|
Deník RECEPTY nejen pro dospělé
[<<Předchozích 110] Články 111 až 120 z 126 [Dalších 6 >>]
|
| Bebe buchta - taky velká dobrůtka:-) | RECEPTY |
|
Piškot: 6 vajec (udělat sníh), 6 lžic cukru, 6 lžic polohrubé mouky - utřít vejce s cukrem, přidat mouku a sníh
Náplň: 2 a půl sáčku vanilkového pudinku, 1l mléka, 100g másla - to celé uvařit do zhoustnutí
Poleva: čokoláda na vaření (množstí záleží na chuti každého) - pro zjemnění čokolády se může přidat 100g másla:-)
Na upečený piškot nalijeme pudinkový krém, na to položíme BEBE sušenky a to zalijeme horkou čokoládou. Necháme stuhnout a podáváme třeba se šlehačkou:-))
Dobrou chuť všem mlsným jazýčkům!!!! |
| Více ... |
| Vložil: Uličník, Terezka 26.4.04 dne 19.4.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Dobrůtka s kokosem - řezy z podmáslí | RECEPTY |
|
Těsto: 3 vejce, 3 šálky písk.cukru, 1 vanilinový cukr, 4 šálky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 šálky podmáslí (nebo kefíru)
Sypání: 2 šálky strouhaného kokosu, 1/2 šálku cukru
Poleva: 1 smetana ke šlehání, 150g másla
Vejce rozšleháme s pískovým a vanilinovým cukrem (celá vejce,sníh se nedělá), přidáme mouku, prášek do pečiva a podmáslí a umícháme hladké těsto. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a vysypaný plech, posypeme strouhaným kokosem smíchaným s cukrem a v předehřáté troubě asi 25 - 30minut (až se nelepí na špejli) pečeme.
Na hotový koláč nalijeme smetanu smíchanou s rozpuštěným máslem, které jsme přivedli do varu.
Je to vážně rychlovka a velká mňamka:-))) |
| Více ... |
| Vložil: Uličník, Terezka 26.4.04 dne 9.4.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rychlovka na pánvi - co dům dal | RECEPTY |
|
| nebo taky, co člověk běžně v ledničce najde, to znamená - žádné náročné nákupy:o)) aneb ideál pro těhulky-lenochodky a nestíhavé maminky:) Je to náš starej rodinej recept a totální rychlovka.
Pro dva: ušleháš tak 2-3 vejce s trochou mléka, osolíš, opepříš, přidáš nakrájenou cibulku, šunku, strouhaný sýr a v téhle směsi obalíš půlky chleba, který nakladeš na rozpálenou pánvičku a na másle po obou stranách osmažíš. Ta směs by měla být tužší, aby se ti z chleba nesvezla. Kladeš vždycky tou napatlanou stranou dolů na pánev, a druhou patláš, zatímco se ti ta první opéká. K tomu salátek nebo kyselou okurku a hodí se žít!
|
| Více ... |
| Vložil: anik, Lucas 29/04/04 dne 6.4.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| rychlá a jednoduchá bramboračka | RECEPTY |
|
bramboracku delam, jako vsechny polevky jednoduse: dam varit vodu, do toho sul, kmin, majoránku, susene houby(nebo mrazene), brambory, mrkev, cibuli, kukurici, hrasek(kukurice,hrasek, mrkev muze byt mrazena). no proste tam nafrkam zeleninu a kdyz je dovarena tak tam dam jisku, ktera se mne skoro vzdy zhhrudkovati, ale nam to nevadi. a kdyz jsem hodne lina,tak dam tu jisku instantni. nakonec tam rozmackam cesnek(hodne:)a hlavne neni moc spinaveho nadobi a je to syte:))

|
| Více ... |
| Vložil: Pendula dne 7.2.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Suroviny: Bílý chléb, česnek, čerstvá rajčata, případně italské olivy černé (pastu je vhodné vytvořit z italských sušených slaných oliv, které vypeckujeme a přidáme pár normálních neslaných černých oliv a vše rozmixovat), olivový olej.
Příprava: Chléb nasucho opečeme a hojně potřeme česnekem (Affi nemusí:c) ) posypeme hojně na kousky pokrájenýmy rajčaty, nebo pastou z oliv a hojně zalijeme olivovým olejem.
