Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Jáhelník

Autor: spravcova zlina , 9.3.2009 23:06:50
od Juriny
Suroviny
1,3 l mléka • 200 g jáhel • 100 g másla • 2 vejce • 120 g pískového cukru • sůl • 200 g sušených nebo 500 g čerstvých nebo kompotovaných švestek • ovocný sirup • tuk na vymaštění formy • moučkový a vanilkový cukr
Postup
Přebrané a propláchnuté jáhly přelijeme několikrát vařící vodou, okapané vsypeme do vařícího mléka, osolíme, přidáme menší část másla a na velmi malém plaméniku uvaříme doměkka. Necháme vychladnout za občasného promíchání. Sušené švestky promyjeme vlažnou vodou, zalejeme studenou vodou a necháme nabomtnat. Zbytek změklého másla utřeme s cukrem, přidáme žloutky, trochu našleháme a vmícháme do jáhlové kaše. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme jej do kaše. Polovinu hmoty vložíme do vymaštěné nákypové formy, povrch uhladíme, pokryjeme okapanými švestkami, pokryjeme zbytkem jáhlové hmoty a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Při podání nákyp posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem a podlijeme zředěným ovocným sirupem.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 253 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.