Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník !Recepty-už i vánoční:-)!


[<<Předchozích 80] Články 8185 z 85 
 Závitky se sýrem a bůčkem!Recepty-už i vánoční:-)!
Vaření v sebeobraně (tenhle název používám proto, že je to oblíbený recept mého manžela, který o sobě tvrdí, že vaří pouze v sebeobraně)

8 dietních párků (raději nějké silnější)
8 plátků tvrdého sýra (lepší je v celku a nakrájet si kousky)
8 tenkých plátků bůčku (Anglická, Moravské uzené nebo nějaká roláda jen to musí bý dost dlouhé)


Párky podélně nařízneme a do zářezu vložíme kousky sýra. Každý párek obtočíme plátkem (bůčku, anglické, kladenky atp.) posypeme pepřem a sepneme párátkem. Vložíme do zapékací misky nebo pekáčku přidáme lžíci másla a při teplotě 200°C zapékáme cca 20 minut, až se sýr roztaví.


Rozhodně to není dietní, ale dobré

Více ...
Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zelňáky!Recepty-už i vánoční:-)!
aneb Bramboráky akorát že z kysaného nebo sterilovaného zelí.
Jinak tenhle recept je původně bezmasý, ale pro masožravce (viz já): můžete přihodit třeba anglickou, buřtíka, párek (prostě dle libosti)

 

 

1 větší sklenice (nebo sáček) sterilovaného nebo kysaného zelí (já raději kysané)
2 vejce
asi 3 lžice hl. mouky (orientačně)
Česnek (podle chuti)
Drcený kmín
Sůl
Tuk na pečení
Majoránka (ale nemusí být) - Můžete zkusit čerstvé oregano


Postup
Zelí scedíme, pokrájíme, přidáme vejce, mouku, rozetřený česnek, kmín (popř. majoránku nebo oregáno) a osolíme. Dobře promícháme. (Těsto by mělo mít hustotu bramborákového) a do rozehřátého tuku klademe lžící kopečky těsta, které rozetřeme a pečeme po obou stranách. No prostě postup je naprosto stejný jako u bramboráků (akorát odpadá dlouhé a otravné strouhání)

Více ...
Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Perník!Recepty-už i vánoční:-)!

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 vejce
1 kypřicí prášek do perníku
1 hrnek mléka
1 hrnek oleje
2 lžíce kakaa


A postup to je to nejkrásnější - všechno nasypat (nalít do mísy) a vzniklou hmotu nalít na pekáček a péct.

Více ...
Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Masová pánev!Recepty-už i vánoční:-)!
Skvělé s těstovinama, manžel miluje farfale, ale můžou být jakékoli

1 hrnek mletého masa (cca 300g)
1 cibule
2-3 lžíce oleje
1 hrnek pokrájené mrkve a celeru (no abych pravdu řekla, já vždycky použiju tu mraženou zeleninovou směs, kterou mám po ruce - činskou, mexickou atd.)
sůl
pepř
3-4lžíce rajčatového protlaku
vývar nebo voda na podlití (podle potřeby)
1 kelímek smetany ke šlehání
4 vejce
nadrobno pokrájená petrželka


Postup:
Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak (může být i kečup), mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme za občasného promíchání asi 15 minut. Poté ve směsi vytvoříme 4 jamky a rozklepneme do nich vejce. Mírně je osolíme, opepříme a masovou směs i vejce přelijeme smetanou. Pod poklicí necháme ztuhnout. Před podáváním rozdělíme na čtyři porce. Opatrně přendáme na talíře a posypeme petrželkou (pažitkou, řeřichou atp.)

Více ...
Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí řízky s nivou!Recepty-už i vánoční:-)!
Recept z mikrovlnky, rychlej a skvělej

6 porcí kuřecích prsou (bez kostí a kůže)
100g sýra Niva
1 stroužek česneku
240ml zakysané smetany (použila jsem extra light s česnekem a bylinkami a bylo to mňam)
1/4 lžičky mletého bílého pepře
sůl


V misce smícháme rozdrobený sýr, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a pepř, osolíme. Kuřecí maso omyjeme, usušíme, osolíme a opepříme. Připravené maso rozložíme do kruhu do mělké nádoby silnějšími částmi k okraji nádoby. Přikryté vaříme při plném výkonu (počítáme 6-7 minut na každých 500g masa), maso nesmí být uvnitř růžové. Slijeme šťávu. Připravenou sýrovou směs prohřejeme při středním výkonu 2-3 minuty a směsí přelijeme kuřecí maso. Přikryjeme a upravujeme při středním výkonu dalších 9-12 minut. Sýrová směs má být horká, ale nesmí vřít. necháme 2 minuty odstát.


Vhodná příloha: Dušená rýže nebo brambory.
Pokud je někdo jako já na těstoviny, tak maso na nudličky (takže můžeme vařit kratší dobu (4min na 500g, a potom tak 7-9min) a směsí přelijeme těstoviny, např. široké nudle.

Více ...
Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 80] Články 8185 z 85 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.