Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Receptíky II.


[<<Předchozích 70] Články 7180 z 86 [Dalších 6 >>] 
 Tulení guláš...Receptíky II.

Suroviny:

hovězí maso,2x cibule,pepř černý mletý,volčestr,sojová omáčka,hladká mouka.

 

Postup:

maso nakrájíme na kostičky malé,pokapeme volčstrem a zalijeme sojovou omáčkou

asi tak čtvrt až půl hrnečku sojové omáčky podle chuti poté necháme uležet asi tak hodinu.na rozpálené pánvy orestujeme cibulku

do zlatova po té vložíme maso necháme zatáhnout a dusíme do měka zahustíme moukou,podáváme

s kolínka nebo brambor

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tunel...Receptíky II.

Suroviny:

4 vejce, 4 dkg cukr krupice, 4 dkg mleté vlašské ořechy,1/2 litr šlehačky, cca 1 bal. čokolády na vaření (čokoládová poleva), tuk na vymazání, strouhanka na vysypání, pečící papír

 

Postup:

žloutky a cukr utřít do pěny, pak vmíchat sníh z bílků a ořechy. Směs rozetřít na pečící papír silně potřený tukem a vysypaný strouhankou, položený na plechu. Péct při 175°C do zlatova. Na upečený vychladlý plát navršit do středu dobře ušlehanou šlehačku, svinout do tunelu přeloženými okraji dospod. Potřít rozpuštěnou čokoládou a navrchu v jedné řadě ozdobit půlkami vlašských ořechů. Po ztuhnutí polevy přendat z papíru na podlouhlý tác. Krájet na díly. Ihned spotřebovat.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarohová bábovka...Receptíky II.

Suroviny:

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 tvaroh, 3 vejce, 1 Hera, 1 kypřící prášek do pečiva, mléko, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy

 

Postup:

Promícháme mouku, cukr, tvaroh, vejce, kypřící prášek do pečiva a měkkou Heru.Těsto můžeme dle potřeby naředit mlékem.V troubě pečeme zvolna asi 45 minut.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarohové noky...Receptíky II.

Suroviny:

250g tvarohu

1 vejce

4 Lžíce hladké mouky

špetka soli

strouhanka opražená na másle

Postup:

Tvaroh,vajíčko a špetku soli rošleháme ručním šlehačem,přidáme mouku.

Lžícemi vytvarujeme noky do vařící vody,vaříme pomalu asi 3min.Scedíme a promícháme se strouhankou.

Poznámka:

Doporučuji Podávat s kompotem.

Starý rakouský recept.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarohový koláč ala mňam mňam...Receptíky II.

Suroviny:

50 dk. pol. mouky,1 prášek do pečiva,4 tvarohy,30 dk.moučkového cukru,1 dc. oleje, asi tak 9 lžic mléka, ,2 lžíce kakaa, citronová kůra, rozinky, asi 20 dk. másla, 5 vajec, cukr(obič)

 

Postup:

vymažeme pekáč, necháme rozpálit troubu

1)vrstva:

--------------------------------------------

30 dk. pol. mouky, 10 dk. moučkového cukru, 10 dk. másla, 1 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce kakaa.

Z toho zpracujeme těsto a vyválíme ho na plechu.

2)vrstva:

--------------------------------------------

4 tvarohy, asi tři lžíce mléka, žloutek, cukr, citronová kůra a rozinky.

to smícháme a vylejeme na první vrstvu.

3)vrstva:

--------------------------------------------

20 dk. mouky, 20 dk. moučkového cukru, 1 dc. oleje, 3 vejce (celá) 1/2 préšku do pečiva, 3 lžíce mléka

vše smícháme a vylejeme na tvaroch, bez tření a šlehání.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarohový koláč strouhaný...Receptíky II.

Suroviny:

60 dkg pol. mouky

3 lžíce kakaa

3 lžíce cukru

6 lžíc mléka

30 dkg tuku

1 1/2 pr. do peč. 

