PUNČOVÉ ŘEZYAutor: Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 , 1.10.2008 12:31:07
Suroviny Spotřeba na 1 plát: • 4 vejce • 8 lžic horké vody • 200 g cukru krupice • 200 g mouky (směs hladké a polohrubé) • Punčový rozvar: • 200 ml vody • 300 g cukru krupice • asi 2 lžičky rumového aroma • asi 2 lžičky punčového aroma • asi ½ lžičky kyseliny citronové • Postup Vodu a cukrem přivedeme k varu, vaříme asi 5 minut, odstavíme a přidáme dochucovací prostředky.
Upečeme celkem 3 pláty (jedno těsto obarvíme narůžovo potravinářským barvivem ještě před vmícháním mouky). Vychladlý bílý plát slabě potřeme zředěnou marmeládou. Růžový plát provlhčíme teplým punčovým rozvarem, položíme na připravený podklad a také potřeme marmeládou. Provlhčíme poslední plát a položíme ho nahoru. Vše zatížíme a uložíme v chladu. Povrch řezu potřeme marmeládou, polijeme fondánovou polevou a dobře ztuhlý řez krájíme na díly. Zobrazeno doposud 747 x.
|
Všichni uživatelé |