Moučníky a dezerty
Moje recepty |Naposledy vložené
Na polevu buď dáváme koupené čokoládové filigránky, nebo malujeme do neutuhlé žluté polevy 2 kroužky čoko-polevou a pak táhneme několikrát špejlí od sředu různým směrem přímo ke kraji - vytvoří to moc pěkný dekor.
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Pokud chceme, uděláme si košíčky dopředu jako "polotovar", později je plníme krémem a můžeme polévat i čokoládovou polevou. Pokud dáme i polevu, doporučuji nahoru přilípnout na ozdobu kousek kandovaného ovoce.
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Je to již generacemi vyzkoušený recept, který zatím každému chutnal. Tyto perníčky mají jen jedinou nevýhodu - musi se rozležet - nejlépe tak 4 i více týdnů. Proto je pečeme pravidelně v listopadu.
Těsto používáme na drobné perníky i na chaloupky.
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Je výborná na zužitkování jablek, která je potřeba rychle spotřebovat. Např. vykrájené padanky na podzim...
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Naprosto úžasný recept, chutná i těm, kdo jinak kokos nemusí (jako například já :-) )
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
... název hovoří za všechno...
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Opět převzatý recept... a prozatím neochutnaný
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Jeden recept od kamarádky, druhý od dcery... toto je kompilace z obou.
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Já vím, že štrůdl umí každý, ale tenhle je fakt něco extra... i když na ručně tažený závin, co dělávala moje prateta z Adamova nemám...
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Asi naše nejoblíběnější úprava rebarbory.... no vlastně kdejakého ovoce....
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997