Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník RECEPTY
nejen pro dospělé


[<<Předchozích 90] Články 91100 z 126 [Dalších 26 >>] 
 Jak upravit avokádo...RECEPTY
2 porce

Avokádo, bohatě stačí 1

Konzerva tuňáka nebo sardinek

Půl konzervy kukuřice

Citrónová šťáva

Light majonéza

 - avokádo a tuňáka/sardinky nakrájíme na kostičky, přidáme propláchlou kukuřici, pokapeme citrónem a spojíme majonézou. Osolíme a opepříme dle chuti.

 

 

Já to dělám obměněný a ve větším (jsme žrouti :-)) , přidávám kousek salátové okurky na kostičky (nebo půl papriky…zíleží, co je doma), pár oliv na ¼,  2 větší zavařený okurky nebo naloženou papriku (na kostičky).

Zakapu citronem, osolím, opepřím, dám lžičku kari, půl lžičky zázvoru (buď koření ebo nastrouhanýho), lžíci medu, lžíci hořčice, lžíci oleje a cca 200g bílýho jogurtu a zamíchám.

 

Obojí je výborný s otoustovaným toustovým chlebem :-)

 

Více ...
Vložil: Správcová duben04 dne 8.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Netradiční KAPR od PetryRECEPTY

Kousky kapra osolíme, posypeme sladkou a pálivou paprikou, položíme na pekáč, přidáme nové koření, černý celý pepř a bobkový list (vše dle chuti každého) a nakrájíme na 1 kapra cca 2 cibule na kostičky a posypeme kapra a přidáme cca 3/4 kostky másla (případně dle potřeby víc).

Pekáč vložíme nepřikrytý do rozpálené trouby na 250 stupňů a pečeme cca 25-30 minut zprudka (při těch 250 stupních, aby se kapr nevařil!!). V průběhu pečení kapra 1x otočíme a případně přidáme máslo, NEPODLÉVÁME VODOU!!!

Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory.

Dobrou chuť.

Více ...
Vložil: Petra,Kájík 04/04,Honzík 11/06 dne 5.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarohove rezy od AliliRECEPTY

35 dkg hladké mouky
20 dkg Hery
8-10 dkg moučkového cukru + vanikový cukr
1 žloutek

Těsto necháme asi 1 hodinu odpočinout v lednici.

Náplň:
3x plnotučný tvaroh
50 dkg Hery nebo másla
50 - 100 dkg cukru (podle chuti)
3 žloutky a 4 bílky (nešlehíme sníh)
rozinky, oříšky, kum (nebo nakrajené ovoce)

Našlháme tvaroh, přidáme tekuté máslo, cukr, rum + ostatní přísady. 2/3 těsta rozválíme na pech, z 1/3 uděláme drobenku nahoru (nastrouhat na hrubem struhadle, ne klas. drobenka), můžeme přidat jeden vanilkový cukr, lžíči polohrubé mouky a mleté oříšky. Pečeme v středně vyhřáté troubě. Jakmile se objeví nahnědlé kopečky, je upečeno. Necháme zcela vychladnout, aby řezy při krájené nespadly.

 Dalsi tipy:
Drobenka je lepší z polohrubé, těsto z hladké... Dají se udělat třeba mřížky, mě se osvěčila drobenka, ale přidávám tam vanilkový cukr a polohrubou moku - s oříšky to nemá chybu. Původní varianta byla dva plásty těsta a mezi tím tvaroh, ale tohle mi připadá nadýchanější. 
V sezóně to vyzkouším i s čerstvým ovocem, na podzim jablka + oříšky - mňam!!
Více ...
Vložil: Sugar+3 dne 28.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Napady na snidane pro miminkaRECEPTY

Boruvkovy jogurt

 

½ hrnecku cerstvych nebo rozmrazenych boruvek

1 hrnecek bileho jogurtu   

¼ hrnecku varenych ovesnych vlocek

 

vse smichej v mixeru do pozadovane jemnosti. Lze skladnit v lednice ne dele nez 2 dny.

 

Doporuceno pro deti 10 mesicu a starsi.

 

 

Svestkova-bananova ryze

 

1 zrala svestka, omyta, odpeckovana a oloupana

1 zraly banan

1 hrnecek barene hnede ryze

 

vse smichat v mixeru do pozadovane jemnosti. Podavat teple.

 

Doporuceno pro deti od 7 mesicu.

 

 

Brosko-bananove ovesne vlocky

 

1 zrala broskev, oloupana a vypeckovana

1 zraly banan

1 hrneckem varenych ovesnych vlocek

 

vse smichat v mixeru do hladka. Podavat teple.

 

Doporuceno od 7 mesicu.

 

 

Ovocny kompot

 

¼ cerstve broskve, oloupane

¼ cerstve hrusky,oloupane

4 kolecka bananu

2 lzice jablecneho dzusu

 

vse dat do hrnce a za mirne teploty povarit 10-15 minut. Nechat vychladnout, rozmixovat na pozadovanou jemnost a podavat. Cerstve ovoce lze nahradit kompotovanym bez cukru.

 

Doporuceno do 7 mesicu.

 

Tropicka pochoutka

 

½ zraleho avokada

½ zraleho bananu

¼ hrnecku bileho jogurtu

 

vse rozmixovat do pozadovane jemnosti.

 

Doporuceno do 8 mesicu.

