Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník RECEPTY
nejen pro dospělé


[<<Předchozích 30] Články 3140 z 126 [Dalších 86 >>] 
 Domácí houstičkyRECEPTY

300ml mléka
25g másla
1 lžička soli
500g hladké mouky
1 lžička droždí

Program Těsto
Na vále upleteme houstičky, potřeme vajíčkem, posypeme část mákem a část sezam. semínky.
Dáme na 40 min. kynout
Pečeme při 220°C cca 20 min

jak houstičky umotat lze nalézt na adrese:

http://rodina.cz/pecenichleba/album/housky.jpg

Více ...
Vložil: Trollik, Ajka 3r+ Matýsek 1r. dne 31.7.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vánočka do pekárnyRECEPTY

VÁNOČKA

200 ml mleka,
450 g polohrube mouky
1,5 CL inst.drozdi,
100 g cukru krupice,
1 vanilkovy cukr,
1 CL soli,
3 zloutky,
2 CL citronove kury,
spetka muskatoveho orisku,
200 g masla nebo hery rozpustene,
60 g rozinek.

 

Program 1 klasik, kurka svetla, chlebik velky.
Více ...
Vložil: Trollik, Ajka 3r+ Matýsek 1r. dne 31.7.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 kuřecí křídla na bramboráchRECEPTY
můžete dát samozřejmě i např. stehna

750 g kuř. křídel, sůl, pepř, ml.červená paprika, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 150g slaniny, 500g brambor, kmín, 150ml zelenin.vývaru

 

křídla osolíme, opepříme a potřeme prolis.česnekem. Brambory oškrábeme, rozkrájíme a rozložíme do vymaštěného pekáče. Osolíme, okmínujem a posypem nakrájenou cibulí a podlijem vývarem. Na brambory potom položíme křídla, obložíme kostičkama slaniny a upečeme.

 

přeji dobrou chuť!

Více ...
Vložil: Rybka, kluci 2/00, 4/04, 8/07 dne 11.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Francouzské jablkové koláčeRECEPTY

lístkové těsto

jablka (mně stačily 2)

drcené piškoty

troška másla – rozpustit

 

Troubu předehřejte na 2200C.

Listové těsto rozdělte na půlky, každou vyválejte a podle dezertního talířku vyřežte čtyři kola, z druhé půlky taky čtyři.

Jablka oloupejte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na velice tenké plátky.

Kola z těsta položte na plech, na každé kolo nasypte 1 lžíci piškotů a po obvodu naskládejte dokola jablečné plátky, jakoby do květinky. Potřete rozpuštěným máslem.

Koláčky pečte 15 minut, před podáváním je můžete posypat trochou moučkového cukru.

 

V tom receptu to ještě horké potírají roztopenou pomerančovou zavařeninou, tu já nemám.

Více ...
Vložil: Jurina, 2 děti (07/02, 04/04) dne 9.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Šarišské zelíRECEPTY
Starý slovenský recept - kysané zelí ochucené protlakem je zapékané s brambory a uzeným bůčkem.

Šarišské zelí

Ingredience:

Postup:

Bůček uvaříme téměř doměkka. Cibuli osmahneme na části sádla, přidáme nakrájené zelí a protlak. Vmícháme nakrájený bůček a na kostky nakrájené zpola uvařené brambory, ochutíme solí, cukrem a kmínem. Zahustíme jíškou ze zbytku sádla a mouky. Vložíme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme doměkka. Nakonec přelijeme smetanou a rozškvařenou slaninou a necháme prohřát.

 
Více ...
Vložil: Pavlinda, 4/04, 2/07 dne 9.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Lemon cheescakeRECEPTY

Rychly citronovy cheescake s ovocnou polevou
NA "TESTO":
100g masla
225g susenek (ne moc sladkych, v originale digestive biscuits)
1 a pul lzice hnedeho cukru
NA NAPLN
150ml citronove stavy (asi 4 mensi citrony)
225g Philadelphie nebo jineho podobneho syra
100g jemneho krystalu
200g creme fraiche (neco mezi mascarpone a kysanou smetanou)
NA POLEVU
3 lzice citronove stavy
50g jemneho krystalu
150g ovoce (boruvky, maliny..)
POSTUP
1.rozehrate maslo smichejte s rozmixovanymi susenkami a cukrem. Rozprostrete lzici do dortove formy (prumeru 20 centimetru) a umackejte na dno a strany. Dejte do lednicky na 20 minut.
2.nastrouhejte kuru z jednoho citronu a pridejte syr a cukr, michejte dohladka. Potom pomalu pridavejte stavu z citronu a nakonec creme fraiche, ktery vmichejte velmi jemne. Kremem naplnte formu s "testem" a nechte ulezet min. 2 hodiny.
3.na polevu nalijte stavu z citronu do kastrulku s cukrem a zahrivejte do rozpusteni krystalu. Pridejte ovoce a varte 1 minutu. Nechte vychladit a prelivejte pres jednotlive porce.
Tenhle recept pocita trochu s tim, ze jste zvykli na stiplavejsi chute, ja bych pridala do kremu trosku vic cukru. Ale i to puvodni mnozstvi se rozhodne da snist.
Je nejlepsi odlezeny alespon 8 hodin, i kdyz se puvodne udavaji 2 hodiny.
Více ...
Vložil: Lenelka dne 19.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Chlupaté knedlíky - bosákyRECEPTY

