Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

PUNČOVÉ ŘEZY

Autor: Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 , 1.10.2008 12:31:07
Suroviny
Spotřeba na 1 plát: • 4 vejce • 8 lžic horké vody • 200 g cukru krupice • 200 g mouky (směs hladké a polohrubé) • Punčový rozvar: • 200 ml vody • 300 g cukru krupice • asi 2 lžičky rumového aroma • asi 2 lžičky punčového aroma • asi ½ lžičky kyseliny citronové •
Postup
Vodu a cukrem přivedeme k varu, vaříme asi 5 minut, odstavíme a přidáme dochucovací prostředky.
Upečeme celkem 3 pláty (jedno těsto obarvíme narůžovo potravinářským barvivem ještě před vmícháním mouky).
Vychladlý bílý plát slabě potřeme zředěnou marmeládou.
Růžový plát provlhčíme teplým punčovým rozvarem, položíme na připravený podklad a také potřeme marmeládou.
Provlhčíme poslední plát a položíme ho nahoru. Vše zatížíme a uložíme v chladu.
Povrch řezu potřeme marmeládou, polijeme fondánovou polevou a dobře ztuhlý řez krájíme na díly.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 747 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.