Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník !Recepty-už i vánoční:-)!


[<<Předchozích 70] Články 7180 z 85 [Dalších 5 >>] 
 Špagety s porkem a šlehačkou!Recepty-už i vánoční:-)!

1 balíček uvařených špaget (no u nás jsou spíš v oblibě široké nudle)
3 větší pórky
4 lžíce oleje
sůl
pepř
2 lžíce nadrobno posekaných bylinek (petrželka, bazalka, oregano atp.)
1 hrnek smetany ke šlehání
1 lžíce hladké mouky
nastrouhaný sýr na posypání


Pórek pokrájený na tenká kolečka osmahneme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme, vmícháme bylinky, krátce podusíme a zalijeme smetanou ve které jsme rozmíchali mouku. Směs krátce povaříme. Omáčkou přelijeme špagety a posypeme sýrem

Více ...
Vložil: Martina J., 33 dne 12.5.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí plátky s jogurtem!Recepty-už i vánoční:-)!

4 plátky kuřecích prsou
sůl
2-3 lžíce másla
1 kelímek bílého jogurtu (Pokud použijete jiný než já tak to opravdu tak kalorické nebude. Já používám choceňský smetanový, protože ty nízkotučné mi nechutnají)
1 kelímek zakysané smetany  (může klidně být druhý jogurt)
asi 1/2 hrnku mléka
2 stroužky česneku (záleží na tom jak rádi česnek - já osobně pro mě s manželem dávám 4-5)
2-3 lžíce jemně pokrájených bylinek (pažitka, bazalka, mladá celerová nať atd.)


Postup: Maso lehce naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. Jogurt promícháme se smetanou a mlékem, zašleháme prolisovaný česnek a vmícháme bylinky. Směsí přelijeme maso a na mírném ohni dusíme cca 10minut)


Rýži dělám v MW, takže než dodělám maso, tak se krásně bez mé asistence udělá rýže a tohle jídlo je do půl  hodinky na stole

Více ...
Vložil: Martina J., 33 dne 12.5.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Marinované kotlety!Recepty-už i vánoční:-)!

4 vepřové kotlety
1žloutek
2 lžíce oleje
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce sojové omáčky
pepř, sůl


Kotlety naklepeme a nařízneme od kosti (já používám už rovnou bez kosti). Sojovou a worcesterovou omáčku v misce smícháme se žloutkem, osolíme a opepříme. Směsí potřeme kotlety a necháme hodinu v chladu uležet (když přes noc, tak se tím nic nezkazí). Naložené kotlety vložíme do vhodné nádoby na olej a pečeme přikryté při plném výkonu 5 minut, potom je obrátíme, přerovnáme a pečeme opět přikryté při plném výkonu dalších 5 minut. Zakryté necháme 2-3 minuty odstát.


Vhodná příloha: Brambory na všemožné způsoby


Poznámka: Marináda je čistě na vaší fantazii

Více ...
Vložil: Martina J., 33 dne 12.5.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bábovka s vaječným likérem!Recepty-už i vánoční:-)!
Od Renítka

Bábovka s vaječným likérom

125 g polohrubej múky
125 g škrobovej múčky
4 zarovnané lyžičky prášku do pečiva
250 g preosiateho práškového cukru
2 balíčky vanilínového cukru
5 vajec
250 ml oleja
250 ml vaječného koňaku

Zmiešame múku, škrobovú múčku, prášok do pečiva, zmes preosejeme do uzatvárateľnej 3-litrovej nádoby, pridáme cukor a vanilkový cukor. Potom primiešame vajcia, olej a vaječný likér, nádobu pevne uzavrieme a viackrát silno potrasieme, aby sa všetko premiešalo. Cesto ešte raz dôkladne premiešame šľahačom alebo varechou, aby sa spojili aj suroviny, ktoré sa zachytili na okraji.

Cesto dáme do vymastenej pomúčenej bábovkovej formy a dáme piecť na mriežku do rúry. Pečieme asi 6 minút v mierne teplej rúre. Upečenú bábovku necháme asi 10 minút vo forme odpočinúť, potom ju vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Podľa chuti môžeme bábovku posypať práškovým cukrom.

Dobrú chuť!!!

Renítko.

Více ...
Vložil: snažilka dne 23.4.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ďábelská kuřecí játra!Recepty-už i vánoční:-)!
Vzhledem k tomu že to kopíruju, tak se mi nechce neustále přehazovat z okna do okna, tak jíné jméno.
Samozřejmě zase línej recept z mikrovlnky.
Martina

cca 450g kuřecích jater
2 stroužky česneku (ne já, u mě je to tak půl hlavičky)
100g másla
100g chlebové strouhanky (lze nahradit houskovou)
6 lžic dijonské hořčice (kremžská je taky dobrá)
1 lžíce jemně nasekané cibule (Šalotka nebo jarní cibulka jsou lepší)
1 lžíce jemně nasekané petržele
2 lžíčky worcestrové omáčky
pepř
sůl