Zdroj: Horan/Momčilová - Vaříme dětem chutně a zdravě

1 kg syrových brambor, 100 g hrubé mouky, 120 g hrubé krupice (já měla dětskou krupičku), 1 vejce, 1 lžíce smetany, sůl

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a vodu dobře vymačkáme. Přidáme vejce, smetanu, špetku soli a mouky a vypracujeme v míse těsto. Rukou nebo lžící tvarujeme knedlíčky, které zaváříme do vroucí osolené vody. Vaříme 6-10 minut. Uvařené vyjmeme na mísu a omastíme sádlem nebo olejem.

Příkrm ke kysanému zelí, špenátu, dušené zelenině. My měli s houbama.

Bála jsem se, aby se nerozvařilo, takže jsem krupičky nasypala trošku víc. Vařila jsem 8 minut. Pro Jurinu - můžeš tu smetanu vynechat, nic zvláštního tam myslím neudělá.

Více ...
Vložil: Lenča, Vojta a Marek dne 16.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ukrajinský borščRECEPTY

Zdroj: Apetit

Pro 4 osoby, Příprava 40 minut+cca 2 hodiny na vaření masa

500g hovězího masa s kostí
150g kořenové zeleniny
1-2 červené řepy, nakrájené na kostky
40g sádla nebo oleje
4 lžíce rajčatového protlaku
20g hladké mouky
3 větší brambory, nakrájené na kostky
150g bílého hlávkového zelí
1 bobkový list
2 rajčata, oloupaná a nakrájená
2 rozdrcené stroužky česneku
ocet podle chuti
pepř a sůl
200ml zakysané smetany k podávání

1. Do velkého hrnce vlijte dva litry vody, vložte omyté maso, osolte a přiveďte k varu. Na mírném plameni ho povařte do změknutí (trvá to asi dvě hodiny). Pak vývar přeceďte a oberte maso. Vývar si můžete připravit i den předem; jen z něj před použitím seberte ztuhlý tuk.

2. V pánvi rozehřejte polovinu sádla či oleje a pět minut na něm opékejte řepu a kořenovou zeleninu, také nakrájenou na kostky. Pak přidejte protlak a všechno přesuňte do hrnce s vývarem. V rendlíku si z mouky a zbytku tuku připravte jíšku a rozmíchejte ji do polévky. Přisypte brambory, nakrájené zelí, bobkový list, pepř a rajčata.

3. Polévku povařte přibližně čtvrt hodiny, tak, aby brambory změkly. Na závěr ochuťte česnekem, octem a podle potřeby dosolte. Podávejte s kopečkem zakysané smetany.

Nemám vyzkoušeno, ale Pavlinda a Bára ano a doporučují VAŘIT!

Více ...
Vložil: Bulik dne 13.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 hermelínové bramboryRECEPTY
nemám vyzkoušené, ale mohlo by to být dobré. chystám se na to v týdnu!

ingredience: brambory, hermelín, niva,šunkový salám nejlépe krájený, cibule, sýr na strouhání, pepř, sůl, smetana. množství podle strávníků a velikosti pekáče.

postup:oloupané brambory nakrájíme na menší kousky, stejně tak hermelín, nivu a šunkový salám. cibuli nakrájíme na půlkolečka. vše smícháme, opepříme , malinko osolíme,vložíme do pekáčku a zalijeme smetanou. pár minutek před zapečením posypeme strouhaným sýrem a ještě pár minutek zapékáme.

 

Více ...
Vložil: Rybka, kluci 2/00, 4/04, 8/07 dne 12.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 sýrovo-ořechové těstovinyRECEPTY
zatím taky nevyzkoušené

ingredience: těstoviny, niva nastrouhaná, ořechy vlašské nebo lískové taky nastrouhané, libovější angl. slanina,

 

postup: těstoviny uvařit dle návodu. a mezitím dáme na pánvičky osmahnout slaninu na kostičky nakrájenou, až pustí šťávu...těstoviny slijeme a smícháme se slaninou, né se vším omastkem jen část, aby to nebylo moc mastné. a promícháme, aby se těstoviny neslepily. hned  do těstivin přidáme nivu a ořechy, aby se teplem rozpustil sýr a hezky se obalily. a můžeme podávat.

Více ...
Vložil: Rybka, kluci 2/00, 4/04, 8/07 dne 12.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Články 3140 z 126 [Dalších 86 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.