Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník RECEPTY


[<<Předchozích 50] Články 5160 z 68 [Dalších 8 >>] 
 saunerčino poslední lednové prasátko RECEPTY

Originál je z vepřového boku, ale dá se i z jiného masina, jen bude potřeba přidat tuk.
Bok na plátky pečeme podlitý vodou, osolený, opepřený a okmínovaný.
Asi tak půl hoďky před dopečením na to vylijeme sklenici Kunovjanky. Já dávám dvě nebo Kunovjanku + pytlík mražené zeleniny (máme tady tu zeleninu rádi).
A dopečeme do nazlátlé barvy, můžeme mírně opaprikovat či dát grilovací koření.
Podávat s bramborovou kaší.

Více ...
Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 31.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 hovězí na víně s brusinkami RECEPTY

potřebujeme:
1kg hovězího (kližka, libové přední)
2 lžíce hladké mouky
3 velké cibule, nejlíp červené, nakrájené na plátky
4-5 lžic olivového oleje
300ml červeného vína
300ml hovězího vývaru
4 lžíce brusinek (zavařených)
sůl, pepř, sekaná petrželka na ozdobení

postup:
maso se nakrájí na kostky (jako do guláše), popráší moukou, solí a pepřem. předehřát troubu na 200°.
v pekáči (bude se pak dávatdo trouby) rozehřát část oleje, opéct kousky masa do hněda. pak hned vyjmout na talíř.
do kastrolku přidat zbytek oleje, osmahnout cibuli, přidat maso i se šťávou co se pustila na talíři, přilít víno a vývar, osolit, opepřit.
vložíme do trouby (peče se rovnoměrněji než při dušení na šporáku a je to skoro bez práce..). po 10minutách zmenšíme teplotu o 20° a dusíme asi hodinu a půl doměkka. občas zkontrolujeme, popř. podlijeme horkou vodou nebo vínem.
na závěr přidáme brusinky, promícháme a ještě prohřejeme (!!!bez brusinek je to jenom poloviční dobrota!!!).
výborné s knedlíkem, rýží i bramborovou kaší.
 

 

Více ...
Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 25.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tiramisu z pomazánkového másla RECEPTY

  • 400g pomazánkového másla bez příchuti
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2–3 lžíce moučkového cukru
  • 100g strouhané čokolády
  • 40 dětských piškotů, mohou být i kakaové
  • hrnek silné rozpustné kávy smíchané se 3 lžícemi likéru (kávového, vaječného, amaretta)

Pomazánkové máslo utřete v míse s cukrem a smetanou. Piškoty namočte v kávě s likérem, ale neměly by nasáknout úplně. Pak je v jednotlivých sklenkách nebo ve větší míse vrstvěte se smetanovým krémem. Uložte zhruba na dvacet minut do chladničky. Před podáváním ozdobte strouhanou čokoládou

Více ...
Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 21.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nedělní dobrota RECEPTY

  • 2 lžíce rostlinného oleje (slunečnicového či olivového)
  • 1 velkou bramboru, oloupanou a nakrájenou na jemné plátky
  • 200g hovězího masa z konzervy nebo lunchmeatu
  • 400g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
  • 1–2 lžičky worcesterské omáčky na dochucení

Na vysoké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a vhoďte na něj plátky syrové brambory. Smažte 7 až 10 minut, dokud nebudou křupavé. Nakrájejte na tenčí plátky konzervované maso.Opečené brambory vyndejte nebo obracečkou shrňte na stranu (zůstanou pěkně prohřáté) a na uvolněné místo přidejte plátky masa. Několik minut je smažte – maso se nesmí rozpadat, mělo by místy mírně zhnědnout a být křupavé. Nakonec vsypte fazole, kápněte worcester a směs zlehka promíchávejte.

Více ...
Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 21.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jogurtová pizza RECEPTY

Ingredience:

1 velký bílý jogurt, 1 kelímek od jogurtu polohrubé mouky, 1-2 vejce, sůl, 1 cibule, rajčata, papriky, točený salám, strouhaný sýr, oregano, provensálské koření

Příprava:
Z jogurtu, polohrubé mouky, vejce a soli uděláme těsto, které rozetřeme na vymazaný pekáč (já to dala na pečíci papír). Povrch poklademe na proužky nebo kolečka nakrájenou cibulí a zeleninou, na kostičky nakrájeným točeným salámem (já ho nastrouhala), jemně posypeme kořením a strouhaným sýrem. Upečeme v troubě. (možno dát co Vám chutná, já dala např. houby, oregano jsem myslím neměla, tak jsem dala grilovací koření).

Více ...
Vložil: Jani,Bára 17.8.05, Vašík3.4.07 dne 20.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Avignonská bábovka RECEPTY

Ingredience:
3 vejce
1/2 kostky Hery nebo másla
200 g cukru
200 g hrubé mouky
100 g mletých vlašských ořechů
1 prášek do pečiva
125 ml mléka

Příprava:
Ušleháme žloutky s cukrem a tukem. Pak přimícháme mouku, prášek do pečiva, mléko a pomalu přidáváme ořechy. Nakonec opatrně smícháme s ušlehaným sněhem z bílků a nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy (nebo do silikonové). Pečeme asi na 150-160 st. asi 50 min.

Více ...
Vložil: Eset+2M dne 19.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí závitky se zelím RECEPTY

Ingredience: 

Kuřecí prsa (lepší jsou stehenní řízky), tvrdý sýr, jablko, kyselé zelí, strouhanka, vajíčko, hladká mouka, sůl, pepř, 1 dl mléka, cibule

Postup:

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe na hrubo strouhaným sýrem, kyselým zelím a plátky jablka. Zamotáme, obalíme v trojobalu. Formu vymažeme máslem, poklademe kolečky cibule, vložíme závitky, posypeme sýrem, zalijeme mlékem a zakryté pečeme 45 minut. 10 minut dopečeme odkryté. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Více ...
Vložil: Eset+2M dne 19.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 zapečené zelí - stonožka RECEPTY

Nakrouháš si cca půl hlávky zelí, dáš na pekáč s trochou oleje, posolíš, promícháš a dáš zvolna péct. Častěji to musíš zkontrolovat a promíchat. Až má takovou pěknou zlatavou barvu, tak je hotovo. Smícháš s uvařenýma těstovinama a na talíři poliješ rozškvařenou anglickou slaninou.

Více ...
Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 17.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Drobenková buchta - Esetka RECEPTY

1 hrnek polohrubé mouky, 1hrnek krupicového cukru, 1/2kostky tuku na pečení. Smíchat a udělat drobenku. Půlku odebrat a do zbytku přimíchat 1hrnek polohrubé mouky, 2vejce, 1/2hrnku mléka, 1PRDOPEČ. Umíchat těsto, nalít na plech, dát ovoce a zasypat drobenkou.

Více ...
Vložil: stonožka Maťula12/01,Kubík8/05 dne 14.1.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Šup do trouby - stonožka RECEPTY

1Hera, 2lžíce kakaa, 2hrnky krupic.cukru, 1hrnek vody. Heru rozpustíme a smícháme ji s kakaem, cukrem a vodou. Jeden hrnek směsi si dáme stranou a do zbytku přidáme 4vejce, 2hrnky polohrubé mouky a 1PRDOPEČ. Po upečení na buchtu rozetřeme směs z hrnku a posypeme kokosem.

Více ...
Vložil: stonožka Maťula12/01,Kubík8/05 dne 14.1.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 50] Články 5160 z 68 [Dalších 8 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.