Kuřecí játra očistíme, opláchneme studenou vodou a rozkrojíme na poloviny. Česnek prolisujeme. Máslo dáme do větší skleněné misky (1,2l) a zahřejeme při plném výkonu 1-2 minuty, až se rozpustí. Polovinou másla vymažeme mělkou kulatou nádobu. Do zbytku másla vmícháme hořčici, nasekanou cibuli a petržel, prolisovaný česnek, worcestrovou omáčku, osolíme a opepříme, dobře promícháme. Kousky kuřecích jater namáčíme nejdříve v připravené směsy a pak obalujeme ve strouhance. Obalená játra rozložíme do nádyby vymazané rozpuštěným máslem a obrátíme je, aby se v másle obalila. Nezakryté upravujeme při středním výkonu 7-9 minut, dokud nejsou játra měkká. Pozor na převaření.

Vhodná příloha: Hranolky, brambory, tatarka (pozor hubnulky) a čerstvá zelenina

Více ...
Vložil: snažilka dne 23.4.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Velikonoční nádivka!Recepty-už i vánoční:-)!
Tak když už jsem ten deníček vytvořila, tak půjdu příkladem

1/2kg uzeného
1/2kg vepřového
3 rohlíky
8 vajec
hrnek mléka
sůl, pepř, petrželka (tradice jsou kopřivy, ale bohužel ve městě to není to pravé)

Maso uvaříme a rozsekáme na kousky. Rohlíky namočíme v mléce. Maso, rohlíky a žloutky promícháme dohromady. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku. Potom zapracujeme sníh ušlehaný z 8 bílků. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané remosky a dáme péct. (samozřejmě v pekáčku v troubě to jde taky)

Dobrou chuť

Více ...
Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Beránek!Recepty-už i vánoční:-)!

3 vejce
18dkg cukru
12dkg tuku
30dkg mouky
9lžíc mléka
vanilkový cukr
pečivový prášek

Cukr, máslo a žloutky - třeme asi 20 minut, postupně vmícháme mouku mléko, přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků

Dáme péct na cca 3/4 hodiny

Jinak je to velice dobrá bábovka

Více ...
Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Metrový dort!Recepty-už i vánoční:-)!

26dkg moučkového cukru

4 vejce

¾ dcl vlaž. Vody

¾ dcl oleje

26 dkg polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

2 lžíce kakaa

Cukr a žloutky třeme do pěny, postupně přidáváme vodu a olej.

Potom přidáme mouku, pečivový prášek a sníh ze 4 bílků.

Těsto rozdělíme na dva díly a polovinu obarvíme kakaem. Pečeme ve formě na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček. Upečené a vychladlé nakrájíme na stejně silné plátky a střídavě skládáme k sobě tmavé a světlé plátky a slepujeme je krémem. Navrch polijeme čokoládou a posypeme oříšky nebo rozetřeme krém (kombinace obojího se nevylučuje).

Hotový dort krájíme šikmo jako veku na chlebíčky, aby vynikla mozaika.

Krém: ¼ l mléka, ½ pudinkového prášku (podle požadavku na krém, vanilkový, čokoládový - k čokoládovému přidat trochu kakaa), 25 dkg másla, 15dkg cukru

Ze ¼ l mléka uvaříme pudink a dáme vychladnout. Máslo a cukr třeme, do utřeného postupně vmícháváme uvařený pudink. (Všechny části musí mít stejnou teplotu)

Můžeme přidat kakao nebo použít kakaový pudink.

Více ...
Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čínské biftečky!Recepty-už i vánoční:-)!

asi 400g kuřecího masa
1 porek nebo cibule
3 lžíce škrobové moučky
2-3 vejce
sojová omáčka
grilovací koření
tuk na smažení


Maso pokrájíme na tenké nudličky, přidáme jemně nakrájený pórek nebo cibuli, škrobovou moučku, vejce, sójovou omáčku, koření a dobře promícháme. Masovou směs klademe lžící do rozehřátého tuku a rozetřeme na malé placičky-biftečky (dobrý je použít lívanečník) a smažíme do zlatova


Vhodné přílohy
Brambory, pečené brambory, bramborové hranolky, rýže, rýžové nudle
A nebo zeleninový salát

Více ...
Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kotlety se sýrem!Recepty-už i vánoční:-)!
miluju takhle jednoduché recepty, na mě je v něm sýra málo, ale to nevadí, upravila jsem si to sama

4vepřové koltety
sůl
pepř
2lžíce sojové omáčky
olej na pečení
4lžíce nastrouhaného sýra (klidně i víc, jestli ho máte rádi)


Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme sojovou omáčkou (osobně doporučuji takové ty hustší). Na rozehřátém oleji opékáme asi tak 5-7 minut. Obrátíme, posypeme sýrem a dále opékáme, až se sýr roztaví.


Skvěle chutná s br. kaší


PS - samozřejmě z kuřecích řízků je to taky výborné.

Více ...
Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 70] Články 7180 z 85 [Dalších 5 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.