Dobrou chuť, je to lahoda |
| Více ... |
| Vložil: Správce zamlklinek dne 18.1.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
5 zloutku utrit do peny s 100 g mouckoveho cukru a 2 lzicemi kakaa. Smichat se snehem s 5 bilku, rozetrit na maslem vymazany pecici papir a peci 7-10 minut (pouze orientacni, zalezi na sile vrstvy, hlidat a zkouset spejli - no staci i paratko) pri 180 C. Po upeceni posypat vanilkovym cukrem (ja tady v USA pouzivam normalni krystalovy), srolovat a nechat vychladnout. Po vychladnuti plnit uslehanou slehackou a dat do lednicky. Povrch lze potrit slehackou nebo polit cokoladou (ve vodni lazni rozpustit cokoladu na vareni se stejnym mnozstvim 100% tuku) nebo
Parizskou slehackou
Ctvrt litru smetany svarit za staleho michani s 1 vrchovatou lzici cukru krystal a 2 zarovnananymi lzicemi kakaa. Za staleho michani (aby se neudelal skraloup) vychladit a minimalne na 6 hodin do chladnicky, pak naslehat.
PS. delala jsem ji na Novy rok a bylo to poprve, co si moje mamca rekla o recept (a to jsem sveho casu pekla kazdy vikend, ale nic ji neazujalo). Ta rolada je opravdu vyborna, rychla, jednoducha... a v pripade nedostatku casu (na ktery se vsechny uz tesime, ze) ji aspon ja budu obcas servirovat misto narozeninovych dortu - patricne nazdobenou, samozrejme.... |
| Více ... |
| Vložil: Sugar+3 dne 16.1.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| "Slovinské" kalamáry | RECEPTY |
|
2 porce kalamárů (proužky i celé)
½ citronu
2-3 stroužky česneku
½ lžičky mletého zázvoru
1 lžička sušeného/čerstvého koriandru (dá se nahradit natí petržele)
½ lžičky soli
Kalamáry s kořením a šťávou z půlky citronu porádně promícháme a necháme půl až hodinku odležet, sem tam promícháme. Na rozpálený olej vše vyklopíme, promícháme v oleji a smahneme nejlépe vyskládané proužek vedle proužku až to ze spodní strany chytne zlatavou barvu, pak vše otočíme a opět necháme udělat do zlatova. Těsně před vytažením ještě promícháme. Podáváme s bramborem (vařeným, hranolkami)
(Celé kalamáry je dobré směsí naložit zevnitř a pak dělat na roštu/grilu a směsí potírat) |
| Více ... |
| Vložil: Správcová duben04 dne 10.1.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Krabí maso s vejci | RECEPTY |
|
200gr krabího masa
2 vejce
2 jarní cibulky
½ lžičky soli
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce šery nebo kořeněného vína
2 lžíce oleje
(Velkého kraba 15 minut dusíme v páře a maso pak vyděláme) Maso promícháme s ostatními surovinami, přidáme ½ hrnku vody a mírně vaříme do polohusta. Podáváme nejlépe s rýží a některou omáčkou (kari, čili, sojovou, ústřicovou, Sambal Oelek) |
| Více ... |
| Vložil: Správcová duben04 dne 10.1.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
400gr krabího masa
1 lžička soli
2 lžíce sojové omáčky
3 lžičky nastrouhaného zázvorového kořene
1/2 hrnku šery
1 lžíce jablečného nebo vinného octa
Maso oslíme, polijeme omáčkou, přidáme zázvor, promícháme. Necháme hodinu odležet a přidáme šery a ocet, opět necháme hodinu stát. Pak v hrnci přivedeme k varu a mírně vaříme 3 minuty. Podáváme s rýží. |
| Více ... |
| Vložil: Správcová duben04 dne 10.1.2004 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Smícháte 1 měkký tvaroh, 450g jakékoli zavařeniny (i se šťávou, výbornej je ananas), 3 lžíce medu (místo cukru), 3 lžíce strouhaného kokosu a 3 lžíce loupaných slunečnicových semínek. Uplácáte do misek, přestříkáte šlehačkou a přelijete vaječným koňakem (nejlépe domácím, v těhu, samozřejmě vynechte, nahraďte třeba rozpuštěnou čokoládou, posypte kakaem...) |
| Více ... |
| Vložil: Správcová duben04 dne 23.10.2003 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 110] Články 111 až 120 z 126 [Dalších 6 >>] |
|