Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník RECEPTY


[<<Předchozích 40] Články 4150 z 68 [Dalších 18 >>] 
 kuře tandori ala pavlýsek RECEPTY

4 čtvrtky kuřete s kůží, 190 ml bílého jogurtu, 1 lžička garam masaly, 1 lžička zázvoru, 1 lžička nasekaného česneku, 1/2 lžičky chilli, 1/2 lžičky kurkumy, 1 lžička koriandru 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička soli, lžička oleje. Marinádu promíchat, dát do toho to masíko- já to měla 2 dny naložení a pak upéct- dělala jsem to při 250 stupních.
Rychlý, dobrý a i když jsem nesehnala všechno koření, tak jsem to nahradila. Ale zázvor a kurkuma by tam měly být.Podávala jsem to s kroketama a ledovým salátem

Více ...
Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 25.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarohové šátečky RECEPTY
500 g měkkého tvarohu (ne ve vaničce)
280 g polohrubé mouky
150 g tuku
3 vejce
100 g moučkového cukru
1/4 balíčku vanilk. pudinku
moučk. cukr na posypání

Mouku, tuk, 170 g měkkého tvarohu a 1 vejce zpravujeme na hladké těsto. Ze zbytku tvarohu, cukru, 1 vejce a vanilkového pudinku utřeme náplň. Těsto rozválíme na plát a nakrájíme na čtverečky (strana cca 5-6 cm). Do středu čtverečku dáme náplň, cípky potřeme vejcem, přehneme přes sebe a spojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Vychladlé pocukrujeme.

Více ...
Vložil: Elli a Sabinka 19.8.05 dne 18.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zeleninové saláty 1 RECEPTY
Jsou to malé porce salátů, jen pro zahnání hladu....darovala mi je dietní sestra, tak snad přispějí k vysněné štíhlé linii :-))

Salát z červené řepy, celerem a jablky

70g červené řepy, 30g celeru, 20g steril. hrášek, 50g jablko, 3g křen, lžička oleje, cukr, ocet, sůl

- řepu omyjeme, uvaříme, oloupeme a nastrouháme. Přidáme očištěný a nastrouhaný celer, steril. hrášek, nastrouhané jablko a křen. Dle chuti přidáme cukr, sůl a ocet, zakapeme olejem ( 1 porce)

Zeleninový salát s kukuřicí

60g mrkev, 40g pórek, 40g hlavkové zelí, 40g červené řepy, 30g kukuřice, 30g jablko, křen, citron, olej, sůl, vegeta

- uvařenou, nastrouhanou řepu, smícháme s nadrobno nastrouhanou mrkví , pórkem a nakrájeným bílým zelím. Přidáme nastrouhané jablko, kukuřici, nastrouhaný křen a dochutíme vegetou, citronem a zjemníme olejem (1 porce)

Mrkvový salát s křenem

150g mrkve,  cukr, křen, citron, olej

- mrkvev a křen nastrouháme a ochutíme cukrem, citronem a zakapeme olejem (1 porce)

Salát s čínského zelí s kapií

600g čínského zelí, 1 červená kapie, 80g steril. žampiony, 1 polévková lžíce sluneč. oleje, sůl, pepř

- zelí a kapii nakrájíme na jemné nudličky, propláchnuté žampiony nasekáme na plátky. Přidáme olej, sůl, pepř ( 4 porce)

Více ...
Vložil: Petinka24, Tomík02/Vojtíšek05 dne 13.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zeleninové saláty 2 RECEPTY

Zelný salát s křenem

400g steril. zelí, 1 cibule, 2 jablka, 2 lžíce křenu, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru, sůl, 2 lžíce oleje

- zelí překrájíme na drobno, nadrobno nakrájíme cibuli, nakrájíme jablka a přidáme křen. Promícháme, dochutíme citronovou šťávou, solí, cukrem, zakapeme olejem. (3 porce)

Letní salát

 400g salátové okurky, 2 svazky ředkviček, 1 hlávkový salát, 2 brambory, 1 cibule, citronová šťáva, Biokys, kopr, sůl

- brambory uvařené ve šlupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hlavkový salát nakrájíme na menší kousky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, plátky oloupané okurky a kolečka ředkviček. Přelijeme Biokysem, citronovou šťávou, přidáme sůl a jemně nakrájený kopr (4 porce)

Levný salát

100g mrkve, 80g celeru, 120g jablek, 30g cibule, 3 lžíce netučného jogurtu, citronová šťáva, cukr

- mrkev a celer nastrouháme, přidáme na kostičky nakrájené jablko a jemně nakrájenou cibuli. Vše pokapeme citr. šťávou a promícháme s jogurtem. Dle potřeby ocukrujeme. (2 porce)

Šopský salát

5-8 rajčat, 2 zelené papriky, 1 menší salátová okurka, 1 cibule, 100g balkánského sýru, 2 lžíce oleje, citr. šťáva, 1 lžička cukru, sůl, pepř, oregáno

- okurku  a rajčata nakrájíme na tenké plátky, papriku na nudličky, cibuli na jemno. Ochutíme citr. šťávou, cukrem a pepřem, oregánem, zakapeme olejem, promácháme a posypeme sýrem. (3 porce)

