Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník RECEPTY
nejen pro dospělé


[<<Předchozích 60] Články 6170 z 126 [Dalších 56 >>] 
 Recept na maso v tlakovém hrnciRECEPTY

Na oleji osmažit jakékoliv maso (kuřecí, jehněčí, hovězí). Až se zatáhne (na povrchu nebude syrové), přidat nakrájenou cibulku (nejlíp poměr k masu 1:1), ještě chvilku smažit. Zatím k tomu přidat co je doma (např. krájená mrkev, hrášek (mražený až na konci vaření) nebo cizrnu, krájený brambor,...), koření (např. nové koření, pepř, trošku skořice, bobkový list, kmín, sůl), 1-2 lžíce rajského protlaku a mletou sladkou papriku.

Zalít vodou, aby bylo všechno pokryté, přidat nakrájený česnek, hrnec zavřít a vařit do změknutí masa (kuře asi 30 min, jehněčí asi 1 h, hovězí dýl).

Nakonec přidat prolisovaný česnek podle chuti, dá se ještě zahustit bramborovým škrobem rozmíchaným ve vodě.

Příloha: rýže, pečivo.

Více ...
Vložil: Jurina, 2 děti (07/02, 04/04) dne 26.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 zapečená cizrnaRECEPTY

Do mekka uvarenou cizrnu rozmelnim treba kvedlackou se smetanou, prolisovanym cesnekem a majorankou. Pridam rozkvedlane brambory, zamicham a udelam dolevanim smetany hustou kasi, muze byt i s kousky brambor a cizrny.
Vlozim do vymasteneho pekacku, zasypu nastrouhanym syrem a dam na 20 minut do trouby pect.
Mnam mnam.
Vikymu to moc chutnalo, nedavala jsem mu tam ale ten cesnek, ten je pro sebe!(-:

Více ...
Vložil: Claire+Viky04+Jáša09+Vanda11 dne 25.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dýňové zelíRECEPTY

<font color=red>600g dýně, 100g cibule, špetka kmínu, bobkový list, pár zrníček hořčičného semínka, sůl, ocet, voda, polohrubá mouka

 

Na tuku osmažíme nakrájenou cibulku, osolíme, přidáme kmín, ocet, h. semínko a bobkový list. Uvaříme si marinádu do které vložíme nadrobno nakrájenou dýni a dusíme doměkka v malém množství vody. Nakonec zahustíme záklechtkou , dle chuti přidáme cukr.

Více ...
Vložil: Claire+Viky04+Jáša09+Vanda11 dne 20.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Filé na smetaněRECEPTY

Na pánvi na oleji osmahneme cibulku, na to dáme péct oésolené filé, nebo jinou rybu - já používám mražené. Opečeme z jedné strany, obrátíme a zalejeme smetanou, nebo kysanou smetanou, je dobré,když v tom je rozmícháno trochu plnotučné hořčice. Můžeme tam i přidat třeba konzervu hrášku, kukuřice, nebo jinou zeleninu, dle chuti. Dobré je s bramborem, rýží, určo i hranolky:)

Rychlé a suroviny můžou být nakoupené doma do zásoby, takže u nás rychlovka, když se nechce chodit na nákup:)

Více ...
Vložil: Pendula dne 14.10.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zeleninový krém - polévkaRECEPTY

V hrnci (kde jinde) uvaříme ve vodě mrkev, cuketu, petržel, oloupaná rajčata - do měkka, přisolíme, kdo má rád, přidá zelené natě. Potom rozmixujeme a přimícháme +- 2 lžíce kysané smetany.

Já měla kyselejší rajčata, tak jsem malinko přisladila. Aby bylo sytější, lze přidat jáhly, červenou čočku.

Je to rychlovka a u nás se osvědčila.

Více ...
Vložil: Lenča, Vojta a Marek dne 3.10.2005| 2 komentáře | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sambl (indické chutney)RECEPTY

1 dávka (už dělám cca 10-15)

rozmixovat 2 velké cibule (na menší kostky), osmažit na oleji, dále přidat nakrájené 3 ks rajčat a 3 ks papriky a osmažit na cibulce
přidat šťávu z 1 citronu, 8 stroužků česneku, 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru, podle chuti přidat něco pálivého (chilli papričku) a nakonec 3 lžíce sladkého kečupu

povařit(odpařit trochu vodu, aby to zhoustlo), plnit teptou hmotou sklenice a sterilizovat ( v troubě 20 minut na 80 stupňů)

pro rychlejší úpravu - cibuli nakrájím - podusím na oleji, pak přidám větší kusy rajčat, paprik, česneku a dalších ingrediencí  a nakonec do hrnce vlítnu s ponorným mixérem.... Ale ne do úplného hladka!!!!!!!!!

