Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Mňamky k pohoštění
... pro mlsné pusy, nasladko a naslano


 Články 16 z 6 
 BANÁNOVÉ JEDNOHUBKYMňamky k pohoštění

 

2 středně velké banány
1 sáček dětských piškotů
100 g čokolády na vaření
40-50 g ztuženého tuku (Lukana, Omega...)
dekorativní posypání nebo filigránky

POSTUP:

  • banány nakrájíme na plátky, které vkládáme vždy mezi dva piškoty
  • poté propíchneme napichovátkem, abychom mohli celé polít čokoládovou polevou
  • navrch posypeme cukrářským zdobením

 

Čokoládová poleva: v páře rozpustíme 100g čokolády na vaření a ztužený tuk

Jednohubky jsou vláčné (piškoty nasají vlhkost z banánů) a obzvlášť chutnají dětem!

Více ...
Vložil: Petra+Kuba02+Maťa06+Kačí10 dne 6.6.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 KŘEHKÉ ŘEZY S JAHODAMIMňamky k pohoštění

140 g másla (opravdu máslo, ne jiný tuk)
90 g cukru moučky
4 žloutky
210 g hladké mouky
2 lžíce smetany (i kyselé)

20 větších jahod

Pěna: 4 bílky + 180 g cukru moučky

POSTUP:

Vyšleháme máslo + cukr + žloutky + mouku + smetanu.

Na vymazaný a moukou vysypaný plech rozetřeme těsto, případně roztlačíme prsty. Nemusí být až k úplnému okraji. Těsto místy propícháme vidličkou a dáme péct, aby bylo zpola upečené.

Vyndáme z trouby, poklademe jahod a na ně sněhovou pěnu a znovu pečeme.

TIP: rozkrojíme kolečkem na pizzu! Kdo nemá, tak nožem.

PODÁVÁ SE TEPLÉ, ale chutná i zchladlé. Většinou zmizí během mála minut.

Více ...
Vložil: Petra+Kuba02+Maťa06+Kačí10 dne 21.6.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 OVOCNÝ DORTÍKMňamky k pohoštění

  • korpus
  • máslo 125 g
  • ovocná marmeláda
  • moučkový cukr
  • ovoce
  • želatina

Korpus buď koupíme nebo upečeme (piškotové těsto): 2 vejce - zvlášť žloutky a bílky, 6 dkg cukru moučka a 4 dkg hladké mouky
z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně zašleháme po jednom žloutku; až budou všechny žloutky zašlehané, po lžičkách přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny
prosátou mouku po troškách VMÍCHÁME do těsta
vymažeme dortovou formu a vysypeme HLADKOU moukou, upečeme.

Na vychladlý korpus natřeme máslo ušlehané s marmeládou. Vybereme marmeládu nebo džem podle ovoce, které klademe navrch. Tedy když jsou borůvky, přidáme do másla borůvkovou marmeládu atd. (jahody, maliny, meruňky) Pokud je potřeba, osladíme moučkovým cukrem. Směs rozetřeme úplně do krajů, aby nám na konci neprotekla želatina do těsta.

Na vrstvu másla naskládáme ovoce, můžeme kombinovat (my měli hrst malin a hodně borůvek) a zalijeme cukrářskou želatinou (používám extra silnou od Oetkera).

Nechte si chutnat.

Více ...
Vložil: Petra+Kuba02+Maťa06+Kačí10 dne 17.7.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 STRACCIATELAMňamky k pohoštění

 

TMAVÉ TĚSTO:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 van.cukr
2 celá vejce
2 lžíce kakaa
Všechny přísady vyšleháme v hladké těsto.

SVĚTLÉ TĚSTO:
2 tvarohy
3/4 hrnku cukru
1 hrnek mléka
1 vanilkový puding (prášek)
1 vanilkový cukr
2 celá vejce
Taktéž vše vyšleháme šlehačem do tekutějšího krému.


POSTUP:

Z tmavého těsta odlijeme 3/4 hrnku. Zbytek nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Potom po lžičkách nalijeme světlé těsto a rozetřeme a na to nacákáme zbytek tmavého těsta z hrnku. Vidličkou trošku promícháme tmavé těsto se světlým. Pečeme asi 30-40min. na 170stupnů.
Buchta je moc dobrá a dlouho vydrží vláčná.

Více ...
Vložil: Petra+Kuba02+Maťa06+Kačí10 dne 4.6.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŠNECI - slaná variantaMňamky k pohoštění

1 balíček listového těsta
20 dkg krájeného eidamu
20 dkg krájené šunky
1 vejce na potření
kmín
hladká mouka na pomoučení

POSTUP:

Těsto rozválíme na vále do velikosti plechu. Necháme si cca 1 cm volný okraj a poklademe nejprve po celé ploše krájeným eidamem a v druhé vrstvě krájenou šunkou.
Poté začneme těsto svinovat jako do rolády, hodně napevno, aby se ve výsledku těsto nerozjíždělo.
Když je svinuto do rolády, nožem rozkrájíme na plátky 1-1,5 cm široké a položíme na pečící papír.
Potřeme vejcem a posypeme trošku kmínem.
Pečeme v troubě dozlatova.

Pozor! Na plech klademe ve větších vzdálenostech, neboť při pečení těsto naskočí.

Z dnešní dávky bylo 34 kousků. NEJLEPŠÍ ČERSTVÉ, KŘUPAVÉ...

Více ...
Vložil: Petra+Kuba02+Maťa06+Kačí10 dne 4.6.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tvarohový jahodový krémMňamky k pohoštění

1 balíček měkkého tvarohu
cukr
hrst pokrájených jahod

Tvaroh vyšleháme s cukrem (dle chuti) a pak přidáváme pokrájené jahody a vše vyšleháme do hladkého krému. Ozdobíme kusy jahod.

Velmi jednoduché a oblíbené u dětí i dospělých :-))

Více ...
Vložil: Petra+Kuba02+Maťa06+Kačí10 dne 19.6.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 16 z 6 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.