohni mléko, cukr, máslo a kakao a dáme
vychladnout.
Po vychladnutí přidáme mouku, prášek do pečiva,
vanilkový cukr a vejce a řádně promícháme.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Vložíme do STUDENÉ trouby a pečeme pozvolna cca 1 hodinu.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Suroviny:
1/8 litru vody, 30 g másla, na špičku nože soli, 100 g hrubé mouky, 2-3 vejce, tuk a mouka na plech
NÁPLŇ: 400 g čerstvých jahod, 1 lžíce cukru, 1 dl smetany na šlehání
Postup:
Do silnostěnného hrnku dáme vařit vodu se sélí a máslem. Do vařící vody nasypeme mouku, zmírníme příkon tepla a kaši mícháme důkladně tak dlouho, až se užvoří tuhé těsto, které se přestane lepit na stěny nádoby a na dně se tvoří bílý povlak. Těsto necháme vychladnout a pak do něj jedno po druhém důkladně vmícháme vejce. Hmota musí být hladká, lesklá a vláčná, bez žmolků, aby se dobře stříkala. Dáme ji do sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na plech potřený tukem a poprášený moukou nastříkáme 8 stejně velkých bochánků (hvězdiček). Abychom udrželi tvar a velikost, můžeme si naznačit skleničku nebo kulatou formičkou na plechu kroužky. Větrníky vložíme do dobře vyhřáté trouby a asi 18-20 minut pečeme. Prvních 10 minut troubu neotvíráme, aby nemohla unikat pára a větrníky pěkně "naskočily". Upečené necháme prochladnout a ostrým nožem je napříč prořízneme. Plníme je šlehačkou a jahodami.
O b m ě n a: místo jahod můžeme použít vanilkový pudink, který po uvaření a vychladnutí promícháme s částí ušlehané smetany, aby byl kyprý.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 70] Články 71 až 80 z 86 [Dalších 6 >>] |
|