Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Jáhelník

Autor: Amálie P , 9.8.2009 15:43:12
Suroviny
300 g jáhel, 1 1/2 l mléka, sůl, 300 g švestek (meruněk, broskví, jablek-můžou být i kompotované či mražené, sušené-ale ty necháme ve vodě nabobtnat), 180 g moučkového cukru, skořice podle chuti, 80 g tuku, 1/8 l mléka, 2 vejce
Postup
Jáhly přebereme a spaříme vřelou vodou. S mlékem, solí, kouskem tuku a trochou cukru je pomalu uvaříme doměkka. Polovinu uvařených jahel vložíme do dobře vymazaného pekáče, poklademe je vypeckovanými švestkami, posypeme cukrem se skořicí a přikryjeme druhou polovinou jahel. V 1/8 l mléka rozšleháme vejce, polijeme povrch jahelníku a pokapeme zbytkem rozhřátého tuku. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečem dorůžova. Podáváme posypaný cukrem.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 626 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.