Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník RECEPTY
nejen pro dospělé


[<<Předchozích 110] Články 111120 z 126 [Dalších 6 >>] 
 Bebe buchta - taky velká dobrůtka:-)RECEPTY

Piškot: 6 vajec (udělat sníh), 6 lžic cukru, 6 lžic polohrubé mouky - utřít vejce s cukrem, přidat mouku a sníh

Náplň: 2 a půl sáčku vanilkového pudinku, 1l mléka, 100g másla - to celé uvařit do zhoustnutí

Poleva: čokoláda na vaření (množstí záleží na chuti každého) - pro zjemnění čokolády se může přidat 100g másla:-)

Na upečený piškot nalijeme pudinkový krém, na to položíme BEBE sušenky a to zalijeme horkou čokoládou. Necháme stuhnout a podáváme třeba se šlehačkou:-))

Dobrou chuť všem mlsným jazýčkům!!!!

Více ...
Vložil: Uličník, Terezka 26.4.04 dne 19.4.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dobrůtka s kokosem - řezy z podmáslíRECEPTY

Těsto: 3 vejce, 3 šálky písk.cukru, 1 vanilinový cukr, 4 šálky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 šálky podmáslí (nebo kefíru)

Sypání: 2 šálky strouhaného kokosu, 1/2 šálku cukru

Poleva: 1 smetana ke šlehání, 150g másla

Vejce rozšleháme s pískovým a vanilinovým cukrem (celá vejce,sníh se nedělá), přidáme mouku, prášek do pečiva a podmáslí a umícháme hladké těsto. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a vysypaný plech, posypeme strouhaným kokosem smíchaným s cukrem a v předehřáté troubě asi 25 - 30minut (až se nelepí na špejli) pečeme. 

Na hotový koláč nalijeme smetanu smíchanou s rozpuštěným máslem, které jsme přivedli do varu.

Je to vážně rychlovka a velká mňamka:-))) 

Více ...
Vložil: Uličník, Terezka 26.4.04 dne 9.4.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlovka na pánvi - co dům dalRECEPTY
nebo taky, co člověk běžně v ledničce najde, to znamená - žádné náročné nákupy:o)) aneb ideál pro těhulky-lenochodky a nestíhavé maminky:)

Je to náš starej rodinej recept a totální rychlovka.

Pro dva: ušleháš tak 2-3 vejce s trochou mléka, osolíš, opepříš, přidáš nakrájenou cibulku, šunku, strouhaný sýr a v téhle směsi obalíš půlky chleba, který nakladeš na rozpálenou pánvičku a na másle po obou stranách osmažíš. Ta směs by měla být tužší, aby se ti z chleba nesvezla. Kladeš vždycky tou napatlanou stranou dolů na pánev, a druhou patláš, zatímco se ti ta první opéká. K tomu salátek nebo kyselou okurku a hodí se žít!

Více ...
Vložil: anik, Lucas 29/04/04 dne 6.4.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 rychlá a jednoduchá bramboračkaRECEPTY

bramboracku delam, jako vsechny polevky jednoduse:
dam varit vodu, do toho sul, kmin, majoránku, susene houby(nebo mrazene), brambory, mrkev, cibuli, kukurici, hrasek(kukurice,hrasek, mrkev muze byt mrazena).
no proste tam nafrkam zeleninu a kdyz je dovarena tak tam dam jisku, ktera se mne skoro vzdy zhhrudkovati, ale nam to nevadi. a kdyz jsem hodne lina,tak dam tu jisku instantni. nakonec tam rozmackam cesnek(hodne:)a hlavne neni moc spinaveho nadobi a je to syte:))

Více ...
Vložil: Pendula dne 7.2.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 BruschetaRECEPTY

Suroviny:
Bílý chléb, česnek, čerstvá rajčata, případně italské olivy černé (pastu je vhodné vytvořit z italských sušených slaných oliv, které vypeckujeme a přidáme pár normálních neslaných černých oliv a vše rozmixovat), olivový olej.

Příprava:
Chléb nasucho opečeme a hojně potřeme česnekem (Affi nemusí:c) ) posypeme hojně na kousky pokrájenýmy rajčaty, nebo pastou z oliv a hojně zalijeme olivovým olejem.

