| Pikantní brambůrky se smetanou a rybičkaAutor: sefova , 1.3.2009 19:47:28 Suroviny brambory (množství jako na francouzské brambory), šlehačka, Moravanka (pálivá sterilovaná zeleninka), ryba (my rádi Pangasia, ale může být i filé), popř. trojobal Postup Tenhle recept vymysleli chlapi (tedy doslova můj strýc hasič a jeho kamarádi, kteří si ji jako oblíbený pokrm připravovali). Brambory uvaříme ve šlupce (ze syrových je to není ono, brambory jsou buď syrové nebo vysušené) do poloměkka, oloupeme, nakrájíme a vyložíme na trochu oleje do pekáčku (jako při přípravě francouzských brambor) . Vrstvu brambor vždy "poházíme" pokrájenou zeleninkou z Moravanky (nezapomeňte vyndat feferonku, tu na ně nedávat :o)). Pokračujeme ve vrstvení, dokud nám stačí brambory a zelenina. Celé pak přelijeme šlehačkou a dáme zapéct. Brambory "natáhnou" trochu šťávy z pálivé zeleninky a zbytek pálivé chuti ztlumí šlehačka Brambory jsou dobré a přitom nijak pálivé. Rybu (osmaženou v trojobale nebo i jen tak na másle) můžeme buď dát na poslední vrstvu brambor před přelitím šlehačkou (můžeme přelít i rybu) nebo ji připravit zvlášť a jen ji k brambůrkám přiložit. Dobrou chuť! Zobrazeno doposud 175 x. | Všichni uživatelé |