JARNÍ ZELENINOVÁ KAŠEAutor: Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 , 30.9.2008 5:55:51
V jedné porci přibližně 484 kj/118 kcal, 7g B, 3g T, 16g UH
Suroviny > na 8 porcí • • • • 500g brambor • • 150g hovězí svíčkové • • 1 lžička mletého kmínu • • 50g krůtích jater (z kontrolovaného chovu) • • 300g kedluben • • 300g karotky • • 400g pórku Postup Omyté brambory vaříme 20-25min. svíčkovou vaříme v tlakovém hrnci společně s kmínem a 0,25l vody 30min. Kedlubny a karotku oloupeme a nakrájíme na malé kousky, pórek na jemné kolečka. Brambory slijeme, maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme nadrobno. Karotku a kedlubny povaříme v tlakovém hrnci v polovině vývaru 3min, přidáme pórek a vaříme další 3min. Z masa, zeleniny a trošky vývaru uděláme kaši. Oloupané brambory poté prolisujeme a smícháme se směsí masa a zeleniny. Kaši rozdělíme na porce a zamrazíme.
Před podáváním necháme přejít varem a promícháme s 1 lžičkou oleje z klíčků nebo másla. Zobrazeno doposud 231 x.
|
Všichni uživatelé |