|
Deník RECEPTY
[<<Předchozích 50] Články 51 až 60 z 68 [Dalších 8 >>]
|
| saunerčino poslední lednové prasátko | RECEPTY |
|
Originál je z vepřového boku, ale dá se i z jiného masina, jen bude potřeba přidat tuk. Bok na plátky pečeme podlitý vodou, osolený, opepřený a okmínovaný. Asi tak půl hoďky před dopečením na to vylijeme sklenici Kunovjanky. Já dávám dvě nebo Kunovjanku + pytlík mražené zeleniny (máme tady tu zeleninu rádi). A dopečeme do nazlátlé barvy, můžeme mírně opaprikovat či dát grilovací koření. Podávat s bramborovou kaší. |
| Více ... |
| Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 31.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| hovězí na víně s brusinkami | RECEPTY |
|
potřebujeme: 1kg hovězího (kližka, libové přední) 2 lžíce hladké mouky 3 velké cibule, nejlíp červené, nakrájené na plátky 4-5 lžic olivového oleje 300ml červeného vína 300ml hovězího vývaru 4 lžíce brusinek (zavařených) sůl, pepř, sekaná petrželka na ozdobení
postup: maso se nakrájí na kostky (jako do guláše), popráší moukou, solí a pepřem. předehřát troubu na 200°. v pekáči (bude se pak dávatdo trouby) rozehřát část oleje, opéct kousky masa do hněda. pak hned vyjmout na talíř. do kastrolku přidat zbytek oleje, osmahnout cibuli, přidat maso i se šťávou co se pustila na talíři, přilít víno a vývar, osolit, opepřit. vložíme do trouby (peče se rovnoměrněji než při dušení na šporáku a je to skoro bez práce..). po 10minutách zmenšíme teplotu o 20° a dusíme asi hodinu a půl doměkka. občas zkontrolujeme, popř. podlijeme horkou vodou nebo vínem. na závěr přidáme brusinky, promícháme a ještě prohřejeme (!!!bez brusinek je to jenom poloviční dobrota!!!). výborné s knedlíkem, rýží i bramborovou kaší.
|
| Více ... |
| Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 25.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tiramisu z pomazánkového másla | RECEPTY |
|
- 400g pomazánkového másla bez příchuti
- 200ml smetany ke šlehání
- 2–3 lžíce moučkového cukru
- 100g strouhané čokolády
- 40 dětských piškotů, mohou být i kakaové
- hrnek silné rozpustné kávy smíchané se 3 lžícemi likéru (kávového, vaječného, amaretta)
Pomazánkové máslo utřete v míse s cukrem a smetanou. Piškoty namočte v kávě s likérem, ale neměly by nasáknout úplně. Pak je v jednotlivých sklenkách nebo ve větší míse vrstvěte se smetanovým krémem. Uložte zhruba na dvacet minut do chladničky. Před podáváním ozdobte strouhanou čokoládou |
| Více ... |
| Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 21.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
- 2 lžíce rostlinného oleje (slunečnicového či olivového)
- 1 velkou bramboru, oloupanou a nakrájenou na jemné plátky
- 200g hovězího masa z konzervy nebo lunchmeatu
- 400g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
- 1–2 lžičky worcesterské omáčky na dochucení
Na vysoké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a vhoďte na něj plátky syrové brambory. Smažte 7 až 10 minut, dokud nebudou křupavé. Nakrájejte na tenčí plátky konzervované maso.Opečené brambory vyndejte nebo obracečkou shrňte na stranu (zůstanou pěkně prohřáté) a na uvolněné místo přidejte plátky masa. Několik minut je smažte – maso se nesmí rozpadat, mělo by místy mírně zhnědnout a být křupavé. Nakonec vsypte fazole, kápněte worcester a směs zlehka promíchávejte. |
| Více ... |
| Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 21.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Ingredience:
1 velký bílý jogurt, 1 kelímek od jogurtu polohrubé mouky, 1-2 vejce, sůl, 1 cibule, rajčata, papriky, točený salám, strouhaný sýr, oregano, provensálské koření
Příprava: Z jogurtu, polohrubé mouky, vejce a soli uděláme těsto, které rozetřeme na vymazaný pekáč (já to dala na pečíci papír). Povrch poklademe na proužky nebo kolečka nakrájenou cibulí a zeleninou, na kostičky nakrájeným točeným salámem (já ho nastrouhala), jemně posypeme kořením a strouhaným sýrem. Upečeme v troubě. (možno dát co Vám chutná, já dala např. houby, oregano jsem myslím neměla, tak jsem dala grilovací koření). |
| Více ... |
| Vložil: Jani,Bára 17.8.05, Vašík3.4.07 dne 20.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Avignonská bábovka | RECEPTY |
|
Ingredience: 3 vejce 1/2 kostky Hery nebo másla 200 g cukru 200 g hrubé mouky 100 g mletých vlašských ořechů 1 prášek do pečiva 125 ml mléka
Příprava: Ušleháme žloutky s cukrem a tukem. Pak přimícháme mouku, prášek do pečiva, mléko a pomalu přidáváme ořechy. Nakonec opatrně smícháme s ušlehaným sněhem z bílků a nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy (nebo do silikonové). Pečeme asi na 150-160 st. asi 50 min. |
| Více ... |
| Vložil: Eset+2M dne 19.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuřecí závitky se zelím | RECEPTY |
|
Ingredience:
Kuřecí prsa (lepší jsou stehenní řízky), tvrdý sýr, jablko, kyselé zelí, strouhanka, vajíčko, hladká mouka, sůl, pepř, 1 dl mléka, cibule
Postup:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe na hrubo strouhaným sýrem, kyselým zelím a plátky jablka. Zamotáme, obalíme v trojobalu. Formu vymažeme máslem, poklademe kolečky cibule, vložíme závitky, posypeme sýrem, zalijeme mlékem a zakryté pečeme 45 minut. 10 minut dopečeme odkryté. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem. |
| Více ... |
| Vložil: Eset+2M dne 19.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| zapečené zelí - stonožka | RECEPTY |
|
Nakrouháš si cca půl hlávky zelí, dáš na pekáč s trochou oleje, posolíš, promícháš a dáš zvolna péct. Častěji to musíš zkontrolovat a promíchat. Až má takovou pěknou zlatavou barvu, tak je hotovo. Smícháš s uvařenýma těstovinama a na talíři poliješ rozškvařenou anglickou slaninou. |
| Více ... |
| Vložil: dib (matěj 21.8.05) dne 17.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Drobenková buchta - Esetka | RECEPTY |
|
1 hrnek polohrubé mouky, 1hrnek krupicového cukru, 1/2kostky tuku na pečení. Smíchat a udělat drobenku. Půlku odebrat a do zbytku přimíchat 1hrnek polohrubé mouky, 2vejce, 1/2hrnku mléka, 1PRDOPEČ. Umíchat těsto, nalít na plech, dát ovoce a zasypat drobenkou. |
| Více ... |
| Vložil: stonožka Maťula12/01,Kubík8/05 dne 14.1.2006 | | 1 komentář | Přidej komentář |  |
|
|
| Šup do trouby - stonožka | RECEPTY |
|
1Hera, 2lžíce kakaa, 2hrnky krupic.cukru, 1hrnek vody. Heru rozpustíme a smícháme ji s kakaem, cukrem a vodou. Jeden hrnek směsi si dáme stranou a do zbytku přidáme 4vejce, 2hrnky polohrubé mouky a 1PRDOPEČ. Po upečení na buchtu rozetřeme směs z hrnku a posypeme kokosem. |
| Více ... |
| Vložil: stonožka Maťula12/01,Kubík8/05 dne 14.1.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 50] Články 51 až 60 z 68 [Dalších 8 >>] |
|