Salát ze sterilovaných fazolek

1 sklenice steril. fazolek (600g), 1 cibule, pažitka, 1 lžíce slun. oleje, sůl, citr. šťáva, 1 kelímek nízkotučného jogurtu, cukr

- do mísy dáme okapané fazole, drobně nakrájenou cibuli, pažitku, promícháme s olejem a jogurtem. Ochutíme citronem a osolíme. Dle chuti osladíme. (3 porce)

Více ...
Vložil: Petinka24, Tomík02/Vojtíšek05 dne 13.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zeleninové saláty 3 RECEPTY

Mrkvový salát s celerem

100g mrkve, 100 celeru, citr. šťáva, 1/2 kávové lžíšky sluneč. oleje

- mrkev a celer jemně nastrouháme, zakapeme citr. šťávou a olejem (1 porce)

Fazolový salát s majonézou (jogurtem)

240g fazolí, 160g čočky, 1 vejce, 150g kys. okurky, 1 větší cibule, hořčice, sůl, 1 majonéza (malá nebo jogurt)

- uvařenou čočku a fazole necháme vychadnout ve vodě ve které se vařily. Procedíme, smícháme s uvařeným posekaným vejcem, cibulí, na drobno nakrájenou okurkou a majonezou, pár lžic hořčice. Posypeme pažitkou. Necháme proležet nejlépe do druhého dne. ( 4 porce)

Více ...
Vložil: Petinka24, Tomík02/Vojtíšek05 dne 13.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čtverečky z listového těsta RECEPTY

Recept: listové těsto rozválíme a rozdělíme na 8 čtverečků, rohy přehneme dovnitř a uděláme důlek, do důlku dáme uvařený, studený, vanilkový puding a navrch ovoce (zde kompot. broskvička), lze potřít vajíčkem (já nedělám). Pečeme na 200 stupňů 20 minut.

Více ...
Vložil: Samika dne 12.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 šalamounovy řezy - další kokosová mňamka RECEPTY

Do hrnce dáme 1/2hrnku studené vody, 1kostka rostl. tuku, 1 1/2 hrnku krystalového cukru a 3lžičky kakaa a na mírném ohni mícháme, dokud se všechny přísady nespojí.  Z této masy odebereme 1/2 hrnku a odložíme.
1 1/2hrnku polohr mouky, 1 vanilkový cukr, 1prášek do pečiva promícháme, přidáme vejce (v receptu je napsané jedno, já dávám dvě..) a zbytek tekuté míchanice.
Těsto rozetřeme na vymazaný , hrubou moukou vysypaný plech a dáme péct. Ještě teplý koláč rovnoměrně polijeme teplou tekutou masou, kterou jsme si odložili a posypeme kokosovou moučkou (asi 1/2hrnku).   
Je to rychlé a je to mňamkózní.

Více ...
Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 5.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Špenátová roláda na piknik RECEPTY

1 špenát kousek másla, 1/2 hrnku polohrubé mouky, 3 vejce, sůl, 2 stroužky česneku

náplň: 200g pomazánkového másla, 100g šunkového salámu, 3 vejce vařené, grilovací koření, kapie, sůl, pepř

Špenát ochutíme solí a česnekem, přidáme mouku, žloutky a sníh z bílků. Vše promícháme a vyklopíme na plech.

Po upečení plát vyklopíme na utěrku a stočíme. Necháme vychladnout. Plníme náplní. Znova stočíme a po mírném ztuhnutí nakrájíme.

 

PS: já nemusím pomaz. máslo, tak jsem dovnitř dala tavený sýr s kapií. Měla úspěch, ačkoli se smáli, že je plesnivá :-)

Více ...
Vložil: Samika dne 5.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Koložvárské zelí RECEPTY


suroviny- 750 g kysaného zelí, 130 g rýže, 1 cibule, 400 g mletého masa, 2 malé klobásy, kysaná smetana, trochu oleje.
postup- udusíme zelí do měkka, všechna voda se musí vypařit. Rýži vaříme do poloměkka (12-15 minut). Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme mleté maso, osmahneme, přimícháme rýži, osolíme, opepříme. Klobásu nakrájíme na kolečka. Do zapékací misky vrstvíme  střídavě zelí, maso, klobásu. Jako poslední je zelí, zalijeme smetanou a dáme  asi na 50 minut zapéct do trouby na 230 st.

Více ...
Vložil: Šárka, Anička 30.8.05 dne 10.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 bagetky od saunerky RECEPTY

já zkoušela z půlky-je to potřeba vyzkoušet-každá trouba je jiná, v originál receptu je vytopit troubu na 250,já dám příště míň,zdálo se mi to že to po vrchu moc peče a vevnitř to ještě chce.Takže si to vyzkoušejte sami.
Na kilo hladké mouky 4 lžičky soli,udělat kvásek do hrnku vlažné vody z kostky kvasnic a kostky cukru.Potom vymíchat a je potřeba dodat ještě vodu.
Nechat kynout tak dvě a půl hoďky.
Udělat bagetky,na nich nožem zářezy,čtvrt hoďky nechat ještě kynout,potřít vlažnou vodou a upéct cca půlhoďky.
Minutku před vytažením z trouby potřít teplou vodou,nejlíp z obou stan. Po vytáhnutí jsou tvrdší,ale pod utěrkou za chvíli změkly.

Více ...
Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 7.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 40] Články 4150 z 68 [Dalších 18 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.