Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník RECEPTY


[<<Předchozích 30] Články 3140 z 68 [Dalších 28 >>] 
 Perníčky RECEPTY

40dkg hladké mouky,20dkg moučkového cukru,2 vejce,5dkg tuku,3lžíce medu.

Přidáme trochu skořice,badyán,fenykl,anýz a 1 kávovou lžičku jedlé sody.Perníčky na plechu potíráme rozšlehaným vejcem,jsou pak lesklé.

Bílková poleva 

1 bílek,2 lžičky citronové šťávy,150-200g dvakrát prosátého moučkového cukru,špetka solamylu

Všehny přísady dáme do misky a třeme čistou vařečkou až je poleva hladká a přiměřeně hustá.Hustotu polevy nutno vyzkoušet.S hustou se dobře kreslí,ale brzy odpadává. 

Více ...
Vložil: Esmi,Kubík 08/05,Terezka 12/08 dne 25.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Skořicová Emilka RECEPTY

20dkg polohrubé mouky, 20dkg krupicového cukru, 4 žloutky, 1dcl oleje, 1dcl vody, 1 PRDOPEČ, ze 4 bílků sníh. Nalít na plech a nahoru nalít horký puding (1l mléka, 2 čokoládové pudinky, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce cukru). Upečeme a ihned potřeme zakysanou smetanou (3x) a posypeme skořicovým cukrem (3x - já dávám jen 2).

Více ...
Vložil: stonožka Maťula12/01,Kubík8/05 dne 3.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rošťák RECEPTY

V míse smícháme 2 vejce,2 lžíce hořčice,2 lžíce solamylu,1 lžičku soli,1 lžičku pepře, 1-3(já dávám 2) lžičky magi,1-3(já dávám 2) lžičky sojové omáčky.

 

V této směsi obalíme a necháme v ní 24 hodin naložené kuřecí nebo vepřové maso.Potom se dá péci jako minutka nebo ještě obalíme ve strouhance a osmažíme.
Já zatím dělala jen z kuřecího,maso bylo výborné a křehoučké.Je to mňaminka.  

Více ...
Vložil: Esmi,Kubík 08/05,Terezka 12/08 dne 3.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krůtí prsa na houbách RECEPTY

Krůtí prsa naklepeme a na rozpáleném oleji zprudka osmahneme, aby se uzavřely póry. Pak nakořeníme nejlépe grilovacím kořením na kuře. Sůl není potřeba. Ve vedlejším hrnci si dopředu připravíme vývar - houbovou kostku tak do 3/4l vody. Maso podlijeme, zasypeme povařenými houbami a přikryjeme. Necháme vývar skoro vyvařit - pozor, jakmile se úplně vyvaří, okamžitě se to připálí. Když už je tam toho vývaru trochu a maso je pěkně měkkoučký, nastrouháme navrch blaťácký zlato, přikryjeme poklicí a necháme rozpustit do hub. Jako přílohu doporučuju rýži.:-)

Více ...
Vložil: Kičína, Sona Richard Hanka dne 1.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Houbové palačinky RECEPTY

Připravíme si palačinky - těsto: 250ml mléka + 100gr hladké mouky (lze nahradit špaldovou, mám odzkoušeno) + 1 vejce + trocha soli.

Každou palačinku naplníme dvěma plátky uzeného eidamu, vrstvičkou povařených hub a zatočíme. Zatočené palačinky vyskládáme do pekáčku s troškou másla. Je dobré palačinky přitisknout k sobě hodně zhusta. Navrch nastrouháme sýr, nejlépe blaťácké zlato (určitě by šla i Niva, ale méně, aby to nepřerazila) a zalijeme troškou smetany - já dávám tak 1/3 Ramy Cremefine na vaření. Dáme zapéct do trouby - tak 15 min. A hotovo. Jako příloha je skvělý rajčatový salát s cibulí - chutě se bezvadně doplňují:-)

Více ...
Vložil: Kičína, Sona Richard Hanka dne 1.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kyselé rychlohoubičky RECEPTY

Pro ty, kdo mají rádi houbičky na kyselo a nechce se jim zavařovat skleničky:-)))

Houby (ideální pro klouzky a hříbky) nakrájíme, propereme a dáme do hrnce s vodou, posolíme a necháme povařit. Lžící sebereme hnědou pěnu. Nenecháme vařit dlouho, ať jsou pěkně křehoučký.

Ve druhém hrnci si uvaříme skorolák. Dáme 7 dílů vody a 3 díly octa. Do toho přiměřeně: nové koření, celý pepř, sůl a bobkový list. Necháme povařit, pak scedíme přes cedník kuličky a lístečky.

Přelijeme skorolákem houbičky a dáme do zavírací misky do lednice. Je nutné sníst tak do týdne, ale to jsme u nás nemuseli nikdy řešit:-)))

Více ...
Vložil: Kičína, Sona Richard Hanka dne 1.9.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vaječnohoubová omeletka s kuřátkem RECEPTY

Upečeme si kuřecí stehna.

Na pánvi rozpustíme trošičku másla (Ramu culinesse), dáme povařené houbičky, trochu osmažíme. V misce rozšleháme vajíčka, nastrouhaný sýr (nebo nakrájený plátkový na kostičky) bylinky a sůl. Směsí zalijeme houby, přikryjeme a nemícháme. (Je to možné na pánvi s nepřilnavým povrchem, jinak by se to asi připeklo). Za chvíli to ztuhne a omeletka je hotová. Jako příloha je super připravené upečené stehno.

Více ...
Vložil: Kičína, Sona Richard Hanka dne 1.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jak si správně zašpinit kuchyň - bedly RECEPTY

Pokud vás v lese přepadne přesila bedel, pak je na místě tento recept.

Odlámeme nohy a klobouky zbavíme jehličí a slimáků:-) Zapneme plotýnky (doporučuju předem vyčistit, ať nejsou rezavý jak kocouři). Klobouky nasolíme po obou stranách a položíme přímo na rozpálenou plotýnku. Možná bude třeba některé trochu přimáčknout. Pomocí vidličky za chvilku otočíme a osmahneme z druhé strany. A to je vše, jednohubky jsou hotový:-)))))

Více ...
Vložil: Kičína, Sona Richard Hanka dne 1.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 cibulačka podle jane RECEPTY

Cibule (3 - 4 velké) nakrájet na kolečka, do hrnce máslo, nechat probublat, vhodit cibuli, smažit do zlato hněda (za začátku na vyšším plameni, pak na mírném, jinak bude dušená), míchat.
Poprášit hladkou mouku, zasmahnout.
Zalít vodou, vhodit hovězí bujon (nebo mít vývar), trochu osolit (Podravka středomořské byliny je na to super, jinak dej bobkový list a trochu maggi). Vařit na mírném ohni cca 25 minut.
Vyndat bobek, bagetu nakrájet na plátky, opéct v toustovači nebo pánvi na oleji. Polévku nalít do misek nebo talířů, dát veku, posypat sýrem a dát pod gril až se roztaví.

Více ...
Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 25.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 zapečený špenát - jane RECEPTY

vyložit zapékací misku šunkou, naplnit špenátem (rozmraženým nebo čerstvým spařeným), osolit, opepřit, vyklepnout vejce, zakapat sladkou smetanou a posypat sýrem (i pikantním).
Zapéct v troubě na 220C na 8-10 minut.

Více ...
Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 25.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Články 3140 z 68 [Dalších 28 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.