Dobrou chuť, je to lahoda

Více ...
Vložil: Správce zamlklinek dne 18.1.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Slehackova roladaRECEPTY

5 zloutku utrit do peny s 100 g mouckoveho cukru a 2 lzicemi kakaa. Smichat se snehem s 5 bilku, rozetrit na maslem vymazany pecici papir a peci 7-10 minut (pouze orientacni, zalezi na sile vrstvy, hlidat a zkouset spejli - no staci i paratko) pri 180 C. Po upeceni posypat vanilkovym cukrem (ja tady v USA pouzivam normalni krystalovy), srolovat a nechat vychladnout. Po vychladnuti plnit uslehanou slehackou a dat do lednicky.  Povrch lze potrit slehackou nebo polit cokoladou (ve vodni lazni rozpustit cokoladu na vareni se stejnym mnozstvim 100% tuku)  nebo

Parizskou slehackou 

Ctvrt litru smetany  svarit za staleho michani s 1 vrchovatou lzici cukru krystal a 2 zarovnananymi lzicemi kakaa. Za staleho michani (aby se neudelal skraloup) vychladit a minimalne na 6 hodin do chladnicky, pak naslehat.

PS. delala jsem ji na Novy rok a bylo to poprve, co si moje mamca rekla o recept (a to jsem sveho casu pekla kazdy vikend, ale nic ji neazujalo). Ta rolada je opravdu vyborna, rychla, jednoducha... a v pripade nedostatku casu (na ktery se vsechny uz tesime, ze) ji aspon ja budu obcas servirovat misto narozeninovych dortu - patricne nazdobenou, samozrejme....

Více ...
Vložil: Sugar+3 dne 16.1.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 "Slovinské" kalamáryRECEPTY

2 porce kalamárů (proužky i celé)

½ citronu

2-3 stroužky česneku

½ lžičky mletého zázvoru

1 lžička sušeného/čerstvého koriandru (dá se nahradit natí petržele)

½ lžičky soli

 

Kalamáry s kořením a šťávou z půlky citronu porádně promícháme a necháme půl až hodinku odležet, sem tam promícháme. Na rozpálený olej vše vyklopíme, promícháme v oleji a smahneme nejlépe vyskládané proužek vedle proužku až to ze spodní strany chytne zlatavou barvu, pak vše otočíme a opět necháme udělat do zlatova. Těsně před vytažením ještě promícháme. Podáváme s bramborem (vařeným, hranolkami)

(Celé kalamáry je dobré směsí naložit zevnitř a pak dělat na roštu/grilu a směsí potírat)

Více ...
Vložil: Správcová duben04 dne 10.1.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krabí maso s vejciRECEPTY

200gr krabího masa

2 vejce

2 jarní cibulky

½ lžičky soli

1 lžíce sojové omáčky

2 lžíce šery nebo kořeněného vína

2 lžíce oleje

 

(Velkého kraba 15 minut dusíme v páře a maso pak vyděláme) Maso promícháme s ostatními surovinami, přidáme ½ hrnku vody a mírně vaříme do polohusta. Podáváme nejlépe s rýží a některou omáčkou (kari, čili, sojovou, ústřicovou, Sambal Oelek)

Více ...
Vložil: Správcová duben04 dne 10.1.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Opilý krabRECEPTY

400gr krabího masa

1 lžička soli

2 lžíce sojové omáčky

3 lžičky nastrouhaného zázvorového kořene

1/2 hrnku šery

1 lžíce jablečného nebo vinného octa

 

Maso oslíme, polijeme omáčkou, přidáme zázvor, promícháme.  Necháme hodinu odležet a přidáme šery a ocet, opět necháme hodinu stát. Pak v hrnci přivedeme k varu a mírně vaříme 3 minuty. Podáváme s rýží.

Více ...
Vložil: Správcová duben04 dne 10.1.2004| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Suprfofr mňamkaRECEPTY

Smícháte 1 měkký tvaroh, 450g jakékoli zavařeniny (i se šťávou, výbornej je ananas), 3 lžíce medu (místo cukru), 3 lžíce strouhaného kokosu a 3 lžíce loupaných slunečnicových semínek. Uplácáte do misek, přestříkáte šlehačkou a přelijete vaječným koňakem (nejlépe domácím, v těhu, samozřejmě vynechte, nahraďte třeba rozpuštěnou čokoládou, posypte kakaem...)

Více ...
Vložil: Správcová duben04 dne 23.10.2003| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 110] Články 111120 z 126 [Dalších 6 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.