Jablečná svačinkaAutor: Alena+3+ , 5.8.2008
Suroviny 2 vetší jablka, 2 švestky, voda (skořice a hřebíček) (cca 400g) Postup jablka i švestky zbavíme slupky, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme trochu vody a dáme vařit na mírný plamen (jablka obsahují přirozený cukr a pektin, takže je třeba častěji pomýchat). Můžeme přidat kousíček celé skořice, ev. hřebíček, jen na chvilku, pro ovoňání... Po chvilce zase vytáhneme. Když jsou jablka mírně rozvařená tak vypneme plamen, počkáme až trochu zchládnou a rozmíxujeme do potřebné konzistence...
Varianta 1. Podáváme tak jak je Varianta 2. Přídáme pouze sušenky pro zahuštění Varianta 3. přidáme banán a sušenky ve šťávě (obojí před konzumací) a zpracujeme na potřebnou konzistenci V tomto množství na 2-3dny. V uzavřené misce v lednici to vydrží. Pokud se přidají banány a sušenky se šťávou je nutná okamžitá konzumace... Zobrazeno doposud 618 x.
|
Všichni uživatelé |