Více ...
Vložil: Stepanka, Ondra & Alex dne 26.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Gratinované brambory se špenátemRECEPTY

cca 1,5 kg brambor (podle velikosti pekáče či zapékací misky)

listový špenát (ne protlak)

cibule

zakysaná smetana

cca 15 dkg tvrdého sýra

česnek, sůl, kmín, máslo na vymazání zapékací místnosti

V kastrůlku usmažíme nakrájenou cibulku do zlatova, přidáme špenát a trochu povaříme - v podstatě jen do rozmrznutí. Můžeme trochu osolit a klidně dát i česnek.

Brambory nakrájíme nejlépe na robotovi na co nejtenčí plátky (v podstatě jsem je měla skoro průhledné) a začneme skládat do zapékací mísy vymazané máslem - vrstva brambor, posolit, pokmínovat, dát nakrájený česnek, vrstva špenátu, vrstva brambor, posolit, pokmínovat, zasypat strouhaným sýrem a zalít smetanou, zase vrstva brambor... atd. atd. končí se se vrstvou brambor, která se opět zaleje smetanou a zasype sýrem.

Přiklopené to nechám cca 30 minut péct při 200 C, pak ještě sundám víko a nechám vytvořit kůrčičku cca 10 minut. Prostě, aby ty brambory byly měkké :-)

Je to naprostá mňamka!

 

Více ...
Vložil: Baruschka dne 26.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Levný a výborný krém do dortůRECEPTY
a hlavně se nikdy nesrazí! :-)

1/8 mléka

1 lžíce kakaa (může být i víc, podle chuti)

3 lžíce cukru

1 vrchovatá lžíce hladké mouky

1 žloutek

vše smíchat a přes sítko přecedit do kastrůlku. Míchat, dokud nezhoustne, poté míchat do vychladnutí.

 

Utřít 1/8 másla se 4-5 lžícemi cukru a do toho postupně vmíchávat vychladlou směs.

Mňam! Možno použít na dorty, srnčí hřbety, oplatky...

Více ...
Vložil: Baruschka dne 20.1.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 MuffinyRECEPTY

2 hrnky hladké mouky

2 lžičky prášku do pečiva

1 sáček vanilkového cukru

1 hrnek mléka

1 vejce

3 lžíce oleje

špetka soli

1 hrnek ovoce

0,5 hrnku cukru krupice

V míse smícháme 2 hrnky hladké mouky, půl hrnku cukru krupice, 2 lžičky prášku do pečiva, špetku soli a sáček vanilkového cukru. Do druhé misky nalejeme hrnek mléka, 3 lžíce oleje, přidáme 1 vejce a rozšleháme. Přidáme 1 hrnek čerstvého nebo mraženého ovoce. Obsah této misky vlijeme do mísy a velmi rychle vše spojíme (těsto bude řídké, nevypracované). Vlejeme do formiček na muffins nebo na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.

Bulíkův dodatek: Místo ovoce tam lze naházet cokoliv - sekané oříšky, kousky rozlámané čokolády, rozinky, podle fantazie a stavu spíže. Na hladké mouce se taky trvat nemusí, oni Angláni stejně mouku nerozlišují, dá se to udělat i z polohrubé. Rozšlehání klidně vynechejte, stačí dobře promíchat vidličkou. Výsledek je takový typicky anglosaský dezert, těžší, vlhká, ale úžasně žvachlavá buchta. Mňam.

 

Více ...
Vložil: Bulik dne 9.1.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rumový kuličkyRECEPTY

150g strouhané čokolády*

150g mletých oříšků*

150g rozinek*

50g moučkového cukru*

50g medu*

2dcl rumu

vanilkový cukr*

drcené dětské piškoty*

strouhaný kokos

 

Rozinky drobně nasekáme a na 1 den naložíme do rumu. Pak smícháme suroviny u nichž jsou * , piškotů dáme tolik, aby se nám ze směsi dobře dělaly kuličky (když rozinky přecedíme, je potřeba míň, když je dáme do směsi i se zbytky rumu, je potřeba víc). Ty pak obalíme ve strouhaném kokosu.

 

Více ...
Vložil: Správcová duben04 dne 8.12.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Raffaelo I.RECEPTY
nepracné, dobré

50g másla

20g moučk. cukru

1 vanilkový cukr

50g strouhaného kokosu

150g piškotů

2-3 lžíce rumu

Mandle

+ strouhaný kokos na obalení

 

Rozměklé máslo třeme s moučk.cukrem do pěny, přidáme kokos, mleté piškoty a rum. Prohněteme. Z hmoty děláme kolem madlí kuličky, ty pak obalíme v kokosu

 

Více ...
Vložil: Správcová duben04 dne 8.12.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Raffaelo III.RECEPTY
rychlý a dobrý

4 oplatkový korpusy*

200g sušeného mléka*

1dcl teplé vody*

1 změklé máslo*

cukr moučka

Mandle

Kokos + vanilk. cukr na obalení

 

Oplatky rozdrtíme a se surovinama s * uděláme směs, kterou přihustíme moučkovým cukrem. Mandli obalime ve směsi a a vyválíme v kokosu s vanilk. cukrem (3-4:1)

 

Více ...
Vložil: Správcová duben04 dne 8.12.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 90] Články 91100 z 126 [Dalších 26 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.