Náplň :

3 tvarohy

30 dkg cukru

4 žloutky

4 bílky - sníh

1 vanilkový cukr

1 pžíce pudink. práku

1/3l rumu 

Postup:

Zpracovat v těsto, rozdělit na 2 díly. 1 díl nastrouhat na plech, navrstvíme tvaroh a postrouháme 2 dílem. Upečeme. navrch polevu

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Univerzální koláč...Receptíky II.

Suroviny:  

250g másla, 250g pískového cukru, 300g mouky, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, jahody nebo jiné ovoce

žmolenka:

100g másla, 100g cukru, 300g mouky

 

Postup:  

Máslo s cukrem šleháme do pěny, postupně přidáváme vejce. Vmícháme mouku s práškem do pečiva. Formu vyložíme pečicím papírem a rozprostřeme těsto. Posypeme ho dostatečným množsvím ovoce a navrch dáme žmolenku. Pečeme 40minut při 180 stupních C.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Uzený kapr s citronem...Receptíky II.

Suroviny:

čerstvý kapr

kořenící směs na ryby

olej

1 větší citron

1 větší jablko

Postup:

Kapra vykucháme,očistíme od šupin a rozdělíme na dvě poloviny.Do marinovací nádoby si dáme trochu oleje a rozpustíme kořenící směs.Obě půlky kapra osolíme položíme do nádoby a poklademe na kolečka nakrájený citron a jablko.Vše potom zakryjeme a v chladu a temnu necháme asi 10 - 12 hodin stát.Potom dáme do udírny na husté pletivo aby se nám maso nerozpadlo.Udíme asi tak 3 až 4 hodiny ale důležité je mírné udění.

Poznámka:

V polovině uzení obě půlky obrátit na druhou stranu

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vařená bábovka od prababičky...Receptíky II.

Suroviny:

1/4 l mléka

15 dkg cukru

15 dkg másla

2 lžíce kakaa

25 dkg polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

1 vejce  

Postup:  

Asi 2 minuty povaříme v kastrolu za stálého míchání

na mírném ohni mléko, cukr, máslo a kakao a dáme

vychladnout.

Po vychladnutí přidáme mouku, prášek do pečiva,

vanilkový cukr a vejce a řádně promícháme.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.

Vložíme do STUDENÉ trouby a pečeme pozvolna cca 1 hodinu.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Větrníky...Receptíky II.

Suroviny:

1/8 litru vody, 30 g másla, na špičku nože soli, 100 g hrubé mouky, 2-3 vejce, tuk a mouka na plech

NÁPLŇ: 400 g čerstvých jahod, 1 lžíce cukru, 1 dl smetany na šlehání

 

Postup:  

Do silnostěnného hrnku dáme vařit vodu se sélí a máslem. Do vařící vody nasypeme mouku, zmírníme příkon tepla a kaši mícháme důkladně tak dlouho, až se užvoří tuhé těsto, které se přestane lepit na stěny nádoby a na dně se tvoří bílý povlak. Těsto necháme vychladnout a pak do něj jedno po druhém důkladně vmícháme vejce. Hmota musí být hladká, lesklá a vláčná, bez žmolků, aby se dobře stříkala. Dáme ji do sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na plech potřený tukem a poprášený moukou nastříkáme 8 stejně velkých bochánků (hvězdiček). Abychom udrželi tvar a velikost, můžeme si naznačit skleničku nebo kulatou formičkou na plechu kroužky. Větrníky vložíme do dobře vyhřáté trouby a asi 18-20 minut pečeme. Prvních 10 minut troubu neotvíráme, aby nemohla unikat pára a větrníky pěkně "naskočily". Upečené necháme prochladnout a ostrým nožem je napříč prořízneme. Plníme je šlehačkou a jahodami.

O b m ě n a: místo jahod můžeme použít vanilkový pudink, který po uvaření a vychladnutí promícháme s částí ušlehané smetany, aby byl kyprý.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 70] Články 7180 z 86 [Dalších 6 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.