Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník !Recepty-už i vánoční:-)!


[<<Předchozích 40] Články 4150 z 85 [Dalších 35 >>] 
 Staročeská bábovka (Baba)!Recepty-už i vánoční:-)!

 

Potraviny:
500g polohrubé mouky, 20g droždí, 250ml mléka, 70g moučkového cukru, 3 žloutky, 100g másla, kůra z 1 citronu, sůl, 100g rozinek, tuk a strouhanka na formu

Postup:
Trochu mouky a cukru, vlažné mléko a droždí dáme do mísy a necháme vzejít kvásek. Mezitím utřeme žloutky, přidáme cukr a máslo a hmotu třeme do pěny. Zahustíme zbylou moukou, ve které jsme rozmíchali sůl, kůru a rozinky. Vypracujeme těsto řidší než na buchty, vložíme je do tukem vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Pečeme asi 3/4 hodiny

 

taky mi přišlo mailem od nejmenované kamarádky

Více ...
Vložil: Martina J., 33 dne 12.6.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nakládané roštěnky!Recepty-už i vánoční:-)!
Je to recept pro ty, co rádi maso. Jde o roštěnky v minutkové úpravě, proto je třeba koupit maso z mladého býka. Množství je počítáno asi na 4 plátky, nakládací směsi musí být dost, aby roštěnky neoschly.

Roštěnky
2 žloutky
4 lžíce oleje
1 lžíce worchesteru
2 lžíce soj. omáčky
2 lžíce maggi
1 feferonka
cibule (na tohle množství asi dvě velké)

Roštěnky naklepeme, nařízneme případnou blánu.
Cibuli a feferonku nakrájíme najemno a přidáme ostatní ingredience. Vložíme do misky nakládací směs a roštěnky a řádně je promícháme, aby roštěnky byly směsí obaleny ze všech stran. Uložíme do lednice a necháme několik dní uležet. Minimum je 24 hodin. Když už nám chuť nedá, roštěnky osmažíme na pánvi. Nakládací směs podusíme na stejné pánvičce mezi masem. Na talíři směsí přelijeme maso, případně přílohu.

Více ...
Vložil: snažilka dne 29.5.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Žampiony!Recepty-už i vánoční:-)!
od Gordulky

Peclive ocistime 500g drobnych zampionu, aby na nich nezustala zadna necistota, a dame je do velke misy. Na marinadu smichame 1/2hrnku olivoveho oleje se stejnym mnozstvim bileho vinneho octa, 3 prolisovanymi strouzky cesneku, lzici listku rozmaryny a lzickou piskoveho cukru. Chceme-li mit marinaru ostrejsi, pridame 1-2 lzicky nadrobno nakrajene chilli papricky nebo feferenky. Dochutime peprem a soli. Nalevem prelijeme zampiony a promichame. Zakryte nechame marinovat v chladnicce nejmene 1 hodinu az 2 dny, obcas promichame. Pri podavani maji mit zampiony pokojovou teplotu. Nejsou vhodne pro deti ci osoby s citlivejsim zazivanim.

Více ...
Vložil: Norreen dne 27.5.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí placičky!Recepty-už i vánoční:-)!

mám výborný recept na kuřecí placičky:
1 kg kuřecích prsíček (nakrájet na malinký kostičky)
2 lžíce solamilu
1 lžička soli
sladká paprika
pálivá paprika
sojovka
wolchester (nevím jak se to píše)
4 vejce

všechno to zamíchej dohromady a nech to tak 24 hodin uležet.
Pak už se to jenom usmaží tak vždycky z malé naběračky uděláš placičku a usmažíš.
Je to výborné s opečeným brambůrkem nebo jenom tak se zeleninou. Je to výborný i studený.
Z toho 1kg je toho docela dost já to dělám z půlky kg.

Více ...
Vložil: Marča:-) dne 22.5.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Chocaprinana muffins!Recepty-už i vánoční:-)!

Tak holky, konecne jsem se ohodlala vam napsat nejakou tu anglicko-americkou specialitku. Mam pro vas nekolik recetu na muffins. Delaji se do takovych malych papirovych kosicku (prodavaji se na to i specialni plechy v Tescome), pokud je nemate, myslim, ze babovkovou formou nic nezkazite:-)))

175g hladke mouky (polohruba je mozna lepsi)
175g masla (hera)
175g cukru
2 stredne velka vejce
1 banan
1 maly balicek susenych merunek (nakrajene na kousky, zhruba 100g)
1 - 2 stogramove balicky chocolate chips (pokud je nedostanete, nasekjte do testa cokoladu)

Predehrejte troubu na 190stupnu (plyn 5). Smichejte vajicka, cukr, tuk.  Rozmackejte banan (ne na kasi) a spolu s merunkami  a cokoladou pridejte do smesi. Nakonec pridejte mouku (prosatou s praskem do peciva). Pecte 35-40 minut. V babovkove forme mozna o trochu dele.

 

Více ...
Vložil: Lenelka dne 17.5.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Medovo-kokosove muffins!Recepty-už i vánoční:-)!

