V našem vlastním zájmu bychom obecně měli preferovat tuzemské plody – hlavně sezonní a nejlépe čerstvě natrhané.
Leckde se píše o nepříznivých důsledcích překyselení. Avšak je skutečně tak nebezpečné?
Prapředci vycházeli z po staletí předávaných zkušeností a užívali zásadně jen přirozené suroviny.
Zásadní motivací ke kojení pro mě pochopitelně bylo, že prospívá dítěti. Kojit jsem chtěla především proto, že kojené děti jsou (dle letáku Laktační Ligy) chytřejší a lépe vidí (to by se mohlo Agátce hodit, protože já jsem silně krátkozraká, takže sundám-li si optiku, mohu si rovnou místo ní jako doplněk vzít bílou hůl).
Stejně jako se mnohé ženy trápí, jak tu kontroverzní hmotu jménem tuk dostat dolů ze svého těla, my vyzáblinky často netušíme, kde ji schrastit.
Samostatnost dítěte při jídle se vytváří velmi dlouho, dříve než se dítě skutečně nají samo.
Záchvaty nekontrolovaného přejídání následované zvracením a užíváním projímadel, aby se tělo zbavilo přemíry přijatých kalorií: tak vypadá bulimie.
Pamětníci si leckdy postesknou, že ten chléb není, co býval.
Pro inspiraci posílám ukázku z dnešní nabídky, kterou děti měly.
Těhotenství |
Dítě |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.