Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Švédský tvarohový koláč

Autor: srpnová správcová , 28.1.2009 21:34:32
Suroviny
Na suchou směs potřebujeme: • 2 a ½ hrnku polohrubé mouky, • 1 hrnek cukru krupice, • 1 prášek do pečiva • • Tvarohová náplň: • 3 balení měkkého tvarohu (3 x 250 g), • 3 celá vejce, • 1 vanilkový cukr, • 2 lžíce cukru moučka (nebo i více, oslaďte podle své chuti) • hrst sušených brusinek, lze dát i broskve hodně nadrobno nebo rozinky, • kapku rumu (nemusí být, já nedávám) • Navrch: nakrájené nebo nastrouhané máslo cca 100-150 g •
Postup
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu směsi nasypeme na plech vyložený papírem, nebo dobře vymazaný máslem. Na tuto vrstvu nalijeme tvarohovou náplň, kterou jsme připravili smícháním tvarohu, vajec, cukru a brusinek, rozinek, nebo kousků broskve a kapkou rumu. Náplň rozetřeme stejnoměrně po celé pečící nádobě a zasypeme druhou polovinou suché směsi. Povrch takto připraveného koláče poklademe plátky másla (máslo můžeme i na hrubo nastrouhat) a vložíme do trouby. Teplotu nastavíme na 180 °C a u horkovzdušné trouby máme za 45 minut pečeno.
Koláč se nechá zvláčnět do druhého dne, pak je naprosto výborný.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 597 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.