KRUPIČNÁ KAŠE S OVOCNÝMI POVIDLYAutor: Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 , 30.9.2008 5:58:43
V jedné porci přibližně 1046 kj/250 kcal, 10g B, 7g T, 37g UH
Suroviny > pro krmení lžící • • • • 4-5 sladkých vinných hroznů • • 200ml pasterizovaného plnotučného mléka • • 3 lžíce celozrnné krupice (30g) Postup Umyté hrozny rozpůlíme, stáhneme slupku a odstraníme jadérka. Dužinu najemno nasekáme a šťávu zachytíme. V malém hrnci ohřejeme polovinu mléka, přidáme krupici a spolu s mlékem přivedeme k varu, při mírné teplotě a za stálého míchání vaříme 3min. Hrnec stáhneme z plotny, pomocí metly pomalu přimícháme zbylé mléko a kaši vlijeme do mističky, přidáme nasekané hrozny spolu se šťávou.
TIP! Krupičná kaše je klasickou kaší k večeři. Dochutit ji můžeme i jinými, lehce nasládlými ovocnými povidly či šťávami. Zobrazeno doposud 246 x.
|
Všichni uživatelé |