Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Lasagne

Autor: vlasta, princezna 11/08 , 4.2.2009 4:14:47
Suroviny
mlete maso /hovezi NEBO kruti/, cibule, cesnek, cervene vino, cervena a zluta paprika, zampiony, lilek, loupana rajcata, rajcatove pyre, maslo, mouka, syr mascarpone, smetana, ricotta, parmazan, lasagne
Postup
Na oliv. olej dame celou cibuli a asi 2 strouzky cesneku, smazine asi 2 min. pridame mlete maso, okorenime soli, peprem, malicko cukru, dusime asi 15 min., podlejeme cerven. vinem a opet dusime. Pridame asi 2x konzervy loupanych rajcat a varime asi 20 min., pridame nakrajenou zlutou a cervenou papriku, zampiony, varime asi 5 minut. Prikrejeme a odstavime.
Na bilou, besamelovou omacku bude potreba udelat jisku, maslo a mouka, pak pridame trochu smetany a do ni rozpustime mascarpone, pridame muskatovy orisek, sul, vegetku, parmazan......../pokud mozno cerstvy/ a varime chvilku, odstavime.
lilek si musime asi pul hodiny pred zacatkem vareni nakrajet na kolecka, posypeme ho soli a prikrejeme ubrouskem. Po chvilce vysusime a dame na plech do trouby a peceme asi 15 minut.
Kdyz mame pripravenou masovou, bilou syrovou omacku a upecene lilky, pripravime si velky plech do ktereho na dno vylejeme asi pulku konzervy rajcatove omacky /pyre rovnou z konzervy/, musi byt pokryte cele dno, na ktere zacneme skladat lasagne /neuvarene, syrove/ pekne jednu vedle druhe, ne pres sebe. a na lasagne davame stridave masovou omacku, politou syrovou omac. a lilky poskladane nahore, pak opet udelame dalsi vrstvu lasagni a stridame to asi 2-3.........musime koncit omackou nahore. do posledni vrstvy se dava jeste syr Ricotta. Cely plech se da do trouby asi na 45 minut. Na hotove lasagne se muze posypat bazalka........... lasagne jsou jeste lepsi druhy den..........DOBROU CHUT.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 389 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.