| Švédský tvarohový koláčAutor: srpnová správcová , 28.1.2009 21:34:32 Suroviny Na suchou směs potřebujeme:  • 2 a ½ hrnku polohrubé mouky,  • 1 hrnek cukru krupice,  • 1 prášek do pečiva •  • Tvarohová náplň:  • 3 balení měkkého tvarohu (3 x 250 g),  • 3 celá vejce,  • 1 vanilkový cukr,  • 2 lžíce cukru moučka (nebo i více, oslaďte podle své chuti) • hrst sušených brusinek, lze dát i broskve hodně nadrobno nebo rozinky,  • kapku rumu (nemusí být, já nedávám) • Navrch: nakrájené nebo nastrouhané máslo cca 100-150 g  •  Postup Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. Polovinu směsi nasypeme na plech vyložený papírem, nebo dobře vymazaný máslem. Na tuto vrstvu nalijeme tvarohovou náplň, kterou jsme připravili smícháním tvarohu, vajec, cukru a brusinek, rozinek, nebo kousků broskve a kapkou rumu. Náplň rozetřeme stejnoměrně po celé pečící nádobě a zasypeme druhou polovinou suché směsi. Povrch takto připraveného koláče poklademe plátky másla (máslo můžeme i na hrubo nastrouhat) a vložíme do trouby. Teplotu nastavíme na 180 °C a u horkovzdušné trouby máme za 45 minut pečeno. Koláč se nechá zvláčnět do druhého dne, pak je naprosto výborný. Zobrazeno doposud 597 x. | Všichni uživatelé |