Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty


 Články 13 z 3 
 PIKANTRecepty

Tenhle recept mám od tchýně. A je opravdu supr. Pikant je určený na topinky. Ale já ho víc v zimě používám při vaření např. pod maso.

2 kg červené papriky
2 kg polozralých rajčat
2 kg cigule
1 obyčejná celá hořčice
3 ks feferonek
1 kelímek od hořčice octu
1/2 balíčku mletého pepře
12 dkg cukru
10 dkg soli
1 hlavička česneku

Všechno pomlet na masovém mlýnku, dát vařit. Od bodu varu vařit asi hodinku. Potom dát do skleniček a už se nesterilizuje. Jen dát "do deky"

Komu vadí šlupky a zrníčka z rajčat, tak rajčata se rozkrájí na čtvrtky rozvaří, přecedí a čistý protlak se přidá do zbývající zeleniny.

Více ...
Vložil: Peťa & Ivka dne 19.8.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečený LILEKRecepty

Lilek nakrájet na kolečka, posolit a nechat vypotit. Osušit. Posypat provensálským kořením. Já dala koření na pizzu.

Rajčata nakrájet na kolečka. Položit jeden plátek rajčete na jedno kolečko lilku. Nahoru dát hrudku nivy.

Rozpálit troubu, nejlíp zapnout gril. Zeleninové kolečka dát na plech, pokapat olivovým olejem a dát zapéct do trouby.

Použila jsem to jako skvelou přílohu ke kuřecím špízům. Místo brambor:-) To je ta dělené strava.

Více ...
Vložil: Peťa & Ivka dne 19.7.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí steaky v jogurtuRecepty

Potřeba jsou kuřecí prsíčka.

Marináda: bílý jogurt, olivový olej, sůl, pepř, další koření dle chuti. V orginál receptu je nasekaná čerstvá máta.

Maso naložit do marinády a nechat naležet. Minimálně 2 hodiny, nejlepší je přes noc.

Maso upéct na grilu. Já je dělala na grilovací pánvi. A bylo to výborné. Ta nakyselkavá chuť masa je mňamka.

 

Více ...
Vložil: Peťa & Ivka dne 19.7.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 13 z 3 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.