Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty
Co nám chutná


[<<Předchozích 50] Články 5160 z 64 [Dalších 4 >>] 
 Buchta zvaná ŠtěpánkaRecepty

30 dkg cukru krystal 2 celá vejce, to utřít dohromady ve vláčnou hmotu Přidat 30 dkg nahrubo nastrouhaných jablek Dále 2- 3 lžíce mletých vlašských ořechů, cca 8 -10 dkg rozpuštěného másla nebo hery (ne horké) a 30 dkg polohr. Mouky, nakonec přidat 1 prášek do pečiva Vše smíchat ve vláčnou hmotu, vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech, péct v troubě na cca 150 st. do zlata (cca 20-25 min) Pro extra mlsaly doporučuji vychladlou buchtu polít čokoládou na vaření a nakrájet pak na čtverce. Mlask :-) Pokud jí nesníte tak rychle jako já ve 4 letech, vydrží i několik dní díky jablíčkům uvnitř

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 11.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Extra rychlá bábovka na mnoho způsobůRecepty

2 hrnky(1/4l) polohrubé mouky 1 hrnek cukru krystal 1 van. Cukr ½ prášku do pečiva ½ hrnku oleje cca 1 hrnek mléka (později je možno přidat dle konzistence) 2 celé vejce + příchuť co dům dá :-) (skořice, ml. Ořechy, kakao, kokos, rozinky) Vše smíchat dohromady ve vláčnou hmotu, péct ve vymazané a vysypané bábovkové formě.

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 11.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Margot řezyRecepty

2hrnky polohrubé mouky, 2hrnky cukru moučka, 1hrnek mléka, 1Prdopeč, 2žloutky, 2bílky-našlehat sníh, 6lžic oleje, 1 Margot čokoláda (větší, ne ta malá tyčinka), rum a čoko poleva podle chuti
Postup:
Margot nahrubo nastrouháme (předem dát do lednice, jde to pak lépe)přidáme k ostatním surovinám a připravíme těsto, vlijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech a upečeme (cca 150oC až nelepí na špejli). Ještě teplou zakapeme rumem a ozdobíme čoko polevou (stačí cik-cak :o) Je krásně voňavá.


Více ...
Vložil: Senedra dne 11.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čína dle tety PetryRecepty

40 dkg libového masa ( vepřové, kuřecí, hovězí, králičí.....); 1 kostka hovězího bujonu; 2-3 lžíce Solamylu; mletý preř, sůl, červená paprika, chili nebo kari; 2 stroužky česneku; 1 lžíce Maggi; 1 lžíce Worchesteru; 2 celá vejce

Maso nakrájíme na kousky ( 1*1*2 cm), přidáme všechny přísady a důkladně promícháme, až vznikne těstíčko. Kořeníme podle chuti. Necháme alespoň 2 hodiny odležet v chladu, nejlepší je přes noc. Na pánvičce na rozpáleném oleji opečeme z jedné strany, po otočení jednotlivé kousky vidličkou roztrháme od sebe a dosmažíme. Podáváme s rýží, pečivem, zeleninovým salátem. Lze konzumovat i studené ( pokud zbyde - to se u nás moc často nestává). Je to ideální jídlo na různé akce, každý si nandá, kolik potřebuje. Takto lze naložit i celé plátky, ale ty je lepší propíchat vidličkou. Pozor, jedná se o dost syté jídlo - tohle je porce tak pro 4 - 5 lidí:-)

Více ...
Vložil: Senedra dne 11.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečené maso s rajčatyRecepty

600g mletého masa ( směs vepřového a hovězího)

15 dkg tvrdého sýra

3-4 rajčata

2-3 vejce

sůl, pepř, majoránka, tymián, olej, strouhanka

 

Postup: Maso po částech osmahneme, až zešediví. V míse ho ochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou. Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku ( zapékací misky…) dáme zhruba dvě třetiny masa. Poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, které můžeme lehce posypat tymiánem. Zakryjeme zbytkem masa a přelijeme rozšlehanými vajíčky. Necháme zhruba 30 minut péct ve středně vyhřáté troubě, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a ještě asi 15 minut pečeme, než se sýr rozpustí. Podáváme horké s vařenými brambory nebo studené s pečivem.

Více ...
Vložil: Senedra dne 11.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pudink s jogurtemRecepty

1/2 litru mléka

20 dkg cukru

2 vejce

2 malé bílé jogurty

5 dkg pudinkového prášku s vanilkovou příchutí ( 1 sáček + 1 polévková lžíce – lze použít i škrobovou moučku)

čerstvé nebo kompotované ovoce, piškoty, trocha rumu

 

Postup:Z mléka, žloutků, pudinku a asi 1/2 cukru uvaříme hustší puding. Z bílků a zbytku cukru ušleháme robotem sníh. Přidáme horký puding a na nízkou rychlost šleháme dohromady. Necháme trochu vychladnout a do vlažné hmoty ( opět na nízkou rychlost) zašleháme jogurt. Necháme v lednici vychladit, podáváme s ovocem a piškoty, lze přidat trochu rumu.

