|
Deník !Recepty-už i vánoční:-)!

[<<Předchozích 80] Články 81 až 85 z 85
|
| Závitky se sýrem a bůčkem | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
| Vaření v sebeobraně (tenhle název používám proto, že je to oblíbený recept mého manžela, který o sobě tvrdí, že vaří pouze v sebeobraně) 8 dietních párků (raději nějké silnější) 8 plátků tvrdého sýra (lepší je v celku a nakrájet si kousky) 8 tenkých plátků bůčku (Anglická, Moravské uzené nebo nějaká roláda jen to musí bý dost dlouhé)
Párky podélně nařízneme a do zářezu vložíme kousky sýra. Každý párek obtočíme plátkem (bůčku, anglické, kladenky atp.) posypeme pepřem a sepneme párátkem. Vložíme do zapékací misky nebo pekáčku přidáme lžíci másla a při teplotě 200°C zapékáme cca 20 minut, až se sýr roztaví.
Rozhodně to není dietní, ale dobré |
| Více ... |
| Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Zelňáky | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
aneb Bramboráky akorát že z kysaného nebo sterilovaného zelí. Jinak tenhle recept je původně bezmasý, ale pro masožravce (viz já): můžete přihodit třeba anglickou, buřtíka, párek (prostě dle libosti)
|
|
|
|
|
|
|
|
1 větší sklenice (nebo sáček) sterilovaného nebo kysaného zelí (já raději kysané) 2 vejce asi 3 lžice hl. mouky (orientačně) Česnek (podle chuti) Drcený kmín Sůl Tuk na pečení Majoránka (ale nemusí být) - Můžete zkusit čerstvé oregano
Postup Zelí scedíme, pokrájíme, přidáme vejce, mouku, rozetřený česnek, kmín (popř. majoránku nebo oregáno) a osolíme. Dobře promícháme. (Těsto by mělo mít hustotu bramborákového) a do rozehřátého tuku klademe lžící kopečky těsta, které rozetřeme a pečeme po obou stranách. No prostě postup je naprosto stejný jako u bramboráků (akorát odpadá dlouhé a otravné strouhání) | |
| Více ... |
| Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Perník | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1 vejce 1 kypřicí prášek do perníku 1 hrnek mléka 1 hrnek oleje 2 lžíce kakaa
A postup to je to nejkrásnější - všechno nasypat (nalít do mísy) a vzniklou hmotu nalít na pekáček a péct. |
| Více ... |
| Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003 | | 1 komentář | Přidej komentář |  |
|
|
| Masová pánev | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
| Skvělé s těstovinama, manžel miluje farfale, ale můžou být jakékoli 1 hrnek mletého masa (cca 300g) 1 cibule 2-3 lžíce oleje 1 hrnek pokrájené mrkve a celeru (no abych pravdu řekla, já vždycky použiju tu mraženou zeleninovou směs, kterou mám po ruce - činskou, mexickou atd.) sůl pepř 3-4lžíce rajčatového protlaku vývar nebo voda na podlití (podle potřeby) 1 kelímek smetany ke šlehání 4 vejce nadrobno pokrájená petrželka
Postup: Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak (může být i kečup), mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme za občasného promíchání asi 15 minut. Poté ve směsi vytvoříme 4 jamky a rozklepneme do nich vejce. Mírně je osolíme, opepříme a masovou směs i vejce přelijeme smetanou. Pod poklicí necháme ztuhnout. Před podáváním rozdělíme na čtyři porce. Opatrně přendáme na talíře a posypeme petrželkou (pažitkou, řeřichou atp.) |
| Více ... |
| Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuřecí řízky s nivou | !Recepty-už i vánoční:-)! |
|
| Recept z mikrovlnky, rychlej a skvělej 6 porcí kuřecích prsou (bez kostí a kůže) 100g sýra Niva 1 stroužek česneku 240ml zakysané smetany (použila jsem extra light s česnekem a bylinkami a bylo to mňam) 1/4 lžičky mletého bílého pepře sůl
V misce smícháme rozdrobený sýr, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a pepř, osolíme. Kuřecí maso omyjeme, usušíme, osolíme a opepříme. Připravené maso rozložíme do kruhu do mělké nádoby silnějšími částmi k okraji nádoby. Přikryté vaříme při plném výkonu (počítáme 6-7 minut na každých 500g masa), maso nesmí být uvnitř růžové. Slijeme šťávu. Připravenou sýrovou směs prohřejeme při středním výkonu 2-3 minuty a směsí přelijeme kuřecí maso. Přikryjeme a upravujeme při středním výkonu dalších 9-12 minut. Sýrová směs má být horká, ale nesmí vřít. necháme 2 minuty odstát.
Vhodná příloha: Dušená rýže nebo brambory. Pokud je někdo jako já na těstoviny, tak maso na nudličky (takže můžeme vařit kratší dobu (4min na 500g, a potom tak 7-9min) a směsí přelijeme těstoviny, např. široké nudle. |
| Více ... |
| Vložil: Martina a Josef J. dne 16.4.2003 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 80] Články 81 až 85 z 85 |
|