275g mouky
cely prasek do peciva
100g cukru
pul lzicky soli
2 stredne velka vejce
225ml mleka
110g masla (hera)
vanilkovy cukr
50g kokosu
6 lzic medu

Predehrejte troubu na 200stupnu (plyn 6). Smichejte vejce, cukr, maslo, mleko a vanilkovy cukr. Pridejte prosatou mouku se soli a praskem do peciva. Nakonec zamichejte med a kokos. Pecte 25-30 minut, v babovkove forme (tento recept je pro babovku vyborny!!!) o neco dele. Doporucuji polevat cokoladou a ja osobne zapijim zelenym cajem. Dobrou chut.

Více ...
Vložil: Lenelka dne 17.5.2003| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Obraceny ananasovy dort!Recepty-už i vánoční:-)!

Tenhle dortik je hrooozne dobry, jenom mam trochu problem s vyberem formy. Nechce to zadnou oteviraci formu (napr. dortovou), protoze by vam to teklo do trouby a byl by z toho hrozny bordel (pardon), z vlastni horke zkusenosti. Spise si vyberte nejaky dobre se vyklapejici plech. Salek = 250ml

1/4 salku zmekleho masla
1/2 salku hnedeho cukru (samozrejme muzete pouzit i bily)
1/4 salku zmekleho ztuzeneho pokrmoveho tuku
1/2 salku cukru (normalniho krystalu)
1 vejce
2 a 1/4 salku polohrube mouky (je to lepsi nez puvodni hladka) s celym praskem do peciva
spetka soli
1 salek mleka
konzerva ananasu (kolecka nebo kousky)

V mise umichej maslo s hnedym cukrem, smes rozetri na dno formy. Na smes rozloz v jedne vrstve ananas. V misce umichej ztuzeny tuk do peny, po troskach do nej vmichej cukr, primichej vejce a pridavej prosatou mouku se soli a praskem do peciva, stridave s mlekem. Nalij na ananas a dej do horke trouby na 40-50 minut. Po upeceni vyklop. Vyborne se slehackou!

Více ...
Vložil: Lenelka dne 17.5.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hnedacky !Recepty-už i vánoční:-)!

Tohle je typicky americky recept, primo z americke kucharky. Upravila jsem tam mnozstvi cukru, jelikoz kdyz jsem to jedla poprve s originalnim mnozstvim tohoto sladkeho jedu, malem jsem to nevydychala. Pro vasi zajimavost me upravene vydani obsahuje 1/3 puvodniho obsahu cukru!

125-150g cokolady na vareni
3/4 salku masla
1 salek cukru
3 vejce
1 vanilkovy cukr
1 salek mouky + cely prasek do peciva
1 salek nahrubo nastrouhanych orechu (vlasske jsou nejlepsi)

Cokoladova poleva: 250g horke cokolady, 2 lzice masla

V kotliku ve vodni lazni nech rozehrat cokoladu a maslo. Michej, az se spoji v hladkou mouku. Pridej cukr a michej az se rozpusti. Odstav a jedno po druhem zaslehej cela vejce + vanilkovy cukr a prosatou mouku s praskem do peciva. Smichej v hladke testo. Nakonec pridej orechy. Nalij na vymazany plech a pec 35-40 minut. Nakonec muzete, ale numusite, polit polevou. Dobrou chut.

Více ...
Vložil: Lenelka dne 17.5.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pecene shrimpy!Recepty-už i vánoční:-)!

Ted pro zmenu jeden recept na slane. Poprve jsem ho jedla v Italii, ale pry je americky. Nevim. Chutna bajecne a navic tehle receptu je v Cechach vzdycky nedostatek. To bude tim, ze nemame more! Pro ty, ktere nevedi, co jsou to shrimpy. To jsou takovi ti ruzovy cervicci, v Cechach je nejspise dostanete zmrazene.

500-600g mrazenych shrimpu
2 lzice masla
1/4 salku olivoveho oleje
1 lzicka worcestru
1 lzicka sojove omacky
2 velke strouzky cesneku
2 lzice citronove stavy
1 lzicka cukru
1/4 lzicky susene bazalky
1/4 lzicka oregana
1/4 lzicky tymianu
1/2 lzicky soli

Maslem vymastete maly plech. Rozmrazene a okapane shrimpy osuste. Vsechny ostatni prisady zamichejte v hrnecku a privedte az k bodu varu. Nevarte!!! Nechte vychladnout. Vlaznou omackou prelijte ty ruzove potvurky a nechte marinovat nejmene pul hodiny. Dele=lepe. Pak dejte i s omackou na plech a pecte v horke troube 10-12 minut. Hotove podavejte nejlepe s bilym pecivem nebo pecenymi brambory. Nam nam. A kolik jodu u nas nedostatkoveho vam to doda!

Více ...
Vložil: Lenelka dne 17.5.2003| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablkový závin - tvarohové těsto!Recepty-už i vánoční:-)!

1/4kg tvarohu
1/4kg tuku (hera)
1/4kg hladké mouky
špetka soli

Vypracovat těsto, potřít tukem, posypat strouhankou, nastrouhat jablka, osladit, zabalit a dát upéct.

Více ...
Vložil: Martina J., 33 dne 16.5.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 40] Články 4150 z 85 [Dalších 35 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.