Více ...
Vložil: Senedra dne 11.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí prsíčka "Dillí"Recepty

Suroviny: kuřecí prsa, šunka, broskve a ananas z plechovky, kari, 1 sl. smetana, pepř, sůl, trocha oleje (vše přizpůsobit dle počtu osob, aby bylo souměrné a vyváženě barevné, pro dvě osoby cca 200 – 300 g kuř.prsou, 10 dkg šunky) Postup:kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme bílým nebo barevným pepřem, pokapeme olejen a promísíme a necháme chvilku odpočinout, zatím si nakrájíme šunku na malé nudličky nebo kostičky, stejně tak ananas a broskve. Kuřecí prsa orestujeme do zlatova, ale dbáme na to, abychom je nevysušili, přidáme šunku, už na mírnějším ohni necháme prohřát, stejně tak broskev a ananas, můžeme nechat na pánvi chvilku přiklopené – pozor na přichycení, to nechceme a rozmícháme si kelímek sladké smetany s troškou soli a vmícháme kari tak, aby nezůstaly hrudky, můžeme přidat i špetku škrobu (Solamyl), rozmícháme a vlijeme do pánve s masíčkem, mícháme a necháme vše nasáknout chutí kari, odstavíme z ohně a necháme chvilku přiklopené, aby se chutě promísily. Jako příloha se hodí: pečené brambory, americké brambory, rýže i hranolky.

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 26.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Králík nadivoko s hruškami a brusinkamiRecepty

Suroviny (pro 4 osoby): 1 vykuchaný králík (cca 1,2 kg), sůl, pepř, 50 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 lžička tymiánu, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, 1 lžíce mouky, 250 ml červeného vína, 125 ml zeleninového vývaru, 4 tvrdé hrušky, 2 lžíce brusinek, 1 snítka tymiánu a rozmarýny (pokud máme) Příprava: vykuchaného a očištěného králíka omyjeme a nakrájíme na porce, celé je osolíme a opepříme, slaninu nakrájíme na kostičky, oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. V hrnci nebo na velké pánvi rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Přisypeme pokrájenou cibulku se slaninou a společně je krátce orestujeme. Přidáme sušený tymián, bobk.list a hřebíček, maso poprášíme moukou a podlijeme ho vínem a vývarem. Přikryté dusíme asi 40 min. Oloupeme hrušky, rozpůlíme je a vydlabeme jadřince, zhruba 10 minut před koncem dušení je spolu s brusinkami přidáme k masu. Nakonec opláchneme čerstvé bylinky a maso jimi na talíři ozdobíme. Podáváme s bramborem nebo bramborovými knedlíky.

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 26.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlá ovocná bublaninaRecepty

Suroviny: 4 vejce, 250 g cukru, 4 lžíce vlažné vody, 250 g hrubé mouky, balíček van. Cukru, cukr na posypání a ovoce dle sezóny nebo co je na mrazáku (rybíz, třešně, borůvky, meruňky) tuk a hr. Mouka na vymazání pekáče Postup: vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vlažnou vodu, elektrickými metlami šleháme asi 5 min, lehce vmícháme mouku a zlehka promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a povrch posypeme ovocem. Ve vyhřáté troubě na cca 150-170 st. Pečeme dozlatova

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 26.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Gulášová polévka s fazolemiRecepty

Suroviny: 1 velká cibule, trocha oleje, mleté hovězí nebo vepřové + hovězí maso (pro 4 osoby stačí cca 300-400 g), 1 fazole v tomatové omáčce Heinz, dostatek majoránky, červená paprika, pepř a dle chuti také ďábelská směs, cca 5 brambor, sůl, bujón v kostce (možno 1 hovězí + 1 kostku gulášové šťávy nebo 2 hovězí), cca 3 plátky chleba Příprava: Na rozpáleném oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli - jen do skleněno-zlata, dokud máme vysoký stupeň ohřevu přidáme mleté maso, rozprostřeme po dně hrnce vařečkou, aby se netvořily velké kusy masa, ale jen "drobečky" a restujeme tak, aby se maso zatáhlo, uvnitř zůstala šťáva ale nevysušilo se. Jakmile se nám maso zdá hotové, přidáme na kostičky nakrájené brambory, chviličku zprudka restujeme a mícháme, aby se dno nepřichytilo, přihodíme obsah plechovky s fazolemi, mícháme, mírně osolíme ( zbytek raději pak až na konci kvůli bujónům), přidáme dostatek majoránky, pepř, sladkou papriku,bujón a hned zalijeme již vroucí vodou z konvice, abychom urychlili postup a zbytečně nelouhovaly suroviny ve studené vodě - nenecháváme mezi okořeněním a vodou prostoj, aby paprika nezhořkla, pak zamícháme, přiklopíme a zmírníme ohřev a necháváme provařit a jakmile jsou brambory měkké, postupně dochucujeme podle toho jakými jsme milovníky majoránky, pepře atd. , sladkou paprikou určitě nešetříme, dá pokrmu krásnou barvu a pravou maďarkskou chuť. Trochu majoránky dáme až úplně nakonec, kdy už máme ploténku vypnutou, ta bude ta nejvoňavější :-) Na pánvi nebo v troubě si zatím můžeme opéct kostičky z chleba a do polévky si je pak přihodit na talíři. Toť můj vlastní recept, tak dobrou chuť

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 20.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 50] Články 5160 z 64 [Dalších 4 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.