 těsto:
1 měkký tvaroh ve vaničce, 2-3 celá vejce, 3 lžíce tuku (hera, máslo,nebo olej), špetka soli, 1 lžíce cukru krystal, 1 vanička hrubé mouky
na ochucení knedlíků:
cukr moučka, strouhaný tvrdý tvaroh, rozpuštěné máslo, kysaná smetana nebo šlehačka
postup: smícháme všechny ingredience na těsto, těsto by se mělo odlepovat samo od mísy, pokud je moc lepivé, tak ještě pomalu přidáváme mouku, na posypaném válu hrubou moukou těsto vyválíme na 2-3mm, pak pokrájíme na čtverce cca 6x6cm, zabalíme do čtverců ovoce, rukama vytvoříme kuličky, do připraveného hrnce s horkou vodou dáme vařit na 8-10minut, knedlíky scedíme a ihned podáváme, ochucení je dle krajových zvyklostí.
Dobrou chuť! |