z www.recepty.cz1 menší květák 1 mrkev 1 vejce 1 cibule 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce másla 1 a 1/2 l vody nadrobno krájená petrželka špetka muškátového oříšku, sůl, pepř
POSTUP
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě v papiňáku.
Mezitím na oleji/másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, za stálého míchání přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku, kterou přisypeme ke květáku. Vezmeme šťouchadlo na brambory a květák i s jíškou několikrát zašťoucháme.
Přidáme jemně nastouhanou mrkev a společně povaříme 10 minut.
Nakonec přilijeme rozklepnuté vejce, povaříme. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, dozdobíme petrželkou.
DOBROU CHUŤ! Je to vynikající domácí hustá polévka! |