Poměr rajčat a paprik se může upravit podle toho, co máme. A může se přidat i kousek cukety.



 

Více ...
Vložil: Hanka, Honzík 17.4.04 dne 21.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Medová roládaRECEPTY

Těsto: 4 vejce (z bílků sníh), 4 lžíce medu- utřít, přidat 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, lžička jedlé sody, poté vmícháme opatrně sníh s vanilkovým cukrem.

Peče se v troubě 180 st. 10 minut. (hodně vymazat pekáč + polohr. mouku, já to peču na pečícím papíru a je to supr). Těsto hlídat!!! Rychle se přpálí. Horkou svinout a zase rozvinout. Vychladlou mazat. náplní.

Náplň: 1 kondenzované slazené mléko (1 hod vařit a nechat vychladnout) + 1 máslo-utřít (mixuju v mixeru)

Kdo se jako já nechce patlat s rolováním, tak radím upéct dvě testa, protože krému je relativně hodně a pokládat na sebe jako medovník. Lze prosypávat strouhanými perníčky a oříšky. Pak je to fakt skoro jako medovník!!! Mňam!!!!!!!

Více ...
Vložil: Tiina,Berenika 04+Jáchymek6/07 dne 12.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Filé na cuketáchRECEPTY

No lépe cukety na filé...

Filé osolíme a okořeníme oblíbeným kořením (rybí, adžika, grilovací) a opečeme na pánvi.  Cuketu (mladé se nemusí loupat) nakrájíme asi na 1cm široká kolečka, nenecháváme vypotit, ale opět okořeníme a ihned opečeme.

Do pekáčku dáme opečené filé, obložíme a zakryjeme opečenou cuketou, případně i rajčata, papriku. Přidáme plátky cihly nebo hermelínu, já obojí. 1-2 kysané smetany naředíme trochou mléka a přidáme zázvor a nalijeme navrch. Zapečeme asi dvacet minut. K obědu mňam, studené k večeři mňam mňam.

 

Více ...
Vložil: Lenča, Vojta a Marek dne 19.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Plněné kynuté rohlíčkyRECEPTY

1/2 kg hladké mouky

250 ml mléka

150 ml oleje

1 lžice cukru

trochu soli

4 dkg kvasnic

Zaděláme těsto, necháme nakynout (těsto nakyne dost rychle), poté rozdělíme na 6 dílů. Každý díl rozválíme na kolečko a z něj vykrojíme 8 trojúhleníčků.

Náplň: na drobno nasekaný salám, nastrouhaný sýr, trochu česneku a koření dle chuti (dávám grilovací koření nebo gyros)

nebo: mák, tvaroh, povidla apod.

Z trojúhleníčků s náplní vytvoříme rohlíčky, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem (sezamem, slunečnicovým semínkem), slanou variantu můžeme povrchu ještě trochu přisolit a pečeme při teplotě 200 stupňů.

Více ...
Vložil: Petra,Kájík 04/04,Honzík 11/06 dne 11.6.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečené kuře s žampionyRECEPTY

8  vařených brambor

2 kuřecí prsa

žampiony

1 pórek

1 cibule

4 stroužky česneku

majoránka

oregano

bazalka (čerstvá)

pepř bílý

sůl

1 ks bujónové kostky

škrobová moučka

150g strouhaného sýru

olivový olej

2 vejce

1 kelímek smetany light

strouhanka na vysypání

Maso nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobové moučce.

Na pánvi osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek, přidáme nakrájené žampióny, propasírovaný česnek a koření.

Na druhé pánvi orestujeme maso a přidáme ho do první pánve k zeleninové směsi.

Zapékací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe kolečka nakrájených uvařených brambor.Osolíme, opepříme, přidáme směs z pánve a posypeme strouhaným sýrem. Tento postup opakujeme, dokud nám stačí ingredience.

Mísu vložíme do předehřáté trouby (180 stupňů) a cca 10 minut pečeme.

Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a pečeme dozlatova.

Více ...
Vložil: Léňa, Miky04+Luky07 dne 23.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 60] Články 6170 z 126 [Dalších 56 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.